Skočiť na obsah

termo

Odporúčané príspevky

rozhodne tu frčí rozverná silvestrovská nálada, ako pozerám :)

 

post-3-0-96897900-1419786943.gif

 

 

a teraz vážne  ;)  : 

 

varí sa u vás na silvestra zvláštna večera, robíte niečo extra, či len čosi chlebíčkovité či slané pod zub?

dámy a páni - chodíte niekam, hľadáte spoločnosť, zábavu, nie je čo oslavovať a zostávate doma?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

my dáme ako na štedrý deň kapra, akurát ku nemu dáme tentoraz opekané zemiaky :)

a či von? možno na námestie si trochu vypočuť koncert, ale to ešte neviem či sa mi bude chcieť. Oslavovať nie je čo, ale ohňostrojom nepohrdnem :D  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už som sa tu o tom rozpisovala, čo do trávenia času, a čo do trávenia jediva, tak ako kedy. Keď sme sami, čo v posledných rokoch aj taj býva, tak urobím pár chlebíčkov alebo obloženú misu, otvoríme si vínko, vyložíme nohy na stôl...a ešte namočím šošovicu, lebo Nový rok bez šošovice by unamenal nový rok bez peňazí, a to nemôžem dopustiť! ešte aj vlani keď ma sužoval svalovec, sme šošovicu mali.

A koláčiky, tak to nevypekám zvlášť, čo ostalo, to sa znesie na stôl.

Howgh.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže nakoniec to bude u nás losos :)

podľa receptu, ktorý sme tu kedysi vyexperimentovali s Pink a s Hellé, ďakujem dámy :klobuk:

už je doma, a čaká na spracovanie ... napácovaný veľmi jemne, len trochu nízkosodíkovej soli a citrónovej šťavy, a na chvíľu dať zapiecť ... naposledy bol vynikajúci.

 

a bude zajtra na večeru :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes som prikúpila za kúsok údenej krkovičky (kvôli Flinstonovi), a nakúpila som všeličo zelené a cviklu, ale mám ešte v náleve 4 kúsky karé, tie spracujem tepelne zajtra, ešte si rozmyslím, s čím, asi s pečenými krumpľami, a kopou miešaného šalátu, večer urobím obloženú misu,

koláčikov ešte máme, ako už som písala, dostatok, nové netreba prirábať. Nejako to načinčám, dám na stôl kytku, víno je na balkóne... a bude to fajn.

 

A na Nový rok tú šošovicu, ja si dám k nej volské oko a Flinstone bude mať na výber medzi karé alebo údeným. Chápem, že volské oko nie je zrovna slávnostné jedivo, ale to mi práve žily netrhá...len nič, čo má krídla, aby nám šťastie neuletelo! :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

víno máme aj my. Škriekajúce deti zatiaľ nie. :D

Flinstone je ešte v robote, a tak ho ako poriadna gazdiná čakám s obedom... :gathering:

včera mi volala segra, že dnes aj ona robí a cestou sa zastaví u nás, ale také už bolo, takže počítam s obomi možnosťami. Ak príde, pokecáme a spolu si opäť po dlhom čase zakrákoráme, na záver jej návštevy nabalím jej suchého chleba pre králiky. en neviem, ako to chce stíhať, lebo ten jej dnes celý deň robí, a tak sliepkam musí dať ona a zatvoriť ich musí do kurníka tiež ona, a to vraj ešte prv ako sa zotmie...no, má čo robiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

haló, už som späť...

my sme to prezili na chate v Stiavnickych vrchoch, ja s manzelkou a jeden kamarat a jedna kamaratka, vsetci v roznom stadiu respiracnych chorob

podla momentalneho zdravotneho stavu sme absolvovali vo dvojiciach alebo samostatne vylety do okolia, Hrnciarske muzeum v Pukanci (http://www.keramika-frank.szm.com/index.htm) a Tekovske v Leviciach , Banska Stiavnica a hrad Čabraď a podobne

len ostatni traja nemohli alebo nechceli pit, tak to bolo vacsinou na mne :D
 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

len ostatni traja nemohli alebo nechceli pit, tak to bolo vacsinou na mne :D

 

čo si, predpokladám, niesol veľmi ťažko :zubiska:

mal si slimáka na "brigádu" zavolať :lol: hádam by ti pomohol :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Caute, stastny novy rok sa ma zelat, vraj, len do konca januara, tak to tu vynecham. Snad uz ste vsetci triezvi. Ja som tiez vytriezvel az teraz a zistil, ze mam doma stale nejaku tu pyrotechniku, co sme nespotrebovali. Nie som si ale isty, ci je to bezpecne, odpalovat teraz, aj zo zakona sa vraj daju pustat rakety len cez silvester a neviem ako to je so zarukou, ci mi to nevybuchne buduci silvester v ruke. Neviem, či rozhoduje, aka zabavna pyrotechnika to je. Kupoval som tieto http://www.ekopyro.sk/Dum-Bum-5-ks-d139.htm Dum Bum su dost silne, tak to nechcem riskovat... nejake dobre rady? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

triezvi sme, lebo sme mnohí ani netriezvi neboli :P  a jedna dobrá rada - neriskuj:

netreba kupovať haraburdy, a keď už kupuješ,  tak vystrieľať všetko rovno  /mimochodom, akože kde by si to ten rok skladoval? niečo ako čínske lietajúce sklady? :) /,

a nerobiť tu reklamu na nejaké petardy mesiac po, a za tú cenu si nechať  ustreliť  palce štýlovo rovno na príslušného aktuálneho Silvestra, nech je veselo, keď už je toho Silvestra ... ni tak?  :) :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

radšej si kúpiť niečo ako

:D Dum Bum Explosive drink http://www.ekopyro.sk/Dum-Bum-Explosive-drink-d149.htm

samo, že  lepšie si je kúpiť  ešte niečo kvalitnejšie, ako Dum Bum,  a   s mierou popíjať podotýkam... :yes_yes:

ohňostroj, a to nielen silvestrovský... prežívať, vnímať.. nie s petardou... :D,  ale so svojou partnerkou, partnerom... :)

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

práve mi doplo, mrkla som tu na dátum, že zajtra je silvestra ... a pozerám, že pred rokom tu vo veľkom už tri dni pred frčala silvestrovská nálada :)

 

asi ani vám nedochádza, ako mne, že sme zasa o rok starší, mám taký pocit ... alebo dochádza až moc, alebo nám je to úplne jedno :)

 

post-3-0-88838700-1451496374.gif

 

takže ... ak je to s vami, dámy a páni?

ako sa chystáte, čo chystáte, kde budete, varí sa u vás na silvestra zvláštna večera, robíte niečo extra, či len čosi chlebíčkovité či slané pod zub, či úplne jednoducho nič?

 

chodíte niekam, hľadáte spoločnosť, zábavu, nie je čo oslavovať a zostávate doma? ja tradične doma ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

volala nás segra do Hungárie, bola u otca a brala aj jehoa k nim, ale ja sa cítim dosť unavená po všetkých tých štrapáciách, čo sme tu v posledných 2 mesiacoch mali, a tiež majú k nám na chvíľu prísť susedia, tak som nešla k segre. Varila ma asi pol hodiny (že to ten mobil vydržal) - možno by nám tam bolo lepšie ako doma, ale potrebujem už vypnúť zo všetkého. len aby si tá trúba necucla ako tomu bolo pred rokom.

Nič špeciálneho nechystám, v špajzi sú čipsy, na balkóne šampus, v chladničke mäso, ktoré zajtra urobím, možno že urobím pár čokoládových košíčkov, vianočné koláčiky sú skoro všetky fuč...a ráno ešte chcem ísť cvičiť, dúfam, že mi cestou nejaký magor nehodí delobuch na hlavu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Po piatich rokoch sama, bez partnera. Ale zato s rovnakymi priatelmi :) 

 

A mozem si povedat, ze tento rok som stihla pripravit byt do obyvatelneho stavu, prave dnes sme vsetko doklepali a mozem ist byvat .. zajtra zapijem  :party:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sme pozvani ku kamaratom, mali sme tam byt uz dnes, ale manzelke sa to zahrckalo s pracou...

tak snad zajtra rano vyrazime

vcera sme napiekli 3 plechy pagacov, mame domace vino, vezmem este flasku rumu a sampus na polnoc

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bola som pozvana na vecerno-nocnu bajkovacku v okoli Belusskych Slatin, s polnocnou opekackou.

Tazka romantika vo dvojici, ale kedze som v minulosti nevyznavala zimnu cyklistiku navyse za tmy, tak som musela odmietnut, pretoze by s tym suvisel nakup tepleho oblecenia, svetla, etc... Tak mozno o rok :)

 

A ... prituhlo, takze som aj rada ze sa nic take nekona :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja budem mat tento rok kludny, s priatelkou, bratom a jeho priatelkou. Vidim to tak, ze budeme popijat pivko a k tomu hrat monopoly. Co uz, starnem... ani tradicny polnocny beh v trenkach sa uz asi nebude konat :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Piekla som mäso v celku, v prípade potreby ho nakrájam na studeno, urobím dve misy, jednu šunkovo-salámovú so zeleninou a syrom a druhú s plátkami toho mäsa, do misky nasypem čipsy a budeme chrúmať. Musíme mačky poriadne nakŕmiť, nech neškemrú z nášho. Mali by prísť susedia, ale oni sú také nespoľahlivé živly, oni keď povedia, že prídu, tak väčšinou aj tak neprídu, takže si s tým nerobím starosti. Poľahky nechystám tie misy, nakrájam koláč, gazda Flinstone naleje víno, urobíme si alžírsku kávu, a môžeme sláviť. Kedysi sme s týmito susedmi trávievali veľa času a Silvestre tiež, bývalo veselo, spievalo a tancovalo sa o 106, neviem, či teraz k takému čomusi dôjde, uvidíme, nič nebudem siliť a nechám tomu voľný priebeh.

na zajtra Flinstone dohodol návštevu u svokry, vôbec sa mi tam nechce, dúfala som, že zajtra budem len odpočívať a mať pokoj, ale nie. keby tam aspoň aj švagrovci prišli, s nimi je tam zábava, ale sami, to sa vôbec na to neteším. Ved sme tam boli na Štefana, tak na kieho paroma musíme zasa?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

fúúú. zradla a pitia bolo neurekom, hoci sme bojovali statocne

okolo 9 vecer sme zapalili na zahrade ohen a zotrvali pri nom asi do druhej v noci

akurat teda koniec si uz velmi nepamatam :-(

z postele som sa pre istotu stoporil az na obed

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Už je pár minút Silvester tak už môžem písať do tejto témy. Tradične chodievame hrávať volejbal v piatok, tak sme boli a skončili sme vlastne už dnes  :).  

Dnes ráno tradične všetci na silvestrovskú prechádzko-túru u nás do lesa ku Kráľovej studni. Neviem či budú chcieť aj opekať, ale nemáme doma chlieb (teraz sme všetko dojedli) a do obchodu sa mi ráno určite nebude chcieť ísť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov