Skočiť na obsah

termo

Odporúčané príspevky

tentokrat silvestrujeme doma

necitime sa zdravotne na to, aby sme niekam dokazali dojst po vlastnych a este sa aj zabavat :(

 

ale vcera som si objednal novy batoh

to by v tom bol cert, aby som scipol skorej, ako s nim niekam vyrazim!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

post-3-0-22522300-1483179949.jpg

 

doma, ako už hodne dlhé roky pravidelne, dokonale mi to vyhovuje,

ešte stále nevidím na silvestri nič mimoriadne, kvôli čomu by bolo treba juchať... bolestí a rokov pribúda aj bez juchania, veľmi neúprosne ;)

okrem toho je dnes chrbtica mimoriadne aktívna, idem vyskočiť z kože... : (

 

mimochodom, môže sa teda tento rok ohňostrojovať, či nemožno?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trcim na horskej chate jak furt, vsade kopa snehu a zima. Decka vrieskaju a dospeli chytaju ponorku.ja trucujem, zaliezla som do postele s knihou..maju ma za debila a skusaju ma prehovorit na prechadzku aspon. Bleh. Pripomente mi o rok, ze uz tu nechcem ist

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 som doma, relaxujem pri hudbe, obed navarený, večer ideme s manželom za našimi spoločnými kamarátmi, spolu sa zabavíme, pomlsáme dobroty, niečo popijeme, zatancujeme, a hlavne sa teším, že sa príjemne porozprávame.

do nového roku 2017 si poprajeme zdravíčko, lásku, spokojnosť, pohodu,  potom sa rozídeme domov.   s niektorými našimi  kamarátmi, sa stretneme už v práci..,  s niektorými až  najbližšie na plese.

rada chodím s manželom do spoločnosti sa zabaviť, čo  netvrdím, že nie je nám fajn,  aj doma,   ale aj našich blízkych nesmieme zanedbávať, ale s radosťou a láskou sa s nimi stretávať.

 

občas,  aj mne sa akosi najprv nechce,   ale keď som už v spoločnosti, tak si vravím, že  ako je len predsa  fajn si vyjsť, stretnúť sa, porozprávať, zabaviť. potom si pomyslím, že  na " papučovú kultúru" ešte bude asi času dosť, tak pokiaľ, že  sa dá,  tak  prečo nie?

ale samo, že to sa nejedná len o Silvestra,  proste,  keď je možnosť, keď je trošku  voľnejšie, či už cez víkend alebo nejaký sviatok,  fajn stretnúť sa, udržiavať pekné vzťahy s ľuďmi, radšej ako sedieť  niekde pri telke, v ktorej  je aj tak  slabota a tie otrasné reklamy, ani pri  počítači, to netreba priveľmi preháňať,  aj keď pravda, aj táto komunikácia je fajn a som aj ja, za ňu vďačná.

 je fajn stretnúť sa aj osobne, lebo  osobný kontakt človeka s človekom je  dôležitý. 

 

Ps: Príjemného Silvestra prajem,  už nech budeme kdekoľvek a šťastný celý nový rok 2017. :drink:

 

 

post-2385-0-66565900-1483186925.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my sme boli pekne krásne doma a zavolali sme aj môjho otca, ešte furt je u nás. Klasika, papučová kultúra, o polnoci šampanské, ktoré sme dorazili dnes na obed. Poobede bola u nás dcéra, zať a vnučka, ktorá sa rozkokošila a potom nechcela odísť, ale šli ešte ku svatke, tak nakoniec si kázala, že ju mám obliecť ja, a napodiv, aj sa mi dala obliecť. Bolo to spríjemnenie.

 

Ak si niekto myslel, že petardy nebudú, náramne sa pomýlil, celú noc už od poobedia to trieskalo priamo pod balkónmi. nejaký pajác sa postavil rovno za kanál a trieskal tam s tým o dušu spasenú ako keby ho za to platili. ak to chceli zakázať, tak sa divím, že bol povolený predaj pyrotechniky, aspoň v tescu som pred Vianocami videla pult s týmto slávnym tovarom. Osobne vôbec netuším, čo také zábavné je na tom, ak človeku vybuchujú pri uchu tie veci. Celkom dobre by som sa vedela baviť bez toho trieskania. nevyhrala som uši v lotérii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

pred hodinou som si uvedomila, že je Silvester... resp. zasa jeden rok končí a druhý začína? fajn. nič sa nedeje.

 

tento prebieha ako normálna nedeľa, ruka ma bolí, snažím sa menej byť zlá a menj kúsať, ale či je Silvester či nie, je mi akosi úplne ukradnuté : )
ako zvyčajne.

 

a ako zvyčajne ma na uplývajúci čas budú upozorňovať páni doktori, ktorí s dátami pred sebou na papieri a na ploche počítača ma budú tradične trápiť a rozčuľovať tradičnou obligátnou otázkou, keď nemajú čo iné sa pýtať: koľko máte rokov?

naposledy som už dvom povedala, že neviem.

jeden sa urazil, druhý to zobral s humorom.

 

aj tak roky utekajú len preto, lebo ich počítame, aj vy si to tak myslíte, že? keď ich nepočítame, prestaneme evidovať a neutekajú :) také je to jednoduché :)

 

roky prechádam cez silvester dokonale nevšímavo, a je to dokonale fajn :ahooj: toľko k silvestru, možno bude, možno nebude: post-3-0-67277700-1514727042.jpg uvidíme.

 

 

p.s.... keby aspoň sneh bol, nech aspoň poznáme, že je zima :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

coze som to pisal pred rokom?

https://www.freespace.sk/tema/2858-silvester/strana-8?do=findComment&comment=248971

 

aktualne sa citim omnoho lepsie, bodaj by nie, ked uz tyzden beriem penicilin na zapalene priedusky...

manzelku to zdraplo predvcerom, pasuje sa s teplotami okolo 38°

a k tomu starostlivost o rodicov s XY diagnozami

 

ku*va, tak kde je to zdravie, ktore nam vsetci zelaju???

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja vam neviem marodi, prestal som fajcit, zacal som sa sprchovat studenou vodou (na konci, pomaly pridavam), zurivo som sa vrhol na behanie, bouldering, thaibox. v principe som zradil po rokoch tolko milovanu cinkaren. vysledok- schudol som cca 15 kg, kondicia neuveritelne rastie a ja ne a ne ochoriet. a inokedy som mal soplik uz na jesen...

 

ale aj my sme silvestrovali v posteli. nikam sa nam nechcelo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my sme pestovali papučovú kultúru, čakali sme, či budenovoročné vnúča, ale nič také sa neudialo, tak sme si s Flinstonom o polnoci ťukli šampusom, zblajzli pár chlebíčkov, ktoré som nachystala, pár koláčikov ešte od Vianoc, a Flinstone sa pobral spať, lenže mne sa nejak odnechcelo, tak som ešte čítala Súmrak mafie a spať som šla až o 2 ráno...Mne by tie delobuchy vôbec nechýbali...keď som bola decko, boli prachobyčajné prskavky, a stačilo nám to, stačilo by mi to aj teraz. Mačky zaliezli Viki ku dverám a Šiva, ktorá mala tie problémy s okom, ku mne. Tak to bol náš Silvester...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my sme si pritukli cistou vodou;

ja - ako jediny, co by mohol alkohol, som sa radsej prisposobil

 

ale tak mi napada, ze zajtra vecer, ked rodicom skonci "dovolenka" u nas, tak si otvorim a zblajznem flasku sampusu :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

u nás mamina "dovolenka" skončila už druhého...

síce roky rokúce silvestrujem doma, a niekedy mi celé roky nenapadne ani jazyk omočiť v alkohole, tento rok boli aj vianoce aj silvester katatrofálne.

 

na rozdiel od minulého roka, keď po xy rokoch sme prvýkrát nešli my za mamou, ale ju sme doviezli k nám, bola nedlho po operácii a bola dosť náročný zviechajúci sa pacient - napriek tomu bolo všetko ok.

 

tento rok ma prekvapili operáciou preloženou tesne pred štedrý deň, bola to jedna veľká katastrofa - mame a rodine som povedala, že nielen, že 5-6 dní s tou rukou nemôžem robiť vôbec nič, ale že mám bolesti, tečú mi nervy a nemám ani pomyslenie na žiadne vianoce ani nič podobné... všetci súhlasili, ok, dobre, vedia, berú na vedomie.

všetci doktori na dovolenkách až do budúceho týždňa, zdravotné sestry pendlujúce medzi pacientmi sa na mňa vykašlali s prehľadom, nevedela som zohnať lekára na výber stehov, až na poslednú chvíľu po protekcii, nevedela som vstať, ľahnúť, pohnúť sa v posteli, a nervy som mala na dranc.

 

všetko dopadlo zle, po xy rokoch mi skutočne po veľmi dlhom čase utiekli nervy, čoho je moc, toho je príliš... cítila som sa ako pablb, popisovať to nebudem, neikomu to docvaklo, niekomu nedocvaklo. bolo to medzi vianocami a silvestrom.

nikdy som nejako extra nesviatkovala, ale teraz veľmi dlho nechcem o žiadnych sviatkoch ani počuť, ruka bolí furt, či sa operácia konečne podarila, je vo hviezdach, matku odviezli druhého domov, na druhý deň som jej volala, bola v pohode... tak prečo to mňa žerie furt?

úchvatný silvester. mal niekto lepšie sviatky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ale snáď ťa nenechali makať a obskakovať???!!!!!!  Obskakovaná a hýčkaná si mala byť ty!!!!!

game, nie je všetkým dňom koniec...ako spieva Wabi Daněk - zase bude líp. Len kedy? už aby to bolo, pravda? Furt verím, že to zvládneš a že naozaj prídu aj lepšie dni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my sme na Silvestra ráno boli ešte s našimi dospelými "deťmi", ktorí k nám pricestovali pred sviatkami. ako obvykle sme sa naraňajkovali, rozprávali, aj  chystali obed. nachystali sme  mladým rôzne dobrôtky.

syn s manželkou sa chystali cestovať do Tatier, kde sa mali stretnúť so svojimi kamarátmi na Silvestra, a potom cestovať domov do Prahy.

druhý syn sa chystal tiež za svojimi kamarátmi  do mesta, kde býva.

bolo to  milé stretnutie, pekne prežitý čas.

 

pred ich odcestovaním sme šli navštíviť ešte raz moju mamu aj brata. cestou sme sa zastavili na cintoríne, pri hrobe môjho otca, manželových rodičov, aj pri našom švagrovi, ktorý zomrel  pred pol rokom.

 

prišli sme domov ešte sme si vypili čaj, kávičku.. a rozlúčili sa s našimi mladými.

 

keď odcestovali, sadli sme si s manželom k stolu a porozprávali sa o deťoch, o živote, tešili sa, aj bolo nám clivo za tými, s ktorými  nemôžeme byť, objať sa, tiež sme si spomenuli na nemocných.

 

zavolala som aj kamarátovi, s ktorým som sa spoznala cez internet, ktorého sme už aj viackrát navštívili doma. on,  je úžasný človek,  statočný, pokorný,  dobrosrdečný. jeho stav sa žiaľ zhoršuje. každý deň mu píšem sms-ku, mám ho rada, on už slabo rozpráva, s písaním má tiež problém. občas pomaly vyťuká a prezvoní alebo napíše slovo, viem, koľko námahy musí vynaložiť. je mi smutno, že mu nemôžem pomôcť, je tak mladý človek.. pred Vianocami mi prišla  pohľadnica s jeho podpisom, plakala som ako malé dieťa. Peťo,  napriek svojim zdravotným ťažkostiam sa vie tak pekne usmiať, a nechýba mu ani nadhľad, humor.

 

my sa stretávame s manželom aj  niekoľkokrát v roku, aj s našimi spoločnými kamarátmi. tak to bolo aj na Silvestra aj keď, až neskôr večer.  stretli sme sa 10 párov, porozprávali, potešili, povzbudili.

každý človek má rôzne  starostí, či zdravotné problémy, či už sám alebo v rodine, ako aj tuná.   nebolo tomu  inak tu na fóre, ani na Silvestra "vonku". jeden človek mal operované srdce, druhý je po chemoterapii, tretí prišiel o otca pred pár mesiacmi, iný má jedného z rodičov priputaného na lôžku a tak odchádzal zo stretnutia pomáhať mamke, iní rodičia majú choré dieťa, ale napriek všetkým  týmto problémom sme sa aj spoločne tešili, že niekto v poslednom čase chystal svadbu, niektorým sa ich potomok  dostal na vysokú, iným sa narodil potomok, niektorí sa stali starými rodičmi...

 

sme radi že sa stretneme aspoň na chvíľku,  a tak často ako sa len dá , že sa zastavíme, že sa dokážeme podeliť so svojimi starosťami, radosťami, že sa máme radi, že vieme sa spolu smiať, aj plakať.

je to tak,  ako aj tuná na fóre, aj tuná každý z nás má problémy, starostí, boľačky, ale určite aj radostí, a  sme radi, že si na seba navzájom nájdeme čas, prečítame sa, vypočujeme sa navzájom,  že sme sa "stretli", že sme.  život nie je ľahký, ale  stojí za to žiť,  je  vzácny,  máme  za čo ďakovať. starý rok je za nami, Silvester tiež, máme nový rok, nevieme, čo nás všetko postretne v novom roku, ale pamätajme, že je nádej, láska.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Silvester 2018 tradične doma, mama pozerá televízor, ja pc, občas sa rozprávame...

polovička sa na dnes sľúbil priateľom tradične variť ako šéfkuchár kapustnicu... možno ma niekto odsúdi, ale premýšľal po dnešnej nedobrej zvesti o svojej maminke, že nepôjde... poslala som ho, nech ide a vysvetlí im to.

 

sme odtiaľ ďaleko, ničomu by to nepomohlo a užierali by sme sa všetci doma.

život starej dámy by to nevrátilo, myslíme na ňu aj tak... všetci.

 

potomok sa rozhodol ísť medzi ľudí, výnimočne... on nerád bezuzdné veselie, a viem, že keď toho na neho bude priveľa alebo nesprávna spoločnosť, jednoducho sa chytí a ide.

 

taký normálny tichý silvester so spomienkami... ja som naskenovala pár mojich macových fotiek, mama si prezerá môj prastarý detský album už asi štvrtýkrát...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Posledná príležitosť pre môjho chlapa mať žúrku :zubiska:

Tak je si sám toho vedomý, že keď pribudne bejby, na dlho to bude iný štýl osláv príchodu Nového roka :)

Spravila som nátierku, každý niečo prinesie. Už nech je po :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

manzelka cely den triedi adresar a posiela PF-ky

v minulosti to nechavala na mna, ale ma svoj okruh priatelov, znamych a spolupracovnikov, ktorym to chce vybavit osobne...

 

otec lustil krizovky, teraz drieme pred televizorom, nejako to do polnoci vydrzime...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Flinstone bol mladým opraviť nejaké svetlo, ja si čučím v teplákoch a Flinstone už sa vrátil z bacilárne, obe detičky aj s máti sú choré...nám už pod oknami rachajú petardy, Flnstone podriemkava, ja som chystala údené a šošocvicu na zajtra, pôjdem ešte urobiť pár chlebíčkov, ale nijaké ciráty robiť nebudem, jak tento slávny deň príde, tak odíde......kedysi sme robievali Silvestra so susedmi, deti sa bavili spolu, my dospeláci spolu...bývalo to veselé. teraz už sa mi ani nič nechce. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov