Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kto vymyslel elektrické kreslo a ako zomrel on sám? :lol:

Pre mnohých iste nebude nijaké prekvapenie, že vynálezcom tohto smrtiaceho nástroja bol zubár. Volal sa Alfred Southwick, pochádzal z amerického Buffala a svoje pokusy s usmrcovaním pomocou elektrického prúdu začal v roku 1882, keď v mestskom útulku úradníkom predviedol, ako sa čo najrýchlejšie zbaviť zatúlaného dobytka, o ktorý nikto nemal záujem. Do vedeckých časopisov napísal niekoľko článkov, v ktorých argumentoval, že poprava elektrickým prúdom je humánnejšia ako dosiaľ používané obesenie, pri ktorom je odsúdený vystavený pomalému škrteniu a zbytočne trpí.

Štát New York schválil použitie zubárskeho kresla napojeného na elektrinu v roku 1889 a krátko nato sa začali aj popravy. Southwickov vynález odvtedy skončil život vyše 4000 ľudí, ale on sám zomrel v pokoji a mieri v roku 1898 potom, čo sa mu na chrbte vytvoril strapec vredov.

Posted

keď surfujeme po nete, občas / alebo často / natrafíme na odfotené zaujímavosti ... sila prírody, vynaliezavosť človeka, či jednoducho nejaké nezvyklé "čudo" :lol:

zopár sa ich nazbieralo za tých pár rokov, čo chodím po nete / pravda ešte predtým, než mi všetok čas spapalo toto superfórum :) /

takže rôzne zaujímavosti :

tu sa trafili:

Obrázok

tu sa trafili:

Obrázok

tu sa netrafili:

Obrázok

tu sa netrafili:

Obrázok

:) ;)

edit.obr.prel.na FTP.g.

Posted

ešte som našla jednu "zaujímavosť" ... hoci asi by skôr patrila do nejakých rekordov ... ale stojí za to :

Obrázok

taký milý malý zajko :lol:

edit.obr.prel.na FTP.g.

• 3 weeks later...
Posted

Ďalší obrázok, pri ktorom sa "netrafili".

Obrázok

Posted

V Jarovniciach sa pobilo asi 150 Rómov

Prešov 30. júna (TASR) - Asi 150 Rómov sa pobilo večer vo štvrtok 29. júna v Jarovniciach v okrese Sabinov. Vyvrcholili tak predchádzajúce nezhody medzi dvoma rodinami z tejto osady, ktorá je s počtom obyvateľov vyše tritisíc najväčšia na Slovensku.

link

:) :lol:

Posted

tak k malému zajkovi pasuje takéto malé zlaté mačiatko :lol: :

Obrázok

edit.obr.prel.na FTP.g.

Posted

game to je cica skoro ako ty :lol:

ale nic v zlom, ale si moc prerastena, taku cicu by som domov nechcel :)

Posted

nokia, ja som presvedčená že je to kocúr ... úplne jasne ... vidieť mu to na očiach :lol: :)

Posted

teta ma peknu teplakovu supravu :lol:

Posted

no comment

Obrázok

edit.obr.prel.na FTP.g.

Posted

:) to je dobré, tomassi

Ale nie až také zriedkavé - podobne opravoval našu Ladu aj môj otec :lol:

Posted

takto podoopreť auto je fakt umenie, ale zaltý klinček je ten druhý ťýpek čo na to všetko nazerá okom odborníka

Posted

bezpečnosť nadovšetko ... alebo beda všetkým zlodejom ... :) :lol:

Obrázok

edit.obr.prel.na FTP.g.

Posted

Americky farmar Charles Osborne zacal ckat v roku 1922. Ckanie pokracovalo nepretrzite az do roku 1990 - 68 rokov.

ajk :lol:

ten toho musel mat dost

Posted

To je čo za čaju čo drží tú mačku?

Posted

no jedna kočka v super teplákoch :lol:

je to fotka odkiaľsi z netu ... je to jedna mladá žena, ktorá drží obrovitú mačku ... to je všetko :)

• 2 weeks later...
Posted

Chlapík sa vybral kúpiť zmrzlinu na obrnenom transportéri :lol:

link

Posted

chlapik sa sudi s kamaratmi lebo ho odfotili pri jumpshoote s jeho "malym generalom" v "hre" pretoze mu to zverejnenie (toho phota) spravilo ujmu na zdravi :) :)

clanok tuto :lol:

• 2 weeks later...
Posted

bezpečnosť je prvoradá :lol: :

Obrázok

edit.obr.prel.na FTP.g.

Posted

Bratislava ma autobus - kabriolet

Obrázok

dufam ze mi dojde ako zalozne vozidlo v zime v lejaku kdesi na patronke :lol:

edit.obr.prel.na FTP.g.

• 1 month later...
Posted

Obrázok

Na obrázku máte možnosť vidieť najnovší model noža vyrobený švačiarskou firmou Wenger, ktorá je svojími nožmi preslávená. Rozhodli sa spojiť všetky verzie svojich nástrojov v jednom noži a vzniklo toto - váži to cez 2 kg, je široký 25 cm a obsahuje všetkých 85 nástrojov, ktoré sa bežne vyskytujú v niekoľkých desiatkach verzií švajčiarskych armádnych nožov. Po investovaní 1200 dolárov si môžete užívať komfort laserového ukazovátka, vývrtky, nožníc, odstraňovača rybích šupín, či dokonca tužky v jednom nástroji. Nechýba samozrejme nejaká tá čepeľ, aby sa to stále mohlo volať nôž a k dispozícii je aj karabínka, aby ste si tento výmysel mohli pripevniť na opasok a nemuseli si najať nosiča... :lol:

edit.obr.prel.na FTP.g.
Posted

len nejak obrazok nevidno

ale popis to ma dobry :lol: