Skočiť na obsah

Vladimír Putin


Cactales

Odporúčané príspevky

Hvorecky k tomu napisal
 

 

Už dlho ma v správach nič nevytočilo tak ako Putinovo kladenie vencov na hroby sovietskych vojakov, ktorí roku 1956 krvavo potlačili demokratickú revolúciu v Maďarsku. V tomto jednoduchom a zákernom geste sa skrýva esencia sovietskeho myslenia. To je akoby si ruský vládca namiesto ospravedlnenia človeku, na ktorého na Bielikovej fotke v Bratislave mierila hlaveň tanku, uctil daného tankistu a ešte mu aj vrelo poďakoval a vyznamenal ho.

Soviet vždy musí mať v rukáve ešte o jednu nechutnú provokáciu, o jednu surovosť navyše, pripravenú s presne dávkovanou chladnokrvnosťou. Akoby nestačila jeho nekonečná arogancia, krvilačnosť, brutalita a nemilosrdnosť. Ľudia vyškolení KGB vždy a všade potrebujú nepriateľa. Keď ZSSR skončil, zrazu ostal bez trvalého súpera, ponechaný napospas vlastnému kolapsu. Tak to nemohlo vydržať dlho, ihneď sa začali hľadať noví, najmä u susedov.

Rusko sa za okupáciu Maďarska ani Československa nikdy neospravedlnilo a bez tohto kroku sa naše vzťahy nemôžu zlepšiť. Milujem ruskú kultúru, ruskú hudbu, literatúru, divadlo, ale nenávidím sovietsky model myslenia a vládnutia. Teším sa, že som sa narodil, keď sa už jeho hlavná éra končila.

No desí ma, že toto videnie sveta prežíva chorú renesanciu a prevracia sa do novej, ešte perverznejšej a zákernejšej podoby. Navyše, tentoraz ho už netreba vnucovať násilím a zastrašovaním, ale ľudia sfetovaní propagandou sa mu podriaďujú dobrovoľne a dokonca ho vítajú s otvorenou náručou ako závisláci ďalšiu dávku.

Soviet si nič neželá viac, ako keď ho potrebuje cudzinec. Ten pocit dáva jeho životu a práci hlbší zmysel, potvrdzuje jeho metódu bezuzdného vládnutia zhora aj za vlastnými hranicami.

Včera som bol mysľou s Maďarmi, v milovanej Budapešti, pošliapanej pred očami celého sveta najfalošnejším priateľom, akého si dnes na svete viem predstaviť.

nuz, podla mna je ok, ak si prezident nejakej krajiny ucti pamiatku svojich vojakov, ktori padli kdekolvek pri akejkolvek prilezitosti; pretoze ti vojaci nemali inu moznost
len by sa mi ziadalo, aby si jednym dychom uctil aj pamiatku tych, ktori zahynuli na druhej strane... no to by si ziadalo mat ine gule ako pri polovacke na tigra alebo anexii Krymu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a este trochu bulvaru

 

Líný špion, který vysedával za kancelářským stolem. Ožrala, který se neštítil osahávat ženy, ať se jim to líbilo, nebo ne. Takový byl ruský prezident Vladimir Putin v dobách své výzvědné služby ve východním Německu. Alespoň podle německé televize ZDF, která o něm odvysílala dokument Chlapák Putin.

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/303340/putin-byl-ozrala-a-liny-spion-ktery-osahaval-zeny-tvrdi-dokument-chtel-strilet-i-do-demonstrantu.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

príliš by som sa nedivil keby to bola pravda, kladný vzťah ruských oficierov k alkoholu bol všeobecne známy :zubiska:  zaujímavé že to zverejnili práve v tomto čase... mierne to pripomína české mainstreamové médiá, ktoré za normálnych okolností píšu o homosexualite takmer ako o spoločenskom ideále, keď začali Klausovu údajnú homosexualitu /to mala byť tá zlá, spoločensky neideálna/ prepierať "čisto náhodou" presne v tom čase keď odmietal podpísať Lisabonskú zmluvu...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

povedala by som, že atmosféry. a myslím, že má toľko servilných a závislých pätolízačov, o ktorých Putin nemusí ani tušiť, na xy úrovniach ... odstraňovanie kritikov nie je len osobná hra všemocných, tam je skutočne možností neúrekom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

komu by Nemcov, prípadným odhalením "nezvratných dôkazov" agresie ruska proti ukrajine, spôsobil riadne trable?

soráč.. ale "nám".. teda slávnej EU..

jediný kto pred dôkazmi, že sa rusko priamo a brutálne montuje do diania na ukrajine, strká hlavu do piesku je EU "verchuška" s pani Merkel na čele

keby niekto teda priniesol nejaké 100 percentné nevyvrátiteľné dôkazy, už by sa asi zo "sankciami" vystačiť nedalo (šlo by to.. ale fakt saltomortálne..)

takže komu to prospelo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemyslim si, ze by Nemcov polozil na stol dokazy, ktore by ohurili svet. V dnesnej dobe, ked velku cast informacii z vychodu tvoria klamstva a propaganda, nie je problem /ani pre niektorych europskych politikov/ vyhladat si take informacie, ktore im vyhovuju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pokiaľ ide o Putina samotného, upodozrievam ho s fakt hnusnej veci..

ide o motiváciu toho prečo vojakov, posiela na ukrajinu "tajne" ako "dobrovoľníkov"?

čo by sa stalo, keby poslal armádu trebárs až do kyjeva? nič.. (ďalšie pseudosankcie..)

tak prečo hrá tú hru na "slepú babu"?

ja si myslím že ide o penzie..

regulárnym vojenským veteránom, by ich platiť musel

"dobrovoľníkom" nemusí

Putin chce ušetriť pár "šlupiek"

to je podľa mňa, na tom celom, ten pravý vrchol hnusu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemcov ziadne nove dokazy priniest nemohol a nikoho by nimi ani nepresvedcil, pretoze aj Rusi vedia, ze ich krajina Donbas podporuje a ze tam bojuju aj ich krajania. Ti, co to tvrdia, napriklad Porky, tym sleduju vlastne zaujmy, alebo chcu jeho vrazdu pripisat Putinovi.

 

Putin vsak mal maly osobny zaujem odstranit Nemcova, ktory ho politicky nijako neohrozoval. Jeho oblubenost v Rusku bola par percent, rovnako ako obluba jeho poslednej politickej strany, v ktorej bol. Naopak, bol jednym z dvoch ruskych opozicnych politikov, ktori boli znami a oblubeni na Zapade.

 

Povedzme si to otvorene - Nemcov bol v politike nejakych 20 rokov a svoju politicku karieru mal za sebou. Takym ludom sa aj u nas hovori politicka mrtvola. Svoju agendu zalozil na 90. rokoch a pri nej aj zostal, ale veci sa odvtedy pohli dopredu. Jeho meno je spojene s jelcinovskym chaosom, hospodarskym a spolocenskym upadkom Ruska. Nepomohla mi ani jeho prilisna pro-americkost. 

 

Mohli by sme ho prirovnat k nasmu Miklosovi, Dzurindovi alebo najlepsie tusim  k Lipsicovi. Ten napriklad je stale v politike, je aktivny, robi vyhlasenia, poskytuje rozhovory, krititizuje vladu, organizuje a chodi na protivladne zhromazdenia, ale jeho podpora je minimalna. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ako sam najslavnejsi samozvany lovec konspiracii a zavadnych webov, Juraj Smatana, podlahol konspiracnym teoriam o Putinovom zmiznuti a vycapil 12 rokov staru fotku nakladakov pri Kremli :D

 

Co len doklada, ze ani take "brilantne" a "kriticky mysliace" mozgy ako ten Jurkov nie su odolne voci konspiraciam, ak chcu niecomu velmi verit :)

post-2334-0-12266000-1426499967.jpg

post-2334-0-01422800-1426500307.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

cojaviem....to zalezi na situacii......teraz uz nerozoznas pri inzultacii niekoho niekym, kto je zena a kto muz.....takze ano, teraz je normalne atakovat fyzicky hocikoho a teda aj zeny, hlavne ked v tomto pripade popularizuju nasilie a svojim  sposobom zbieraju svoju urodu toho, co zasiali :)

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov