Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

moje vianoce čo sa darčekov týka boli skvelé, ale okrem toho mali dve obrovské chyby:

1. do druhej som spala a potom som vyzvracala všetky tabletky, takže pri večeri som len pozerala ako sa naši ládujú a snažila som sa opäť nezaspať... :lol:

2. vďaka chorobe som nemohla byť s drahým ako sme plánovali... :) /ale bol ma pozrieť včera a doniesol mi darčeky: Nedokončené príbehy od Tolkiena, arafatku a prívesok draka :) /

Zverejnené

preco by to mala byt zrovna raketa? hmm?

co tak si vybavit Jasira..aku satku nosil..cierno-biela satka :lol: tak to je ona

• Pred 10 mesiacmi...
Zverejnené

Presne,trefa do čierného,bingo :lol:

Hrča ľudí nemusí oslavovať svoje osobné,či rodinné výročia,ale ctia a oslavujú Vianoce,čo je vlastne výročie narodenia židovského chlapca,ktorý bol neskôr blahorečený.

Ja osobne Vianoce ctím,lebo to je tradícia v naších zemepisných šírkach a vždy som k tomu bol vedený,ale náboženske súvislosti mi unikajú.

takže vianoce sme oddelili od silvestra - alebo zrno od pliev, aby zostali biblickí ... : )

ale toto

čo je vlastne výročie narodenia židovského chlapca,ktorý bol neskôr blahorečený.

ma trochu ... minimálne s tým blahorečením to nebude úplne v poriadku ...
Zverejnené

Ďakujem za oddelenie dvoch odlišných symbolov.Nemôžem napísať sviatkov,lebo Silvester je štandardný deň v roku....všakáno :) .

P.S.: S tým blahorečením to určite nebude v poriadku,lebo náboženstvo je mi cudzie včetne najzákladnejších princípov kresťanstva :lol:.

Zverejnené

je to cele pegansky sviatok ktory potom krestania premazali svojim "zrodenim Krista" co aj tak vsetci vedia ze sa stalo az o niekolko tyzdnov neskor no Cirkvi bolo jednoduchsie vyuzit uz sviatok ktory existoval a prepisat par datumov.

Zverejnené

je to cele pegansky sviatok ktory potom krestania premazali svojim "zrodenim Krista"

isteze to povodne mohlo byt nieco ine a ze to bolo odvtedy vselijako pocmarane. ale ved to je uz teraz lahostajne, nie? :lol:

Zverejnené

jasne ze mi je to lahostajne ja som len reagoval na to ze preco oslavujeme silvester protiotazkou ze preco oslavujeme nieco co vlastne ani nieje pravda :lol:

Zverejnené

Vianoce sú v pohode, ale ľutujem tých, čo sa vtedy narodili....majú o darček menej... :lol:

Zverejnené

Vianoce? V pohode... úcta k tradíciam predkov (cítím v kostiach, že až hlboko za letopočet). A vôbec, prečo nie? Nech už je dôvod akýkoľvek. Som vďačný za každý sviatok s dňom voľna. Jedno čí štátny, katolícky, evanjelický, židovský... aj moslimský...

Zverejnené

Vianoce mám veľmi rád len mi ich ruší jeden element a to ten že v našich obchodoch a hlavne v Hypermarketoch už 2-3 mesiace pred objavuje poskakujuci panák Santa Claus. Kde je Ježiško??????

Zverejnené

...toho nenájdeš medzi neónmi, ten bude niekde v maštali...ale tam málokto zájde, pretože Ježiško má okolo seba H.....a my predsa chceme darčeky - najlepšie tie z babkinej punčochy...a podobné visia v amerických rodinách na krboch...takže keď ideš kolem a kolem...narazíš na St. Clausa s Coca - colou v ruke...a možno v nej má trochu rumu, aby mu nebola zima...

Zverejnené

Ďakujem za oddelenie dvoch odlišných symbolov.Nemôžem napísať sviatkov,lebo Silvester je štandardný deň v roku....všakáno :lol: .

je to cele pegansky sviatok ktory potom krestania premazali svojim "zrodenim Krista" co aj tak vsetci vedia ze sa stalo az o niekolko tyzdnov neskor no Cirkvi bolo jednoduchsie vyuzit uz sviatok ktory existoval a prepisat par datumov.

silvester nie je štandardný deň v roku, len s tými oslavami mám problém .. ale to asi napíšem radšej do silvestra

vianoce sú trochu iný sviatok, alebo by aspoň mali byť ...

kdesi som tu už o nich písala, ja mám s každým sviatkom problém ... hlavne z jedného dôvodu, ktorý spomenul nokia.

späť k vianociam ... som vďačná, keď sviatky vyjdú "dobre", ako hovorí cat ... pár dní voľna len tak pre seba, to by bolo báječné

koncom októbra začali v tv reklamy na vianočné akcie ktoréhosi mobilného operátora ... každým dňom tých reklám pribúda, v pozadí mi občas ide tv, pozriem si správy, reklama - čosi čo neodkladne musíte využiť na vianoce ... kde toto je od vianoc

vzdialené na niekoľko svetelných rokov

kresťanstvo premazalo viac pohanských sviatkov, svätýň, miest a kultov ... ale rozdiel nebude niekoľko týždňov, odhaduje sa podľa najnovších odhadov na -7 až -4 roky ... zatiaľ

Zverejnené

išla som so spolužiačkou v MHD z pohotovosti a počujem v rádiu Last Christmas...

a tak v panike zisťujem:

Už idú Vianoce?

Aký je mesiac?

Aký je deň?

Koľko je ešte do Vianoc?!

nemám prehľad o čase... :lol:

Zverejnené

včera som bola v jednom nákupnom centre a tam hneď po vstupe dnu ovalila kompletná mega vianočná výzdoba... kriste, nejako skoro... :lol: človek by čakal ešte Halloween a oni už takto... mám rada vianočnú výzdobu, ale niekde to už preháňajú...

Zverejnené

Ja mam Vianoce velmi rad. Su to take sviatky pohody a kludu. Clovek je doma s rodinou, vsade plno vyzdoby a vsetkeho co k tomu patri. Vsetci su zrazu mili a dobrosrdecni. Ziadne povinnosti, len sladky relax. No a v neposledom rade aj darceky. Mam rad na vianociach uplne vsetko, az na par vynimiek (mam tym namysli 25.december a Vianoce u babky, kde sa zide cela rodina, a to ja nemusim)! Ja osobne som rad ked vianoce travim s mojimi najblizsimi (a to ujov, tety, sesternice a bratrancov za takych veru nepovazujem).

Zverejnené

Vsetci su zrazu mili a dobrosrdecni. Ziadne povinnosti, len sladky relax.

neznášam pretvárku, odrazu sa všetci tvária, že sú šťastní a nič ich netrápi... tfuj!

aké žiadne povinnosti? a upratovanie, varenie, zháňanie darčekov, vypekanie...? blééééééé...

neznášam Vianoce.... :lol:

Zverejnené

Tak pretvarku neznasam ani ja. Ale mal som namysli skor to ze ludia su este milejsi ako inokedy. :lol: Cize to pretvarka neni, pretoze oni su mili aj bezne pocas roka.

A ja darceky nakupujem postupne, takze potom uz povinnosti moc neni. Poriadok v izbe si urobim za 10 minut a je po starostiach! Vypekanie? Rad mamke pomozem, a vobec to neberem ako povinnost ale ako radost.

Zverejnené

možno je to tým, že u nás nemá rád Vianoce nikto... a skôr sa to berie ako povinnosť...

ešte minulý rok ma bavilo nakupovať darčeky, ale teraz na to ani času nemám, obchody som nevidela ani nepamätám, maximálne tak potraviny...

tento rok ma opäť čakajú Vianoce už 23.12. ...

Zverejnené

ako aljak, mám rada vianoce, teším sa ako decko :lol: aj na vianočné trhy, na kapustnicu, koláče, prázdniny, snowboardovačku, vianoce sú super !!!

Zverejnené

Ono to zasa nie je taký problém pre niekoho, na kom nám aspoň trochu záleží kúpiť nejakú prkotinu, ktorá ho poteší... nezaberie to veľa času, len si ho treba chcieť nájsť. Krámy nemám rád, ale túto akciu som vždy rád podstupoval... dokonca ako malý chalan som zakaždým presnoril opakovane celý dom a hľadal Vratní lahve, aby som získal prostriedky...

Zverejnené

ja mam vacsinu darcekov uz kupenych, prave kvoli stresu z predvianocnych nakupov :)

Vianoce mam rada :lol: aj ked bohuzial mi vzdy rychlo ubehnu, uz to nie je take ako na ZS, pripadne pocas strednej skoly, ...

tym, ze pred vianocami mame zapocty, predterminy, je toho vela, tak minuly rok som si stihla uvedomit, ze su Vianoce, rano 24.decembra :)

ja mam tie vianocne navstevy rodinne rada ;) vypekanie kolacikov mi nevadi, vzdy s mamou to robievame spolu, upratovanie velke u nas pred vianocami urcite neexistuje :-) zbytocny stres, da sa to spravit aj pred/po tom

mam rada pozeranie starych ceskych rozpravok, tesenie sa z darcekov, z vysvieteneho stromceka, kolacikov mnam mnam ;)

Zverejnené

Vianoce sú v pohode, ale ľutujem tých, čo sa vtedy narodili....majú o darček menej... :)

Ja som mal kolegu,čo sa narodil na Štefana....a volal sa Štefan :)

silvester nie je štandardný deň v roku, len s tými oslavami mám problém .. ale to asi napíšem radšej do silvestra

... v mojom kalendári nie je nijak zvýraznený ako deň neštandardný :lol:
Zverejnené

Vianoce mám veľmi rád len mi ich ruší jeden element a to ten že v našich obchodoch a hlavne v Hypermarketoch už 2-3 mesiace pred objavuje poskakujuci panák Santa Claus. Kde je Ježiško??????

No vidíš.... a mojej generácii do toho ešte dlhé roky vtlačili akéhosi "Deda Mráza" :lol:
Zverejnené

No a na tom som aj narážal najprv Rusi nám vtláčali ich kultúru teraz zas Amíci ....................... len vtedy na Rusov všetci nadávali. Ale náš "Veľký brat" to má asi dovolené.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov