Aikaterine Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 ani ja ešte nemám nič...ale to nevadí, limit mám do 20.12. :lol: a pravda, rýchlo to prišlo... až na to, že mňa to slniečko neteší, keby radšej snežilo :)
Ronja Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Ryan - a prečo? môžeš napísať, čo konkrétne na nich nemáš rád? Pokiaľ neznášaš len pacnutie :lol: kapra po hlave - žiadna tragédia... :)
Ryan Giggs Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Neznašam sviatky vo všeobecnosti (Veľka noc, Valentin, Dušičky...). Nevidim dôvod, prečo by mi mal nejaky datum "prikazovať" aby som presne vtedy niečo urobil (obdarovanie, prejavenie citov, palenie sviečok...). O ich skomercializovanosti radšej ani pisať nebudem, boli by tu iba hviezdičky. :lol:Jedine pozitivum Vianoc je, že je voľno a v tv je toho k videniu viac ako počas roka.
Desdemona Zverejnené 1. December, 2008 Zverejnené 1. December, 2008 Nechápem... ;) Vianoce, to je pre mňa najkrajší čas v roku :lol: Už len tá atmosféra okolo toho, vonku sneh a podobne...to je krása /aspoň pre mňa/ ;) Ale už by mohlo fakt nasnežiť. Zima je, o to nič, dnes som mrzla na zastávke ale pršalo ako z krhly. Ved je už december...ja chceeeeem sneh! :) A dnes mi už konečne dorazili darčeky, ktoré som z netu objednávala, čiže už mám všetko komplet vybavené :) Zajtra môže byť štedrý deň ;)
Ryan Giggs Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Nechápem... :lol:Nechapem, čo nechapeš. :)
Desdemona Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 Nechápem ako niekto nemôže mať rád Vianoce, ale ok je to tvoja vec. :lol:
Ronja Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 ...Desdemona, diskusie sú i o rešpektovaní názorov iných...inak jehovisti neslávia vraj dokonca ani vlastné narodeniny... :lol:
nutrinka Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 ona len napísala, že ho nechápe, vôbec mu tu za to nevynadala, ani len nenapísala, že ho nerešpektuje :lol: inak ja čo sa snažím odkladať vianoce a všechen humbuk okolo až do štedrého večera, ale tento rok už mám nakúpenú väčšinu darčekov, no fasa :)
littlewitch Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 od isteho casu tiez nemam rada vianoce a to som krestanom
Ronja Zverejnené 2. December, 2008 Zverejnené 2. December, 2008 No, téma Vianoce je momentálne aktuálna, takže skúsme svoj názor vyjadriť konkrétnejšie...napr. Vianoce nemám rada preto, lebo mám pocit, že ľudia vtedy robia zo seba niečo iné...(ale to je v podstate podľa mňa dobre, keď aspoň vtedy niečo niekoho trkne), alebo - nemám ich rada preto, lebo každý rok dostanem pod stromček fusekle, alebo, alebo......nebojme sa vyjadriť konkrétnejšie k téme, ako inak nám majú iní porozumieť? hááá? :lol:
lopata555 Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Ja Vianoce milujem už len kvôli tomu že sme v kruhu rodiny, je pekná atmosféra, rozprávočky dávajú, a ak k tomu napadne sneh tak to budú nádherné Vianoce zo všetkým ako sa patrí.
Ronja Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 ...ja si nenechám ujsť polnočnú omšu...sama, sneh (ak je)vrždí pod nohami....ticho, v kostole pár skalných, stromček, číta sa radostné posolstvo zrodenia Človeka, pokoj, betlehem, radostná atmosféra - a úplne na fajront sa zhasnú svetlá, on-line sú len sviece a stromčeky a do toho "Tichá noc......" náááádhera... :lol:
tomassi Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 taký WarmUp pred Vianocami je isto Mikuláš pamätám sa, keď sme pred pár rokmi s kamarátom išli robiť jeho synovcomMikuláša s čertom(ja, pozn. redaktora:zubiska:)chlapci sa neskutočne báli, tak som z nasadeného trendu trochu ubral, ale kamoš v hre pokračoval a deti "dojal" k slzám :lol: :)po našom opätovnom príchode, nám chlapci zreferovali, čo sa stalo, keď sme boli prečasi 4-ročný Marek na otázku, čo vraví na Mikulášaskonštatoval: "Mikuláš je !"
Ryan Giggs Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Nechápem ako niekto nemôže mať rád Vianoce, ale ok je to tvoja vec. :lol:Veď v pohode, len nechapem, čo je nepochopiteľne na dôvodoch, ktore som uviedol. Neznašam sviatky vo všeobecnosti (Veľka noc, Valentin, Dušičky...). Nevidim dôvod, prečo by mi mal nejaky datum "prikazovať" aby som presne vtedy niečo urobil (obdarovanie, prejavenie citov, palenie sviečok...). O ich skomercializovanosti radšej ani pisať nebudem, boli by tu iba hviezdičky. Keby som dôvody neuviedol, tak chapem, že nechapeš. Ale nechapem, že nechapeš moje dôvody. Chapeš, prečo nechapem? :)
bobsapp Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Neznašam sviatky vo všeobecnosti (Veľka noc, Valentin, Dušičky...). Nevidim dôvod, prečo by mi mal nejaky datum "prikazovať" aby som presne vtedy niečo urobil (obdarovanie, prejavenie citov, palenie sviečok...). O ich skomercializovanosti radšej ani pisať nebudem, boli by tu iba hviezdičky. :lol: Jedine pozitivum Vianoc je, že je voľno a v tv je toho k videniu viac ako počas roka.tak skusím čo ja na tom nechápem :) Kto ti káže aby si niekomu niečo daroval, pálil sviečky a pod. Kto ti káže ísť zo stádom? Ide o tradíciu (niečo ako futbal cez boxing day :) ) a niejakú symboliku a čaro ktoré vždy okolo toho je. Čo sa týka skomercionalizovanosti, tá je iba taká, akú si pripustíš. Ja niejaké nabytočné regále v tescu so svetielkami ani nevnímam. a ešte, ako môže 88%ný flegmatik niečo neznášať ?? ;)
Ryan Giggs Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Neznašať nie v zmysle, že ma to hneva, či nebodaj vytača do nepričetnosti, ale v zmysle, že to neuznavam a ide to mimo mňa, teda že sa bez toho v pohode zaobidem. Kto povedal, že idem so stadom? So stadom praveže nejdem, prave kvôli tomu, že mi to "prikazuje" nejaky sviatok, preto to ignorujem. Pretože to ignorujem, spoločnosť ma vnima cez prsty ako nejaky cudzi element (tak ako vy), niektori sa nad tym dokonca pohoršuju, že čo si to dovoľujem, no to ma netrapi. Ja niejaké nabytočné regále v tescu so svetielkami ani nevnímam.To sice ani ja, ale určite uznaš, že prehliadnuť sa to neda. Nie je to len o obchodoch, ale človek sa s tym stretava denne na každom kroku (media) pomaly už od leta. Pokiaľ ide o tradiciu, ta už je davno, davno až na poslednom mieste, tradicia je o niečom inom.
bobsapp Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 kto ti káže ísť zo stádom....stádo :lol: , ale môže byť zaobíde sa bez Vianoc...pche, tak už viem na koho sa mám hnevať ak bude štedrý deň bez snehu :)
Ryan Giggs Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 Ok, posluž si. Do mňa sa toho vojde... :lol:
Desdemona Zverejnené 3. December, 2008 Zverejnené 3. December, 2008 bobsapp to napísal za mňa.Tiež mi lezú vianočné reklamy /najmä istého mobilného operátora :lol: / a podobné hovadiny na nervy, ale môžem sa na ne zvysoka... Pre mňa tu ide o tú tradíciu a podobne.Ano, Vianoce sú skomercionalizované, ale čo už dnes nie je? :)
littlewitch Zverejnené 4. December, 2008 Zverejnené 4. December, 2008 ...pochopila som jedny vianoce,že "rozprávka o šťastnej rodinke" ,ktorá sedí kompletná okolo stola,nejstvuje...stačili tie jedny vianoce,aby vo mne zabili všetky nasledujúce...
doll Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 Neznašam sviatky vo všeobecnosti (Veľka noc, Valentin, Dušičky...). Nevidim dôvod, prečo by mi mal nejaky datum "prikazovať" aby som presne vtedy niečo urobil (obdarovanie, prejavenie citov, palenie sviečok...).mi pripomínaš malého pubertiaka :lol: vsak pockaj ked budes mat vlastne deti, rodinu, pochopis o com to je :) a co sa dusiciek tyka, mozno ti este nezomrel nik srdcu blizky... nejde tu o prikazovanie niecoho...ide len o pripomenutie si niecoho...a to je rozdiel samozrejme pripominat si mozme hockedy... rovnako sa nemusia oslavovat narodeniny, meniny, brat vazne prazdniny v skole a podobne o tom vsetko co sa deje okolo sviatkov, to nekomentujem, neuznavam nabalovanie sa na takychto prilezitostiach...ale vzdy a vsade to bolo a proste bude...takze jedine ignorovat a u mna to funguje...
Tom182 Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 mne ako pubertiak nepripada..praveze ho uplne chapempresne ako pise o "prikazovani"..je to tak spolocnost to akoby prikazuje..teraz su dusicky tak vsetci do jedneho na hroby palit sviecky...ano zomrel mi niekto blizky ale spomeniem si na neho kedy chcem ja..a nie preto ze su dusicky..na taky sviatok mi to pride akoby tam vela ludi islo palit sviecky len preto aby boli videni, lebo sa to proste patri je sviatok tak treba...nie ja si zapalim kedy ja chcem...to iste o valentinovi..aaa je 14.februar podme sa zblaznit a rychlo nieco kupit..preco by som mal? toho koho mam rad obdarujem kedy chcemano vianoce mam rad...a ked budem mat vlastnu rodinu budem to vnimat inak..to asi kazdy..ale tiez mi nejde do hlavy ako niektori dokazu doslova vyhodit tisice korun len preto ze su vianoce :lol:
doll Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 jasne, ved sama som dodala ze pripominat si mozme hockedy...tiez nie som fandom masovych navstev cintorinov len preto, ze su zrovna dusicky... ale trocha ma pri tom zarazilo prisilne slovko "neznasam"
phersu Zverejnené 6. December, 2008 Zverejnené 6. December, 2008 súhlasím s doll prečo teda slavíte tie sviatky veď sa zoberte na ten týdeň do hotelu alebo prečskoro každý nemá rád vianoce a podobné a potom sa vytešuje čo všetko dostal a podobnepre väčšinu sú tieto sviatky asi iba o darčekoch a čo kto dostane že :lol:jasné aj to patrí k tomu ale nie je to hlavné
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz