Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

D'Ady: kedysi dávno som absolvoval biorezonančné vyšetrenie, kde bola vyšetrená aj (in)tolerancia na potraviny. niektoré veci sedeli, ale aj tak dávam k tejto metóde veľký otáznik.

Zverejnené

uz som sa tu na to pytal (asi)  v inej teme - kde robia test na intoleranciu potravin ? u bezneho alergologa som na to nenatrafil, tu podla mna nejde o konkretne jednotlive potraviny, ale skor o nejake skupiny... ci ?

Jednorázová súprava FOOD DETECTIVE stojí asi 70 Euro a dá sa ňou otestovať 46 potravín a ja som si to urobil sám. Človek si do malej trubičky nechá natiecť trochu krvi z prsta, to dá do fľaštičky s chemickým roztokom. Roztok sa vyleje do malej plastovej vaničky, kde je 46 krúžkov, každý pre konkrétnu potravinu. 

Napríklad: ovos, pšenica, raž, ryža, kukurica, raž, glutén(lepok), mandle, para orechy, kešu orechy, čaj, vlašské orechy, kravské mlieko, vajcia, sladkovodné ryby, mix rýb, kuracina, hovädzie mäso, bravčové mäso . . . . rôzne druhy ovocia a zeleniny . . .

Ak je človek intolerantný na niektorú z nich, krúžok vo vaničke viac alebo menej zmodrie. Test je za hodinu hotový.

Ja môžem ľuďom trpiacim psychickými problémami test takéhoto druhu (je ich veľa druhov dostupných) len odporučiť. Hlavne lepok v pšenici a kazeín v mliečnych výrobkoch vedia byť ukrutné "potvory" a treba prípadný pozitívny výsledok testu na tieto zložky brať veľmi vážne. Ja som lepok (pšenicu, raž, jačmeň, ovos) úplne vylúčil zo stravy, kazeín silne obmedzil (Jedine 400 g kyslej smotany 1 krát za dva týždne, a priaznivý výsledok sa dostavil.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov