Jump to content

Recommended Posts

Posted

no už som sa do toho pustila, už lúštim...

na tie bonusy mohli dať trochu viac času, než pol minúty, kruci, to s boľavou hlavou nestíham prečítať pomaly ani otázku :P

Posted

No sak najprv klikni na vylustenu knihu, precitaj popisku na Martinuse a az potom klikaj na bonus:-)

Zatial mam 17 knih..ale uz sa mi nechce len tak hadat..uz budem postupovat korektne:-)

• Upvote 1
  • 1 year later...
Posted

ešte že sme včera spomínali ženskú literatúru... nechceli sme to privolať, len mierne ohovoriť... no nič:

Jedna z kráľovien romantiky Rosamunde Pilcher zomrela vo veku 94 rokov - postihla ju mŕtvica.

nepísala už od roku 2000, roku 2002 dostala od britskej kráľovnej Rád britského impéria a z jej kníh sa neustále točia filmy.

https://www.extra.cz/zemrela-kralovna-romantiky-spisovatelka-rosamunde-pilcher-94-naposledy-vydechla?utm_source=Facebook.com&utm_medium=Social-organic&utm_campaign=jen&fbclid=IwAR1i9WudlgmdPagjEX6gTJEEqWS6uGgo0Rd6K7Bv-b4C_IU8YMe4qz7dTJs

• 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

neviem kam s týmto... ale tu tomu bude možno dobre...
po dlhšom  čase, keď som mala rozčítané siahodlhé série a už s nimi pomaly končím, som klikla na databázu kníh a v ponuke mi padlo ako prvé do oka:

Když kapitán kel Čeris vyvolala ducha dávno mrtvého generála šaose Jedaa, aby jí pomohl potlačit povstání v jisté uzlové pevnosti, nepočítala s tím, že Jedao se po staletích osvobodí ze svého vězení — a posedne ji. Mezitím Odtrženou marku napadla hafnská flotila a hexarchát proti ní vysílá roj generála kel Chirujev, která má ...celý text

https://www.databazeknih.cz/knihy/masinerie-rise-krkavci-lest-42880
viem, som sto rokov za opicami... ale musela som sa do tých dvoch viet pustiť trikrát, kým som si ujasnila, že je to vlastne predsa len v češtine... a zrejme to s pôžitkom bude niekto aj čítať.... panebože :doh:

mimochodom, keď som tam už bola, pozrela som na ďalšie nové skvosty literatúry...radšej nekomentujem :(

• 1 month later...
  • 6 months later...