Skočiť na obsah

Vladimír Putin


Cactales

Odporúčané príspevky

tieto krajiny si dobre pamataju rok 2009, ked mrzli kvoli tomu, ze Ukrajina kradla plyn.

 

Ziadne vydieranie. Su to ruske suroviny, Rusko sa preto moze samo rozhodnut, komu ich preda, komu so zlavou a kadial ich doda. 

 

Vydieranim potom mozes nazvat jednostranne protiruske sankcie USA a EU proti Rusku. Tu mas jasny priklad, ako Zapad vyuziva svoju ekonomicku a financnu prevahu na presadenie svojich cielov v politike. Preco je tam napr. Rosneft, ale nie Gazprom??? Vysvetli mi :)

 

Iny priklad - Zapad napumpuje nejakych 35 miliard dolarov, aby si udrzal Ukrajinu na svojej strane, resp. pri moci sucasny prozapadny rezim. V tomto zmysle treba chapat aj tlak na Bulharsko - Zapad ho donutil skoncit s projektom, len aby zachranil Ukrajinu a poskodil Rusko. Zaujmy Bulharska? Pre Zapad irelenvante.

 

Mrzli vinou nielen Ukrajiny, ale hlavne Ruska a jeho politiky voci Ukrajine. Po zmene vedenia v cele Ukrajiny sa to dalo do normalu (s pohladu Moskvy).....potom po protrestoch ukrajincov a naslednej emigracii proruskeho pajaca k svojim pribuznym dusiam, sa zacal naplnat "krizovy" plan Krymom.... a od tejto osloboditelskej pomoci sa to stale viac a viac zostruje. Ak by to Putin myslel uprimne (upokojit situaciu), tak uz by bolo po separatizme na vychode Ukrajiny. To by sa ale Ukrajina nedala opanovat, akurat by fungoval bez problemov obchod, co navidomoci Putinovi nevyhovuje.....ved naco bezproblemovi obchod bez uzemia :( .  A na toto treba nove potrubia, aby sa plyn na Ukrajine nezastavil.

 

A co sa tyka toho Rosneftu a absencii v sankciach Gazpromu, tak Rosneft sa angazoval (angazuje) v obsadeni Krymu a Gazprom nie (teda nebolo-nie je ho tam vidiet).

 

To "napunpovanie" x miliard zo strany zapadu do ekonomiky Ukrajiny nie je na jej si udrzanie, ale je to pomoc, proti energetickej (vydieracskej) politike Ruska a aj preto, lebo takto sa v 21 storoci neriesia "spory" v civilizovanej europe, do ktorej Rusko asi predsa len nepatri, pretoze jeho potentati, na cele s Putinom, sa spravaju, ako ich predchodcovia, asi tak od cias prveho cara :( .

 

a ktoremu politikovi veris? :D

 

Porosenkovi? Obamovi? Cameronovi? Hollnadovi? Netanjahuovi? :P

 

Zla otazka......politikovi nemozes verit, ale len suhlasit-nesuhlasit s jeho konanim. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

že by protiruské sankcie boli predsa len na niečo užitočné? :lol:

 

Sankcie uvalené Spojenými štátmi a Európskou úniou proti Rusku môžu mať tvrdý dopad aj na Európu. Americký novinár a analytik žijúci v Českej republike Erik Best upozorňuje, že Rusko nedisponuje len ropou a zemným plynom. Má aj ďalšie desivé možnosti, ktorými môže udrieť.

 

Uvádza aj ďalšie príklady. "Rusko by napríklad mohlo poskytnúť imunitu všetkým svojim občanom, ktorí prijali úplatky od cudzích spoločností, a podnietiť ich, aby zaslali prísažné vyhlásenie o korupčných praktikách Európskemu úradu pre boj proti podvodom alebo americkému ministerstvu spravodlivosti," tvrdí analytik.

Ak by sa Rusko rozhodlo prehovoriť, mohlo by podľa Besta prezradiť ešte jednu vec: "Najtvrdšou odvetou by samozrejme bolo, keby Rusko nechalo uniknúť dokumenty KGB a záznamy o tom, kto bol celé roky na jej výplatnej listine," uzavrel Best.

http://openiazoch.zoznam.sk/cl/148694/Reakcie-Ruska-na-sankcie-mozu-vyzerat-aj-inak-Namiesto-skrtenia-plynu-porusovanie-autorskych-prav

najmä tá posledná možnosť sa mi pozdáva, a to tak že veľmi :thumbsup:  rozmery toho zemetrasenia na európskej politickej scéne si síce neviem dosť dobre predstaviť, ale predpokladám že šupa by to bola riadna. tak dúfam že únia sankcie ešte zostrí a rusi sa konečne rozkývu k niečomu lepšiemu ako k trápnemu embargu na jablká z poľska :smilieee:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Isté je, že ruské firmy zohľadnia možnosť sankcii a iných prekážok obchodu pri výbere obchodných partnerov, bánk a podobne. Bez toho, že by to nejako verejne zdôrazňovali. Ak sa napríklad nájde iný obchodný partner pre plyn, alebo banka priateľská k ruským klientom, tak nebudú váhať. To nie je energetické vydieranie, alebo politika, ale obchod. Ber, alebo nechaj tak.


Pred chvíľou som počúval správy Slovenského rozhlasu a vyviedla ma z miery hlavne správa o prepustení Chodorkovského. Musel som reagovať a poslal som do rozhlasu tento e-mail :

Pozeral som pár minút v TV nejakú reláciu s Hríbom, kde jeden z obecenstva nesmelo prehlásil, že by bolo dobré pozvať niekoho aj s opačným názorom, aby si ho mohli vypočuť a jeho názor odsúdiť. To je demokracia hodná totality Hitlera, Stalina, Gottwalda, Kim ir Sena.... Celkom ma to pobavilo a viac som to nemusel pozerať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek ani nevie, ci sa ma smiat, alebo plakat (pripadne neveriaco krutit hlavou nad komentmi)
 

 


Niečo o čom sa nehovorí. Niekoľko faktov o Putinovi:

- Putin za 12 rokov svojej vlády zvýšil rozpočet Ruska 12- krát, rozpočet na armádu 30-krát, hrubý domáci produkt 12-krát. Rusko sa prebojovalo z 36 miesta vo svete v rebríčku HDP na 6 miesto. Zlaté štátne rezervy zväčšil 48 krát . Prinavrátil pod Ruskú jurisdikciu 256 zdrojov nerastných surovín (zostalo vrátiť ešte 3).
- Zrušil "liberálne" jednostranné zmluvy o rozdelení produkcie.
- Znárodnil 65% ropného a 95% plynového priemyslu a mnohé iné odvetvia. Vyzdvihol priemysel a poľnohospodárstvo (Rusko 5-ty rok za sebou je na 2 - 3 mieste vo svete v exporte obilnín, dokonca predbehli aj USA, ktoré sú dnes na 4 mieste).
- Zvýšil priemerne platy v rozpočtovej sfére 18,5 krát a čo nie je maličkosťou Putin ( práve on)
- Znížil vymieranie obyvateľstva Ruska z 1,5 miliónov ľudí ročne v 1999 roku, na 21 tisíc v roku 2011, čo v absolútnych číslach znamená 71,5 násobné zníženie úmrtnosti.
- Priemerne dôchodky sa zvýšili 14 krát.
- Okrem toho Putin zrušil tzv. "Chasavjurtovskú zmluvu" ( Zmluva o vzájomných vzťahoch medzi RF a Čečenskou republikou) a tým prispel k ukončeniu tzv. 1 čečenskej vojny, zároveň zachoval územnú celistvosť Ruska a v podstate ukončil vojnu v Čečensku.
"Dal do laty" mimovládne organizácie a "5 kolónu" a zakázal poslancom vlastniť bankové účty v zahraničí. Svojím postojom ubránil Sýriu.....

Okrem toho
,,Protože dnes je trend pomlouvat Putina co se do něj vejde, napadlo mě se podívat, co ten člověk, potažmo Rusko za něj, zrušili či zakázali. Je to moc zajímavé.
- zakázali agenturám práce zaměstnávat. Mohou jen práci zprostředkovávat.
- zakázali vrcholným představitelům státu a funkcionářům (včetně soudců, úředníků...) vlastnit účty v cizině a cenné papíry v cizině
- vypakovali ze země všechny "neziskovky", napojené na cizí zdroje (třeba Sorose). Zakázali mise OBSE. Posvítili si na cizí "lidskoprávní" organizace.
- zakázali geneticky upravené potraviny
- zakázali všechny herny v celém Rusku a hazard (tím v Rusku zavřeli kohouty gruzínské mafii)
- zakázali oligarchům vměšovat se do politiky
- zakázali adopci ruských dětí americkým párům (po zkušenostech)
- zakázali vyvražďování tuleních mláďat a nato i obchod s tuleními kožešinami
- mají snahu zestátnit základní státní zdroje. Tlačí soukromé ropné producenty k prodeji svých podílů státu. (S tím souvisí i onen zákaz oligarchů vměšovat se do politiky. Omezují jejich moc.)

Na rozdíl od ostatních zemí Rusko vždy uhned reaguje na ohrožení Rusů. Zakázali například dovoz radioaktivních aut z Japonska. Dočasně zakázali dovoz mléčných produktů z Litvy, tvrdého alkoholu z Česka, drůbeže z Česka (byl tu mor), masa z EU a USA, zeleninu a brambory z EU... Vždy šlo o nějakou nemoc nebo hrozící otravu. V roce 2010 naopak dočasně zastavili ruský vývoz pšenice kvůli suchu, aby zajistili soběstačnost Ruska.

Momentálně vyvíjejí spolu s Čínou internet, nezávislý na USA, Putin chce udělat z rublu nezávislou měnu na západních spekulantech a bankéřích a podloženou zlatem.
Jestli se někomu zdá, že něco z toho je špatně, tak mně se zase zdá, že špatně to děláme tady.''

zdroj FB: https://www.facebook.com/pages/Nez%C3%A1visl%C3%A9-spravodajstvo-Pravda-zv%C3%AD%C5%A5az%C3%AD/152417991604815?sk=info

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Rusko-ukrajinská krize odhalila vzájemnou nevraživost Rusů a Ukrajinců. Ale ukázala i to, že konflikt dalece přesahuje hranice obou zemí. A odkryla dosud nepovšimnutý obdiv značné části Čechů k ruskému myšlení a způsobu vládnutí. Psychoanalytik Vlado Šolc se ptá, kde jsou kořeny toho všeho.

Zdroj:

Psychoanalytik: Proč Rusové hájí Putina a internet je plný přátel Ruska

skus sa opytat svojho psychoanalytika :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak uz mame generalizovat, co sa tyka Nemcov, myslim ze sa dokazali vysporiadat so svojou minulostou tak tvrdo, ako doposial nikto. Rusi, teda ti pod vedenim Putina volia inu cestu. nestavaju sa kriticky k zlyhaniam v historii, ale hladaju v nich oporne body a nadvazuju na ne. Ak by sme hladali priklad pre modelovu /zatial este iba soft/ diktaturu, Rusko sa samo prihlasi ako prve: 

-Putinom a Medvedevom dokonale prepracovany system vymeny funkcii premier / prezident, spojeny s presuvanim pravomoci a kompetencii na stranu, kde sa momentalne nachadza Vladimir. -podobne to robili u nas Harabinovi, ked "pendloval" medzi stolickami ministra a predsedu Najvyssieho sudu..

Na to nevyhnutne nadvazuje:

-ostrakizacia a potlacanie nesuhlasnych nazorov, okupacia domaceho medialneho priestoru a ked sa uz minimalizuje spatna vazba, nasleduje pretlacanie evidentnych, na prvy pohlad rozpoznatelnych klamstiev bez hanby cez oficialne kanaly a tlacoviny.
-schopnost vidiet konspiraciu za vsetkym, co sa pohne mimo dovolene zorne pole. Priestor dostavaju ludia, pri ktorych vystupoch musia ideologovia čučche v Severnej Korei blednut zavistou.

-statna ideologia urcuje kurz zahranicnopolitickeho smerovania krajiny osvedcenym systemom priatel/nepriatel, ma narastajuci vplyv na spolocensky zivot, prekruca historiu, zneuziva kulturu a nabozenstvo.

V takomto priestore sa dobre vladne, ale zle zije. Porovnanie s fasizmom je preto namieste, aj ked ho zatial este treba pritiahnut za vlasy. Putinovi sa do istej miery navonok dari budovat obraz pragmatickeho a charizmatickeho politika. Dovody?  Rusko je so svojim prezidentom akceptovene ako mocnost. Smerom dnu je vsak Putinova politika hnus a bieda, mlatenie exhumovanymi floskulami.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co to ma spolocne s dnesnym fasistickym ruskom? ci predpoved ze rusi dostanu na frak od podcenovanych ukropov?

Rusi sú asi takí fašisti, ako si ty gardista.

Mne z toho vyplýva, že rusi zle volia. Asi by potrebovali vymeniť voličov. 

 

Ak uz mame generalizovat, co sa tyka Nemcov, myslim ze sa dokazali vysporiadat so svojou minulostou tak tvrdo, ako doposial nikto. Rusi, teda ti pod vedenim Putina volia inu cestu. nestavaju sa kriticky k zlyhaniam v historii, ale hladaju v nich oporne body a nadvazuju na ne. Ak by sme hladali priklad pre modelovu /zatial este iba soft/ diktaturu, Rusko sa samo prihlasi ako prve: 

-Putinom a Medvedevom dokonale prepracovany system vymeny funkcii premier / prezident, spojeny s presuvanim pravomoci a kompetencii na stranu, kde sa momentalne nachadza Vladimir. -podobne to robili u nas Harabinovi, ked "pendloval" medzi stolickami ministra a predsedu Najvyssieho sudu..

Na to nevyhnutne nadvazuje:

-ostrakizacia a potlacanie nesuhlasnych nazorov, okupacia domaceho medialneho priestoru a ked sa uz minimalizuje spatna vazba, nasleduje pretlacanie evidentnych, na prvy pohlad rozpoznatelnych klamstiev bez hanby cez oficialne kanaly a tlacoviny.

-schopnost vidiet konspiraciu za vsetkym, co sa pohne mimo dovolene zorne pole. Priestor dostavaju ludia, pri ktorych vystupoch musia ideologovia čučche v Severnej Korei blednut zavistou.

-statna ideologia urcuje kurz zahranicnopolitickeho smerovania krajiny osvedcenym systemom priatel/nepriatel, ma narastajuci vplyv na spolocensky zivot, prekruca historiu, zneuziva kulturu a nabozenstvo.

V takomto priestore sa dobre vladne, ale zle zije. Porovnanie s fasizmom je preto namieste, aj ked ho zatial este treba pritiahnut za vlasy. Putinovi sa do istej miery navonok dari budovat obraz pragmatickeho a charizmatickeho politika. Dovody?  Rusko je so svojim prezidentom akceptovene ako mocnost. Smerom dnu je vsak Putinova politika hnus a bieda, mlatenie exhumovanymi floskulami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chodorkovský nemá pravdu - a Chodorkovský má maslo na hlave, aj keď s ním ako človekom súcitim, svoje finančné impérium založil na obrovskej krádeži, rovnnako ako spústa jeho parťákov, len sa postavil Putinovi. a to žiadny ruský báťuška vrátane mámušky Kataríny nikdy nezniesol.
bez ohľadu na čokoľvek, čo si o Rusoch či Putinovi konkrétne myslím - Rusi nevolia zle ... Rusi volia rusky.

mať silného báťušku majú Rusi v hlavách a krvi, žijú takto celé stáročia, Putin je len ďalší cár v rade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chodorkovsky je martyr na novodoby rusky sposob

moze byt martyr, lebo je (bol) bohaty a ako taky moze byt v centre pozornosti, pretoze po beznom obcanovi v Rusku ani ladovy medved nestekne, mozno este tak zmiznuty vyznamnejsi novinar je chvilu na tretej strane dennej tlace

to vsak nic nemeni na jeho vztahu k Putinovi, event. jeho charakteristike batusku P.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po beznom obcanovi v Rusku ani ladovy medved nestekne, mozno este tak zmiznuty vyznamnejsi novinar je chvilu na tretej strane dennej tlace

 

toto je ono ... po bežnom malom ruskom mužikovi nikdy ani pes neštekol, a na tom sa nič nezmenilo ...

 

nejakých pár oligarchov martýrov či emigrantov s nakradnutým na tom nič nezmení, ani na celom ruskom systéme, kde je teraz jednoducho na rade ďalší báťuška ... a moc stúpa do hlavy, už boli aj o svetelné roky menší páni od báťušku Putina, ktorým moc ublížila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z pragmatickeho hladiska Rusi volia zle. Za 25 rokov ich vlady nedokazali zmiernit zavislost ruskej ekonomiky od vyvozu nerastnych surovin a zhruba od roku 2008 sa im to vypomstuje. Nedostatocne investicie do technologii maju za nasledok zavislost na ich importe zo zahranicia a nevyhnutne tak stale vacsi tlak na export ropy, plynu atd., aby si ich mali za co kupit. Skazky o nejakom zlatom standarde ruskeho rubla uz tomu iba nasadzuju korunu. V dnesnom svete sa hra a bude hrat na diverzifikaciu zdrojov a tiez na diverzifikaciu prijmov do rozpoctu, Rusko sa este ani len nesnazi naskocit na vlak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy,  rusi maju plno znakov faisizmu.   Ale ak je sa ti nezda, tak snad nebudes tvrdit ze rusko je normalna demokraticka krajina ?

Uz len fakt ze tam volby len potvrdzuju menovanie prezidenta by ti mal naznacit ze tam nebude vsetko v poriadku

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy,  rusi maju plno znakov faisizmu.   Ale ak je sa ti nezda, tak snad nebudes tvrdit ze rusko je normalna demokraticka krajina ?

Uz len fakt ze tam volby len potvrdzuju menovanie prezidenta by ti mal naznacit ze tam nebude vsetko v poriadku

Nepoznám ruský volebný systém. Kde je tá správna demokracia? V takom Maďarsku je fašistická strana v parlamente.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

napríklad,  ale samozrejme aj kde kade inde.  A meritkom nie je ci sa volbami dostane do parlamentu fasisticka strana, ale ci existuje realna moznost volbami zmenit vladu. A v rusku taka moznost nie je,  politologicky ide teda autoritaivny rezim s vonkajsou fasádou demokratických volieb.   Sudy rozhoduju podla politického zadania,  zakony su prijmane na potlacanie konkrétnych subjektov. 

Ale to co ma desi je nieco ine,  situacia nie je idealna ani u nas ale u nas existuje taka spolocna predstava ako by to malo byt ale v rusku ta predstava je ina,  tam snivaju o silnom state, silnom vladcovi ktory nie je obmedzovany nicim a stelesnuje narod.   To je predstava, ktora je fasisticka.  A v Rusku sa k nej dostavaju

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Bojovať, ako občan za  národné záujmy mi už pripadá, ako atavizmus. Funguje to v Rusku, Izraely….V Amerike tento fenomén samozrejme nemôže fungovať na národnostnej, ale občianskej platforme. V podstate ide iba o záujmy oligarchie, a prostý občan z toho nakoniec nič nezíska. Ak si  dám otázku, za koho by som v boji bol ochotný položil svoj život, tak neviem. Za našu zvrchovanosť,  vládu, Pentu, zahraničných investorov..?  . Ešte, že u nás nie je branná povinnosť. Jediný pojem, ktorý možno ešte nestratil zmysel je občianska sloboda  Paradoxom ruskej mentality je, že obetovať osobnú slobodu v záujme národa, je najväčším hrdinstvom. Každý diktátor hral na túto strunu a stále to funguje.A navyše, vždy sa nájdu frustrovaní neschopní jedinci, ktorých ego nadobúda „veľkosť“, keď majú v ruke samopal a požehnanie diktátora.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov