game Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 s bratislavou nemám nič, ani to len nie je moje obľúbené mesto, ale ako si práve spomenul to slovné spojenie: "obtriet hubu o to mesto" v argumentácii obrany viaočných darčekov je trochu ... minimálne od cesty pre niekoho iného je to drahý kút sveta, rovnako ako pre mňa ten môj ... niekto je svetobežník, necíti ten ťah, alebo cíti ťah inam, niekto až moc ... ale toto nie je vlastiveda, to sú normálne a prirodené veci, dotýkajúce sa bytostne toho ktorého človeka ... rovnako by som sa ja alebo andulqa alebo hocikto iný mohol "obtrieť" o turecko, palestínu, hocičo, s akoukoľvek argumentáciu ... nemienim menovať, ale v tej bohatej náboženskej kultúre by sa ich našlo len tu na tri strany ... a čo by sme tým dosiahli ? konkrétne v tejto debate ? si vzdelaný a scestovaný mladý muž, nemyslím, že potrebuješ používať takéto argumenty ... pohádať sa je občas fajn, ale zostaňme na nejakej úrovni - a to sa týka každého. všetci alebo takmer všetci máme pod menom nejaký nami vybraný titul ... aj pod tvojím menom je - arabský pretože arabsky poznám pár slov vďaka mojim študentským časom, ale už ich ozaj vôbec neviem čítať, môžem toma nazvať trebárs medžnun ... alebo akokoľvek ... neviem, koľko z nás tu vie čítať arabské a hebrejské a neviem aké písmo, ale nikto ti nevyčíta, že sú tam ... neviem, či je dosť pochopiteľné, čo píšem. dúfam že áno.dúfam že si dobublal. a ostatní rovnako. ďakujem. a kde sa v tomto všetkom stratili vianoce ?
Tom182 Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 to slovne spojenie som pouzil nie kvoli darcekom, ale prto ze to tak citim..teda u niektorich mi to tak pride, ze akonahle sa "to" spomenie uz je zle...z cesty som nezisil prvy, ked podme do absurdnosti, niekto tu spomina "brata", dalsi tu moze spominat teda mesta.. o turecko, palestinu, prievidzu, o hociake mesto si tu moze kdokolvek obtriet hubu..asi som divny, ale ked si niekto robi srandu z prievidze, necitim ako sa mi rozbucha srdce a speni krv...ved ide len o mesto preboha ano kludne ma aj kazdy moze nazyvat medznun, kludne aj *****..lebo mi to je vlastne jedno :lol: a ked sme pritom ja tiez nikomu nevycitam co tam ma..nech si tam ma kazdy co chce..ja som len povedal, ze ked tam niekto nieco ma, tak potom to asi mozem pouzit v diskusii, no nie? ale zase sa asi mylim.. a ja mozem permanentne bublat veeelmi dlho :)
nutrinka Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 najprv tu boli dva prispevky, ktore poukazovali na aljaka a jeden s tym uzasnym smajlikom co si bucha o celo..noo tak som sa spytal co ho to tak vzrusuje..prisla nut zacala s chvalenkarstvom a potom si obaja pekne podrukovali ako sa chapu..tak som prisiel aj ja..uplne obycajny konflikt :lol:tom, najprv si prečítaj moje príspevky, napísala som len, že súhlasím s nokiom a vyjadrila svoj názor, ktorý by som sem napísala aj bez nokiu, ale skôr ako na štefana som sa k netu nedostala, na čo on napísal, viac som ani ja, ani on na seba nereagovali. až toto je pekné podrukovanie, dva príspevky, z toho jeden vlastný názor, potom aby som tu už s nikým ani nesúhlasila :) a lopata, ako vieš, že som narážala len na aljaka :) si pozri príspevky v tejto téme z minulého roka, ešte som špeciálne napísala, že to tu minulý rok vyzeralo tiež tak ;) a nevyťahuj "kto má rád sviatky". nevieš, nevyjadruj sa a game odpusť, ale toto som ešte musela vyjasniť
lopata555 Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 Nutrinka ................ samozrejme nemôžem vedieť či si narážala len na aljaka, ja som si to len myslel, dobre tak si tým myslela aj mňa a možno ešte dakoho, je to tvoj názor fajn, neberiem ti ho ja som len vyjadril tiež svoj názor ................ tak isto ako ostatný........... :lol: a to že dakto niečo nevie sa nemôže vyjadriť ? Ale neviem čo je na tom divné sa pochváliť ............... stále sa dakto niečim chváli ...............
Bijou Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 mna strasne bavi kupovat darceky, rada vymyslam nieco co potesi ludi okolo mna a ked potom nevidim ani trosku snahy ze niekto chce potesit aj mna tak som z toho sklamana no hej, ja som celkom dosť sklamaná, keď sa niekto neunúva ani toľko, aby aspoň niečo praktické/osobné/akékoľvek vybral, tam je záujem, snaha vybrať presne také niečo, čo by sa mu hodilo, pozerať pritom na konkrétne požiadavky toho človeka (v niektorých prípadoch si viem predstaviť praktický dar oveľa osobnejšieho charakteru ako nejaká malá blbosť chutná), ale posunie len "obálku"...mne takto jeden člen rodiny už zopár rokov nedal nič iné a beriem to dosť ťažko, že si to len tak "odbije" zakaždým a v podstate ho vôbec nezaujíma, čo by som mohla chcieť... je to možno najrozumnejšia možnosť, nechať priestor obdarovanému nech si vyberie sám, veď sám najlepšie vie, čo by ho potešilo, ale to už nie je ono... neznášam "obálkovanie" :lol: no a ako tradične ma sklamala aj tieto Vianoce, či iné sviatky moja mama, ktorá si darček len rýchlo kukla, dala bokom a doteraz je na ňom fólia :)
lopata555 Zverejnené 29. November, 2009 Zverejnené 29. November, 2009 a už nám začal advent ... takže Vianoce nám už klopú na dvere ... :lol: ... jáj ako sa teším
doll Zverejnené 29. November, 2009 Zverejnené 29. November, 2009 aj ja sa celkom tesim..na tu pohodu...na ten den kedy mama pripravuje stedrovecerne dobroty a ja s otcom zdobime stromcek ( :lol: takto to uz vyzera cez dvadsat rokov, mile)takisto rok co rok sa neviem dockat fazulovej a kapustovej polievky, ktora sa v tejto verzii robi iba raz rocne..mnam :) tohto roku to bude prvykrat bez pritomnosti brata
arwiel Zverejnené 29. November, 2009 Autor Zverejnené 29. November, 2009 no, Vianoce... bléééé!tohtoročné budú úbohé... pri troche šťastia sa z povianočných sviatkov vyzujem...
game Zverejnené 3. December, 2009 Zverejnené 3. December, 2009 nie každý má rád vianoce, darčeky, upratovanie, nakupovanie, blázinec, nie každý si ho pripúšťa, nie každý dáva darčeky, nie každý si ozdobí vetvičku ... ale každý rok je pre expertov dizajnérov módna iná farebná kombinácia na stromčeku či kdekoľvek ... zlatá strieborná červená modrá fialová, fialovo- červená, modrostrieborná, bronzová ... to všetko a omnoho viac tu už bolo kedysi sme mali staré ozdoby, ktoré sa dokonca akosi dedili, aj s tromi anjelíčkami s krídelkami z anjelských vlasov a stromček sa zdobil zakaždým rovnako ... u babky dokonca navlas rovnako, malinký stromček s malinkými zelenými a žltými ozdôbkami. pomaly sa ozdoby míňali rozbíjaním a kdejako, a nastupovali módne trendy ... až zakapali zdobíte ? a ako si zdobíte byt, stromček, vetvičky na vianoce ? ako sa zdobí u vás, čo máte radi a čo tam musí byť ? aké farby a vplývajú na vás módne farby ?
littlewitch Zverejnené 3. December, 2009 Zverejnené 3. December, 2009 mno...vianoce u mna stratili svoje caro v case mojej vaznej choroby,takze to hodne ovplyvnilo aj moju rodinu,aj tieto sviatky...Upratujem vtedy,ked mam naladu a ked vidim neporiadok,takze priebezne furt. Peciem tradicne medovniky,lebo ma to bavi,aj ked bolo obdobie,kedy som si to ani neuvedomovala,ze to robim. Neriadim sa modou a trendami,co sa tyka vyzdoby stromceka. Sprvoti som mavala modro ozdobeny stromcek davno predtym nez to zacalo byt nejakym hitom,alebo co. A posledne roky mame uz tradicne stromcek zladeny s interierom,cize cierne ozdoby + kovovo siva a biela 1
Aikaterine Zverejnené 3. December, 2009 Zverejnené 3. December, 2009 stromček sme mali vždy živý, a to je asi jediné, na čom ja trvám..len nech nie je umelý..milujem tú vôňu živého stromčeka.. ozdobený býva všelijak, sestra naňho rada vešia všetko, čo nájde, resp. vyrobí, a potom to tak aj vyzerá :)ale je to milé inak byt nejak zvlášť nezdobíme, max tak sestra kreslí obrázky a všade ich lepí.. mama je posadnutá poriadkom celý rok, ale na Vianoce to doháňa do extrému...takže všetko musí byť absolútne tip-top, kvôli tomu je veľa hádok u nás, keďže ja vyznávam skôr organizovaný chaos :lol: ...a inak Vianoce už nemám rada, je to pre mňa čisto rodinný sviatok (nie som veriaca), a keď je z rodiny polovica, neviem si ich užiť, celkovo je u nás taká dosť napätá atmosféra. (aspoň ja to tak cítim) A posledne roky mame uz tradicne stromcek zladeny s interierom,cize cierne ozdoby + kovovo siva a biela to musí super vyzerať :) 1
doll Zverejnené 3. December, 2009 Zverejnené 3. December, 2009 ...na co je vobec dobre mat zivy stromcek? pokochat sa jeho vonou? a potom sa kochat pohladom von, ked je pri kontajneroch nahadzanych desiatka "zivych" stromkov...
arwiel Zverejnené 4. December, 2009 Autor Zverejnené 4. December, 2009 na co je vobec dobre mat zivy stromcek? pokochat sa jeho vonou? my to riešime vetvičkami vo vázach... mám rada tú vôňu ihličia a živice... a zmiešanú s vôňou pomaranča... :) inak u nás navrhuje výzdobu vždy matka, mne je to tak šuma fuk rovnako ako tatkovi a brat miluje všetko, takže to potom vyzerá otrasne... ale najviac sa mi páčilo ladenie do stieborna... :lol: inak stromček máme umelý, staviame ho v Štedrý deň a dávame dole asi po týždni, aj skôr, keďže len zavadzá a mačka sa lúbi hrať s guľami a vždy hrozí, že ho zhodí... mne teda na výzdobe nezáleží, skôr na tej vôni :)
lopata555 Zverejnené 4. December, 2009 Zverejnené 4. December, 2009 kedže výzdobu stromčeka robím tento rok ja tak určite bude ladená do červena a pridám tam aj dačo zlatej :lol: ... máme umelý stromček ale vypadá ako živý ... a tiež to riešime s tými vetvičkami vo váze :) ... no a už len aby mi poštár doniesol posledný darček a už možu prísť Vianoce ... teda samozrejme ešte sneh musí napadnúť :)
doll Zverejnené 4. December, 2009 Zverejnené 4. December, 2009 ano...vetvicku mame aj my, to je fajn...avsak nerozumiem k comu je mat zivy stromcek, ked je ich potom pri kontajneroch kopcom...to je smutneumely stromcek posobi rovnako, dokonca krajsie, kedzie je moznost mat husty stromcek, "nerobi to bordel" a nezabera to potom miesto vonku, ked to zacne ludom zavadziatnevraviac o tom, ze zivy stromcek odpilenim predstava byt zivym stromcekom..ale vsak neva, dolezite ze tu chvilku vonia.. ..ale je to samozrejme kazdeho vec..
arwiel Zverejnené 4. December, 2009 Autor Zverejnené 4. December, 2009 dozvedela som sa, že tohto roku zas nebudeme mať Vianoce 24.decembra... :lol:
doll Zverejnené 4. December, 2009 Zverejnené 4. December, 2009 ja sa na tohtorocne Vianoce tesim, z dovodu takej rodinnej pohody..posledne Vianoce dopadli nie moc pekne :lol: je to viac o tej nalade, o tej pohode ... preto mam rada tieto sviatky, hlavne 24.12., vtedy je vsetko inak..tak, ako by malo byt kazdy den v roku..
game Zverejnené 7. December, 2009 Zverejnené 7. December, 2009 práve som počúvala v správach pána mladého dizajnéra, ktorý nám povedal, že keď chceme byť in, máme kupovať ozdoby v Bratislave, kde sú vždy tie najnovšie módne trendy, okrem toho že tohtoročnou módnou farbou je fialová, ale viaceré odtiene fialovej, pretože minulý rok bola pravdaže hlavne tá baklažánová, takže tento rok sú to: viaceré odtiene fialovej, okrem toho biela a tyrkysová. a okrem toho letia na trhu stromčekov dánske / iným menom kaukazské / jedličky, cca dva a pol metra za päťdesiat až šesťdesiat euro.
Eiensama Zverejnené 7. December, 2009 Zverejnené 7. December, 2009 At si tie svoje odtiene fialovej strci tam, kam ani slnko nedosvieti. To uz je fakt sprostost, uvalit modu i na vianocny stromcek. Hlavne at je stromcek a at vyzera pekne, na odtieni nezalezi :lol:
game Zverejnené 7. December, 2009 Zverejnené 7. December, 2009 At si tie svoje odtiene fialovej strci tam, kam ani slnko nedosvieti. to isté mi napadlo, keď som toho mladého uhladeného vyžehleného trendovo naladeného supertrendy dizajnéra, postaveného televíziou do tmy a vianočnej nálady videla a počula. tak mi napadlo, že skutočne sa každý rok trebárs v takom tescu už v októbri objavia nové farby a dekorácie ... že každý rok niekto kupuje, je isté. nové domácnosti, staré ozdoby sa porozbíjali, zunovali, stromček bude len malinký ... tak sa kúpia nové ozdoby, to chápem ale kto sa drží tých módnych trendov ? prípadne keď niekto áno, čo urobí s minuloročnými ozdobami ? mení to vôbec niekto každý rok ? skutočne ma to zaujíma. že sa na viditeľných miestach, v tv, v dôležitých bohatých módnych domoch, veľkých reklamných agentúrach a tak objavia dekorácie v módnych farbách, to chápem ... z čoho by žili podobní dizajnéri. 1
Eiensama Zverejnené 7. December, 2009 Zverejnené 7. December, 2009 :lol: A teraz si predstav, ze sa ten isty uhladeny navonany uzasny sikovny inteligentny zhyckany mudry clovek zjavi v telke par dni pred vianocami a tichym a skromnym hlasom zahlasi, ze ups - tohtoracna farba nie je fialova, ale levandulova! Ludia, ktori sa z neznamych pricin riadia tymito trendami, by sa mohli zblaznit :)
game Zverejnené 23. December, 2009 Zverejnené 23. December, 2009 bez ohľadu na módne farby, vianočná klasika je červená, zelená a zlatá ... :lol: takže kam chodí ježiško, bohatého ježiška, hlavne pohodu, lásku, kľud a pokojnú myseľ, a po vianociach sa prosím pochváliť, aký bol stromček, ako ste sa prejedli, a hlavne ako krásne nasnežilo :) 4
lopata555 Zverejnené 23. December, 2009 Zverejnené 23. December, 2009 Aj ja vám chcem zaželať šťastné a veselé Vianoce aby sa vám splnili všetky vaše priania :lol: 1
Desdemona Zverejnené 23. December, 2009 Zverejnené 23. December, 2009 Opäť som sem dlhú dobu nepísala, no keďže sú tie Vianoce, vstúpila som si do duše a prišla na krátku návštevu:Takže všetkým vám prajem krásne Vianoce prežité v kruhu rodiny, bohatého Ježiška, splnenie všetkých prianí, lásku, pokoj, šťastie a zdravie :lol: 1
weirdo Zverejnené 24. December, 2009 Zverejnené 24. December, 2009 navod pre dokonalu vianocnu atmosferu - namiesto kludneho varenia kapustnice a pocuvania kolied treba upratovat, povysavat cely byt, prat a pohadat sa .. merry f*cking christmas OPRAVA - treba povysavat minimalne kuchynu aj druhykrat, lebo pri vareni kapustnice sa vraj nasmeti, a samozrejme treba poumyvat kuchynsku linku, lebo to je to, o co na vianoce ide .. nenavidim tento zasrany den, ktory sa hra na nieco ine a pritom je o rovnakom hovne ako vsetky ostatne dni stravene doma ..
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz