Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

V roku 1850?

Aj v roku 1850 sa "ochladilo".. "Adjustocynicky"..

;)

https://wattsupwiththat.com/2017/07/06/bombshell-study-temperature-adjustments-account-for-nearly-all-of-the-warming-in-government-climate-data/

To sa robí tak že "zistíme", že v minulosti niečo merali "zle"..

Preto sa ten historický záznam upraví.. Je zaujímavé že vždy smerom "dolú"..

Proste minulosť sa "ochladí" v štýle Orwell 1984..

A môžeme ohlásiť nový rekord a "globálnu katastrofu"..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ked spochybnujes data ako take o com sa chces bavit? Ty studujes konspriracne kraviny a ludi ktori to spochybnuju vsakovakymi hovadinami. TAkym nieto pomoci ziadnej, blvbe je ze na planete je pudovych popieracoch zo strachu vela, citi sa pohodlne v zdanlivych istotach a nikdy nepripustia ze sa moze udiat nieco zle az ked sa im to nestane na vlastnej kozi, ty si presne ta vzorka amygdalovych vystrasených kojotov :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol

Reaguješ ako typický náboženský fanatik..

Všetko čo spochybňuje tvoju "pravú vieru" sú podľa teba konšpiračné kraviny..

V štýle "každý kto nechce uveriť v Ježiša Krista, zhorí v pekle.."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vazne, ja by som povedal ze ty, pretoze tvoj argument je ze aha ty veris datam a neveris ze to je umyselne falsovanie dat smerom dole a kde sa hodi smerom hore, pretoze nam chcu vyrubit dane za co2, uzas, vies ty normalne tiez vies napisat taku blbost ze to az boli.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol

Ešte začni tvrdiť že ten mnohoročný ľad ktorý pomaly rastie a namŕza na severnom póle, je "zlý ľad"..

Pretože "dobrý ľad", by sa mal poslušne vplyvom GW roztopiť, ako správny dobrý ľad, "zlý ľad" sa vplyvom GW neroztápa, ale naopak je ho čoraz viac..

https://wattsupwiththat.com/2018/12/11/nasa-global-warming-promotes-arctic-sea-ice-growth/

Ipso facto.. Keď sa ľad roztápa, tak je to katastrofa..

A keď sa neroztápa, a naopak jeho viac.. Tiež je to katastrofa..

Všetko je katastrofa.. Všetko je dôkazom katastrofy..

Že áno?

;)

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A co sa ti ako s ladom nezda? On sa roztopi ked budu teploty dalej rast, to nie je vec dvoch troch rokov ale desatroci. Mne sa aj dobry aj zly lad topi nad nulou tebe nie? A ku katastrofam, vydrz este to nie je take zle aby sa diali nejake vacsie katastrofy ale staci ze bude dalej silno rast teplota  a menit sa rozne veci dockas sa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo

 

Efektívnosť opatrení, ktoré vyplývajú z Kjótskeho protokolu, Paríža, Katovíc... je viac menej nulová. Ak ho krajiny s najväčším podieľom produkcie CO2, ako Čína, USA, India a ostatný zvyšok sveta ignorujú. Riešenie dilemy, či má zmysel v EU obmedzovať produkciu CO2 je preto zbytočné. S mnohými argumentmi v http://neviditelnypes.lidovky.cz/katowice-cop24-architektura-globalni-loupeze-f3e-/p_klima.aspx?c=A181209_153409_p_klima_wag sa dá len súhlasiť. V odkaze je však aj veľa demagógie. Napríklad:

 

„Pokles objemu CO2 pod 200 ppmv znamená celosvětově zastavení fotosyntetických procesů rostlin a svět, jak jej známe, umírá…“
 
Na jednej strane autor uznáva, že koncentrácia 200ppm je rozhodujúca pre udržanie života a na druhej strane tvrdí, že dvojnásobná hodnota nemá merateľný vplyv. Naopak nabáda k dosiahnutiu vyššej koncentrácie CO2:

 

„CO2 není polutantem, ale benefitem (dobrodiním) pro svět a zůstane jím, pokud se ze současné nízké úrovně koncentrace zvýší k hodnotám bližším normálnímu stavu známému z geologické historie, kdy dosahoval úrovně optimální pro většinu rostlin. To je troj-, čtyřnásobek současné úrovně (≈1200 – 1600 ppmv). Bude trvat mnoho set let k dosažení této úrovně, za předpokladu, že bude k dispozici dostatek zdrojů nebo fosilních paliv.“ (Happer, 2016)

 

Uholná lobby musí po prečítaní týchto riadkov zaplesať... Veď oni sú vlastne tí dobrodinci pre túto planétu.

 

Takže ideál koncentrácie CO2, je podľa neho, niekde v období Jury. Veď prečo nie, klíma v tom čase vyhovovala prasličkám a podobným druhom. Veľkú časť povrchu planéty pokrývali bažiny, plytké moria a pevninu pokrývala vegetácia celkom iných druhov rastlín a živočíchov. Neviem, ako by sa v tomto období darilo pšenici a ostatným poľnohospodárskym druhom. Navyše ak ich dnes pestujeme hlavne v oblastiach, ktoré by boli nárastom hladiny oceánov  zaplavené. Kto mal pravdu, bude onedlho poznať ľudstvo "na vlastnej koži". Nárast koncentrácie na hodnotu 1000 ppm sa očakáva okolo roku 2100. Nárast koncentrácie CO2 na túto hodnotu určite neohrozí život na Zemi. Ovplyvní len veľkosť a súčasnú expanziu ľudskej populácie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No tono ano je to ale troska male zjednodusenie priroda to robila miliony rokov a tu sa to udeje v zlomok, co urcite nie je to iste. A takyto vykyv budu doprevadzat rozne anomalie, tak ale na vyhynutie to neni, ale to nikdy ani nikto z normanych ludi netvrdil...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..... A takyto vykyv budu doprevadzat rozne anomalie, tak ale na vyhynutie to neni, ale to nikdy ani nikto z normanych ludi netvrdil...

 

tak o com je ta hysteria?.......na anomalie sa da navyknut...etablovat....nakoniec vsetko nasvedcuje tomu, ze tato pokusmania o "navratenie" do "normalu", prinesie viac skody ako uzitku..... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak o com je ta hysteria?.......na anomalie sa da navyknut...etablovat....nakoniec vsetko nasvedcuje tomu, ze tato pokusmania o "navratenie" do "normalu", prinesie viac skody ako uzitku..... :(

 

pokusmánie prichádzajú tak dve minúty po dvanástej,

na anomálie sa dá v pohode zvyknúť a dokonca aj etablovať,

celkom ako žaba v hrnci vo vode nad plameňom :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no a?......na vsetko sa da etablovat....aj na cakanie na smrt si ludstvo zvyklo.....fakt je ten, ze urcite pride, len nepozname cas....aj ta zaba je v podobnej situacii a urcite s tym nema problem... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Ak je skutocny narast teploty o dost vyssi ako predpokladas ty pri zdvojnasobeni koncentracie sklenikovych plynov, potom su tvoje tvrdenia bludy 

 

Ak je narast teploty vyssi, ako je fyzikalny vypocet oteplenia priamo sposobeneho CO2, potom je mozne, ze BLUDY su prave tvrdenia neoverenej hypotezy o dominantnom (v tvojom predpoklade dokonca totalnom) vplyve CO2 na teplotu.

 

Ale toto fanatikovi nevysvetlis, ze potvrdenie hypotezy nie je to, ked sa vychadza z jej platnosti ako z predpokladu...   :zubiska:

 

... čo predstavuje rozdieľ 0,6 K. (ak som sa nepomýlil). Z toho by vyplývalo, že teplota by mala tiež rásť kvázi lineárne. Pri budúcom náraste koncentrácie CO2 zo 400 ppm na hodnotu 800 ppm o ďalších 0,6 stupňa. Celkovo teda o 1,2 stupňa. Tomuto údaju ale nezodpovedá trend nárastu globálnej teploty, ktorý sa meria min. od roku 1800. Podľa mňa, takýto jednoduchý výpočet nezahrňuje vplyv nárastu teploty na povrchu zeme. Ak totiž podľa Stefan-Boltzmannovho zákona narastá teplota kvázi lineárne, fyzikálne dôsledky na zemskom povrchu nie sú určite lineárne a ani rovnomerné na celom povrchu. Už len nárast vodnej pary v atmosfére, v dôsledku nárastu teploty o 0,6 stupňa, predstavuje nelinearitu. Topenie ľadovcov mení obrazivosť povrchu... Nie som odborník, aby som dokázal vyhodnotiť vplyv týchto faktorov. Stúpajúca globálna teplota je meraným faktom. Je ťažké stanoviť presný podiel nárastu globálnej teploty od koncentrácie CO2, ale len z tohoto jednoduchého výpočtu je jasné, že to nie je „dupot mravca“.

 

To iste, iba v miernejsej forme. Vsak to je prave ta nezdopovedana otazka, ci oteplenie sposobuje iba CO2. Pokial su tam aj ine faktory, tak nie je dovod, aby teplotnemu prispevku od CO2 zodpovedal teplotny trend narastu teploty - to je prave ta hypoteza, stale nie je vedecky potvrdena.

 

No tak ale aspon sme sa dopracovali k tomu, aky je priamy vplyv CO2 na teplotu.  :thumbsup:

 

Vplyvy, o ktorych hovoris, sa kvantifikuju uz do mnou spominanej citlivosti klimy (climate sensitivity), ktorej hodnoty sa odhaduju niekde od 1.5 'C az po 16 'C na kazde zdojnasobnenie CO2. Nemusis by smutny z toho, ze nedokazes vyhodnit vplyv tychto faktorov, pretoze za 30 rokov klimatickeho vyskumu, do ktoreho isli miliardy dolarov, sa nepodarilo tento interval moznych hodnot nijako vyrazne zuzit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Az na to informator ze vyhubenie ludstva je uz extrem.ludia su schopny viest vojny aj ked sa nic nedeje. Ak sa ti zda ze to bude prechadzka ruzovou zahradou si na omyle. Ak to bude zle dosledky rozputaju obcianske vojny a potom vacsie. A to je faktor co sa postara aj o tretinu ci polovicu populacie hravo.

Smiley

Od teba to vyznie smiesne. Ty si udal uplne tu najspodnejsiu hranicu vplyvu co2. Ja som od zaciatku tvrdil ze nevies o com pises.zdiraznoval som vsetky sklenikove plyny aj vazby a skokovite udalosti na com si sa naramne zabaval. S tebou je uplne zbytocne debatovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...

128-256 -8 stupnov

256-512-9 stupnov

 

to si ty povazoval za maly narast a vplyv? 

 

512-1024 - 10 stupnov

1024-2048 - 11 stupnov, ale to uz nedosiahneme, pretoze nam skor dojdu vsetky fosilne paliva.

 

Narast teploty mensi ako 2'C pri maximalnom moznom spalovani fosilnych paliv povazujem za maly vplyv, nakolko sa aj na konferencii v Parizi sa vyjadrili, ze budu vysmiati, pokial sa otepli o menej ako 2'C. A to navyse bolo iba do roku 2100 - dovtedy spalit vsetky fosilne paliva nestihneme.  :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a k bambulkov aby bolo jasne co tu stvaral a co prezentoval ako vedecku pravdu:

1. tvrdil ze sa externality nezvysuju, naopak zvysuju potvrdene vedeckymi metodami

2. tvrdil ze co2 alebo obecne sklenikove plyny nie su dominatny faktor oteplenia, opak su najdominatnejsi faktor pri oteplovani klimy, 

3. udaval tu najspodnejsie hranice CO2 pri absolutnom skresleni, ked sa vychadza z nejakeho teoretickeho modelu, su v nom epiricke vzrtahy a kopu faktorov ako napr. zmena albeda su zanedebane. Pricom aj ta najspodnejsia hranica vyplvu co2 na klimu nie je dupot mravcov navyse  ak sa udeje 2 stupne oteplenia do 100 rokov co je vyrazny narast teploty ak zohladnime geologicku dobu.

4. ohanal sa tu regresiami, a vsakovakými dristami, huhnal sa tu ako polo"nuty a v skutocnosti je to len dalsi saso.

5. tvrdi ze vplyv co2 nie je dokazany ako pricina ci nasledok, co je naozaj argumenent z dielne idiotov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robopol

Ty tu furt o nejakej katastrofe..

Tak prosím vysvetli nám "bambuľkovčanom", ako by tá katastrofa vypadala..

Hoď nejaký scenár, čo sa podľa teba stane, a ako za aký čas, sa stane "zlého"..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ach boze :)

vsetky alamo vsetky, sucha, zaplavy, hurikany, poziare, choroby, znecistenie, obcianske vojny, chudoma, hlad, problemy s pitnou vodou, kysle dazde, vymieranie vsetkeho ziveho na planete. A ako velmi rychlo to bude zalezi od toho ako velmi sa prejavi efekt sklenikovych plyvov kedze mame iba interval od do, navyse je dolezity aj casovy ucinok, planeta ma nejaku zotvracnost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sranda vec..

Suchá tu boli vždy, záplavy tu boli vždy, požiare tu boli vždy, takisto tornáda atď..

Keď sa pozrieme do štatistiky, nedošlo k nárastu počtu ani intenzity u ničoho s toho..

Jediné čo sa zmenilo, je rast počtu obyvateľstva, rozsiahlejšia urbanizácia a to že ľudia majú viac majetkov a infraštruktúr ktoré môžu "zúriace živly" poničiť..

Keď tornádo pravekému človeku odnieslo prútenú chatrč, a modernému dom s farebným televízorom, garážou a dvomi autami atď..

To je fakt poriadny nárast "ničivosti".. Treba uznať..

A ako by ste proti tomu chceli bojovať?

Zakážete prírode aby sa prejavovala ako "divočina"?

robopol

Jediný "bambuľkovčan" ktorý tu hlasno volá po zákaze "divokej prírody" si tu vlastne ty..

Alternatívou je..

Že sa ľudia vzdajú áut, telefónov, počítačov, povinného očkovania.. atď..

Naťahujú sa nazad do slamaných chatŕč.. Budú mať menej majetku ktorý im "divoká príroda" bude môcť poničiť.. Ničivosť "živlov" zase pekne poklesne k "normálu"..

robopol

Čo keby si začal od seba?

Zahoď počítač, tablet, mobil.. Prestaneš sem na internet vypisovať alarmistické krávoviny.. A bude po katastrofe..

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a budú robiť čo? :)

protestovať proti rečiam o klíme, alebo sa hrať na žabky v hrncoch?  :)

 

 

čo si tam napísal vyššie, to všetko bolo, miestami, stáročiami, obdobiami, ročnými obdobiami, kdejaké výkyvy počasia a klímy, to je normálne - Zem predsa je spojitý živý organizmus - tu zaveje vetrík, tam je z toho tornádo. a tak a podobne...

 

lenže zabúdate na jednu vec, ktorá tu ovšem už bola prezentovaná veľakrát, v rôznych formách, v koláčových a pásikavých a kdejakých grafoch a ešte všelijako - skutočne sa priemerná ročná teplota pomaly ale iste zvyšuje, a vážne sa mi nechce hľadať, je ich tu hodne.

skutočne sa klíma prehrieva, endemity sa sťahujú, v posledných dvoch dňoch sa objavili výsledky výskumov kanaďanov - v tundrových oblastiach rastú vyššie lišajníky a miestne rastlinky, ktoré sa ešte pred pár desaťročiami a celé stáročia plazili po skalách, majú teplo, svetlo, dlhše vegetačné obdobie a rastú vyššie rastliny.

 

a ešte jedna - všetky severské štáty sa začínajú hádať, komu pripadne severská cesta po mori od Grónska po Beringov prieliv a nad Severnou Amerikou, keď sa roztopí nadobro ľad, ktorý sa plazil z Arktídy až na pevninu, topí sa totiž stále rýchlejšie. a sú to celkm vážne snahy a spory, o ktorých sa veľa ešte nehovorí, ale pripravujú sa na to, lebo to príde.
po prvé tam za pár desaťročí bude voľná morská cesta, po druhé sú tam ešte zásoby plynu a ropy, dosiaľ nedotknuté.

 

ovšem som vonkoncom nepochopila, prečo treba na záchranu planéty dve minúty po dvanástej zrušiť očkovanie :hmmm:  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

co je dolezite, ked odhliadneme na emocie a podobne, ze pri silnom raste sa anomalie dostanu mimo bezny ramec katastrof, takzko sa nieco vesti dopredu spolahlivo, moze to byt znesitelne ale pravdepodobne to bude poriadny narez, celkom isto s takouto vzorkou alamovcov a informatorov sa dozaista nic predom nebude diat, najlepsie je to popierat do sameho konca, lebo ako male deti ked si zatvoris oci svet zmizne a nic sa nestane :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Treba sa trocha oprostiť od fyzikálnych teórií. Pojem Armagedon je iba ľudská vízia budúcnosti, bez fyzikálneho, alebo fylogenetického obsahu. Ľudstvo nikdy nebolo schopné riešiť globálne problémy. Táto genetická indispozícia ho ospravedlňuje v očiach budúcich generácií. Evolučne sme „naprogramovaní“ reagovať iba na podnety, vychádzajúce z bezprostredného okolia. Typickým príkladom tejto neúspešnej snahy, ktorá je v rozpore s našou prirodzenosťou, je „impotencia“ OSN. Jej snaha riešiť globálne problémy nakoniec vždy končí iba v podobe rezolúcií a „svet sa toči ďalej“. Neviem, či je to vymyslená historka, ale vraj:

Počas stretnutia medzi Stalinom a Churchillom padol návrh, aby sa povojnových rokovaní zúčastňoval i Vatikán. Stalin sa však postavil proti a posmešne sa opýtal: „Koľko divízií má pápež?“

 

Táto veta je typickým prejavom našej evolučnej dispozície. V čase ekonomickej konjunktúry sa mohol vytvoriť priestor, v ktorom sa uplatnili vlastnosti človeka, ktoré dnes spájame z humanizmom, kultúrou, vedou, umením. Z histórie vyspelých civilizácií je zrejmé, že tieto obdobia končili chaosom, vraždením a celkovým úpadkom. Prírodné zdroje a vedecký pokrok doteraz vždy poskytoval záruky pre „reštart“ nových civilizácii. Dnes sme svedkami niečoho celkom nového, s čím človek doposiaľ nebol konfrontovaný. Limitované zdroje a populačná explózia nastoľujú otázky, na ktoré nemá odpoveď ani veda, ani náboženstvo. Vezieme sa vo „vlaku“, v ktorom každý vie, že koľajnice nemôžu viesť do nekonečna. Ti rozumnejší sedia v reštauračnom vagóne a riešia radšej dilemu, či si dať steak, alebo lososa a tí hlúpejší sedia vo svojom kupé a trápia sa nad tým, čo bude na konci trate...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

Už sme o tom predsa hovorili..

Ak tvrdíš že máme problém, tak navrhni nejaké jeho riešenie, inak ho niekto iný navrhne za teba.. A to sa ti nemusí páčiť..

Ak je problémom preľudnenie sveta, tak je "najhumánnejším" riešením tohto "humánneho" problému, jednoducho sťaženie prístupu k najzákladjšej zdravotnej starostlivosti.. Aj s patričnými následkami..

Inak teda, alternatíva sú "plynové komory"..

Ten kto tvrdí že "ľudstvo zničí svet", bude musieť tak či onak "vyriešiť" ľudstvo..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

K "severoápadnej ceste"..

https://wattsupwiththat.com/2018/08/27/another-ship-of-fools-gets-stuck-in-arctic-ice-needs-rescue/

Je to už skoro desaťročná tradícia..

Každý rok v lete, sa nájde partička šialencov zblblích bulvárnymi čánkami o tom ako sa "polárny ľad katastroficky roztápa", nasadnú na prenajatú loď a idú tú "katastrofu" dokumentovať a propagovať pre verejnosť..

Vždy je to katastrofa..

Pretože len čo tam priplávajú, tak tam pekne primrznú do ľadu, pobrežné hliadky a armáda ich odtiaľ za peniaze daňových poplatníkov musia zachraňovať a evakuovať..

Ten kto nečíta bulvárne plátky, vie že sa ten krátkodobý "topiaci trend" dávno zastavil.. Dokonca to tam zase začína "pekne" mrznúť..

https://wattsupwiththat.com/reference-pages/sea-ice-page/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov