Sniper Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Predstavte si, že niekto má stroj času a nejakým nedopatrením sa na pár dní (že to bude pár dní vy o tom neviete) ocitnete niekde v 17 storočí. Napr. aj neďaleko mesta v ktorom teraz bývate. Ono však bude úplne inak vyzerať ako teraz, možno len niekoľko historických pamiatok vám ho bude pripomínať zo súčastnosti (Trenčiansky hrad by som mal spoznať). Budete musieť rátať s tým že mobil vám bude nanič. Zavolať na políciu alebo nejaký úrad nebude pripadať do úvahy. Môžete ísť na nejaký obecný úrad ale rátajte že ak tam pôjdete v oblečení z 21 storočia tak vás zavrú za kacírstvo. Reč ktorou sa budete musieť dorozumievať bude iná a slovenčinu bude len pripomínať (možno). Politická situácia vinou tureckých nájazdov nebude príliš stabilná a budete si musieť dávať pozor aj na to k akému náboženstvu sa priznáte. Stravovacie návyky budú tiež trochu iné. Takže boj o prežitie sa začína :lol:
Mgr. L.E.G. von Trips Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 Axel; no z toho ako realisticky si to vykreslil by to bol teda dobry pruser.. :lol:
Sniper Posted March 11, 2006 Author Posted March 11, 2006 No však práve :lol: Myslím že prvé by bolo dobré schovať svoje šaty a zaobstarať si nejaké aké sa nosili v 17 storočí. Takže koženú bundu dole, rifle dole a zaobstarať si nejakú vrecovinu alebo plátno na košelu a gate. Kde a ako?
Andulqa Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 uf, zapeklita situacia :lol: :) mozno sa niekam cez den schovat a v noci sa nejak preplizit na nejaky dvor, moznoo vonku susili nejake oblecenie a ukradnut ho :)
Polaris Posted March 11, 2006 Posted March 11, 2006 Som strasne prehany futurista......uz teraz veci co pouzivame sa mi zdaju stare..........Nemam predstavu, ze co by som robil v tej dobe.......asi by som sa zblaznil a zavreli by ma dakam, kde by so mnou robili dajake pokusy..co ja viem? :lol:
gh0strider Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 isiel by som do severnej ameriky a rychlo by som kupil velky kus pozemku na Manhattane :lol:
RoSo Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 A za čo? Koruny, eurá ani doláre vtedy neplatili. Ja by som dlho premýšľal, kde zoženiem cigarety s filtrom, potom by som si zvykol. :lol:
gh0strider Posted March 12, 2006 Posted March 12, 2006 no fakt neviem cim sa vtedy platilo ale tym lepsie ak nicim, proste by som prisiel a spravil ohradu na pozemku 100x100 metrov :) :lol:
bad_guy Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 co by som robil v 17storoci ?? dal by som si kelstke pivo :lol:
Hellé Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 páni to by bolo super :lol: co by som robila?...ehm..zivila by som sa na jarmokoch predpovedaním buducnosti..alebo by som si otvorila prvý stánok s hranolkami v Rakusko-Uhorsku :)
Mgr. L.E.G. von Trips Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 podla toho kde by ma to vyplulo.. skusal by som si na okoloiducich dedincanoch prislusne historicke jazyky - v Svatej Risi Rimskej Naroda Nemeckeho :"Were diu wereld alle min!" a "Sesturme, sesturme! .. " vo Francii :"fraternitee, egalitee, .. oil, oil! " v Rakusko-Uhorsku :"Szabad kernem kyszasony?" a "szepebb, szepebb .. kertemben! " :lol: :)
bad_guy Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 LEG "Szabad kernem kyszasony?" a "szepebb, szepebb .. kertemben! "do jakej zahrady ty chces slecnu ?:lol:
Sniper Posted March 13, 2006 Author Posted March 13, 2006 isiel by som do severnej ameriky a rychlo by som kupil velky kus pozemku na Manhattane :lol:nie som si istý ale tuším v tej dobe tam boli len močiare :)
bad_guy Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 isiel by som do severnej ameriky a rychlo by som kupil velky kus pozemku na Manhattane :lol:no neviem ci by ti to indiani dovolili
starsi Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 nie som si istý ale tuším v tej dobe tam boli len močiare :lol: No o to by to bolo lacnejšie :)
RoSo Posted March 13, 2006 Posted March 13, 2006 midGet, k tomu Manhattanu - ako by si sa tam dostal? Lietadlá neboli a s vtedajšími loďami to muselo riadne hádzať. To by bola morská nemoc veľká ako prasa :lol: .
doll Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 splasila kone, postavila ranch a brazdila by som si krajinou den co den v sedle :lol:
gh0strider Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 nie som si istý ale tuším v tej dobe tam boli len močiare :lol: sak o to nejde co tam bolo, ale oto aku by to malo teraz hodnotu, 100x100 metrov, pfff, tazke prachy :)
Mgr. L.E.G. von Trips Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 nj, tvoje pravnucata by sa po 300 rokoch nabalili ... ty by si im zatial cvachtajuc v gumakoch, odhanajuc komare pripravoval podu "pod nohami" :lol:
RoSo Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 midGet nemyslím si, že by si si ten pozemok dlho užíval. V nejakej bitke oň by ti skôr či neskôr rozčesli hlavu tomahawkom či mušketou. dollphinka asi by si skončila s veľkým šarlátovým písmenom na hrudi, prinajmenšom by ťa pokladali za šialenú. Spoločenské pomery boli úplne iné než sú dnes, takže ak by si sa preháňala na koni bez spoločnosti manžela, spočítali by ti to. Ja by som sa v tej dobe snažil vyhnúť infekcii, liečili by mi ju pílkou a dlátom :lol:
gh0strider Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 ale coby, ved som clovek z buducnosti, by som nieco na tie ich tomahawky vymyslel :lol: a neberte mi radost z vlastnenia takej pody prosim :) aj tak by som ju udrzal, zubami nechtami pre mojich potomkov :)
game Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 ale coby, ved som clovek z buducnosti, by som nieco na tie ich tomahawky vymyslel :lol: no... pre každý prípad nosiť so sebou prilbu ... a minimum zopár krabičiek so zápalkami a nožík á la McGywer ... :) čo keď sa zrazu ocitneme v nejakom úplne nemožnom storočí :) to len tak pre začiatok ... ako tak sledujem vaše predstavy, cestu do minulosti tak či tak začneme nejakým zločinom ... minimum si musíme ukradnúť vhodný odev .... ;) ;)
doll Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 RoSo niekto by tu barieru urciteho druhu spravania prelomit musel :lol: ... a bola by som to ja, velka dollphinka ... :) jednoducho tak by som si predstavovala pohodickovy bezstarostny zivot....aj dnes :) kone, otvorena priroda....
RoSo Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Toto ma privádza na jednu myšlienku. Vy, ako ľudia z budúcnosti, s najnovšími poznatkami a plní vedomostí, pokúšali by ste sa zmeniť okolie nejakým terajším vynálezom, alebo by ste minulosť vôbec neovplyvňovali?
game Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 hm... mala som jedno obdobie, keď som sa touto otázkou dosť zaoberala.... myslím, že každý z nás by sa snažil nejakým spôsobom ovplyvniť a zmeniť svoje prostredie a využiť svoje poznatky ... jedine nejaký zarytý staromilec by hádam odolal ... ale s akým úspechom... možno by sme skončili urýchlene na nejakej hranici ako bosoráci ... :lol: alebo aj nie.... vývoj napriek stredovekým praktikám napredoval.... :) a vieme, či sa niečo podobné už neudialo ? :) v dejinách sa vyskytuje zopár vyčnievajúcich ľudí ... ;) neukameňujte ma, ale mne sa tam rozhodne hodia ľudia ako Roger Bacon, Leonardo da Vinci, Nicola Tesla ... a to sú len tí najviditeľnejší ... ;) ;)
Recommended Posts