Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

U nas su vianoce horor - oni realne su este horsie.

Teraz si to neuvedomujem - este je dost casu - este pivo dopite nemam - ale ak si lahnem k zene sa na to spytam - ako to bude tohto roku.

Mne tie sviatky pridu - neviem ake ale moje niesu.

----------------

Ja som darcek nekupil ci sa nad nim ani nezamyslal - aj 5 rokov. Zene , detom ,rodicom. Mna to nebavi.

Zena na to aj  pristupila - tiez od nej nemam darcek - ale ma to netrapi. Ja pod stromcekom nemam v podstate nic.

Zverejnené

ani deťom nekupujete?   Nie ste vy náhodou svedkovia Jehovovi? Tí neuznávajú vôbec nijaké sviatky ak sa nemýlim...ale dohoda, že len maličkosti, alebo povedzme len 1 vec, by mi bodla.

Svokra to už niekoľko rokov robí tak, že nakúpi všeličo, čo ju napadne, dá to pod stromček, a potom ke*ď sa tam zlezieme celá família, tak každý si vyberie, čo chce...už sa stalo aj že mne sa neušlo nič. Nemôžem povedať, že by ma to nejako osobitne trápilo. len jej sa ťažko kupuje, lebo praktické veci ofrfle, na oblečenie má veľa vecí, do domácnosti tiež má, čo potrebuje, a blbosti jej kupovať nemá zmysel, načo veci, ktoré budú niekde v šuplíku trčať..

Zverejnené

Vilma pise, ze "on" pod stromcekom nema v podstate nic. asi sa to tyka iba slimaka a nie ostatnych clenov rodiny.

(ak sa mylim tak sorry. mylit sa je zenske hihihi)

Zverejnené

súhlas,

tiež som to čítala a pochopila tak, že konkrétne slimak nedáva, nedostáva, a dokonca mu to tak vyhovuje, žena sa stará o darčeky pre rodinu ...

... čo takto fungovalo kedysi dávno aj u nás, až na to, že mama otcovi zato vždy niečo pod stromček dala ... u nás sa dávalo skutočne málo, keď sme boli deti, jedna vec, jedna hračka, otec dostával klasicky potrebné veci, ponožky, šál, vreckovky - on ich používal ... keď iné nie, kartón cigariet, on ich mal rád.

Zverejnené

u nas letia aj take vyzivove doplnky, homeopatika, ALOE a pod fujtajbly, co pomahaju manzelke

Zverejnené

Už ste ako slovenske reklamy. Vianoce dobre že nie v auguste...

Zverejnené

no, je fakt, ze darceky sa u nas (myslim este u mojich rodicov) kupovali hocikedy uz cez leto

lebo bolo jasne, co napr. nam detom Jezisko donesie a niektore veci sa kupili proste vtedy, ked sa kupit dali... a v podstate to tak robime aj my, napr. obvyklym darcekom su knihy, ktore nakupujeme hocikedy hromadne a potom uz len spravime rozdelovnik a kludne aj niekolko mesiacov cakaju

blbe je to, ze ja obcas zabudnem, kam to poodkladam...

Zverejnené

Ano ja nekupujem darceky.  A ja ich nedostavam. Ked potrebujem zimne topanky si ich kupim, ci sa pokazil zips na starej bunde si ju kupim. - Realne mi zena zavolala, ci mam 5 minut cas - ze v Lidlu su zimne - lyziarske bundy a prisla zima a mne v tej jesennej bola zima tak OK  skusil som tri kusy - jedna - asi ta najoptimalnejsia nech ju kupi a siel prec.

V minulosti som kupoval knihy - tie som kupoval podla toho aj pre koho boli ale ci stali aj za precitanie premna - ale to ozaj nebolo 5 rokov.

Mozno medzitym som raz bol v knihkupecstve - bola nejaka akcia - ked kupis nad 100 eur dostanes 20 percent zlavu - to bol asi posledny krat kedy som 24.teho kupoval darcek. Ja darceky uz nekupujem.

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Vianoce ... akože vážne som váhala, či to dať do témy, Čo ma rozosmialo ... alebo sem.
dám to sem.

je to o časti vianočného bláznenia, a to je len časť. aj tak nepochopím ... o tomto sú Vianoce ?

otázka:  Holky, co pečete za cukroví, a kolik druhů?

dana n. (danca60) ID 403468 (11.12.2014, 17:21) Mám hotových 7 ještě tak jednou tolik dělat budu. Ale dělám tak cca po 1 plechu od druhu. Máme rádi, když je z čeho vybírat a není toho zase moc.

Jana A. (Jana_Adamova) ID 468089 (11.12.2014, 15:42) jsem asi v této věci úchylná, už máme 18 druhů, loni jsem pekla na zakázky dle požadavků a dostala jsem se na 26, jen nepečeného bylo 9 druhů.dělám van. rohlíčky, linecké klasika, ořechové linecké, kokosové, pracny asi 3 druhy, kokosky, masarykovo cukroví, marokánky, 2 druhy perníků, lasturky s ořechy,hnízda, kuličky, rafaelo, mini medovníčky atd., pak to rozdávám jako dárky, neb chlap nadává, že to nemůže sníst

Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (11.12.2014, 11:15) Letos mi vyšlo asi 16 druhů,ale dělám od každého druhu tak po 15 kouskách, takže na Silvestra už je snězeno.Linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky, ořechové sušenky, vosí hnízda, kokosky, brabantské kytičky,pomerančová čokoládová srdíčka, stříkané sušenky, strojkové rohlíčky, lví tlamičky, meruňková srdíčka, čokoládové trubičky, pomerančové jazýčky, masarykovo cukroví, ořechové hvězdičky. Z toho všeho jsem zkoušela 3 nové.

Soňa N. (fearold) ID 136975 (10.12.2014, 22:02)

Já vanilkové rohlíčky, perníčky,ořechové pracny,křehké ořechové hvězdičky, pudinkové tyčky, linecký, trubičky, srdíčka s kokosovou náplní, skořičky. Ještě budu dělat kokosky, sněhové pusinky, křehulky, žabí huby. No a pak nepečené - kokosový suk, vosí hnizda - ty nejmíň ze tří dávek

Vianoce.

je to tam vážne takto popísané. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4665031

asi som vadná. nie asi, ale keď toto čítam, mám pocit, že je svet vyšinutý úplne. a to ešte kde sú vydekorované domečky a vagóny darčekov.

s mamou sme sa dohodli, ona už nie, ale tento rok ja - po dohode sa chystám na maximum dva druhy zákuskov, z polovičných dávok,  mama ma poprosila o pár medovníkov, tak asi budú - hoci som minulý rok prisahala, že už nikdy, ale teda budú - z polovičnej dávky. ale len možno.

Zverejnené

Tolko druhov kolacov som nikdy ani na svadbe nevidel. A ze som ich zazil kvantum. A aj drahe, honosne.

Zverejnené

dnes rano na Radiu Slovensko  - tema: Aky je modny trend tohtorocnych Vianoc

tak napriklad - stromceky v tmavocervenej alebo zlatej farbe (to by som este zniesol), vianocne stromceky listnate a to s listami alebo  bez listov.
volna cit: "Vianocne stromceky dnes uz nenavrhuju len dekorateri a florisi, ale aj modni navrhari. V Parizi prebehol uz 19. rocnik prehliadky modnych trendov vianocnych dekoracii.

Navrharka Victoria Beckham predviedla vianocny stromcek visiaci zo stropu s kmienkom nafarbenym na cerveno."

poznamka - ak som dobre pochopil, tak ten stromcek mal byt zaveseny dolu "hlavou"

Zverejnené

dnes rano na Radiu Slovensko  - tema: Aky je modny trend tohtorocnych Vianoc

poznamka - ak som dobre pochopil, tak ten stromcek mal byt zaveseny dolu "hlavou"

asi pred mesiacom som čítala, že podľa floristov majú byť tohtoročné stromčeky biele ... na ohromné potešenie bydleniek z mimibazaru :)

a tie stromčeky obesené dolu hlavou - Victoria je vždy len Victoria, ale tentokrát nevynašla španielsky vosk, veru nie ... :) :

stromčeky - ihličnany ako symbol sviatkov pokoja a Vianoc nazdobené v byte pochádzajú z Nemecka ... a pôvodne sa tam vešali do miestnosti na strop, a dolu hlavou :)

akurát im kmienky nefarbili možno na červeno, ale ktovie, možno aj  :)

Zverejnené

tento rok sme po pár ročnej prestávke znovu ozdobili nový maličký stromček, funglovkami ozdobkami ...

napečené pekne spoločne sú tri druhy pečiva po troške, vrátane medovníčkov na prianie mamy,

biele rybacie filé je v mrazničke, arašidy a pistácie si chlapi kúpili ...

ešte to zbaliť do tašky a preniesť tradične ako každý rok k mame ... a vianoce môžu prísť.
bez šialenstva s darčekmi bude chýbať už len sneh.

Zverejnené

my ako obyčajne, budeme mať náš umelý stromeček s veselými farebnými ozdobami, bez "veže", ktorá sa na tú hlavnú haluzu nezmestí, ale nejakú hviezdu tam načapíme, pod stromečkom bude malý betlehem zo šúpolia.

kapra nám zaobstará zať, kapustu nám už zaobstaral (hádam to nie je ešte tá z Dnú zelá...?), takže bude klasika. Mám vanilkové rohlíčky a medviedie labky, ešte by som mohla snáď urobiť nejaké rezy s parížskym krémom...

Takže vyzerá to, že budeme traja: Flinstone, "Zilinčanka" a ja. A potom sa začne naháňačka...neviem ešte, ktorý to deň, ale jeden deň sa pôjde celá perepúť k obom babkám...to bude časovo náročný deň, ale ten kľudný, keď nebudeme musieť nikam chodiť, stojí za to.

Zverejnené

včera som mala namáhavý deň, úplne mimo nejakého vianočného zhonu, vianočný zhon zásadne neprevádzam, ale putovanie do BA a späť, schody, čakania, výsledky, lekári ... chrbtica si to kvalitne odniesla, plus besné aprílové počasie ... dnes na chrbticu idem skapať, takže aj tá mizivá vianočná nálada, ktorá sa začala rodiť, je tatam ... a keď is ešte predstavím cestu autom k babke, to je zvyčajne aj tak na nevydržanie, pri týchto bolestiach tam skapem. alebo budem skučať počas celej cesty. skučím už bez cesty.

no nič ... ja začínam mrzutá a ubolená, ale keby aspoň vonku vyzeral svet tak, že jéj, vianoce ... ale nevyzerá ... nevadí, niečo som pre vás teda našla nie zvonku, ale znútra :)

post-3-0-99538300-1419331455.jpg

prajem vám všetkým: 

užite si svoje krásne a pohodové a príjemné Vianoce bez bolestí, bez nervačenia, bez hádok, v pokoji a kľude a nejedzte do prasknutia :)

• Pridať bod 3
Zverejnené

a niečo k vianočnej večeri   post-3-0-19524100-1419359231.gif

-  zistila som tu podivovanie sa nad tým, že máme vianoce bez kapustnice, tak tu je naša špeciálna dolniacka štedrovečerná večera  :)

je to zmes dolniackej, šaľanskej, prastarej babkinej kuchyne a kdečoho, čo sa pred strašne dlhými rokmi vyvinulo do takejto podoby ... :

začína oplatkami s cesnakom a medom, štamperlíkom niečoho ostrého, čo je doma, ale pripíja len kto chce, nie je to povinné, kto nechce, ten len symbolicky : )

zasa bude u nás tradičná vianočná šošovicová polievka / to je prastarý zvyk z druhej strany rodiny /- mliečna, varená s hrsťou sušených sliviek, to je najsamlepšia polievka babkina : )

(druhá babka robila na vianočnú večeru tiež mliečnu polievku, ale fazuľovú, len z bielej fazule - to bol zasa zvyk z ich domu z detstva ... pekne starý zvyk)

namiesto kapra rybie filé, / to preto, lebo kapra u nás nikto nikdy nechcel pacnúť po hlave, a ja ako dieťa som ho nechcela dať zabiť, po tom, ako som ho chodila každý deň pozdraviť, keď plával vo svojej plechovej vaničke ... takže kapor vymizol z jedálneho lístka už dávno, tak dávno, že si ledva pamätám na kapra, mali sme, ale skutočne veľmi veľmi dávno ... a dávno ho nahradilo filé rybacie ... :detektiv:

voľakedy sme robievali k rybe - to bol zvyk u prvej babky - "šmykľavý" zemiakový šalát / varené zemiaky nakrájané a zaliate povarenou zmesou nakrájanej cibuľe, vody, octu, oleja, a prichutené soľou a prípadne troškou korenia /
občas ten šalát robievame aj dnes, niekedy sú to len varené zemiaky, ten ťažký vianočný majonézový šalát robieva brat, ešte majú zdravé žlčníky ... ale keď sme tam, chodievame ochutnávať (občas) :)

a potom mamine koláče ... a zákusky ... ale to už zvyčajne zostane ohrdnuté.

nemáme sedem žalúdkov, ako Alf.

a trochu vína, alebo len bublinkovej minerálky, na napravenie prejedenia, kto sa práve prejedol :)

ako pozerám na to, čo smiem a čo nesmiem, tento rok z toho celého budem akurát dusené rybacie filé :innocent:

Zverejnené

sahara,

alebo hocikto, kto vie - mimochodom, čo je máčanka?  a kde je zvykom na vianočnú večeru máčanka?

Zverejnené

Vianoce vlastne ako vždy strávim tak, že celý deň jesť nebudem. A na večeru si dám najprv oplátku s medom, potom trochu kapustnice (fakt len trochu, asi tri lyžičky :D) a zakončím to zemiakovým šalátom s majonézou a k tomu vyprážaný kapor. :) 

• Pridať bod 1
Zverejnené

sahara,

alebo hocikto, kto vie - mimochodom, čo je máčanka? a kde je zvykom na vianočnú večeru máčanka?

Mačanku varia Rusnaci. Takze za Uralom, severovychod Slovenska. To je taka kapustova (z kyslej kapusty resp. stavy) polievka s hubami zo zaprazky ktora sa potom este zahustuje bud mukou alebo niekde davaju aj smotanu. Je to ale dost huste, tak neviem ci sa to da este nazvat polievkou. Skor konzistencia ako omacka ci privarok alebo az kasa. Niekde je aj so zemiakmi. Tak ako so vsetkym, v kazdej diere to varia inac.

A vola sa tak preto ze sa jedla tak ze sa do toho namacal chlieb a jedlo sa to takto bez lyzice.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Zatial dnes prebieha vcelku dobre den - som unaveny z prace - preto si rad odychnem. Ale dnes som bol na nakupoch kupil nejake darceky - otcovi, zene aj detom. Potom sme si so synom na hodinku isli von zakopat - na ihrisko - aj zajtra bude otvorene a teraz pozeram hokej. Slovan zatial prehrava - teda pohoda.

Zverejnené

sahara,

alebo hocikto, kto vie - mimochodom, čo je máčanka?  a kde je zvykom na vianočnú večeru máčanka?

Ryan to napísal úplne presne. doplním, že sa do toho občas dáva aj varené mäso - kuracie alebo králičie. a na vrch véééľa prepusteného masla, čierne korenie, soľ. čiže výdatnosťou je to také "drevorubačské" jedlo.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Všetkým Vám prajem pekné Vianoce, veľa spokojnosti, žiadne bolesti, veľa zdravia a radosti.

my už sme asi 2 hodiny po večeri.

Začali sme oplatkou s medom a cesnakom, potom sme si pripili bielym vínkom fajne vychladeným, nasledovala kapustnica*  a po nej zemiakový šalát a vyprážaný kapor priamo zo Stupavy, potom sa krájalo jablko, či tam bude hviezda (hurá, bola), každý okoštoval kúsok z toho jablka a postupne z každého ovocia z mičtičky, a nakoniec koláčiky (máme vanilkové rožteky, medvedie labky, linecké, dnes žilinčanka ešte robila čokoládovo-karamelové košíčky a "melóniky" - to som čumela, fakt to vyzeralo ako miniatúry rezov melóna!). Máme aj parížske rezy, ale tie som nenakrájala a nedala na stôl, aj tak toho bolo veľa a zákusky či koláčiky sa veru nezjedli ani tých pár zo stola). A potom sme ešte chvíľu len tak kecali pri stole a potom sme sa šli kuknúť pod stromček, čo nám Ježiško doniesol. Joooj, my sme ale museli byť dobrí, kopu pekných vecí nám doniesol!!!

Čakala som, ako sa žilinčanka zatvári po rozbalení toho kena. nesklamala ma, začala sa rehotať a nevedela prestať, smiala sa, že ešte včera sa komusi vyplakávasla, ako ho ako decko strašne chcela a nikdy som jej ho nekúpila...bol to dobrý fór. len som mala pre ňu ešte jeden darček, kabelku, takú väčšiu, úplne super na nosenie do roboty, zmestí sa do nej kadečo...lenže rovnakú som zaobstarala aj zaslúžilej mame - tej staršej dcére a asi som ja trúba jeremiášova nejakým emilom obe tie kabelky zabalené strčila do tašky určenej mladej rodinke...dúfam, že mladej zapne, že tá druhá je pre jej segru.

*zvlášť podusím kúsky mäska na cibuľke, a to potom už mäkké dám aj so šťavou do takmer uvarenej kapustnice, v ktorej sú huby, sušené slivky, bobkový list, cesnak, kmín, kus jablka a tesne pred dokončením aj klobásu, ktorú potom pokrajam a vložím naspäť do kapustnice. Aspoň§ moja mamka to tak robievala.

Niekedy tam dám aj kúsky údeného aj s tou šťavou z neho.

Zverejnené

nefungujú mi ss-ky, nechápem, prečo. Tak aspoň takto som ešte chcela zvlášť game popriať spokojné a BEZBOLESTNÉ sviatky. A Tomassi, vďaka za ss. Lenže mi ju nešlo otvoriť, takže netuším, čo skrýva, a tak netuším ani ako odpovedať.

Ešte raz, všetkým spokojné a pekné  Vianoce!

Zverejnené

Taaak a je po cirkuse....zajtra mam pyzamovy den, ranajkujem sampanske a kukam stare filmy...pekne Vianoce vsetkym

A prosim, pripomente mi o rok, ze chcem ist do hotela, do Turecka, na Bali, ci do Vietnamu..proste niekam daleko, kde nemaju Jeziska.. amen

Zverejnené

V Turecku majú Alaha, čo majú vo Vietname a na Bali, to teda nemám zdania. Niečo tam však určite majú.

Ale mám nápad!!! Môžeš skúsiť tú ... Anktartídu (nie artritídu!!!), tam sú len tučniaky cisárske. Takže tam celkom isto o Ježiška nezavadíš.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov