Vilma Flinstonova Zverejnené 31. December, 2011 Zverejnené 31. December, 2011 Tmavý kvet - John Galsworthy Krásne a romantické. Celé zaláskované. Nechápem ako mohol muž napísať takúto knihu s takýmto štýlom písania. nedávno som sa po asi tak 25 rokoch vrátila k jeho knihe Puto najsilnejšie...toež ma napadlo, ako mohol chlap napísať také niečo. Tmavý kvet som nečítala, tak nemôžem porovnávať, Puto najsilnejšie je tiež zaláskované, ale trochu inak ako píšu súčasní autori zaláskovaných kníh. Celé akési smutné, dvakrát to veru eufóriu nevyvoláva. Aj tak to bolo pekné čítanie. trochu mi to pripomínalo Annu Kareninovú, naozaj neviem prečo...ale aj pri tej som mala podobné pocity.
pink Zverejnené 6. Január, 2012 Zverejnené 6. Január, 2012 hypnotizer je blud..na Larssona nema ani zdaleka Druhy pocin Keplerovcov - Zmluva podla Paganiniho je daleko lepsia hypnotizer pre mna nebol blud, citam paganiniho a trva mi to dlhsie... :/
JanMorek Zverejnené 13. Január, 2012 Zverejnené 13. Január, 2012 Silmalirion od J.R.R. Tolkiena...čitam to asi po tretí raz.....je to najúžasnejšia kniha aku som v živite čítall
littlewitch Zverejnené 15. Január, 2012 Zverejnené 15. Január, 2012 Momentalne mam rozcitaneho Pavla"Hiraxa"Baricaka - Pribeh muza. Zatial ma to bavi :) A samozrejme k tomu mam rozcitanu knizocku o kabale a judaizme Vladimir Sadek - Zidovska mystika. Je to literatura faktu, ktoru budem citat urcite dokola :D
Aikaterine Zverejnené 4. Február, 2012 Zverejnené 4. Február, 2012 Fernando Namora - V nedeľu podvečer Autor - lisabonský lekár si touto knihou získal svetovú popularitu. Hlavným hrdinom je Jorge, tiež lekár, ktorý má na starosti ťažké prípady leukémie. Svoj súcit s utrpením maskuje navonok cynizmom, ktorý mu sťažuje osobný život. "Keď je lekár spisovateľom, a k tomu dobrým spisovateľom, sú jeho knihy často otrasnými knihami o živote a smrti, na ktoré sa nezabúda. To je i prípad Fernanda Namoru, ktorý nám povedal o nás samých viac než túžime." uz som to citala nejake dva roky dozadu, teraz mi to zas padlo do ruky...
Darkman Zverejnené 6. Február, 2012 Zverejnené 6. Február, 2012 Paul "Boomer" Grahame, Damien Lewis - Fire Strike 7/9 Paul "Boomer" Grahame je elitny britsky JTAC (Joint Terminal Attack Controller), specialne vycviceny vojak prideleny k pozemnemu vojisku, ktoreho ulohou je z centra diania koordinovat letecku podporu. Jeho vybavenie, vycvik a schopnosti je to, co umoznuje leteckej podpore utocit na nepriatela vzdialeneho len par metrov od spojencov. Kniha opisuje 180 dnovy turnus jeho 5clenneho FST (Fire Support Team) v Afganistane, v provnincii Helmand, kde je letecka podpora casto jedina vyhoda, ktoru spojenci maju proti presile organizovanych, disciplinovanych a dobre vycvicenych nepriatelov. Kniha je napisana uplne perfektne, plna akcie a vynikacuje opisuje spolupracu letectva s pozemnych vojskom na modernom bojisku. Velkym plus je absolutne minimum politiky a propagandy. Urcite odporucam kazdemu, koho by podobna literatura zaujimala, pripadne ho zaujali dokumenty ako 'Ross Kemp in Afghanistan'
blight Zverejnené 19. Február, 2012 Zverejnené 19. Február, 2012 John Irving - Until i find you, Tolstoj - Anna Kareninova, Hoffman - Posledne styri istoty.. ako vzdy najviac ma oslovil Irving.. zaujimalo by ma ale ci niekto nepozna podobnych autorov typu Murakami, Irving alebo Baricco ktori sa tiez radi hraju so slovami.. a su takisto bravurne bizardni samozrejme..
pink Zverejnené 19. Február, 2012 Zverejnené 19. Február, 2012 john irving je u mna v top trojke spisovatelov, jemu podobneho nepoznam... momentalne ficim na dominikovi danovi, za 13 dni 6 knih..
trinita Zverejnené 19. Február, 2012 Zverejnené 19. Február, 2012 eee, momentalne mam rozcitany manual na CANON 1100, narocna literatura :-)))
blight Zverejnené 19. Február, 2012 Zverejnené 19. Február, 2012 john irving je u mna v top trojke spisovatelov, jemu podobneho nepoznam... momentalne ficim na dominikovi danovi, za 13 dni 6 knih.. no mam doma od D. Dana asi dve tri knihy ale neviem im dat sancu.. este som ich ani neotvoril.. nemam dobre skusenosti so slovenskymi spisovatelmi.. mozno este averzia zo zakladnej skoly.. ale mozno mu uz dam sancu sa ukazat v dobrom svetle v mojich ociach ;)
Aikaterine Zverejnené 19. Február, 2012 Zverejnené 19. Február, 2012 zaujimalo by ma ale ci niekto nepozna podobnych autorov typu Murakami, Irving alebo Baricco ktori sa tiez radi hraju so slovami.. a su takisto bravurne bizardni samozrejme.. Murakami je skvely, na toho nedam dopustit. Irvinga precitaneho nemam, len Stvrtu ruku, citalo sa to sice dobre, ale nie az tak dobre, aby ma to nalakalo na dalsie knihy...odporuc nieco dobre a Baricco mi nic nehovori...popozeram sa po nom, ked ho davas do jedneho vreca s Murakamim, mohlo by to stat za to co sa averzie k slovenskym spisovatelom tyka, tu mam aj ja, ale len pokial ide o tych sucasnych...inak sa aj medzi slovenskymi najdu dobri, Jasik, Minac, dalej Jan Johanides, Daniel Hevier, ci Dusan Dusek..skveli spisovatelia a ja momentalne Joseph Heller - Niečo sa stalo Román o tom, čo sa stalo... so snami, túžbami, s rodinou, so vzťahmi... pýta sa na to Bob Slocum, úradník obchodnej firmy a Hellerovo hľadanie odpovede je plné humoru a irónie. moja srdcovka na dni, ked ide vsetko dole vodou
blight Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 Murakami je skvely, na toho nedam dopustit. Irvinga precitaneho nemam, len Stvrtu ruku, citalo sa to sice dobre, ale nie az tak dobre, aby ma to nalakalo na dalsie knihy...odporuc nieco dobre a Baricco mi nic nehovori...popozeram sa po nom, ked ho davas do jedneho vreca s Murakamim, mohlo by to stat za to a ja momentalne Joseph Heller - Niečo sa stalo nieco sa stalo som uz davnejsie precital.. a od Irvinga by som odporucil pre tych co ho necitali na zaciatok asi knihu Modlidba za Owena Meanyho (ja nie som veriaci ale tymto ma celkom dostal - pre mna sa na tuto knihu nechyta ani Chatrc od Younga) a od Baricca hocico asi.. city, hrady hvevu, hodvab alebo aj 1900 (bol podla toho natoceny aj film o klaviristovi a mne sa pacil kedze milujem klavir aj ked na nom neviem vobec hrat)
pink Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 nieco sa stalo je lahsie citanie ako hlava XXII, ale hlavu mam radsej.. modlitba za owena meanyho je irvingova najkrajsia kniha... este dlho po jej precitani som na owena myslela.. dána som odmietala velmi dlho, hoci ma nas babsky spolok na to stale nahovaral, ale docitala som vsetku odbornu literaturu a mala som chut na oddychovku.. pre mna najhorsi slovensky spisovatel je hvorecky, jemu som zatial neprisla na chut..
Aikaterine Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 Hlava XXII je velmi dobra, aj Zaverecna sa mi pacila, ale pre Nieco sa stalo mam proste slabost. Heller je celkovo vyborny, precitala som kopec knih od neho, niektore dobre, niektore horsie, ale najviac ma za srdce chytilo prave Nieco sa stalo, a k tomu snad jedinemu som sa uz aj viackrat vratila. tomu Irvingovi teda dam este sancu, pozerala som, ze ohlasy su na tu Modlitbu dost dobre
damor Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 dana som velmi dlho odmietala tiez, dva roky som mala pozicany popol, cely cas ignorovala, skoncilo to tak, ze mam doma vsetky knihy
pink Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 ja som jednu mala z kniznice, potom som si dalsiu kupila, potom zas nejake z kniznice co boli volne, takze vobec nejdem po poradi..a s babami sme sa zhodli, ze by sme sli na kafe s chosém vsetky :)
damor Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 u mna do velkej miery popostrcil prave popol, zacat citat inu, neziskal by si ma tak, objaveny bol az minuly rok, precitana je zatial polovica, druha polovica odpociva
trinita Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 ja som Dana zacala Cervenym kapitanom a uz so bola chytena... mam doma vsetky a citat mi treba uz len tu poslednu a akosi nemam kedy... potrebujem tak dva dni bez akychkolvek povinnosti...
game Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 Dána mám pripraveného na čítanie už peknú dobu, nevedela som sa odhodlať ...po týchto vašich recenziách ho zrejme omilostím v najbližšej dobe :)treba ich čítať po rade, idú v čase ?
pink Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 idu v case, ja ich citam na preskacku, kazda kniha je extra pribeh, takze takto to nekoliduje... len mucha a mucholapka na seba nadvazuju... kuk http://sk.wikipedia.org/wiki/Dominik_D%C3%A1n
trinita Zverejnené 20. Február, 2012 Zverejnené 20. Február, 2012 on ich aj pise na preskacku... sice ide v case, ale vlastne vzdy mas vsetky potrebne informacie
Dilbert Zverejnené 21. Február, 2012 Zverejnené 21. Február, 2012 Já jsem od Dána přečetl asi tři knížky – a můžu jedině doporučit. Jo, taky tam jsou věci, které bych nemusel, ono někdy méně je více, té akčnosti je tam na mě někdy až příliš (viz např. celý závěr výše zmíněného Červeného kapitána – u nás vyšlo pod názvem Kapitán Smrt), ale jinak jsou jeho detektivky skvělé, sebekriticky musím přiznat, že takhle dobré detektivky u nás v Čechách nikdo napsat neumí – a to vím, o čem mluvím, protože současnou českou literárně-detektivní produkci sleduji sakra pozorně…
pink Zverejnené 21. Február, 2012 Zverejnené 21. Február, 2012 ono někdy méně je více, té akčnosti je tam na mě někdy až příliš (viz např. celý závěr výše zmíněného Červeného kapitána – u nás vyšlo pod názvem Kapitán Smrt) ano, to mi trochu pripomenulo dana browna s jeho za vlasy pritiahnutymi scenami... ale v inej dánovej knihe som take sceny zatial necitala, iba v tomto jednom..
Aikaterine Zverejnené 25. Február, 2012 Zverejnené 25. Február, 2012 Markus Zusak - Zlodějka knih Mladý australský autor sepsal silný, jímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem. Ale příběh Liesel Memingerové je tak mimořádný, že i Smrt si musí přiznat zájem o živé lidi, dojetí z jejich utrpení, hořkost a úlevu z konců. Příběh románu je zasazen do Německa za 2. světové války.
Nokia Zverejnené 25. Február, 2012 Zverejnené 25. Február, 2012 Noční vlak do Lisabonu - Pascal Mercier Hrdina románu Raimund Gregorius je profesorem starých jazyků na gymnáziu v Bernu. Starší pán se svými návyky a zaběhlými rituály, od kterého nikdo nečeká, že by mohl svůj život ještě nějak změnit. Jednoho rána se však na mostě setká s tajuplnou ženou, jež stojí na zábradlí a trhá na malé kousíčky do řeky jakýsi dopis… žena je pro celý příběh zdánlivě nedůležitá, ale díky ní vše začíná – ve chvíli, kdy na profesorovu zvědavou otázku, jaká že je její rodná řeč, odpoví portugues. Som na to zvedavy a tym ze sam som siel nocnym vlakom do Lisabonu to ma pre mna caro navyse :)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz