sahara Zverejnené 14. Júl, 2021 Zverejnené 14. Júl, 2021 dnes tu lietal bocian čierny. neviem, či len prelietaval, alebo niekde na okolí hniezdi. 1 2
iskra Zverejnené 15. Júl, 2021 Zverejnené 15. Júl, 2021 @sahara, prelietaval, a nedá sa vylúčiť, že možno aj niekde na okolí hniezdi, možno je blízko les..., bociany sa radi vracajú na obľúbené miesta .. Dobré znamenie vidieť lietať bociana , myslím si.. ja som ešte naživo nevidela bociana čierneho, manžel vraví, že videl, v minulosti bolo ich viac .., napr. on ich videl aj pri Topli .. majestátne vtáky .. :) pridám bociana bieleho a volavku 1
sahara Zverejnené 15. Júl, 2021 Zverejnené 15. Júl, 2021 Tu ich občas vídať. Nie úplne každý rok, ale sem tam áno. 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 16. Júl, 2021 Zverejnené 16. Júl, 2021 Dňa 15. 7. 2021 at 16:03, iskra napísal: @sahara, prelietaval, a nedá sa vylúčiť, že možno aj niekde na okolí hniezdi, možno je blízko les..., bociany sa radi vracajú na obľúbené miesta .. Dobré znamenie vidieť lietať bociana , myslím si.. ja som ešte naživo nevidela bociana čierneho, manžel vraví, že videl, v minulosti bolo ich viac .., napr. on ich videl aj pri Topli .. majestátne vtáky .. :) asi tak pred 20 rokmi sme cestovali tu na Slovensku niekade cez Považie, a nepamätám si už, kde presnejšie to bolo, ale z vlaku som videla celé hejno čiernych bocianov. Špacírovali sa po lúke kus ďalej. Vtedy ma to prekvapilo, odvtedy som nič také nevidela. 1
game Zverejnené 16. Júl, 2021 Zverejnené 16. Júl, 2021 keď som nejakých 15 - 20 rokov dozadu pracovala v novej filiálke vo vedľajšej dedine, sú tam len kúsky lesov, agátových lesov a polí a lúk medzi nimi - vždy tam bolo nesmierne veľa zvere, v práci sme pozerali do nedotknutej zadnej záhrady, videla som tam vtáky, o ktorých som dovtedy ani len netušila... a biele bociany sa na namoknutých polderových lúkach priam pásli... jeden jediný rok bol, keď som medzi nimi videla aj čiernych bocianov... možno nejakých 16 -17 rokov je tomu... 1 1
iskra Zverejnené 18. Júl, 2021 Zverejnené 18. Júl, 2021 https://slovensko.rtvs.sk/clanky/priroda/203022/u-nas-hniezdi-aj-bocian-cierny Dudok chochlatý 2 1
game Zverejnené 18. Júl, 2021 Zverejnené 18. Júl, 2021 toto sú úžasné fotky... vzhľadom k tomu, že prvého dudka v živote som videla pred asi štyrmi rokmi... :) krásne :)
iskra Zverejnené 19. Júl, 2021 Zverejnené 19. Júl, 2021 @game, ďakujem...áno, krásne sú s "pankáčskym účesom", s pestrím sfarbením ... ešte dvoch 2 1
iskra Zverejnené 21. Júl, 2021 Zverejnené 21. Júl, 2021 Strakoš https://sk.wikipedia.org/wiki/Strakoš_obyčajný 1 1
iskra Zverejnené 31. Júl, 2021 Zverejnené 31. Júl, 2021 Stehlík konôpka https://sk.wikipedia.org/wiki/Stehlík_konôpka Bocian, krásavec 1 1
slimak Zverejnené 3. August, 2021 Zverejnené 3. August, 2021 U nas je tohto roku vela strak,ale aj inych vtakov. Minuly ani predmuly rok, ani dalsie som straky nevidel. Teraz su tu v kuse. 1
iskra Zverejnené 3. August, 2021 Zverejnené 3. August, 2021 http://npslovenskykras.sopsr.sk/wp-content/uploads/2020/02/Skladacka_lokality-SK_dvojstrany-min.pdf http://npslovenskykras.sopsr.sk/monitoring-vodnych-a-mokradovych-druhov-vtakov-so-zameranim-na-kanu-mociarnu-a-volavku-popolavu/
iskra Zverejnené 7. August, 2021 Zverejnené 7. August, 2021 .. ja som ďateľ, doktor lesov, preto dlhý zobák mám, stromčeku čo chorý je, medicínu dám .. 2 1
Populárny príspevok. member2793 Zverejnené 12. August, 2021 Populárny príspevok. Zverejnené 12. August, 2021 lastovičky ... naše domáce 3 1 1
game Zverejnené 13. August, 2021 Zverejnené 13. August, 2021 jej, toto som už predlhé roky nevidela... kedysi boli v každom dvore minimálne na gangu..
Populárny príspevok. member2793 Zverejnené 17. August, 2021 Populárny príspevok. Zverejnené 17. August, 2021 pekne sa operili, nie sú už toľko vyhladované, myslím že čoskoro vyletia z hniezda 2 3
iskra Zverejnené 15. September, 2021 Zverejnené 15. September, 2021 Roztomilé, štebotavé lastovičky, pierko.., tie očká.. krásne! pozitívna energia.. šťastný let .. Fotografované v Čechách .. 1 1
game Zverejnené 17. September, 2021 Zverejnené 17. September, 2021 jej, ako dávno som už nevidela naživo hus domácu.... normálne si ma potešila, iskra :) ja si ešte pamätám časy z okolia artézskej studne a konca mestečka, keď ešte v domoch bežne chovali aj hus domácu v celých kŕdľoch... mali všelijakými farbami nafarbené hlavičky, aby ich gazdiné odlíšili, ale priveľmi to nebolo treba, husy ráno vyhnali na pašu, ani strážiť ich nebolo treba, večer sa s gagotom vracali a každá pekne do svojho dvora... len občas nastal omyl s mladými :) 2
iskra Zverejnené 17. September, 2021 Zverejnené 17. September, 2021 @game s radosťou áno, opísala si to veľmi pekne...aj ja som sa potešila.., mne tiež pripomenuli, keď som bola dievčatko, keď sme mali u babky, ale aj u nás doma.., zopár husí, kačíc.. aj ich roztomilé mláďatká: husičky, kačiatka... 1
iskra Zverejnené 21. Október, 2021 Zverejnené 21. Október, 2021 Rarita na Slovensku: Rybníky v blízkosti Michaloviec sa zmenili na exotiku! Úžasné, čo tam pristálo Citát Exotická návšteva! Ornitológovia, ale aj všetci milovníci prírody sú z nezvyčajného úkazu nadšení. Mali sme tu hosťa z exotiky. Vznešený vták sa síce na Slovensku nezdržal dlho, no o zážitok z jeho návštevy sa podelili pozorovatelia vtáctva so všetkými milovníkmi prírody. Vody rybníka v blízkosti Michaloviec zlákali na oddych pelikána ružového. "Na Senianskych rybníkoch bol pozorovaný nevšedný hosť - pelikán ružový. V minulosti sa na tejto lokalite už niekoľkokrát zastavil no vždy ide o nevšedné pozorovanie, ktoré sa nemusí len tak zopakovať. Neustále sa nám potvrdzuje, že Chránené vtáčie územie Senianske rybníky je najvýznamnejšou migračnou zastávkou pre vtáky zo širokého okolia," uviedla Zuzana Lackovičová z SOS/ Birdlife Slovensko. Zdroj: https://www.cas.sk/clanok/2600331/rarita-na-slovensku-rybniky-v-blizkosti-michaloviec-sa-zmenili-na-exotiku-uzasne-co-tam-pristalo/ 1 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz