Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Manual Hyundai Accent... chcete vedieť, o čom je kniha? :zubiska:

Zverejnené

Arturo Perez - Reverte - Templarova posledna vyprava

Do vatikanskeho zakodovaneho suboru sa nabura neznamy hecker a dostane sa az k samotnemu papezovi, kde necha odkaz na jeden starucky kostolik v Seville. Tam je vyslany jeden knaz, povereny vonkajsimi zalezitostami co je institucia, ktora sa v minulosti predstavovala pod nazvom "inkvizicia" .Veci v Seville sa maju skutocne zaujimavo....(

Zverejnené

Pavol Rankov - Matky

Posledné vojnové Vianoce (1944) v malej slovenskej dedine: Životom ubitá vdova cez kľúčovú dierku vidí svoju dcéru v objatí ruského partizána. Vtedy sa zvonku ozvú nemecké povely a streľba. Ráno zo snehu trčí sinavé partizánovo telo... O pár mesiacov mladú ženu, na ktorej ešte nevidno začínajúce tehotenstvo, odvážajú sovietski osloboditelia na výsluch. Obvinia ju, že zradila partizána. Skončí v gulagu, ktorému velí fanatická dôstojníčka. Za každú cenu sa tam prekračujú pracovné normy a tehotná trestankyňa je len na ťarchu... Ženy v baraku sa pripravujú na pôrod. Jedna z nich budúcej matke naznačí, že najneskôr o tri mesiace jej dieťa odoberú. Na to čaká aj fanatická veliteľka. Lenže raz zoberie do rúk plačúce dieťa a utíši ho... Príbeh sa končí po amnestii, ktorú zahraničným trestancom udelili po Stalinovej smrti v roku 1953. Žena zo Slovenska by sa mohla vrátiť konečne domov, lenže jej syn je už sovietsky občan a okolo krku má uviazanú pioniersku šatku...

Gulag je jedna z veľkých drám 20. storočia. Osobitne traumatizujúci bol osud matiek a ich detí. Vo svete plnom bolesti a smrti žili svoje osobné príbehy lásky a strachu, ale aj drobných radostí.

(Zdroj: Martinus.sk)

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Stephen King - Nespavost

Hlavního hrdinu provázejí problémy. V poslední době má potíže se spánkem. Mívá vidění, ale není si tak zcela jistý, zda se skutečně jedná jen o halucinace. Stále se ještě nesmířil se svou čerstvou rolí vdovce a zažívá teď opravdu těžké časy... A není divu, vždyť děj příběhu se odehrává v Derry, malém městečku tak velmi dobře známém všem fanouškům tohoto autora. Pod klidným povrchem všedního života zde zuří temné síly a strhávají obyvatele nemilosrdně do svého smrtícího víru.

Zverejnené

Artúr Soldán - Odsúdení na špionáž

Celkom slušné čítanie o fungovaní spravodajských služieb z obdobia studenej vojny. Na to že autor je historik amatér je to dobrá práca.

Zverejnené

Tak mozem asi 1.krat prispiet do tejto temy s beletriou:

Aldous Huxley: Brave New World

Děj románu se odehrává v Londýně v roce 2540 (632 po F. v knize), kde se objevují motivy pokroku v reprodukční medicíně, učení ve spánku a jejich dopad na společnost. Autor popisuje společnost, která uměle zvyšuje svoji spokojenost za cenu ztráty citů a emocí. Tuto společnost následně konfrontuje s člověkem, který tímto vývojem neprošel (Divoch).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Konec_civilizace

http://en.wikipedia.org/wiki/Brave_new_world

Zverejnené

dobrým začínaš, Tom ... Aldous Huxley je celkom veľké sústo na začiatok :)

Zverejnené

Chcel som si zlepsit anglictinu a je to 5. najlepsi anglicky roman 20. storocia, tak som sa rozhodol ze si po rokoch precitam nieco z beletrie. Len potom sa ten elektromagnetizmus tazko otvara :D

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pascal Mercier - Lea

Nočním vlakem do Lisabonu nadchnul Pascal Mercier miliony čtenářů po celém světě. Teď vypráví příběh Ley, mladé dívky, která se po smrti matky uzavřela do sebe před celým světem, a teprve zvuk houslí ji navrátí zpět do života. Ukáže se, že má neobyčejné muzikální nadání, okamžitě začne doufat v hvězdnou kariéru houslistky a netrvá to dlouho a publikum jí leží u nohou. Její otec pro ni sice chce to nejlepší, ovšem je to právě on, kdo dokoná její neštěstí… Lea je tragickým komorním příběhem o neodvratnosti osudu, ale především opět přinese neobyčejný čtenářský zážitek.

Zverejnené

docitala som vsetkych danov, kompletka, vsetky knihy mam zmaknute..smutim, ze nie je dalsi diel..

citam teraz od waltera isaacson-a knihu o steve jobsovi

Zverejnené

Mám rozčítanú knihu "The Gun Seller“, ktorej autorom je Hugh Laurie

Zverejnené

tiez som sa pustila do Dana...tri knihy za tri dni..Bestia, Sara a Nehanebne nevianiatko..precitane

dnes som zacala Hriech nas kazdodenny

a snazila som sa precitat ze vraj "najlepsiu knihu roka" Jeden den..ale neda sa..nuda na entu neviem sa dostat cez 60-tu stranu..vzdavam to... :reading:

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Pochovaná zaživa

Lisa Scottoline

Bennie Rosatová vyzerá presne ako jej identické dvojča Alice Connelyová, ale temnota v Alicinej duši z nich robí dve úplne odlišné ženy. Bennie je narozdiel od Alice zodpovednejšia a ako úspešná mestská právnička aj oveľa bohatšia, čo je Alice tŕňom v oku. Bennie si to uvedomí až vo chvíli, keď sa ocitne zaživa pochovaná rukami svojho vlastného dvojčaťa.

Za ten čas Alice prevezme sestrin život, vydáva sa za ňu i v práci a dokonca zvedie jej priateľa, aby unikla smrtonosnému chaosu, ktorý si vytvorila vo svojom vlastnom živote. Alice však podcenila Bennie, ako aj jej odhodlanie ostať žiť dosť dlho na to, aby sa mohla primerane pomstiť.

Bennie sa musí zmieriť so zvrátenou pravdou, že sa na Alice podobá viac, ako si myslela, a v šokujúcom závere románu sa ocitne vo vojne, ktorú nemôže vyhrať – so sebou samou.

Lisa Scottoline píše strhujúce thrillery plné emócií s prudkým spádom a živými postavami – aj preto je Pochovaná zaživa thrillerom, ktorý vás celkom pohltí.

Je to zaujímavá kniha. Čítam, až sa mi z kečky parí. :) Odporúčam!

post-2385-0-90026300-1335033756.jpg

Zverejnené

Adrian Orchard, James Barrington -

Joint Force Harrier

Obrázok

Days after arriving in Kandahar, the Harriers of 800 Naval Air Squadron were in the thick of fierce fighting. Armed with rockets and bombs, the pilots were flying crucial danger-close attack missions in defence of troops engaged in the most intense battles seen by British forces since the Korean War. While facing the constant threat of surface-to-air missiles, the British Top Guns knew that any mistake would have fatal consequences for the soldiers who depended on their skill and determination. Written by the Commanding Officer of the first Royal Navy squadron to deploy to Afghanistan, Joint Force Harrier is a compelling insight into the exciting world of modern air warfare.

Zverejnené

Pochovaná zaživa

Lisa Scottoline

Bennie Rosatová vyzerá presne ako jej identické dvojča Alice Connelyová, ale temnota v Alicinej duši z nich robí dve úplne odlišné ženy. Bennie je narozdiel od Alice zodpovednejšia a ako úspešná mestská právnička aj oveľa bohatšia, čo je Alice tŕňom v oku. Bennie si to uvedomí až vo chvíli, keď sa ocitne zaživa pochovaná rukami svojho vlastného dvojčaťa.

Za ten čas Alice prevezme sestrin život, vydáva sa za ňu i v práci a dokonca zvedie jej priateľa, aby unikla smrtonosnému chaosu, ktorý si vytvorila vo svojom vlastnom živote. Alice však podcenila Bennie, ako aj jej odhodlanie ostať žiť dosť dlho na to, aby sa mohla primerane pomstiť.

Bennie sa musí zmieriť so zvrátenou pravdou, že sa na Alice podobá viac, ako si myslela, a v šokujúcom závere románu sa ocitne vo vojne, ktorú nemôže vyhrať – so sebou samou.

Lisa Scottoline píše strhujúce thrillery plné emócií s prudkým spádom a živými postavami – aj preto je Pochovaná zaživa thrillerom, ktorý vás celkom pohltí.

Je to zaujímavá kniha. Čítam, až sa mi z kečky parí. :) Odporúčam!

pripomína mi to Ulúpený život (autora som zabudla) - tiež dvojičky, z ktorých ejdna je veselá, úspešná, obletovaná, a druhá zakomplexovaná, zaľúbená do ctiteľa svojej sestry. Obe sú dobré plavkyne a dobre plachtia, ale nehoda na mori, a tá obletovaná dostane rahnom po hlave a utopí sa, a tak tá, čo ostala, sa vydáva za svoju sestru...veľmi zaujímavá knižka!

teraz som prečítala od Sheily Hockenovej Ema a ja. pekné, miestami smutné, miestami vtipné až srandovné...dobre sa číta.

Zverejnené

a dorazila som prave dnes: Dominik Dan: Sara.

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

teraz nečítam nič nové, vrátila som sa ku knihe, ktorú som už kedysi čítala. Sally Salminen: Katrina.

Pekné čítanie. Ale smutné, žiadny happy-end.

Fyodorov Dostoyevsky: Crime and Punishment

teda nechcem buzerovať, ale kole mi to oči: to je aký preklad? Akýže Fjodorov? To bol Fjodor Michajlovič Dostojevskij, a ak už to chceš poangličtiť, tak bez tej konvocky -ov v krstnom mene.

Zverejnené

Konečne som si zohnal: Spike Milligan - Jak jsem přispěl k Hitlerově pádu / Já proti Rommelovi / Jak Monty přispěl k mému vítezství, a teraz nemám čas to čítať :-(

Zverejnené

trochu som začala bojovať zasa raz po rokoch s bratmi Strugackými.

čítam kopu vecí naraz, ale Strugackými to prekladám ... po celej hromade posledných priaznivých kritík, pokúšam sa im znovu dostať pod kožu.

mám taký pocit, že všetko má svoj čas, a Strugackí tiež. začala som ich kedysi čítať veľmi skoro, v detstve, a nesadli.

no uvidíme tentokrát.

nepreháňam to, pomaly, dostala som sa k takmer všetkým knižkám, mám otvorené dve naraz ... Stalkera a pár poviedok.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

prave citam dve knihy naraz, jedna je zachodova:)

alastair reynolds - odhaleny vesmir

ibm - installing domino servers

• Pred 2 týždňami...
Zverejnené

Dušan Dušek - Kufor na sny

Kufor na sny je súbor tridsiatich troch svietivých, do pôvabného čara vybrúsených príbehov, z ktorých každý je osobitý, svojský – a predsa akoby na seba navzájom ukazovali nastavenými zrkadielkami. V nalomených lúčoch uzrieme iskrivý detail, čisté stopy drobných príbehov, maľované príbehy tichých obrázkov. Skrýva sa v nich všeličo z našich denných i nočných túžob.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov