Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

čo tí ľudia stále celé týždne kupujú ? iné nepočujem a nevidím ani v správach v tv už mesiac, len že sú všade totál obsadené parkoviská a nedá sa v marketoch hnúť.

Toto si neviem vybavit ani ja. Dokazem pochopit, ze je dlhsie volno a ludia si chcu nakupit do zasoby, ale osial dva tyzdne /alebo kolko/ pred sviatkami, tu uz ostava rozum stat. Ked som v robote v Martine, chodim do Tesca kazdy vcer. Obycajne sme sa tam zdrzali 20 minut, posledny tyzden 2x tolko, v rade pred pokladnami.. Nieze by mi to nejako extra vadilo, iba tym ludom nerozumiem :)

Zverejnené

U nas to zajtra bude peklo.  Problem je ze mame vnimave deti. Relativne velke deti. Pretvarovat sa nevieme a oni si to zistia.

Neznasam tento den- kludne dva hodiny budem tlieskat Ficovi na MDZ.

Mne sa uz dnes nechce ist domov. Len som si to nepramyslel dopredu.

Kam ist navianoce - zajtra?

Pojdem na vylet skusim kralovu holu. To je dobre.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mozno aj syn pojde som mnou - vyjdeme kolko vyjdeme - potom sa okupeme ako naposledy.

Zverejnené

Dned doobeda som behala nalačno po lekároch a potom ešte k policajtom kvôli občianskemu, domov som sa dotrepala uťahaná, vyhladovaná, a po tom, čo som si dala čo to pod zub, som si ľahla. Do toho volali moji rodičia, chceli si na 45 minút pokecať, ako to majú vo zvyku, ale to bolo nad moje sily v tej chvíli, a tak som im len povedala, že sa necítim dobre a som hrozne unavená, mama sa urazila a tresla telefónom. Zakaždým im to vysvetľujem, a nedajú si povedať a myslia si, že musí byť pre mňa potešením rozoberať svoje problémy, keď by som najradšej ani nebola. Krišpic dolina, prečo nevedia pochopiť, že nie každý, keď je mu pod psa, tak to túži 3/4 hodiny rozoberať a pitvať, prečo, začo, z čoho, akoto že vôbec, a ešte si vypočuť, ako sa neteri môže páčiť robota v Rakúsku, keď je to tak ďaleko a nie je to to, čo vyštudovala, že má tam dvojnásobný plat a stravu a ubytko zadarmo, to akosi prehliadajú, len si melú, že má sedieť doma pri materi...a prečo nedokážu rešpektovať, že väčšina ľudí, keď je im pod psa, majú jedinú túžbu - pokoj od každého...a tak som sa trochu prespala a pred niekoľkými minútami som dokončila gaštanovú tortu na zajtra, len mladšia dcéra bola u staršej a mala doniesť na tú tortu krabicu, a ako inak, zabudla, a Flinstone zas nedostal kúpiť. Tak musím improvizovať. zajtra už len šľahačku a čokoládové piliny na to dám. A ešte kapustnicu som dnes chcela uvariť, ale neostali mi sily na to. Tak zajtra. Už sa teším na tú vôňu. Tiež zavolám tým našim, nech majú dušu na mieste. Ak mi bude znesiteľne.

Mladšia dcéra dovliekla nejaké nové spoločenské hry, tak po "večeri" budeme hrať. A mačky nám asi budú asistovať. Hoci ja dúfam, že budú obe pekne krásne chrápať.

Aby som nezabudla: netuším, kedy sa sem najbližšie dostanem, tak všetkým vám, milí fórumáci, želám krásne, pokojné, spokojné, veselé a pohodové vianočné sviatky, a šťastný a úspešný nový rok.

Zverejnené

Nesiel som nikam,aj ked aj rano som hladal kam ist.mne samemu sa nechce ist keby chcel syn(on nechcel) -siel by som. Mam 8 piv v sebe - aj zena uz pochopila - ze dnes sa hadat nebudeme - toto su najlepsie vianoce ake sme kedy mali - o chvilu pojdem spat. 

Zajtra mame ist na obed k mojim rodicom. Nepojdeme - pojdeme na vylet. Dalsi den musim ist do roboty - ani nemusim ale pojdem.Mam robotu,nebudem len na nete.

Darceky? Ja som kupil ci bol pri dvoch - dnes zena kupila dalsi nasim rodicom,teda to mam vybavene.Detom a svokrovcom to ma isto zmaknute.

Ja som spokojny.

--------------

Zajtra pojdeme aj so sankami na kralovu holu - z inej strany a ju nezdolame - ale sa pokusime.

Inak u nas je jarne pocasie aj trava je zelena - teplota 5 stupnov?

Teraz som to povedal a chvilkovy odpor.

Inak ja som aj dnes chcel ist  - zena mi rano spravila chleby aj v termoske mam caj - chcela sa ma zbavit.:_)

----------

posledna zmena- zenu som presvedcil- pre mna darcek

Zverejnené

Dnes som absolvoval drobný nákup, bolo za 10 11-násť. A dosť.....

Prajem príjemné, nestresové Vianoce, napchávajte sa, nepriberajte,a  stromček bez spodných vetvičiek, aby sa tam veľa pomestilo... :ahooj:

Zverejnené

............Všetkým vám prajem šťastné a pokojné Vianoce.

post-88-0-71465300-1387901931.jpg

Zverejnené

My sme to dnes v pohode absolvovali. Len par krat sme si s manzelkou vymienali nazory - napr., ked som je tvrdil, ze styri zaviny sa na jeden plech nezmestia a ze ako ich mam potierat maslom po okrajoch, ked ich tlaci k sebe (samozrejme preto, aby mi dokazala, ze sa zmestia :D )

nakoniec sa zmestili...

obvykle robime vzdy vsetko spolu, podavame si potrebnosti a pletieme sa navzajom pod nohy, potom obcas nieco prevratime a rozlejeme, alebo rozsypeme...

akurat som bol sam v lese pre stromcek a sam som ho zdobil, ale to je uz taky diel mojej vianocnej prace + kapustnica je moj recept

vecer sme spolocne rozbalili darceky od rodiny, pozreli si video a vegetime

tak dufam, ze ste si nasli pod stromcekom to, co my - pokoj, šťastie a lásku

Zverejnené

i ked sa upratovalo a posekali sme sa kvoli mojmu neskoremu vstavaniu, co nemuselo byt, vecer dopadol dobre a nalada bola fakt fajn. som za to rad.

btw nasa rodina si vymenila 19 knih (sme 4). celkom maniaci :)

Zverejnené

stastne a vesele prajem aj ja

(aj ked par hodin neskor)

Zverejnené

Na Pustom poli nebolo snehu skoro ani viac ako u nas. Ale sanky sli dole kopcom aj po rovnej asfaltke. Nevysiel som dnes ani tolko ako som si naplanoval - nevadi. 

Zverejnené

ráno na Štedrý deň som ešte dospávala "veselú" noc, ale uvariť kapustnicu zas nedá až tak moc práce a zemiakový šalát som tiež zvládla (pre seba s bielym jogurtom probio, pre rodinu s tatarskou),  kapra som nechala na starosť mladej a Flinstonovi. Sledké - okrem torty - som tento rok mala od mladej. A pekne to vyšlo, okolo 15 prišli mladí, bola Štedrá večera, alebo skôr neskorý obed? - zaspievali sme pár kolied s klavírom, rozbalili darčeky, zahrali si spoločenské hry, mladí sa odobrali ku svatke a pomaly bolo aj po všetkom.

Na 1. sviatok Vianočný sme šli - ako sme to aj mali naplánované - k mojim rodičom, posedeli sme, potárali pár nezmyslov, a šli domov, 2. sviatok Vianočný sme sa ustanovili k svokre, došli tam aj Flinsotonov brat so švagrinou, takže bolo veselšie. Škoda, že u našich nebola aj segra s 1/2. Ale ich stretnúť, to skôr stretnem Zubatú.

• Pred 10 mesiacmi...
Zverejnené

akýmsi činom som sa preklikla na prílohe Pravdy na ohromujúci článok s obrovitým nadpisom :

Vianoce bez darčekov, prekvapuje Adela Banášová!

ľudia, ktorí sú dospelí a majú všetko, sa rozhodli, že prestanú blbnúť ... v našej rodine, už som to tu písala, keď podrástli deti, sme po vzájomnej dohode s mamou a bratom prestali blbnúť už pred nejakými 8 -10 rokmi, a nevieme si to vynachváliť ...

dokonca som presvedčená, že keby tam, kde sú menšie deti, začali blbnúť o polovicu menej, a dospelí, ktorí zvyčajne fakt majú k životu všetko, čo potrebujú, prestali blbnúť úplne, by boli vianoce rozhodne pokojné.

( a to sú ľudia, ktorí sú schopní zadlžovať sa, aby na Vianoce blbli )

potom by som nečítala kdekade po nete, že s prípravami vianoc sa začína doma už začiatkom novembra, a koncom novembra je už minimálne vyzdobený celý dom, lebo v tom "šialenstve"  v decembri  by to potom doma nestíhali ... čo presne ? nazdobiť jeden stromček, a napiecť dva tri druhy zákuskov a kúpiť kapra ?

okná umývať môže každý kedykoľvek, nemusia prísť vianoce. a nikdy, za celý svoj život som nepociťovala "šialený tlak pred vianocami"

v každom prípade nepovažujem za senzáciu, ale rozhodne kvitujem, že Banášovci nebudú kupovať pod stromček kravinky a blbosti, ktoré nikto nepotrebuje.

robíme to tak roky, a neubudlo z nás.

Zverejnené

vysvetľuj to skostnatelým osobám, ktoré si ešte aj vyrátajú, koľko majú darčeky stáť, aby náhodou "v hanbe" neostali, že dakto iný z rodiny kúpil drahšie veci. Z toho ma ide poraziť, neznášam taký prístup. Ako keby naozaj nestačilo niečo, nejaká drobnosť, čo poteší, bez ohľadu na cenu.

Zverejnené

↑  Vilma,

toto sme trochu konzultovali doma ...

na to nie je odpoveď, jedine! - že niekto raz bude za zlého a škaredého a riskuje vyobcovanie z rodiny, ale jednoducho raz pred jednými Vianocami vyhlási koniec darovacích orgií. a basta.

tie šialenosti a nakupovanie zbytočných kravín sa ináč zastaviť nedajú, keď niekto nechce zostať v hanbe a nevie to zastaviť rodinne a spoločne.

chápem, keď sú deti malé, tam sa to ale dá mierne regulovať, ale ináč tie nákupné balíčkové orgie nemajú vonkoncom žiadne ospravedlnenie.

a zrovna som našla na ilustráciu obrázky - sú to skutočné minuloročné vianoce z jednej rodiny ... :doh:

post-3-0-21484200-1417357180.jpg   post-3-0-08751700-1417357178.jpg

http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4514945

Zverejnené

zas ale nevieš koľko je členov rodiny... ak je ich 20 tak to je OK :P 

Zverejnené

zruste uz tie sproste sviatky.. :zubiska: najblbsi termin v roku..tak ty nevies co je to sialeny tlak pred Vianocami?? stastna to zena :smile3:

mna cakaju 2 vianocne vecierky, 4 recepcie, cca 6 oslav v rodine /to len moja segra sa vie narodit 22.12./ aj na vianocne trhy by som rada sla..o tom, ze finisujeme v praci ani nehovorim+este musim stihat lekarov..a komu co pod strom..neviem ani vo sne..a na tento chaos mam iba 22 dni..prosim nezabudni cas sa krati... :lol:

pred chvilou mi volala moja rodicka, ze vraj kazdemu uz len jeden maly darcek a ze dolezita je vianocna pohoda..alelluja, zeby sa blýskalo na lepsie casy???

a uplne super bolo, ked som pred hodkou vola so segrou a chcela jej popriat pekny advent sa spytala, ci mi sibe..lebo my/ t.j. greckokatolici/ ziaden advent nemame, ale nejaku filipovku ci kieho dasa..ehm..to teda znamena, ze sa nemusim srat s nejakymi svieckami a vencami a tiez to vysvetluje, preco sa s niecim takym nesrala nikdy ani moja mama...greckokatolickemu bohu vdaka!

• Pridať bod 2
Zverejnené

nejde síce o Vianoce, ale tiež tam šlo o obdarovanie. A tiež viem, že to nebolo zle myslené. Čo teda sa dialo: dcéra mala okrúhle narodeniny a vyjadrila prianie, že by chcela hodinky, ktoré by mohla nosiť aj ako ozdobu. A tak mladšia dcéra našla zopár, nakoniec vybrala jedny, naozaj pekné, strieborné, pozlátené tým červeným zlatom, s kovovým "remienkom" (neviem, či je tu termín remienok správny, asi skôr náramok?) - na jednom okraji očiek toho náramku je pás veľmi jemných kryštálov, fakt to vyzerá veľmi pekne. A k tomu potom ešte náušnice, tiež tak ladené. A šperkovnicu. A Flinstone sa ma ešte predtým pýtal, čo jej chceme dať. Skoro z kože vyskočil, že prečo nie zlato a že to nie je dosť drahý dar a podobné nezmysly. Argument, že to je prianie obdarovanej osoby, nezabral, on si len húdol, že pre nehp je dôležité, aby sa jemu tan dar páčil a či sa už bude páčiť obdarovanej, to už je mu jedno, hlavne aby to bolo dosť drahé a aby to v práípade núdze mohla predať. Chvíľu som si myslela, že si robí srandu, ale rýchlo ma vyviedol z omylu. Nakoniec sa mi pomocou tej mladšej podarilo ho presvedčiť. A dnes sme boli gratulovať, a naozaj sa jej darčeky veľmi páčili.

A tiež mladšia bude mať o pár dní narodeniny, nie okrúhle, tak dostala náušnice, pekné, a prvá otázka Flinstona bola, koľko stáli - ale nie preto, že by mi vyčítal, že som veľa peňazí olmátila, naopak, on ma chcel sfúknuť, že také lacné. Ale nesfúkol, lebo som mu povedala, že to som už dásnejšie mala nachystané a nepamätám sa...

S problematikou ceny darov zápasíme a zápasíme...

• Pridať bod 1
Zverejnené

..lebo my/ t.j. greckokatolici/ ziaden advent nemame, ale nejaku filipovku ci kieho dasa..ehm..to teda znamena, ze sa nemusim srat s nejakymi svieckami a vencami a tiez to vysvetluje, preco sa s niecim takym nesrala nikdy ani moja mama...greckokatolickemu bohu vdaka!

:lol:

V Gréckokatolíckej cirkvi sa začína 40-dňový pôst pred Narodením Pána

http://www.teraz.sk/slovensko/greckokatolicka-cirkev-post/106206-clanok.html

Gréckokatolíci, či rímskokatolíci :) máme jedného Boha, inak aj ja som po manželovi grékokatolíčka .. :-)  adventný veniec máme, a aj iní grékokatolíci, čo viem z famílie... :lol:

Rímskokatolíci a gréckokatolíci

Katolícke náboženstvo je rímskokatolícke a gréckokatolícke. :) Rímskokatolícka cirkev je katolícka cirkev latinského obradu a gréckokatolícka je katolícka cirkev byzantsko-slovanského obradu. Obe vzájomne spolupracujú, majú spoločnú hlavu Cirkvi na zemi, ktorou je rímsky pápež. V súčasnosti pápežom je František.

Rímskokatolícki veriaci môžu prijímať sviatosti aj v gréckokatolíckom kostole a naopak. Sú určité odlišnosti, ktoré sú špecifické pre tú ktorú cirkev. Gréckokatolícka cirkev má bohato zdobené kostoly, väčšina svätých omší je spievaná, dlhšie trvajú a veriaci prijímajú pod obojím spôsobom. Pôst je prísnejší a veriaci sa viac žehnajú. Zásadnou odlišnosťou je aj to, že do vysviacky a teda prijatia sviatosti kňazstva môžu muži prijať sviatosť manželstva.  

Pekný večer. :)

Zverejnené

:zubiska: to je mi jedno..teda nemusim robit vence???...nie zeby som ich niekedy robila, ..ale to viete..ten tlak pred Vianocami..na ubohe zeny a tak... :w00t:

Zverejnené

Hellé, ty už prestaň tlačiť, lebo to nem dopadne dobre :)

vianoce, deti ... sviatky pokoja :)

tým nechcem povedať, že som nekupovala ... ale áno, a robila som to rada - drobnosti, ktoré som vedela, že potešia, mame látku na potrebný kostým, knihy pre čitateľov, a pre deti vždy nejakú malú jarmočnú sprostosť, z ktorej mali zvyčajne najväčšiu radosť : ) ...  ale nie kopy, a upratovať sa upratovalo na jeseň a po sviatkoch, a okná umývam, len ke´d cez ne nie je vidieť, a práve som včera vyprala záclony, ale už to bolo aktuálne ...
ale vence nerobím, nikdy som nerobila, stromček sa ozdobil, ryba kúpila, aj tak sme každé vianoce jazdili k mame, a jazdíme stále ... nech to tak ešte dlho vydrží...

ale žiadne šialenstvá a nakupovanie kraviniek, na ktoré sa to pomaly zvrhlo na chvíľu, práve preto sme to ukončili, keď deti podrástli ... mala som v skrini haldy šampónov a mydiel a kdečoho, a všetci sme mali, to nemalo najmenší zmysel v tom pokračovať ...
všetci chvalabožku vieme kúpiť veci, ktoré práve potrebujeme - ako my práve pred týždňom náhle televízor ... keby sa pokazil v júni, tak ho kúpime v júni ...

ja len protestujem proti tomu prezdobovaniu, preúverovaniu, to sú ľudia schopní, vážne, len aby mali pod stromčekom viac, než sused, prepiatemu nakupovaniu hovadín, lebo na 80% sú to veci, ktoré nikto nepotrebuje.

Zverejnené

Hellé, nielen tvoja segra ma narodky 22.12. :D
v nasej rozvetvenej rodine je deň raždenia pocetne zastupeny od konca novembra do januara

napriek tomu sme ako deti netrpeli nedostatkom darcekov, aj ked spoluziaci sa vacsinou pytali, ze ci dostavame aj narodeninove (pripadne meninove) darceky aj vianocne

dostavali sme, ale co si pamatam, nikdy sa to neprehanalo s mnozstvom ani cenou, napriek tomu, ze otec pracoval v zahranici a teda nudzu sme netrpeli...

a s manzelkou je to detto, nevyzivame sa v darcekoch, ale na druhej strane nas bavi toho druheho prekvapovat...

a ked sa k tomu este niekto prida, tak potom rozbalovanie darcekov u nas vyzera tak, ze jeden rok tam mame dve termosky, dalsi rok dokonca tri rychlovarne konvice a podobne...

a ked sme pri tom, mal by som sa spytat urbarnikov, ci budu tento rok predavat stromceky, alebo si mam ist zasa ukradnut :D

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov