iskra Zverejnené 21. December, 2016 Zverejnené 21. December, 2016 aj ja sa teším :) Kračún https://sk.wikipedia.org/wiki/Kra%C4%8D%C3%BAn_(slovansk%C3%BD_sviatok)http://www.ludovakultura.sk/index.php?id=716
game Zverejnené 21. December, 2016 Zverejnené 21. December, 2016 ten slnovrat ... včera posledná nočná otázka u nás padla, sa muž pýtal: "kedy je ten slnovrat? zajtra?"konečne je tu a začnú sa dni predlžovať. krása. obrus tiež konečne prišiel, aj nové povlaky na podušky do obývačky, aj nové dve deky, trochu sme so synom zbydlenkovateli, ale len to chcelo maličkú zmenu, a tá je tak nebadaná, že neviem, či si to muž vôbec všimne : ) :obe veci sú jemné, pasujú tam, nefarebné, nepestré, pestré vzory neznášam odjakživa, na oboch drobné zlatisté vzory, vyzerá to celkom dobre. sviečky doma sú, vetvičky už pár dní sú.ešte máme malinkatý stromček, ktorý treba ovešať, len sa nikomu nechce, no uvidíme...a musíme sem dopraviť mamu a nepohádať s v prvej polhodine, ako je náš celoživotný ľudový folklór, bez toho my dve ani nie sme my dve :) a môžu prísť aj odísť vianoce :) darčeky si nedávame už roky, po vzájomnej rodinnej dohode, odkedy nám deti vyrástli. každý si aj tak kúpi, po čom mu srdce piští, sám, a samozrejme si to schválime, pochválime, odsúhlasíme, hovoríme o tom, a je to väčšia radosť, ako si nájsť nejaký nový zbytočný krám pod stromčekom... a hlavne: funguje to k spokojnosti rodiny dokonale, už nejakých 14 -15 rokov. parádne :)
iskra Zverejnené 21. December, 2016 Zverejnené 21. December, 2016 medovníčky hotové. :) ozdoba úplne jednoduchá, amatérska, niektoré bez ozdôb, ale som spokojná, chutia a sú mäkké. medovníčky pocestujú aj do Prahy, ku svatovcom.., to ma tiež teší. dnes mám v pláne upiecť Orechový zákusok so žľtkovou polevou. stromček máme ozdobený. manžel ho doniesol, zapojil svetielka, ja som dozdobila. my si darujeme aj pod stromček darček. žiadne krámy. :) aj trebárs maličkosť, proste o ktorej vieme , že vyčarí úsmev, poteší srdiečko. ( ja sa viem tiež tešiť ako malé dieťa) :yes_yes: 1
Vilma Flinstonova Zverejnené 22. December, 2016 Zverejnené 22. December, 2016 neviem, kedy najbližšie sa sem dostanem - takže 3
game Zverejnené 23. December, 2016 Zverejnené 23. December, 2016 ďakujeme :) tiež neviem, ako tu budem, bude tu mama, a uvidíme... v každom prípade vám všetkým prajem - neprejedajte sa, neprepracujte sa, užite si pohodu a pokoj, prajem každému peknépokojné sviatky, v zdraví a spokojnosti. 2
doll Zverejnené 24. December, 2016 Zverejnené 24. December, 2016 Ale co ze neprejedat. Praveze, teraz mozme :zubiska: Aby malo byt co pri novorocnych predsavzatiach B) Pekne a pokojne sviatky, forumaci :flowers: 3
Hellé Zverejnené 24. December, 2016 Zverejnené 24. December, 2016 Mili forumaci, zelam Vam tie najkrajsie Vianoce, vela zdravia a na fore veeela zabavnych pismeniek:-) Hellé:-) 2
D'Ady Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 Moja uboha fantasticka zena to vcera zvladla skoro sama, kedze po ocisteni surovin na salat ma teplota smarila do postele. K veceru som sa nejako prebral a pomohol aspon prestriet stol. takze takte mame kolace - makovy-orechovy-slivkovolekvarovy-orechovy (polovica isla do mrazaku, dvaja by sme to za tyzden nezjedli...) dva betlehemcoky, jeden v kuchyni na stole a jeden v izbe, len tak na skrini no a este ukazka toho potlaceneho obrusu, co som spominal na margo prispevku od game (taniere su slavnostne po svokre, ktora ich kedysi za hlbokeho socializmu kupila vo vypredaji v Podebradoch) 3
Vilma Flinstonova Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 fíha, trochu podobné taniere sme aj my kedysi mali, dostali sme ich ako svadobný dar, a veru sme ich aj používali...dnes máme z nich asi 2 kúsky...nehádzali sme ich po sebe v afekte (v afekte som raz hodila po Flinstonovi, ktorý mal z toho neskutočné potešenie, papuču, príbeh možno napíšem do inej témy, kam to bude viac pasovať). Väčšinou sa ani nerozbili, ale sa odštrbili okraje aalebo tanier jednoducho praskol a aj keď bol celý, radšej sme ho už nepoužívali.Ale naši mali taniere veľmi podobné ako tie na obrázkun vraj to tiež dostali ako svadobný dar. Keďže boli spolu vyše 60 rokov, tak možno tie taniere budú onedlho vzácnosťou.Ja som robila medové rezy s vanilkovým krémom, a Flinstone ešte pred sviatkami spomenul, že má chuť na perník, tak som kvôli nemu upiekla aj perník. A narobila som tých makovo-slivkovo-medových guliek, akurát mi vyšli košíčky, na ktoré som veru zabudla. Klasické vianočné pečivko Flinstone objednal u kolegovej ženy, ktorá sa venuje pečeniu vo veľkom, a je naozaj výborné, nabalili sme včera aj segre a tatkovi.A čo priniesol Ježiško?Mordo.bielo pásikavý pulóver (fajn, pásikavé mám rada!), maľbu na dreve (anjelik s mačkou v náručí), a obom spoločne skrinku do kúpeľne (a dostala som inštrukciu vraj nech tá skrinka pri najbližšej návšteve našich mladých u nás už pekne visí, a tú starú môžeme zavesiť hoc aj v záchode...). A ešte spoločne deky a vankúše Dormeo. tak už nám nebude zima. Môžeme vypnúť kúrenie. :)
iskra Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 Milí Forumáci! :) Šťastné a veselé Vianoce plné pohody, zdravia, lásky a pokoja v rodinnom kruhu praje iskra . 1
game Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 no a este ukazka toho potlaceneho obrusu, co som spominal na margo prispevku od game (taniere su slavnostne po svokre, ktora ich kedysi za hlbokeho socializmu kupila vo vypredaji v Podebradoch)tvojej manželke :klobuk: ... a na margo toho obrusu: ten náš nikdy nepoužitý kúpený z náhleho popudu bol oveľa viac pomaľovaný, prakticky po celom obruse boli podobné maľovky, kriks a kraks, zvony, vetvy, sviece, listy, bobule, všetko, čo si kto vie predstaviť pod "vianočným zdobením" tam bolo. vyzeralo to vážne dosť hrozne. takto vyzerá ten nový (obr.)... aj to je na mňa čo sa týka vzorovania veľa, ale už je to ako-tak v norme, tisíckrát lepšie, než bol ten jarmočný obrus.nerobili sme žiadne extra stolovanie, taniere máme nové, používame celý život len čisto biele : ) (svadobný servis sme dostali taký, aký bol vtedy dostať... je krásny, ale je zabalený v krabiciach, tak, ako sme ho dostali, nikdy nebol použitý, má zeleno-zlatý vzor, to zlato by nevadilo, ale tmavotrávičkovo zelené farby v dome priveľmi nemusíme, takže chudák ešte nedostal šancu.) a čo užitočné vám priniesol ježiško? :) 1
D'Ady Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 ten hviezdickavy obrus je pekny, hlavne k nemu mozes dat akukolvek inu vyzdobu btw - travovozelene vzory by sa u nas uzivili :D my sme rozbalili zopar knih (pravdupovediac sa Jezisko velmi netrafil, resp. s jednou sa trafili jeziskovia az dvaja... no vzdy lepsie ako jeden rok, ked sa nam zisli dve termosky a tri kanvice...)nejake prakticke kalendareobalku s bankovkami (to je prakticke a uzitocne) od rodicovno a zalohovu fakturu na jednu novu postel (druha bude, ked budu zas nejake zbytocne peniaze...); tovar realne pride niekedy v januari
game Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 my sme sa obdarovali pred ježiškom, tak ako celé roky sa u nás osvedčilo: každý si daroval niečo užitočné alebo pekné, čo by kúpil asi aj tak, alebo po čom srdco pišťalo, podstatné je, že to poslíčkovia - ježiškovi pomocníčkovia postíhali do vianoc, takže pocit "od ježiška" zostal nedotknutý : ) aj hviezdičkový obrus tam patrí, nové poťahy na ozdobné podušky, dve nové deky, vianoční pajduláčkovia maličkí z plsti a s pletenými čiapočkami na synove celoročné holé vetvičky,a jedna vec, ktorá dozrievala: kamarátkina dcéra pišťala dlho za Nutribulletom , chcela by sa racionálnejšie stravovať (má hodne veľké problémy so zdravím a ešte väčšie s hmotnosťou, podmienené práve zdravotnými problémami)... takže jej ho pod stromček kúpila mama. my už dosť dlho si mixujeme kdejako kdečo, alebo kupujeme smoothies, a teraz mi došla ponuka na zlacnený Nutribullet, tak sme ho kúpili.už je v plnej prevádzke, a je to super vec. ježiško vedel, čo potrebujeme : )
Vilma Flinstonova Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 fú, Nutribullet, aj ja som váhala, či si ho kúpiť alebo nie, tuším som zasa zaváhala, lenže sme peniažky na iné potrebovali, tak Nutribullet musel počkať. eštre furt je zlacnený?
game Zverejnené 25. December, 2016 Zverejnené 25. December, 2016 Je, aj na tom modrom linku v mojom prispevku je ten zlacneny.Tusim je tam napisane do 31.12.
game Zverejnené 26. December, 2016 Zverejnené 26. December, 2016 Vilmuš, potom sa pochváľ, keď ho ježiško prinesie, som zvedavá... u nás pracuje zatiaľ denne,predpokladám, že sa to trochu zmierni, ale drví aj orechy a oriešky ako mlyn, také mango ani nepocíti :)
dead Zverejnené 26. December, 2016 Zverejnené 26. December, 2016 tiez ste niekedy rozmyslali, ako stravit vianoce inak?
Vilma Flinstonova Zverejnené 27. December, 2016 Zverejnené 27. December, 2016 game: no práve to sa mi páči, že drví aj oriešky. Vlašské orechy drví aj môj minimixér, je fakt praktický a dosť ho používam, ale napríklad mandarinky spracuje tak, že časti tých tenkých šupiek sa namotajú okolo alebo rovno popadajú do nápoja. Takže hneď zajtra idem pokukať rovno na predajňu. A ak ho dostanem, jasné že sa pochválim :)
iskra Zverejnené 29. December, 2016 Zverejnené 29. December, 2016 game "čo užitočné vám priniesol ježiško?" jemný dotyk od ježiška :) zasielam aj vám :flowers:
doll Zverejnené 29. December, 2016 Zverejnené 29. December, 2016 Mna Jezisko prekvapil, davnejsie som spominala, ze uz dlho planujem kupit stojan, platno a farbicky.Ten si to zapamatal, a toto vsetko mi priniesol :) :rolleyes:
game Zverejnené 29. December, 2016 Zverejnené 29. December, 2016 dámy, ježiško vždy zjavne vie, čo a kam :) :klobuk:
iskra Zverejnené 30. December, 2016 Zverejnené 30. December, 2016 :) Ježiško je láska, prináša lásku do rodiny. včerajší "jemný dotyk od ježiška", dar, čo som postla aj vám, nám včera poslal syn aj s jeho manželkou z Prahy. potešilo naše srdce, kúsok z ich domova, z ich vianočnej atmosféry, z lásky, sa donieslo aj k nám..nakoľko som mohla postnúť túto fotografiu, bez našich detí, vidíme na foto vianočnú výzdobu, svetielka.. keď načrieme hlbšie, je to pre nás veľký dar, :) láska, rodina, duchovne spojení, v harmónii, aj keď fyzicky nemôžeme byť stále spolu... jemný dotyk, kúsok šťastia , dar nad všetké dary ...láska s ktorou sa človek rád podelí aj s iným človekom. :) Príjemné sviatočné dni milí forumáci, zajtra príjemného Silvestra a šťastný nový rok 2017, aby sme boli všetci zdraví a nažívali s láskou, či už pri osobných stretnutiach alebo virtuálne. :)
game Zverejnené 28. November, 2017 Zverejnené 28. November, 2017 chcela som pozrieť, čo nám pripravili odborníci na tohtoročné vianoce,podarilo sa mi natrafiť na článok, kde autorka mohla úplne v pohode skopírovať minulý rok, to znamená, biele dekorácie, prípadne ako doplnok ružová a bežová a ešte úplne najsamlepšie, pridať geometrické tvary, lebo to je také severské a severské je už nejakých desať rokov in! :) takže keď vytiahne každý to, čo má doma v krabici, budú to tradične klasické vianoce, a keď nevytiahne, a odtrhne jednu borovicovú halúcku, budú to aj tak vianoce :) tu je ovšem niečo, kde je hafo obrázkov - hodne sa mi páčia tieto nakopené naaranžované výklady a kóje v obchodíkoch, obrovská mätež, až oči nemajú na čom spočinúť,keď si človek z toho zoberie domov jeden dva kúsky, už to zďaleka nie je ono, ale čo rozhodne nemusím, to sú postavičky santa clausov, dedov mrázov, sobov, trollov, trpajzlíkov a kdejakej hávede zo severských mýtov... ja viem, že je to moderné, ale ja som zrejme beznádejne staromódna -_-skrátka... tuším sú trendy všetko. http://vianocnapredajna.sk/novinky/vianocne-trendy-2017/
D'Ady Zverejnené 28. November, 2017 Zverejnené 28. November, 2017 suseda zacina brat objednavky na oblatky a trubicky, uz sa to blizi!
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz