game Zverejnené 23. December, 2015 Zverejnené 23. December, 2015 pozerala som odkiaľsi večerné správy, v poslednom čase často nakrúcajú o obchodoch tu v novom shoping centre Bory Mall ... obrovitý komplex s obrovitým parkoviskom a armádou obchodov každého druhu,hovorili s ľuďmi, že len vo všetkých potravinách sa stáli hodinové, hodinu a pol rady na vozíky, a parkovisko v kuse beznádejne plné ... a to z tohto smeru - priamo zo Stupavy, tam jazdia každú hodinu zadarmo autobusy ... a všetky do prasknutia plné. :klobuk:
flora Zverejnené 23. December, 2015 Zverejnené 23. December, 2015 A mne sa práve toho roku zdalo, že žiaden stres. V tescu som bola predvčerom a nejaký mladý brigádnik prišiel ku mne, že mi pomôže povykladať nákup z košíka na pult a potom sme to spoločne pobalili. Ešte som tam robila informátorku, keďže sa tam vyznám, navigovala som kupujúcich k maku, nik nevedel kde je. Tak som bola dôležitá :) Milí boli všetci.A teraz "kukám" spokojne na stromček a kochám sa. Tohto roku živý, teraz som ho dozdobila. V telke pelíšky. Ja už som vianočnááá. :) Tak krásne sviatky Vám všetkým. :) 2
Hellé Zverejnené 23. December, 2015 Zverejnené 23. December, 2015 ja som nakupovala na nete..potom som uz dokupila len nejake drobnosti...ale predvcerom to bol v obchodaku masaker..banany nemam musi stacit ananas..a mozno zazijem vianocny zazrak..cela moja rodina /t.j. 6 ludi / pride k nam :zubiska: ..a upiekla som vianocku..moja prva..vyzera dobre, snad aj bude chutit..som na seba hrda :Ppocuvam koledy a vianocne pesnicky..vianocne blogy nacitam, telku nepozeram..krasa..do prasknutia som sa povodne chcela prejest..zial boli ma hrdlo a usi..fest... uz ani nerozpravam..vsetko chuti rovnako..nijakohm..a to je moj 1000-ci prispevok Krasne Vianoce vsetkym :) ..opatrujte sa.. :ahooj: 2
D'Ady Zverejnené 24. December, 2015 Zverejnené 24. December, 2015 ja som sa 23. zastavil dokupit par drobnosti, ktore sme zabudli, alebo zle zratali - vajicka, olej, cibula, cesnakeste sme si spomenuli na alobal, sacky do kosa a prostriedok na biele pradlov Tescu to vyzeralo asi ako v normalny piatok, ziadny extra stres zena ma nahovara, ze ani stromcek by sme nemuseli robit, len nejake haluzky do vazy a par ozdob na okno... asi ju neposluchnem ;)
doll Zverejnené 24. December, 2015 Zverejnené 24. December, 2015 Som sa dnes doobeda presla na byt po predlzovak k stromceku /tiez padla u nas myslienka, ze ved ked nie su vnucence, tak mozno ani netreba stromcek :P / ... a vonku som videla kocikovat samych oteckov, mamicky doma asi chystaju hostinu :) Vonku prijemne chladno, pada hmla, vsade ticho, plne parkoviska :)Este ten sneh, ale vsak uz sme si zvykli :) Pekne a pokojne sviatky, forumaci :)
chlapeczjuhu Zverejnené 24. December, 2015 Zverejnené 24. December, 2015 Jojojo je to tu, zerte, pite, milujte sa a inac spasujte. Aj tak nas nic dobre necaka, tak si vychutnajme aspon to malo co nam este nechali. Jo, a ked ma chcete niekto dobre nasrat tak mi poslite jednu z tych troch vinsovaniek co momentalne obiehaju slovensko vo forme sms. 1
doll Zverejnené 25. December, 2015 Zverejnené 25. December, 2015 Kks, cele zle ... FB plny fotiek rodinky odfotenej pred vianocnym stromcekom, vyzera to, ze na nic ine sa necakalo, len aby vyzerali tip top po veceri a mali co najviac lajkov na FB....a vlastne este cim viac darcekov na tej foto, tym lepsie. Ovce, neskutocne..... A pritom :) https://www.facebook.com/MatejZrebny/videos/868501259935942/ 1
D'Ady Zverejnené 25. December, 2015 Zverejnené 25. December, 2015 clovece doll, este aj singlisti si fotia, kolko darcekov dostali :D
slimak Zverejnené 26. December, 2015 Zverejnené 26. December, 2015 Necital som co ste pisali - tohto roku dobre - zena ma aj pochvalila ze som sa neopil. Darceky tohto roku -ziadne -nechcelo sa mi ist ani do knihy na stedry predobed. Ale rastu deti - o rok neviem budem musiet vymysliet ze vianoce su hlupost ci zmyznem. Ja si ktomu uz nenajdem vztah - mne sa nepaci. Da sa zmyznut s rodinou - na dovolenku niekde - ale deti sa na to tesia. Tak to bude asi ako tohto roku este dva - styri roky a potom zmyzneme.
game Zverejnené 27. December, 2015 Zverejnené 27. December, 2015 a ešte k tohtoročným vianociam - síce po vianociach, ale reálne ... trošilinku predekorované skutočné vianočné príbytky z večného zdroja - mimibazaru :) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4766420 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4766522 ... MMB a ešte ... :) nepochváli ste sa, moji milí, čo vám priniesol ježiško ... mne nič, ja som si ale sama nadelila predom malý užitočný balíček z avonu ... s ježiskom a rodinou máme už asi pätnásť rokov dohodu, že sa nebudeme navzájom zaťažovať starosťami o darčeky, ktoré už nemal kto vymýšľať, a nádherne to funguje :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 27. December, 2015 Zverejnené 27. December, 2015 my sme ešte 23. vŕtali a búchali - Flinstone robil vešiakovú stenu do chodbičky, a ešte diery do stien na obrazy, a 24. doobeda sme ešte premiestňovali kadečo, furt sa to nabaľovalo a nebolo tomu konca, ešteže Flinstone má nejakého kolegu, čo má ženu cukrárku a objednal u nej vianočné pečivo, a fakt sú dobré tie koláčiky, moc mi to pomohlo; a tiež že kapustnicu som mala už 23. večer uvarenú a krumple na šalát som postavila ešte prv ako sme začali s tou bordelizáciou a debordelizáciou, ale myslela som, že ani stromček enstihneme ozdobiť, na 15h sme pozvali otca nech sa dostaví k nám a nech si nerobí nijaké starosti, že všetko bude pripravené...takže nakoniec sme papkali tak okolo 15:30 - 16h, ešte za svetla, tradičnú kapustnicu, krumpľový šalát, my s Flinstonom sne kaproví, tatko má radšej tresku a pod, tak pre neho sme urobili tresku...pripili sme si modrou frankovkou, čo doniesol...a čo Ježiško doniesol?Mne váhu, aby som sa mohla vážiť. Zaspievala som si pri nej, že ta váha si mne neváží.Flinstone dostal rukavice a set šampón+tonikum proti plešateniu. My sme koledy nepočúvali, ale som ich pár zabrnkala na klavíri (dovolím si tvrdiť, že lepšie ako Jindriška z Pelíškov) :)ja som mala darčeky nakúpené mesiac dopredu, nejaké veci z LR, niečo z Oriflame, niečo z obchodu, tak postupne...Na1. sviatok vianočný sme boli u mladých, Ninuške som kúpila takú súpravičku - ružové (nie cukríkové) body (má to vyzerať ako tričko) a k tomu roflovú šatovú sukienku, a takého mechanického chrobáka, myslela som, že oblečenie pre ňu nič nebuide znamenať, že to skôr rodičia ocenia, a že malá sa vrhne na toho chrobáka, ale stal sa opak, akonáhle sa chrobák pohol smerom k nej, schovala sa za maminu, chudinku mandelinku sme museli schovať aj s kľúčikom do krabice...zato s tou súpravičkou chodila z izby do izby a nadšene si to ako keby primeriavala, ani z rúčky to nechcela dať, a opakovala "taty, taty" (akože šaty) - má 15 mesiacov a už sa prejavila ako baba!!! :zubiska:2. sviatok sme (samo aj s tatkom) šli ku svokre, aj mladí tam šli aj s malou a bol tam aj švagor a švagriná, tí dali malej taký vláčik, na ktorob bol akože rušňovodič, keď sa zatlačilo na jeho klobúk, začal sopievať "Strýček Donald farmu měl, hija hija hooo!" - a na vozňoch sedeli zvieratká,. na ktoré sa zatlačilo, to vydalo príslušný zvuk...lenže asi to dlho nervydrží, lebo malá sa sama chcela na vláčiku voziť, a sadla si naň, a vláčik bučal, krochkal, erdžal o 106...ale pohnúť sa s ňou odmietal :neviem: .A dnes čakáme Žilinčanov, každú chvíľu by tu mali byť. netuším ako dlho sa tu zdržia - ale pravdaže oni dostanú to, čo dostali aj mladí Flinstonovci - uteráky, deku, každý nejakú kozmetiku, čaj Cistus a k nemu pekné hrnčeky. Tento rok nič na oblečenie.
D'Ady Zverejnené 27. December, 2015 Zverejnené 27. December, 2015 ja som sa tradicne vybral na Stedry den do lesa na stromcekuz som bol v podstate rozhodnuty , ze posluchnem zenu a donesiel len nejaku wetwu, ale tam kde som cakal borovicovu mladinu, bola smrekova :-(tak som sa presiel kus dalej a doniesol taky cca 60 cm zakrsok zo samonaletumame ho postaveny na knihovni a co sa darcekov tyka, tak tradicne knihy, ani neviem kolko, nastenny kalendar a spolocensku hru "Poznate Slovensko". Tu sme si hned vecer aj vo dvojici zahrali.Na Stefana sme si vysli na prechadzku, taku aj trochu duchovnu - na Kalvariu.Dnes sme mali sluzbu na schodoch, nakoniec to urobila zena. 2
Vilma Flinstonova Zverejnené 30. December, 2015 Zverejnené 30. December, 2015 tak žilinčania prišli, pobudli 3 dni a pred chvíľou odišli a ešte cez nich mi ježiško poslal takú tú kabelu na kolieskach, s mačacím motívom :) keď tu mladá bola pred mesiacom, a spomínala som, že by som si chcela kúpiť kabelu na kolieskach, veľmi ma odhovárala, vraj to len staré babky nosia a že hádam nechcem vyzerať ako stará babka...už viem, prečo ma tak odhovárala...a ešte sme dostali sadu keramických nožov. Fajn, zíde sa.
irb Zverejnené 22. Január, 2016 Zverejnené 22. Január, 2016 K tomu Ježiškovi - pre nás ezoterikov je to predsa jednoduché - Ježiško nie je fyzická osoba, ale vnútorná sila lásky v každom z nás. Takže ak kupujeme darčeky s láskou k obdarovanému, ak sa obetovávame z lásky k inému, tak je to "ježiško" v nás, kto kupuje darčeky. No problem :) Ale čo sa Vianoc týka, už dávno si k tomu nedokážem nájsť žiaden skutočný vzťah. Spomínam si na niektoré Vianoce, keď som bol decko - na istý druh priam posvätnej nálady v rodičovskom dome... Ale to je dávno preč, Teraz už z toho nedokážem vnímať takmer nič. A vonku ani len ten sneh nenapadne :) A Vianoce ako stretnutie rodiny... Sme takí rozdielni, že je to niekedy dobrý návod na utrpenie. To celé môže byť tým, že ani ja ani moja manželka sme nikdy neboli natoľko náboženskí, aby sme tým sviatkom dali nejakú sviatočnú "pečať" nálady, ktorá by im zodpovedala. Navyše, každý sme pochádzali z iných pomerov, jeden z katolíckej rodiny, druhý z ateistickej, kde sa nadávalo na farárov a v začiatkoch sme pre pokoj v rodine prijali kompromis nenásilia. Takže len teraz spätne hľadáme niečo v tých sviatkoch, niečo, čo by súviselo s ich hlbším kozmickým významom. Ale ide to ťažko. 2
game Zverejnené 14. November, 2016 Zverejnené 14. November, 2016 v Guatemale bola vianočná výzdoba aj s obrými stromčekmi a po lane loziami Santa Clausmi už v plnej pohotovosti 1.11. :) tuším naše obchody aspoň trošičku rešpektovali tento rok dušičky, ale hneď potom nás obchody začali masírovať. a objavujú sa články, ako odolať zvodom a psychickému nátlaku... vianočné reklamy útočia, ako im nepodľahnúť čo sú články, ktoré sa ovšem objavujú rok čo rok. :)viem si predstaviť, že v dnešnom svete, tam kde sú malé deti, je to ťažšie. no nič to, odolávame pomerne úspešne už celé roky, ale minulý týždeň sme nafotili v Bory Mall obchodík vyslovene zameraný na sviatkovanie, vymenili kompletný sortiment za vianočný - vyzerá to, že u nich sú tohtoročné vianočné farby:biela, zelená, fialová a trblietky :) najnádhernejší kúsok je tam ten plyšový delfín - posypali ho trblietkami, zavesili na neho ceduľku, že "vianoce" ... a máme vianočného delfína :thumbsup:bydlenky musia byť v siedmom nebi - a to je vlastne skutočne príjemný obchod prevažne s našskými ozdôbkami, sem-tam nejaký sobík, ale bez obrích severských trollov a nemeckých permoníkov a podobných našim končinám neprirodzených kreatúr :) ... až na toto - toto obrie kŕmitko som celkom nepochopila, ale nemusím všetko chápať :)
Vilma Flinstonova Zverejnené 17. November, 2016 Zverejnené 17. November, 2016 Panenko Svatohorská, ty to vidíš!!!Nemôžem to ani vidieť.Do čerta, nemáme dosť našich ozdôb? vari nie sú dosť pekné??? Dosť honosné???? Dodnes sa pamätám, ako sme so segrou už ako malé decká radi zdobili stromček, ako sme sa vždy tešili z každej figúrky a dávali pozor, aby sme ani jednu nerozbili. Pred pár rokmi som natrafila na imitácie pocukrených polovíc jabĺčka, sú rozkošné, ľudia to brali ako diví, a ja som vzala posledných 12 kusov. Tiež slamené ozdoby a šišky, to mi príde jednoduché a pritom pekné. A nie veľké gule rôznych veselých farieb. Už ma otravuje ten západný štýl čím viaxc ozdôb a svetiel, tým lepšie, yalebo "všetko červené". Mám rada jednoduché a ako to game napísala - pre naše končiny prirodzené ozdoby a rekvizity. Tiež nechýba "betlehem". nepoterebujem ku šťastiu ani chlpatého delfína, ani trolov a ani Santu so sobmi.
game Zverejnené 7. December, 2016 Zverejnené 7. December, 2016 a teraz nechajme ozdoby ozdobami, už dva týždne tu premýšľam, či po xy rokoch, čo som dokázala žiť bez špeciálneho vianočného obrusu, potrebujem vianočný obrus, či nepotrebujem vianočný obrus :) ale achtung, žiadne vianočné potlače a podobné... kedysi veľmi dávno sme si raz v pominutí zmyslov taký obrus kúpili... obe rovnaký:bola to klasická potlač, červeno-zeleno-zlatá, kresby čiernou linkou, a samé zvončeky a vetvičky a lístočky a bobuľky a sviečočky.... ako sa dostal domov do skrine, tak v skrini zostal, až kým ho pred nedávnom nestihol osud nepoužívaných brakov. išiel rovno do handrového zberu. no. a teraz som natrafila na jeden obrus, biley, s malými zlatými hviezdičkami, a zasa ma začal mátať vianočný obrus... ako sa poznám, bude ma mátať, až kým ho nevypredajú, a budem mať po dileme. :) vianočná otázka, páni, dámy, všetko jedno: mávate na vianočnú večeru na stole špeciálne vianočný obrus? :)
doll Zverejnené 8. December, 2016 Zverejnené 8. December, 2016 Kedze travim vecer s rodicmi, poviem za nich.Obrus maju, ale nic gycove. Okruhly stol, tak sa nieco take hodi. A ked budem travit Vianoce s vlastnou rodinou, obrus asi skor nie, ale co nie je moze byt samozrejme :) 1
D'Ady Zverejnené 8. December, 2016 Zverejnené 8. December, 2016 Co je zle na obruse s porlacou? Dolezity je snad motiv. No nedal by som na stol nejakych santaklausov, ale decentne hviezdicky, jedlicky apod. su v pohode.My jednoznacne vian.obrus davame. Kedysi sme mali sviatocny po manzelkynej starkej. Taky storocny, vysivany, lanovy. Ale je na velky stol a my sme roky uz maximalne traja.Obrusy mame rozne, niektore vysivala alebo obhackovala moja mama. A v zasade je to nasa jedina vianocna vyzdoba.
game Zverejnené 8. December, 2016 Zverejnené 8. December, 2016 ten môj nikdy nepoužitý obrus s potlačou nebol jednoducho pekný. alebo ináč - nemusím v byte pestré veci, nikdy som také nemala, a tento obrus bol taký - ale priveľmi.nevyzeralo to dobre ani na stole. pokúšala som sa nájsť niečo podobné https://www.google.sk/search?q=viano%C4%8Dn%C3%BD+obrus+modr%C3%BD&client=firefox-b&tbm=isch&imgil=nmzR2Bxoq-X5OM%253A%253BRfIc2xaMF-5ZSM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.magnet-3pagen.sk%25252Fviano-n-obrus-modra%25252F44091&source=iu&pf=m&fir=nmzR2Bxoq-X5OM%253A%252CRfIc2xaMF-5ZSM%252C_&usg=__ofrlNhhngnSScuwyeWFAOs0ozyg%3D&biw=1366&bih=634&ved=0ahUKEwii1MqT_OTQAhWEDsAKHSqhDtEQyjcIRQ&ei=AIRJWKLUJoSdgAaqwrqIDQ#tbm=isch&q=viano%C4%8Dn%C3%BD+obrus+%C4%8Derven%C3%BD , ale ani jedno nie je také. okrem santa clausov tam bolo všetko, a bol to jeden vianočný guláš, čierna linka, ktorou boli obkreslené všetky vzory, boli ako päsť na oko. bola to zbrklá kúpa, jednoznačne. špeciálny vianočný obrus sme doma u našich nepoužívali... mama mala svetložlté a svetlozelené sviatočné, tie si to odniesli vždy pri akomkoľvek sviatku.a ja som po dlhom váhaní teda objednala ten hviezdičkový... a necháme sa prekvapiť.
Vilma Flinstonova Zverejnené 18. December, 2016 Zverejnené 18. December, 2016 my zvykneme mať vianočné obrusy, máme ich odkedy sme sa sem nasťahovali, vždy po sviatkocjh ich vyperieme, uložíme na letný spánok do ďalších sviatkov. Nie sú nijak prezdobené, tiež vetvičkovo-sviečkový motív. Vôbec nemám potrebu kupovať ďalšie, keď tieto sú stále pekné. Čo na tom, že majú vyše 30 rokov. To je poznať len podľa toho vzoru.Tento rok budeme mať v izbe čisto biely obrus a v kuchYni ten náš klasický vianočný.Malá nemôže nič, kde je vajce, takže s pečením sa moc nebudem namáhať. A keďže u nás bude aj otec, tak kúpime dačo bez kostí, lebo zle vidí. radšej ani nejdem písať o plánoch, pretože vždy to nakoniec dopadne inak.
game Zverejnené 18. December, 2016 Zverejnené 18. December, 2016 obrus už by mal prísť, som zvedavá. toto bude zrejme najpestrejšia vec u nás - biely s drobnými zlatými či žltými hviezdičkami, no uvidíme... :)a dnes mi prišli domov vetvičky...od známeho, ktorý si smie beztrestne nabrať vo svojich lesoch - jedna halúzka strieborná jedlička a jedna jedľa douglasova, ktorá je vlastne borovica... tá nádherne vonia. ako citrón.
iskra Zverejnené 20. December, 2016 Zverejnené 20. December, 2016 :) biely obrus. v prostriedku stola nebude chýbať menšia vianočná ikebana vo farbe: zelená(ihličie), trošku červenej a "zlatej" farby biela: symbolizuje svetlo, čistotu, radosť, duchovnosť. narodenie Ježiša Kristazelená: nádej, vieru, úrodnosť, všednosť životačervená: lásku, človeka k Bohu, Boha k človeku, lásku v každom z nászlatá: predstavuje zlato, ktoré priniesol do Betlehema ako dar jeden z troch kráľov, narodenému Ježišovi. Gašpar, Melichar a Baltazár, vyznali a poklonili sa narodenému Ježišovi ako Spasiteľovi sveta
Hellé Zverejnené 21. December, 2016 Zverejnené 21. December, 2016 hm budeme mat fialovo sivy behun a prestieranie..jak furt..kedze su Vianoce posypem to zlatymi hviezdickami, ktore som nasla minuly rok v adventnom kalendari...potom budem dufat, ze to niekto povysava :zubiska:nebude to symbolizovat absolutne nic, maximalne tak moju lenivost vymyslat nejake tematicke obrusy,,a budeme mat sive sviecky..syn metalista vyberal nejaku veselu farbu :zubiska: ale dnes je slnovrat..tak sa tesim :happyroll:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz