Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ludia, ako bojujete proti depresiam? Ako bojujete proti tym, co vam depresiu sposobuju? Respektive co robite pre to, aby vam ju nesposobovali?

Povodne to mala byt nova tema, ale nech sa paci, dajte dobre rady sem.

Zverejnené

Z depresie mi vedia pomoct ludi /ak ked mam vacsinou depresiu z nich/ ich pritomnost a pocit, že ma ma niekto rad a že ma niekto potrebuje.

Z depresie ma vie dostat aj depresivn a kniha, vtedy clovek zacne hladat vo svojej depresii nieco poeticke a to sa mi paci :lol:

Zverejnené

Neviem, ci sa vobec da proti depresii , aspon tej mojej, bojovat. Vacsinou to necham tak, ak ma pri tom niekto nahneva tak placem, nie ze by som chcela, len to ide von tak samo, z hlbky, podvedomia. Nemam chut sa rozpravat s nikym, pretoze by sa mi depka iba zvacsila, najma preto, lebo sa velmi ani nemam s kym porozpravat... Z hudby sa to niekedy aspon o stupen zlepsi, o dalsi ak mam po ruke cokoladu ...

Zverejnené

som s mojou laskou, alebo kamoskou, alebo s rodinou, a ak nemozem, volam s nimi, pisem, a vacsinou sa to zlepsi...

ale nemavam casto zlu naladu...

len napriklad teraz uz tyzden mam akademicky, a koniec matur az vo stvrtok buduci, takze dost kriza :lol:

Zverejnené

Hm, kamos sa o nieco podobne pokusal, vie, ze jemu vzdy poviem skoro vsetko, ale tentoraz zo mna nedostal skoro ani slovo. Uz sme to s nim rozoberali. A dalsi clovek mal podobny problem a zrovna sme si vliezli do rany. Tak som nadherne chapal. Niektori ludia maju vtedy plne usta optimizmu, ale z toho sa clovek nenaje. Spadol som asi az do takeho bahna, ze ma maloco nadchne....

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

teraz som akosi prestala robiť blbosti keď mám náladu naozaj, že v prdeli... len ležím za kreslom na koberci a buď počúvam hudbu alebo si pustím kazetu so Snehovou kráľovnou, alebo telefonujem, prípadne píšem sms, s maminkou alebo drahým...

Zverejnené

Stale mam stabilnui naladu, iba niekedy sa dokazem rozculit. To znamena, ze som viac-menej stale smutny. Ked je to na nevydrzanie a este nemam depresiu, tak skusam hudbu, ta fakt lieci, na 80% ma dostane zasa do "normalu"....

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

neviem, zapnem si hudbu a depkujem este viac, alebo vypadnem s niekym vonku, alebo sa niekomu vykecam, ak mam naladu sa s niekym rozpravat, tie stavy u mna vacsinou netrvaju dlho a ak ano, tak im asi nechavam volny priebeh, ono to raz prejde...

Zverejnené

Najnovšie som sa uchýlila k spánku. Ani to sa mi nechcelo (spať), vlastne som len plakala, driemala, rozmýšľala, plakala... štyri hodiny v posteli.

Nenormálne, že takto zabíjam čas.

Ale keď som hore, nič nerobím.

Už to trvá príliš dlho.

Už fakt asi len ožrať sa a dovi.

Je mi zle. Boha, nemám to ani komu inému povedať :lol:

Zverejnené

Zoberiem si knihu, alebo sadnem k netu. A nasadím si slúchadlá.

Alebo zájdem na pivo.

Zverejnené

hisham treba mat pozitivny pristup, mohlo by to byt aj horsie a okrem toho to nepotrva vecne, prinajhorsom do konca mesiaca

ja si sadnem k pocitacu, ale po hodine zistim, ze ma to strasne nudi, tak otvorim knihu, ale po piatich stranach (alebo skor) ju odlozim a idem pozerat telku, to ma tiez strasne nudi, ale uz kaslem na vsetko a len tak lezim na gauci az kym nejdem spat a dufam, ze zajtra to uz prejde.

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

momentalne mam naladu uplne v prdeli

a robim to co vzdy, pisem s kym sa da a uz to vidim ze najblizsie dni budem makat v praci jak doteraz ak nie viac, aby som nemal cas mysliet na blbosti

Zverejnené

plačem, sedím do blba, fajčím, moknem vonku, mrznem vonku a v tom najlepšom prípade spím...

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Čo robíte, keď máte "náladu v prdeli"?

Deprimujem sa ešte viac...

Zverejnené

@Aikaterine no ty ides na to zvlastnou logikou :) ci riadis sa podla toho ze treba sa odrazit od dna? :lol:

ja si pustim hudbu, agresivne skladby.

Zverejnené

uz nejaku chvilu mam novy system. idem si zabehat a beham, az som na pokraji kolapsu a citim sa na odpadnutie. potom sa vyplavia endorfiny a je to lepsie, o dost. len skoda, ze v zime je to nerealizovatelne.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

predtým som roky depky riešila depkoidnou hudbou, revom, sebaľútosťou, sebadeštruktívnymi akciami...

teraz zisťujem, že sa potrebujem nejako odreagovať, zatlačiť to do úzadia, ísť sa prejsť - prejsť na iné myšlienky... vlastne som už dlho nemala poriadnu depku, čomu som veľmi rada. Kedysi som na to brávala Coaxil a večne vysedávala u psychošov, vďakabohu je to preč... dúfam, že na dlho :lol:

• Pred 6 mesiacmi...
Zverejnené

V prvom rade sa snažím neprenášať na druhých :lol: .

V podstate sa mne takáto nálada nevytvára z môjho vnútra,skôr ak ma niekto naserie - z vonka.Potom sa snažím venovať sa pozitívnym záležitostiam,poprípade zaujať sa akoukoĺvek činnosťou.Mám vyskúšané,že splín u mňa môže trvať maximálne hodinu...a záleží len na mne,ako túto hodinu pojmem :) .

Zverejnené

ja ked mám depku tak upratujem :lol:

ale náhodou mi to pomáha nemyslieť na príčinu depresie ale nato, v ktorej izbe som ešte neutrela prach :)

Zverejnené

Vtedy nerobim v podstate NIC! Proste nemam na nic chut, dokonca ani jedlo mi nechuti vtedy velmi ... Ale nastastie takych situacii ked mam naladu v prdeli nieje az tak vela a raz za cas sa to da prezit. No ale moja psychika je trochu labilna, takze sa dokazem casto trapit uplne nad vsetkym asi :lol:

• Pred 4 týždňami...
Zverejnené

...ked sa stane ze mam zlu naladu, zvyknem sa pytat preco?...kedze nemam daleko k psychologii - je mi jasne, ze kazdy nasledok ma svoju pricinu...

je zrejme, ze ma nieco podrazdilo, ze ma "rozhodila" urcita konkretna situacia, poznamka a pod. Vtedy zvyknem ist myslienkami spatne az kym nepridem na koren veci...nasledne vsetko zanalyzujem, posudim a vyhodnotim. Vacsinou to pomoze ... :lol:

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

Tak mám náladu v prdeli tak si pozriem dobrú komédiu. Ak aj to nepomôže tak potom zavolám kamarátovi a ideme na pár poldecákov. A na ďalší deň je po zlej nálade.

Zverejnené

Keď mám depresiu...ale tú "ozajstnú - diagnostikovanú" tak mi nepomôže nič!!Celkom žiadne odreagovanie...musím si ľahnúť a rýchlo zaspať...inak by som čumela celé hodiny do steny otočená chrbtom k svetu....vyprázdniť hlavu..inak to ničí

• Pred 2 mesiacmi...
Zverejnené

nálada v prdeli, to je aj zúfalstvo, nie?

tak to som sa striasla... chcela som ísť na net, ale nemohla som písať, tak sa mi ruky triasli...

a keď som ako na dne, že sa topím a ešte mi stúpia na hlavu, tak sedím na posteli a rumázgam...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov