Jump to content

cizy

Recommended Posts

Miulý týždeň v stredu Flinstone večer, že ho bolúňí brucho, vraj určite bola zlá ryba, čo jedol, a ja že to asi nie, keď mne z nej nič nie je. Tak že počkáme, čo to urobí do rána, a ono slepák, a šiel rovno pod nôž. Lenže ten bláázon sa už v piatok pýtal domov, hoci si starostlivosť i prístup pochvaľoval,  tam už v piatok jedol španielskeho vtáka, a nič mu nebolo, ale doma sa mu tam niečo zapálilo, preháňalo ho, hoci som nič ťažké nevarila, a teraz behá po doktoroch. keby bol tam ostal, mohli ho mať pod kontrolou a už by mu možno nič nebolo.

No a aby bolo veselšie, tiež minulý týžden som dcére sľúbila, že vo štvrtok jej ráno malú odvediem do škôlky. lenže som zaspala, a ráno o 7:30 telefón, že či prídem, a ja rozospatá, že kam akože...a dcéra že šak odviesť Nelku. Lenže poobede sa bola otestovať, lebo na druhý deň sme mali ísť niečo robiť spolu na jednu školu, a uuups, pozitívna. Tak šup do karantény, no ešteže som zaspala ráno, že aspoň ja som na tú školu mohla ísť...

• Thanks 1
  • Upvote 1

Sledujeme parkovisko pred ustavom lekarskej kozmetiky. Najprv vystupila baba so zalepenym nosom z osarpanej octavie, potom vystupila baba so zalepenym nosom z osarpanej fabie a nakoniec vystupil typek z ve-osmickoveho mercedesu.

-to bude plasticky chirurg, povedala Janka

(a tak ide zivot)

• Haha 1

• 1 month later...
  • 9 months later...

Na pociatku bolo hovno.

..a dve velke kartonove skatule, ktore som isiel roztrhat a vyhodit do separovaneho zberu. Po prichode ku kontajneru sa mi roztrasenym hlasom prihovoril cuckar Roman a pochvalil ma, ako dbam o zivotne prostredie. Kym som mu vysvetlil, ze u seba nemam penazenku, mal som roztrhanu prvu skatulu a potom to uz islo ako po masle. Zbavil som sa skatuli a sadol som do auta, lebo som ho chcel preparkovat na slnecnu stranu bytovky, kedze popoludni som mal v plane ist do roboty.

-ta citronova aroma zavesena na zrkadle vonala inak

Skonstatoval som po chvili a zacal som patrat po zdroji pachu. Nasiel som nejake blato na gumenej podlozke pod nohami, vzal som ju teda do pivnice, vystriekal hadicou a povazoval som to za vybavene.

Cestou po schodoch do bytu vsak pach neprestaval pachnut a povazoval som ho za zostatkovy do chvile, kym som sa v chodbe nevyzliekol a uvidel som, ze to hovno mam na topankach, na nohaviciach, na svetri, na vetrovke, jednoducho vsade. Poriadne som si zanadaval, veci som zlostne nahadzal do pracky, nastavil som program aspon na dve hodiny. Ked som vydrhol aj tie najjemnejsie zbytky stravenej vlakniny z podrazok na topankach, isiel som do auta, zalozit tu gumenu podlozku, ktora sa susila v pivnici. Kluce od auta som hladal v byte, v pivnici, v garazi, v zamku auta, az ma v zufalosti napadla posledna moznost. Sadol som si pred pracku a cakal som. Ked bubon prestal tocit, boli tam. Keby mi v tej chvili niekto zarecitoval prislovie o stupeni do hovna, odchadzal by s monoklom. Pracku sa mi podarilo odstavit, kluce som vytiahol von, auto s nimi ani po suseni na radiatore nastartovat pochopitelne neslo, zavolal som sefovi, nahlasil som si na dnes dovolenku a po chvili som zdvihol mobil priatelke:

-milacik, precenili nam fondy, zarobili sme tolko a tolko tisic!
-vyborne, ale nabuduce si do toho hovna stupis sama

Hovno bolo vysrate rovno pred kontajnerom, po tom vsetkom som sa nan isiel pozriet, casu som uz mal dost, ved mam dovolenku..

• Upvote 1

pred 23 hodinami, dead napísal:

Hovno bolo vysrate rovno pred kontajnerom, po tom vsetkom som sa nan isiel pozriet, casu som uz mal dost, ved mam dovolenku..

Tak vravíš celkom príjemne strávená dovolenka.

On 3/2/2022 at 10:54 AM, dead said:

Sledujeme parkovisko pred ustavom lekarskej kozmetiky. Najprv vystupila baba so zalepenym nosom z osarpanej octavie, potom vystupila baba so zalepenym nosom z osarpanej fabie a nakoniec vystupil typek z ve-osmickoveho mercedesu.

-to bude plasticky chirurg, povedala Janka

(a tak ide zivot)

alebo chlap s malym vtakom

• Haha 2

• 3 months later...

Chycila ma silná alergia a opálili sa mi ruky a štípe to jak popálenina. To sa stalo.

• 3 months later...

Suseda z prveho mi zvonila, lebo som tu (v ramci moznosti) ITeckarom siroko nedaleko. Babka ma frajera. Pohadali sa, vyhodila ho, chudaka z facebooku a zablokovala ho (zivot je kruty, dedo!). Medzitym sa udobrili a ona so slzami na krajicku priznala, ze to nevie vratit spat. Tak som zbehol dole a odblokoval ho.

-to funguje tak, ako ked obnovim subor vyhodeny do kosa? spytala sa

-ano, presne tak to funguje, teta

• Like 1

Mňa si ženy kedysi už preventívne blokovali v predstihu. Keď som balil napríklad kolegyňu a pýtal som sa ju na sociálnu sieť tak si ma rýchlo našla a zablokovala že kým som dorazil domov že jej napíšem už som bol bloknutý. A ona tvrdila že tam nieje.

Hmmm, ktovie prečo, fakt ty kks, nechápem prečo ťa všetky z fleku blokujú :hmmm:

pred 1 hodinou, dead napísal:

Medzitym sa udobrili a ona so slzami na krajicku priznala, ze to nevie vratit spat. Tak som zbehol dole a odblokoval ho.

Ja mám krstnú niečo po sedemdesiatke a pomaly už aj ja mám slzy na krajíčku, keď mi volá, že "ako toto zmení na Facebooku", "ako toto vypne na Facebooku", nervy hneď chytám. Ale ani sa jej už nečudujem, celý Facebook je neskutočne debilne (komplikovane) nastavený, no schválne skús za koľko sekúnd nájdeš nastavenie ako deaktivovať konto.

Dobre prehádzali veci. Odkedy to má ten divný názov Meta či čo. Twitter má ovela jednoduchšie prehladnejšie ovládanie aj azet. 

• 10 months later...

Tak som minulý (ten predošlý, tie tento) týždeň absolvovala prvú operáciu oka, toho, d ktorých  chodím na tie injekcie. Mala som tam sivý zákal už taký, že som naň videla ako keď si dáte na okuliare igelit. Čiže svetlo a slabo obrysy, a miestami ani tie nie. A tak čučím pekne doma, von len málo, lebo na to druhé oko, kde mám síce tiež sivý zákal, ale zďaleka nie v takom zlom stave, mám 6D, a teda je obrovský rozdiel medzi očami. A okuliare mať nemôžem ani bez sklíčka na tom operovanom oku, lebo mi to hrozne ťahá to neoperované oko, na ktoré cez okuliare inak vidím, ked to druhé privriem. Takže nič moc, aby som dakde vonku nezakopla a nezrýpala sa. Inak by som určite chodila von na prechádzky či na ľahké nákupy (ťažké dvíhať zakázané, predklon zakázaný). 

Ale čo vlastne som chcela napísať.

Včera bol DEŇ BLBEC. 

Ráno som našla staršie okuliare, kde na to neoperované oko je menej D ako tých 6, a tak som si myslela, žs keby ten rozdiel nebol taký veľký,  neťahalo by mi to tak to oko. A tak som sa vybrala do najbližšej optiky, nech mi to sklíčko vyberú. predftým som kukla na web, ako majú otvorené, a pekný zelený napis hlasil, že majú v piatok od 8 do 13...tak som sa tam vybrala že na istotu, lenže ouvej, že akurát dnes (teda piatok) dovolenka. Skotro ma tam nafleku kleplo, ale dobre, pobrala som sa teda na 99, vedela som, že 2 zastávky ďalej tiež je optika, a šla som tam. Odtiaľ vyšli nejakídvaja maníci v montérkach, a zamkli dvere. Zavolala som na nich, či by mi nepomohli a neotvorili ešte (malo byť otvorené celý deň), ale oni že tam už optika nie je, že ju presťahovali. A odišli si po svojom.  Neverila som vlastným ušiam, a šla som sa presvedčiť. A ajhľa, na dverách lístok, že optika sa presťahovala na .... tak som sa dala hľadať danú adresu. Našťastie to nebolo ďaleko, ale kebyže mi neporadí jedna pani, mohla by som hľadať, schované a nenápadné. Ale dnu boli veľmi miní, sklíčko mi pani vybrala, a moc to nepomohlo, aj to mi ťahalo oko. Vraj to musím vydržať do operácie druhého oka, čo mám termín až o viac ako 5 týždňov.  Tak dobre, zmierila som sa s tým a šla som domov. Samozrejme, autobus vynechal, ale čo už. 

Dopravila som sa domov, dala si kvapky a šla odpočívať...Flinstone prišiel normálne z roboty a potom šiel vnučke na vystúpenie, ja som tentoraz ostala doma, ale keˇsom si trocha oddýchla, že si dám makovku s mliekom, ktoré sme nemali, Tak že si zájdem do večierky v našom baráku. No a to som nemala robiť. Zabuchla som si dvere, Flinstove na koncerte, mobil doma, a tak som ostala odsúdená čakať, kým príde z koncertu. Ale susedka čo má tú večierku, bola úžasná, najprv sa pokúsila zavolať dcére na firemný mobil (číslo našla na internete), ale pravdaže tá to nebrala, ked jej dcéra mala vystupenie. Potom jej muž skúšal volať Flinstonovi, neúspešne. Tak ma posadila do obchodíku dozadu, naliala mi minerálky...skrátka bola veľmi zlatá a to bol svetlý bod toho smolného dňa. Dobrí ľudia ešte nevymreli. 

Keď už sme si mysleli,že by koncert mohol byť u konca, vedela som, že oni po takých akciách chodila do cukrárne nedaleko nás, tak som podakovala susedke a pobrala sa do cukrárne, tam som si dala zmrzku a džús, ale nikto z robdiny sa tam neukázal. Tak som sa teda pobrala domov. A to už našťastie Flinstone bol doma, a tak som zavŕšila deň, ked sa mi nedarilo vôbec nič, a na druhem jstrane som sa utvrdila v tom, že susedia, ktorí majú tú večierku, sú dobrí ľudia.

edit sobota.

Otriasla som sa zo smolného včerajška, a povedala som si, že je krásny deň, a bolo by fajn začať aj trochu iné ako posedávať a polihovať. Tak sme si s Flinstonom vyšli na peknú prechádzku k jazeru, on že si zapláva a ja že konečne vystrčím nos z domu aj na iné ako k lekárovi alebo do lekárne a podobne. Flinstone si zaplával, dali sme si ja nealko pivo a on radlera, a rozhodli sme sa, že pôjdeme domov cez lesík. Akurát to vychádzalo, že si načas nakvapkám atb do očka. Bolo by tam veľmi fajn, keby nie hnusné komáre. A ako tak som sa ohnala po jednej tej svini krpatej cicavej, ktorá sa mi usadila na krku, strhla som si z ucha náušnicu, ucho zahučalo a mám tam krvavý fľak. Takže ďalší super zážitok. Obávam sa, že aj ked ostanem doma v posteli, padne na mňa polica, a v obývažke na gauči obraz. Ked sa darí, tak sa darí. Radšej ani nechcem vedieť, čo bude zajtra...

• Confused 1