Tom182 Zverejnené 11. November, 2009 Autor Zverejnené 11. November, 2009 taka otazocka...zazil uz niekto z vas polarnu ziaru?
game Zverejnené 11. November, 2009 Zverejnené 11. November, 2009 musela som si najprv overiť, ako to s ňou je, lebo kedysi hodne dávno ako decko som ju videla bez cestovania ... bolo to pár zelenavých mierne sa meniacich jazykov ... a pozorovali sme to od nás z dvora. takmer som na to zabudla. / kdesi na nete som našla potvrdené, že v 2003 bola pozorovateľná kdesi v Taliansku /
Tom182 Zverejnené 11. November, 2009 Autor Zverejnené 11. November, 2009 cakal by som ju rozne, ale tu ci v Italii teda nie...naozaj to bola ta polarna ziara za ktorou sa cestuje za polarny kruh? nemohlo to byt nieco ine? prtoze o takomto niecom som v zivote nepocul a zaujima ma to
game Zverejnené 11. November, 2009 Zverejnené 11. November, 2009 zrejme ano. ja som bola skutočne veľmi malé decko, ale u nás sa akosi pozorovala obloha odjakživa, bola to doména starého otca, a viem, že som sa na to s ním pozerala, bolo to niečo zelenavé a teraz neviem či v rádiu či kde hlásili, či v novinách to čítal neskôr, že ju je či bolo vidieť ... ale "polárna žiara - sarki fény - to bolo naisto /... ale bolo to všetko nielenže dávno, ale ako dieťa si z toho pamätám len útržky okrem toho : Výskyt a svetlosť polárnej žiary závisí od sily slnečného vetra, ktorý je zase závislý od aktivity slnka. Pretože slnko má dvanásťročný cyklus aktivity, výskyt polárnych žiar kolíše tiež v tomto cykluse. Obzvlášť v čase maximálnej aktivity, to znamená pri zvlášť silnom slnečnom vetre, sa objavujú polárne žiary v nižších zemepisných šírkach ako napr. stredná Európa. V jeseni 2003 bola preukázateľne pozorovaná polárna žiara v severnom Taliansku. jeden zo zdrojov
Ryan Giggs Zverejnené 11. November, 2009 Zverejnené 11. November, 2009 To si pamätam, že to v tom 2003. davali aj v spravach. A bol aj članok s fotkami v časopise Kozmos.
Nokia Zverejnené 30. November, 2009 Zverejnené 30. November, 2009 trosku mimo temy ale sem sa mi to hodi najviacdal som si tu namahu a fotky v eurotrip albume som vzdy prvu pomenoval nazvom mesta a dal sipku ktorym smerom su fotky daneho mesta...snad to ulahci orientaciu, kedze mi dost ludi pisalo, nech dam popis odkial su...tak aspon takto, snad pomohlo..:lol:
phersu Zverejnené 6. Máj, 2010 Zverejnené 6. Máj, 2010 co a tyka cesty po europe, pred rokmi sme ju presli stopom a o par rokou neskor autom s tym, ze sme spali na plazach, kde sa len dalo.. aj v nice na plazi som spala, hned pod promenadou :) akurat, ze tam bolo hrozne vela vypasenych potkanov... :) ahoj chcem sa ta spytat k tomu Francuzsku ako to tam je so spanim v stanoch, ci sa da hocikde postavit stan, alebo pod sirakom proste ci nemusim ist do kempu, aby ma tam niekto nepokutoval za povalacstvo a podobne veci :lol:
chrust Zverejnené 31. August, 2011 Zverejnené 31. August, 2011 Viac ako pokuty by som sa bál, aby ma niekto nepodrezal :) , neznásilnil :) , nerozštvrtil :( .... a potom hodil prašivým psom :D , alebo do dajakej bačoriny :) (bačoriny totižto nemám rád ... hlavne s tým zeleným žaburincovým povlakom ). 1
Nokia Zverejnené 3. September, 2011 Zverejnené 3. September, 2011 staci trosku googlit :smilieee: http://www.guardian.co.uk/travel/2010/may/15/wild-camping-europe-uk-legalities zaklad je mat povolenie majitela pozemku...jedine Norsko je o ktorom viem, kde povolenie nepotrebujes, len musis byt 150metrov od najblizsieho ubytovania domacich...
slimak Zverejnené 9. September, 2011 Zverejnené 9. September, 2011 Chlapi vam by zavidel aj Marco Polo. Poradte kde ist v novembri?
chrust Zverejnené 24. September, 2011 Zverejnené 24. September, 2011 V novenbri sú už hodne krátke dni, takže buď niekam na južnú pologuľu a ak by si maš rád nočný život, tak práva naopak - na sever :(
Benyamin Zverejnené 10. Marec, 2012 Zverejnené 10. Marec, 2012 Jasan.. nemám rád cestovky, po slovensku rád cestujem aj sám, to tak prídem na také myšlienky aké nikdy.... ale ked idem niekam za hranice, to mi chýba spoločnosť, takže vezmem auto a spacák, a partu kamarátov, či kamarátku keď nejaká je :smilieee:
micmi Zverejnené 20. Júl, 2012 Zverejnené 20. Júl, 2012 Cestovanie na vlastnu past je pre mna najlepsia vec.. nedokazem si predstavit ist niekam s cestovkou a autobusom ostatnych organizovanych vyletnikov. Ale uznavam, pre kazdeho to nie je.
Otaznik Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 Ahojte, ja by som chcel ist okolo sveta sposobom 1 ruksak, 1000€ (keby nieco) doklady a hybaj do sveta, prejst kus najst si nejaku chvilkovu pracu-brigadu na zarobenie na cestu dalej a pokracovat, bol uz niekto podobne ?? viete mi poradit alebo nejake dobre rady ??
D'Ady Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 jeden kamarat takto cestoval (i ked skor ako na prilezitostnu pracu sa spolahol na nezistnu pomoc dobrych ludi)ak je zaujem, mam asi zo dve jeho reportaze, z casopisu, mozem prihodit links
Otaznik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Ak mozes tak by som bol rad, lebo radsej si precitam co a ako nez skoncit niekde na ciernom trhu rozlozeny na suciastky :D :D
D'Ady Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 ok, prikladamono su to viac zazitky, ako prakticke rady, ale ked nic ine, tak si precitatespravy_z_ciest_sperhak.pdf
Otaznik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Dakujem, nieco taketo som hladal :DA teraz ina otazka, na verejnost :D odporucate mi ist samemu alebo si najs kumpana :D
D'Ady Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 nepoviem z osobnej skusenosti, ale myslim si, ze radsej samz dvoch dovodov:1. na spolocnika sa musis 110% spolahnut, coz nie je jednoduche ani vtedy, ak toho cloveka roky poznas; lenze mohli by ste sa ocitnut v situaciach, kde sa prejavi naozaj netuseny charakter ... (a to sa tyka aj teba ;) )2. prisiel by si o tie vzacne a neopakovatelne momenty, ked na ceste stretnes niekoho neznameho, s kym sa das dokopy na jednu noc alebo na mesiac, mozno si sadnete a mozno nie jeden kamarat sa asi mesiac tulal po Francuzsku, hlavne v Nice a okoli, zarabal si hrou na gitaru na ulicirad spomina na zivot s miestnymi homelessakmi, od ktorych sa naucil umeniu prezit v meste
Otaznik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Dakujem za rady, no uvidim ci niekam pojdem a ak hej tak potom vam sem hodim ako to dopadlo.Ak by este niekto mal nejaku radu, rad si vypocujem, ved ako sa vravi "Amat Victoria Curam" - Stastie praje pripravenym.
Otaznik Zverejnené 18. Júl, 2013 Zverejnené 18. Júl, 2013 No tak som tu zas, neviem ci sem este niekto chodi ale skusim to.Tak za prve uz som to bol skusit sice len staty okolo slovenska ale aj to na zaciatok staci. Mal som asi 2oo€ na jedlo a 1oo€ ake listok domov. Bolo to celkom zaujmave a adrenalinove :D . Ale teraz mam insi problem, prisiel som o pracu a tu na slovensku sa neda nic zohnat tak som si povedal ze idem z tadeto prec a tak ako som davnejsie pisal tak chcem ist tak ze niekam dojdem tam si nieco odrobim a pojdem dalej, rad by som zacal tak ze pojdem na zapad napr nemecko alebo ina primorska krajnia a tam si nasiel pracu na lodi a odrobil si cestu za ocean, ne len rad by som si nasiel niekoho kto uz ma s tymto skusenosti a siel by somnov lebo praca bolo by to na dlho a nejaka spolocnost sa hodi. Tak ze ak sa tu objavi niektos dobrou radou ale nejakim napadom nech sa ozve. Dik a prijemne cstovanie.
D'Ady Zverejnené 18. Júl, 2013 Zverejnené 18. Júl, 2013 podotazka - ako dlho si hospodaril s tymi 300 eckami ? a co vsetko si presiel ? k tvojim dalsim planom - asi mas trochu romanticke predstavy o moznostiach a pomeroch, co sa tyka ziskavania nahodnej a prilezitostnej prace - toto v civilizovanom svete (potazne v Europe) vymizlo po prvej svetovej vojne(btw - prave mam rozcitanu na tuto temu knihu A.Kuninger - Český Marco Polo, vydanu 1938)silne pochybujem o tom, ze by si nejaky lodny kapitan zobral na zodpoevdnost, ze nacierno niekoho na lodi zamestna... event. prepasuje do inej krajiny; do vacsiny krajin mimo Europy potrebujes viza, takze sa tazko vyberies niekde na blind, tie si totiz musis vybavit dopreduv menej "civilizovanych" krajinach sice kopu veci vybavis za baksis, ale na ten by si prilezitostnou pracou tazko zarobil a pri povestnom "maňana" je vysledok neisty 3
iskra Zverejnené 8. September, 2025 Zverejnené 8. September, 2025 On 1/5/2008 at 3:41 PM, Tom182 said: ja takyto sposob cestovania jednoducho milujem...ten pocit ze si len zoberiem batoh a vyrazim do krajin o ktorych sa mi len snivalo...je genialny, prechadza celym telom po kuskoch a naplna ma radostou :lol: prvy krat som bol takt orped rokom v Turecku..a vtedy som si uvedomil ako to milujem..tento rok som musel ist zase..syria, jordansko..jedine co bolo dopredu dane bola spiatocna letenka..v septembri som dal este s 2 kamaratmi Grecko..ziadny plan kde musim byt..proste nic..len datum odchodu domov... je to strasna volnost..clovek sam poriane nevie kde bude spat..musim riesit tie otazky ako sa dostat do dalsieho mesta..proste strasne sa mi to paci, aj ked to je v dany moment trochu komplikovane..vzdy to nejako dobre dopadne :) je to proste nieco uzasne..a uz si neviem predstavit zeby som isiel niekde na dovolenku kde je vopred vsetko naplanovane... zistil som ze clovek moze mat akykolvek plan cesty...uz v prvych dnoch sa ten plan zmeni :) ;) Jéj, akoby to písal náš starší syn .. Tiež takýto spôsob cestovania miluje .. dnes práve odlieta do Japonska už po 4-krát počas svojho života, tiež keď bol v Afrike, tiež si zvolil takýto spôsob cestovania...aj inde..., spoznáva krajiny, ich kultúru, zdokonaľuje sa v jazykoch, spoznáva nových ľudí.. je takto spokojný, šťastný... pracuje, pracuje, našetrí peniaze a cestuje... ja sa teším, fandím mu, ako mama sa aj obávam..., aby sa stále šťastne vrátil domov...,ale prajem a fandím.. Tak šťastnú cestu, príjemnú dovolenku synu.., šťastný návrat domov, aj všetkým cestovateľom... 2
iskra Zverejnené 25. September, 2025 Zverejnené 25. September, 2025 Pozdrav z Japonska, SKY TREE, pohľad z ASAKUSA, TOKYO Syn je nadšený, zdravý, čoskoro si ho už vyobjímam a teším sa už aj na cestovateľské zážitky...
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz