game Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 mám hlavu v smútku... toľké roky hľadenia na monitor urobili svoje a smutne zisťujem, že začínam mať trochu "krátke ruky" :) tak na určité činnosti nastupujú okuliare ... :lol: nosíte dioptrické okuliare ? ste krátkozrakí, ďalekozrakí, odkedy ich nosíte, ako ste si na ne zvykali, ako sa žije s okuliarmi ?
tomassi Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Nie nenosím, ale ako nám povedala jedna prednášajúcaKeďže sociológ: "čítal, číta a bude čítať"okuliare nosiť budemneviem kedy, ale cítim že budem
nutrinka Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 nenosím, ležia mi na skrinke nepoužívané dva roky...občas, keď už fakt cítim bolesť pri hľadení na monitor, tak si ich nasadím.nosila som ich pol roka, ale mám problémy s ľavým okom, začala ma veľmi bolievať hlava z okuliarov /a očnú jogu cvičiť sa mi nechce :) /na ľavom - 0,75 na pravom -0,5 /to je čo, krátkozrakosť?/ najhoršie je to s nimi v zime, ten prechod zo zimy do tepla :lol:
Ignatius Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Nosím okuliare /bez nich by som sa dakde dorazil :) / už od piatej triedy základnej školy, teraz od nového roku mám nové. Som krátkozraký, teraz som sa zhrozil pri pohľade na to, že čo už potrebujem... Pravé oko -2,00, ľavé -2,75... A pozor, to mi ešte čítanie kníh doničilo zrak, počítač to zrejme len zhoršuje :lol: No, kto je viac slepý, nech sa pochváli... :)
Lydži Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Igny,Ľ -3,50; P -3,25 (+/- 0,50 dpt.), pred 4 rokmi. Ale sú aj horšie, oveľa horšie prípady. Tiež ich nosím od piatej triedy ZŠ a bez nich sa mi už aj divne pozerá. game,niekto si na nové zvykne rýchlo, iný pomalšie. Hlavne si vyber okuliare (ak ešte nemáš), ktoré sa Ti budú páčiť a budeš sa v nich cítiť dobre. Na príjemné sa privyká ľahšie. A keď zistíš, že s nimi aj lepšie vidíš, budeš si chcieť zvyknúť. nutrinka,na tie prechody zo zimy do tepla sú prípravky, ktoré dosť znižujú zahmlievanie okuliarov. Ale fungujú len na sklenené šošovky. Na plastové to akosi nezaberá. Aspoň mne nie.
RoSo Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Nie, nenosím. Dúfam, že tak skoro ani nebudem musieť.
Nox Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 -4.25 / -3.75 myslim...teda často -3.25/-2.75 což se mi po vyčištění vrátí o tu dioptrii nahoru :-) Sice sem si na ně naprosto zvykl, ale pravda že radši bych je neměl
Andulqa Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 nenosim, ale mala by som :) este som ani nebola u ocneho, ale zatial mi to neprekaza, iba ked chcem nieco precitat, musim ist k tomu kusok blizsie :lol:
arwiel Posted August 20, 2006 Posted August 20, 2006 nosím počas školského roku, cez prázdniny len keď mi už začnú slzieť oči... :) veľkosti neviem, ale je to málo... :lol: mám na čítanie, to neviem či som krátko alebo ďalekozraká... :) nosím ich asi od tretej triedy na osemročnom gymply...zvykla som si ľahko, dokonca som sa na ne aj tešila... ;) moje terajšie sú už moje tretie... tie pred tým som stratila... ;)
pralinka Posted August 21, 2006 Posted August 21, 2006 nosim kontaktne sosovky... cize dioptrie mam, len to nevidno :lol: kratkozraka, velkost dioptrii neviem, prave oko je ok, len na lave potrebujem, ale kolko, hmm, netusiim,..
hisham Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Jj, nosím. Zatiaľ -2. Neznášala som ich, ale už v pohode...
secretka Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Som dalekozraka - mam okuliare -2,5/-2,5... neviem, ci je to "dan" praci za rysovacou doskou a teraz neustalemu posedavaniu pri pocitaci - ale veru, bola by som ovela radsej, keby som ich nemala. Postupne som vsak zistila, ze okuliare, ktore som mala uplne na zaciatku - su mi dobre pri pozerani televizora - takze, asi ani s tou dalekozrakostou to uz nebude az take dobre :lol:
havarka Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 nenosim, som dokonaly :lol:Takí sme tu dvaja. :)
Mazmar Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 nosim aj nenosim ked sa mi zachce striedam to s kontaktnymi takze tak a inak to neni az take hrozne -1.75 na oboch takze sa nemusim obavate ze si pomiesam sosovky :lol:. ale inak este rok a idem na operaciu len musim cakat.
Wink Posted August 30, 2006 Posted August 30, 2006 Mno mne doktorka povedala ze som slepa ako patron :-) Som dooost kratkozraka, konkretne -2,75 a asi to ide stale dolu vodou. Zeby ten pocitac?? :lol:
Lydži Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Pri -2,75 si slepá ako patrón? Neviem, čo máš za doktorku, ale toto nie je až také zlé. Asi má ešte málo skúseností. mazmar,pri takých nízkych dioptriách ideš na operáciu? Musíš, alebo chceš? Nezbaví Ťa to okuliarov do konca života (keď predpokladám, že budeš žiť aspoň 70 rokov), okolo 50-ky sa to (aj u neoperovaných) zvykne zmeniť z mínus na nulu a potom na plus. Okrem toho je to celkom riskantný zásah do oka.
Wink Posted September 3, 2006 Posted September 3, 2006 Mno ja idem tiez pod noz :lol: Ale az o tri roky a dufam ze zatial vyvinu nejake bezbolestne,ucinne a bezpecne technologie.
chorche Posted September 7, 2006 Posted September 7, 2006 Pochopitelne. Na lavom stvrtky, na pravom polky. Je to uz viac-menej imidzova zalezitost, posobim tak este inteligentnejsie....
sumeru Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 Som slepa ako šťúr, xxx, takze UZ nenosim okuliare, ale kontaktne. Musim, lebo tropim hluposti :lol: Sa mi stalo, ze si tak vykracujem po ulici (bez okuliarov, kedysi - tie som nenosila, lebo som sa straaasne hanbila), a co nevidim - moj stary! Bez uvazovania, kde sa tam vzal (kedze vtedy byval v CR), som sa mu vrhla do naruce, mackam ho a oslintavam - kym mi nedoslo, ze ... reakcia veskera zadna... to nebol on, ale STRASNE vydeseny uplne cudzi chlap!A este predtym som bola v restauracii, bolo mi strasne, ale hrozne najsamstrasnejsie treba, tak som sa opytala casnika, kde su tam toalety, on ma poinstruoval, ja som tam odklusala, vrazila do kabinky, poriadne si poulavovala, vyleziem von... a tam na mna kukalo niekolko parov vydesenych ociciek... muzskych ociciek :) Tak radsej nosim cocky alebo brylky :)
Recommended Posts