Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dnes tu lietal bocian čierny. neviem, či len prelietaval, alebo niekde na okolí hniezdi. 

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 2
Zverejnené

@sahara, prelietaval, a nedá sa vylúčiť, že možno aj  niekde na okolí hniezdi, možno je blízko les...,  bociany sa  radi vracajú na obľúbené miesta ..

Dobré znamenie vidieť lietať bociana , myslím si..

ja som ešte naživo nevidela bociana čierneho,  manžel vraví, že  videl, v minulosti bolo ich viac .., napr. on ich videl aj  pri Topli ..  majestátne vtáky .. :)

pridám bociana bieleho a volavku

Bocian.jpg

Volavka.jpg

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

Tu ich občas vídať. Nie úplne každý rok, ale sem tam áno.

• Díky! 1
Zverejnené
Dňa 15. 7. 2021 at 16:03, iskra napísal:

@sahara, prelietaval, a nedá sa vylúčiť, že možno aj  niekde na okolí hniezdi, možno je blízko les...,  bociany sa  radi vracajú na obľúbené miesta ..

Dobré znamenie vidieť lietať bociana , myslím si..

ja som ešte naživo nevidela bociana čierneho,  manžel vraví, že  videl, v minulosti bolo ich viac .., napr. on ich videl aj  pri Topli ..  majestátne vtáky .. :)

asi tak pred 20 rokmi sme cestovali tu na Slovensku niekade cez Považie, a nepamätám si už, kde presnejšie to bolo, ale z vlaku som videla celé hejno čiernych bocianov. Špacírovali sa po lúke kus ďalej. Vtedy ma to prekvapilo, odvtedy som nič také nevidela.

• Díky! 1
Zverejnené

keď som nejakých 15 - 20 rokov dozadu pracovala v novej filiálke vo vedľajšej dedine, sú tam len kúsky lesov, agátových lesov a polí a lúk medzi nimi - vždy tam bolo nesmierne veľa zvere, v práci sme pozerali do nedotknutej zadnej záhrady, videla som tam vtáky, o ktorých som dovtedy ani len netušila... 
a biele bociany sa na namoknutých polderových lúkach priam pásli...
jeden jediný rok bol, keď som medzi nimi videla aj čiernych bocianov... možno nejakých 16 -17 rokov je tomu...

• Díky! 1
  • Pridať bod 1
Zverejnené

toto sú úžasné fotky... vzhľadom k tomu, že prvého dudka v živote som videla pred asi štyrmi rokmi... :)
krásne :)

Zverejnené

@game, ďakujem...áno, krásne sú s "pankáčskym účesom", s pestrím sfarbením ...

ešte dvoch :smile:

D.jpg

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Zverejnené

U nas je tohto roku vela strak,ale aj inych vtakov. Minuly ani predmuly rok, ani dalsie som straky nevidel. Teraz su tu v kuse. 

• Díky! 1
Zverejnené

.. ja som ďateľ, doktor lesov,

preto dlhý zobák mám,

stromčeku čo chorý je,

medicínu dám ..

:smile:

Ďateľ.jpg

• Páči sa mi to 2
  • Díky! 1
Zverejnené

jej, toto som už predlhé roky nevidela... kedysi boli v každom dvore minimálne na gangu..

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

:smile: Roztomilé, štebotavé lastovičky, pierko.., tie očká.. krásne! pozitívna energia.. šťastný let ..

Fotografované v Čechách ..

p.jpg

Labute.jpg

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Zverejnené

jej, ako dávno som už nevidela naživo hus domácu.... normálne si ma potešila, iskra :)

ja si ešte pamätám časy z okolia artézskej studne a konca mestečka, keď ešte v domoch bežne chovali aj hus domácu v celých kŕdľoch...

mali všelijakými farbami nafarbené hlavičky, aby ich gazdiné odlíšili, ale priveľmi to nebolo treba, husy ráno vyhnali na pašu, ani strážiť ich nebolo treba, večer sa s gagotom vracali a každá pekne do svojho dvora... len občas nastal omyl s mladými :)

• Páči sa mi to 2
Zverejnené

@game  s radosťou :smile: áno, opísala si to veľmi pekne...aj ja som sa potešila.., mne tiež  pripomenuli, keď som bola  dievčatko, keď  sme  mali u babky,  ale aj u nás doma..,  zopár  husí, kačíc.. aj   ich roztomilé mláďatká: husičky, kačiatka...   

• Pridať bod 1
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Rarita na Slovensku: Rybníky v blízkosti Michaloviec sa zmenili na exotiku! Úžasné, čo tam pristálo

Citát

Exotická návšteva! Ornitológovia, ale aj všetci milovníci prírody sú z nezvyčajného úkazu nadšení.

Mali sme tu hosťa z exotiky. Vznešený vták sa síce na Slovensku nezdržal dlho, no o zážitok z jeho návštevy sa podelili pozorovatelia vtáctva so všetkými milovníkmi prírody. Vody rybníka v blízkosti Michaloviec zlákali na oddych pelikána ružového. 

"Na Senianskych rybníkoch bol pozorovaný nevšedný hosť - pelikán ružový. V minulosti sa na tejto lokalite už niekoľkokrát zastavil no vždy ide o nevšedné pozorovanie, ktoré sa nemusí len tak zopakovať. Neustále sa nám potvrdzuje, že Chránené vtáčie územie Senianske rybníky je najvýznamnejšou migračnou zastávkou pre vtáky zo širokého okolia," uviedla Zuzana Lackovičová z SOS/ Birdlife Slovensko.

Zdroj: https://www.cas.sk/clanok/2600331/rarita-na-slovensku-rybniky-v-blizkosti-michaloviec-sa-zmenili-na-exotiku-uzasne-co-tam-pristalo/

priroda-zaujimavosti-kuriozity-migracia-vtaky-pelikan-senianske-rybniky.jpg

priroda-zaujimavosti-kuriozity-migracia-vtaky-pelikan-senianske-rybniky (2).jpg

priroda-zaujimavosti-kuriozity-migracia-vtaky-pelikan-senianske-rybniky (3).jpg

• Páči sa mi to 1
  • Díky! 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov