Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Kto sa chce ovpylvnovat inymi zvykmi a tradiciami, to je uz len jeho vec

Nikto nam nic neprikazuje a nevtlaca, kazdy moze slavit sviatky ako sam chce

Zverejnené

Aljak no Amicí to robia nenápadne, neustále filmy zo Santom, obchody zo Santom, reklamy zo Santom no neviem.................... . A ešte no keď melé dieťa všade len počuje o Santovy tak v neho začne aj veriť. To že sa dá dakto ovplyvniť my je jedno ale to že to je nenápadné vtláčanie cudzej kultúry.

Zverejnené

No kedze americania nemaju jeziska ale santa clausa tak asi nebudu nakrucat filmy s jeziskom....je na tebe ci dovolis svojmu dietatu taketo filmy pozerat alebo nie :) alebo mu jednoducho vysvetlis ze v roznych krajinach a kulturach sa tato postava vola inak, nevidim v tom problem, a nehadzala by som v tomto vinu americanom ale nasim obchodom ktore propaguju santa clausa a nie jeziska :lol: a takisto aj rodicom, ktori nepropaguju viac nase tradicie, pripadne propaguju tie cudzie

Zverejnené

No čo sa týka toho supermarketu no neviem ale nezdá sa mi že by Tesco bolo slovenské........... :lol:

Čo sa týka tých filmov no taká markíza kedže má vetšinový podiel v rukách amercických vlastníkov tak aj také filmy bude dávať. Nevidím problém dávať cez vianoce naše a české rozprávky. Lenže také už ani pomaly nedavajú.

Zverejnené

myslíte, že budú biele Vianoce tento rok? :lol:

Zverejnené

na vianoce sa bojim ist domov .. rozmyslam, ako to spravit, aby som 24 prisiel domov a 25 mohol odist ..

Zverejnené

tento tyzden som uz videl pred TT tescom vianocny stromcek :lol: :)

Zverejnené

JJ keď sme s nut išli okolo tak ho tam akurát dávali :lol:

Zverejnené

"škoda" pre predavačov spotrebného tovaru a blbostí všetkého druhu, že medzi letnými prázdninami a vianocami sú dušičky a raj majú predavači kvetov a kahancov ... ináč by tesne po príchode z dovolenky začali vianočné akcie

jedny biele vianoce by sa už zišli ...

Zverejnené

Andulqa

Ak sa nemýlim tak Američania sú dosť kresťansky založení, takže určite majú ježiška, len darčeky nosí santa. Akurát u nás je to trocha zamotané (ako veľa veci he he). U nás nosil darčeky dedo mráz a mi sme to zmotali tak že ich nakoniec nosil ježiško.

Ináč som trocha staršieho vydanie a pamätám si krásne vianoce čo sme sa sánkali a korčuľovali od rána do večera pár mesiacov, nie ako dnes pár dni.

Na druhej strane taký preplatok za kúrenie ako som mal minulý rok nebol na zahodenie.

:lol:

Zverejnené

Sani

V USA je viacej ako 50% protestantov. Kresťania tam netvoria ani 1/3.

Zverejnené

lopata,

protestantizmus je jeden z troch hlavných prúdov kresťanstva.

čo sa Vianoc týka, zatiaľ ma vianočná nálada nejak obchádza :lol:

Zverejnené

u nás nosil darčeky aj za blahého socializmu vždy ježiško ... tradícia z prarodičovských domov, zo zvyku, bolo to jednoduchšie hovoriť o ježiškovi, každý vedel, o čo ide ... na ježiška nemal ani dedo mráz ani santa claus

lopata,

trochu to máš popletené ...

V USA je viacej ako 50% protestantov. Kresťania tam netvoria ani 1/3.

protestanti sú kresťania

myslel si zrejme protestantov a katolíkov

kresťanstvo

Zverejnené

Game

Aha no asi áno................ no trochu som to splietol.

Zverejnené

prave ma pochytila vianocna nalada, pocuvam tu vianocne pesnicky :lol:

ja milujem vianoce, uz sa tesim na nase prve spolocne vianoce v spolocnom byte na buduci rok, aj ked samozrejme na stedry den budeme s rodinou :) sa neviem dockat ked budeme kupovat vianocny stromcek a ozdoby, svetielka a vsetko co s tym suvisi aby som doma spravila pravu vianocnu atmosferu :)

Zverejnené

Ja už mám vianočnú náladu dosť dlho :lol: Dokonca už mám aj väčšinu darčekov kúpenú, čo je u mňa dosť neobvyklé :) Zvyčajne kupujem darčeky týžden pred Vianocami :)

A celkovo Vianoce milujem ;) aj všetko okolo toho...

No a dúfam, že budú biele Vianoce, lebo inak by to nebolo to pravé... To proste k tomu patrí. Sneh musí rozhodne byť ;)

Zverejnené

ja zas klasika nejak niesom nadseny z toho humbuku okolo

ale jedine na co sa tesim ze po velmi dlhej dobe budem pocas sviatkov dva tyzdne volno, konecne ziadna praca na vianoce ci den dva po :lol:

Zverejnené

Vianoce sú najkrajším sviatkom v roku aj preto, že majú jedinečnú charizmu a tradíciu a sú uznávané väčšinou ľudu v našich končinách, Sú nadčasové a sú jediným sviatkom, ktorý nie je umelo implantovaný a je spontánny. Slávia ho všetcii i keď netušia, že je to na oslavu narodenia Ježiša Krista, čo je horšie netušia viacerí, že som sa vtedy narodil aj j a ! Na zdravie !

Zverejnené

minulý rok boli krasne sviatky, aspon u nas v okoli nitry. v stedry den alebo vecer rkasne jemne snezilo a ked sme po veceri a po rozbalovanie darcekov vysli na ulicu na prechadzku, vsetko sa vo svetle lámp krasne trblietalo a cerstvo napadnuty sneh prijemne vrzgal pod nohami. nebol vietor, bol pokojny vecer, ako keby to takto malo byt stale. krasne pokojne sviatky. som rada ze ich poznam presne z tohto pohladu. niekto bohuzal na svete nema tolko stastia a preto ked s i spomeniem na tieto krasne chvile, tak ma hreje pocit stastia a plesa mi srdce.

Zverejnené

A už len mesiac a máme to tu znovu! Ale ako každý rok aj tento sa Teším na Vianoce!!! :lol:

Zverejnené

ooo bože fakt už len mesiac

no, o také štyri týždne začnem kukať po darčekoch :lol:

ale nie, sľubujem si, že tento rok budem mať všetko pokúpené už 20.12. :)

Zverejnené

ľudiaaa...už je december :lol:

máte už nakúpené darčeky? čo ste komu kúpili? zvedavá som...ja viem, ale povedzte :)

Zverejnené

strasne rychlo prisiel ten december...a teraz sa tu do mna opieraju slnecne luce, aspon malicky zavan leta :lol:

ale s darcekmi som na tom biedne..teda vlastne nemam ziadne..to sa ale urcite zmeni :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov