pink Zverejnené 28. Apríl, 2009 Zverejnené 28. Apríl, 2009 hlavu XXII som aj ja citala ako mladistva a napodiv ma to zaujalo.. nemala som s kym rozoberat repliky z knihy, lebo to nikto necital, ale potom, asi vo veku cca 25 to uz ludia citali.. necita sa lahko, ale je to skvela knizka.. na tu knizku treba vek
Aikaterine Zverejnené 28. Apríl, 2009 Zverejnené 28. Apríl, 2009 phersu no neviem, fakt by som to chcela prečítať :lol: ale veď uvidíme...Erika som prečítala dnes v škole..dobrá kniha.. ale, neviem prečo, akosi som pri nej myslela na Memento Hlavu XXII som čítala asi asi pred dvomi-tromi rokmi prvýkrát... cez prvé strany som sa ťažko prekusávala, potom to už išlo samé, a strašne sa mi to páčilo :)
Aikaterine Zverejnené 28. Apríl, 2009 Zverejnené 28. Apríl, 2009 John Steinbeck - Túlavý autobus Román nositeľa Nobelovej ceny za literatúru vyšiel prvý raz r. 1947. Opisuje jeden deň mexického šoféra Juana za volantom autobusu. Porucha na autobuse zmení obyčajné cestovanie na neobyčajnú previerku ľudských charakterov. Autor majstrovským spôsobom vykresľuje rozmanité typy postáv: záhadnú krásku Camille, starého Van Brunta, tušiaceho blízku smrť, obchodného cestujúceho Ernesta Hortona, či zámožnú rodinu Pritchardovcov…
Desdemona Zverejnené 30. Apríl, 2009 Zverejnené 30. Apríl, 2009 Rudolf Sloboda - Rozum Slobodov román Rozum, najčítanejšie a najkontroverznejšie dielo slovenskej prózy od r. 1982, keď vzniklo, detailne odkrýva viditeľné aj skryté dilemy hlavného hrdinu, ktorý si rieši večný spor: Prostredie filmu, kde pracuje ako scenárista, sa ho dotýka chaosom, agresivitou a absurdnosťou; nemenej absurdný sa mu však vidí aj vlastný život – v kruhu zvláštne fungujúcich vzťahov. Hľadanie logických súvislostí, samého seba tu nespočíva v napätí medzi rozumom a citom, skôr v pocite, ako ich život vôkol neho ironicky popiera.
phersu Zverejnené 3. Máj, 2009 Zverejnené 3. Máj, 2009 M.H. Crawford - Zoroaster príbeh zo starovekej Perzie pretakný intrigami, mystikou, symbolmi, láskou
Aikaterine Zverejnené 5. Máj, 2009 Zverejnené 5. Máj, 2009 Rudolf Sloboda - Rozum Slobodov román Rozum, najčítanejšie a najkontroverznejšie dielo slovenskej prózy od r. 1982, keď vzniklo, detailne odkrýva viditeľné aj skryté dilemy hlavného hrdinu, ktorý si rieši večný spor: Prostredie filmu, kde pracuje ako scenárista, sa ho dotýka chaosom, agresivitou a absurdnosťou; nemenej absurdný sa mu však vidí aj vlastný život – v kruhu zvláštne fungujúcich vzťahov. Hľadanie logických súvislostí, samého seba tu nespočíva v napätí medzi rozumom a citom, skôr v pocite, ako ich život vôkol neho ironicky popiera. taky tak :lol:
phersu Zverejnené 5. Máj, 2009 Zverejnené 5. Máj, 2009 Hanns-Wolf Rackl - Ponory do minulosti Staroveké poklady, sochy, vázy... a všetko možné čo sa skrýva pod vodou v Stredozemnom mori. Kniha osahuje aj kapitolu o zatopených mestách, ďalej o vikingkských lodiach a špeciálna kapitola o Vase.
Desdemona Zverejnené 8. Máj, 2009 Zverejnené 8. Máj, 2009 Vikas Swarup - Miliardár Kto chce byť miliardárom? To tu ešte nebolo. Indickí diváci spozornejú, keď súkromná firma vyhlási vedomostnú súťaž o celú miliardu rupií. Ešte väčšia senzácia však nastane, keď sa víťazom nového populárneho programu stane obyčajný čašník - chlapec z ulice, sirota a najdúch, ktorý toho v živote preskákal veľmi veľa, ale nikdy nezískal poriadne vzdelanie. Nikto nechápe, ako sa to mohlo stať. Je jeho víťazstvo podvodom storočia? A ak nie, ako to, že poznal odpovede na všetky otázky? O prípad sa zaujíma polícia aj výhercova mladá právnička. Tá jediná tuší, že riešenie záhady sa skrýva v jeho spletitom životnom príbehu... Podľa knihy bol nakrútený úspešný film Milionár z chatrče, ktorý získal osem Oscarov. taky tak :lol:A čo teda na Slobodu hovoríš? :)
game Zverejnené 8. Máj, 2009 Zverejnené 8. Máj, 2009 práve si liečim pocuchané myšlienky zasa Leslie L. Lawrenceom : Narasinhov stĺp / Naraszinha oszlopa :lol: / práve sme na expedícii v Indii a chystáme sa s expedíciou a so sponzorstvom lorda Lovera hľadať prastarý slnečný chrám, miešajú sa do toho pravdepodobnoe zlí kňazi bohyne Kálí a akísi tajomní potomkovia thugov - škrtičov a máme už tri mŕtvoly a Lawrence si už niekoľkokrát zapálil fajku a tuho premýšľal ... zajtra ideme do džungle ... :)
Sniper Zverejnené 8. Máj, 2009 Zverejnené 8. Máj, 2009 Neviem ako sa volá tá kniha, ale je to o starovekom Ríme. Momentálne som dočítal kapitolu o konflikte Ríma s ríšou Pergamon v Malej Ázii.
Aikaterine Zverejnené 9. Máj, 2009 Zverejnené 9. Máj, 2009 A čo teda na Slobodu hovoríš? :lol: no mne sa moc nepáči :) možno je to len touto knihou, neviem, mám tu ešte jednu od neho, tak potom sa vyjadrím trochu presnejšie
Desdemona Zverejnené 9. Máj, 2009 Zverejnené 9. Máj, 2009 Však jasné, nemôžeme mať každý rovnaký vkus :lol:Aspoň, že nezahadzuješ hneď flintu do žita...možno sa ti ešte zapáči :)
Aikaterine Zverejnené 14. Máj, 2009 Zverejnené 14. Máj, 2009 Rudolf Sloboda - Stratený raj -boj človeka s metlou ľudstva
Desdemona Zverejnené 15. Máj, 2009 Zverejnené 15. Máj, 2009 Richard Yates - Núdzový východ Núdzový východ je príbeh o odvrátenej strane amerického sna, ktorý bol v 50. rokoch minulého storočia v USA ideálom strednej vrstvy – dom na predmestí, manželka starajúca sa o deti v domácnosti, dobrá práca pre manžela a zaistené živobytie. V súlade s týmto ideálom žijú aj manželia April a Frank, ale postupne prichádzajú na plytkosť a prázdnotu takéhoto života. Museli mu obetovať vyššie ambície, ktoré kedysi mali. Z tohto života sa chcú vytrhnúť netradičným riešením, ale stroskotajú tak, ako si to ani jeden z nich nepredstavoval. Núdzový východ je majstrovský román spisovateľa, ktorého tvorbu prirovnáva kritika ku Scottovi Fitzgeraldovi, a cenili si ho takí autori ako Tennessee Williams či Kurt Vonnegut.
Aikaterine Zverejnené 19. Máj, 2009 Zverejnené 19. Máj, 2009 David Lodge - Hostující profesoři Kniha anglického humoristy o profesorech, kteří se honí za kariérou v duchamorném světě univerzit a pseudovědy, aby pak skončili v pasti erotických hrátek.
Aikaterine Zverejnené 22. Máj, 2009 Zverejnené 22. Máj, 2009 Maxim E. Matkin - Láska je chyba v programe V románe Láska je chyba v programe tridsiatnik Stajpen rieši zložitý citový prepletenec so svojou priateľkou Zoe, s priateľkou svojho brata Korbena Sony a s expriateľkou Kimi. Popritom pomáha matke (ne)zostať s otcom a priateľovi Skalárovi (ne)zostať pri zdravom rozume, všetko podfarbené sarkastickými komentármi o živote, práci a láske. Štýl je ľahký, svieži a prudko čitateľný. Ženy sú krajšie a inteligentnejšie, muži citlivejší, rodičia trápnejší, sex búrlivejší a rozchody bolestnejšie ako v skutočnosti. Kniha Maxima E. Matkina Láska je chyba v programe je pravdivejšia ako život... 1
Aikaterine Zverejnené 23. Máj, 2009 Zverejnené 23. Máj, 2009 Maxim E. Matkin - Miluj ma ironicky Maxim E. Matkin vám v piatej a tentoraz celkom malej knihe Miluj ma ironicky prináša niekoľko návodov na prežitie vo vzťahovej džungli, samozrejme, s ručením obmedzeným. Vo výbere z krátkych textov, publikovaných v lesklých magazínoch pre ženy, odkrýva tajomstvá mužsko-ženskej komunikácie a strategických hier. Ako bonus ponúka Príručku blafera, teda návody, ako predstierať, keď to nedokážete žiť, s ktorou sa kedysi ako autor vynoril z hlbín internetu. Pravidelné posedenia u psychoterapeuta ani v spovednici vám táto útla zbierka síce nenahradí, ale ako Priateľ na telefóne ukrytý v knižke, ktorý dokáže v pravý čas vytiahnuť ten pravý príbeh zo života, určite nesklame. A nezabudnite, že je lepšie milovať ironicky, než nemilovať vôbec. 1
Ignatius Zverejnené 25. Máj, 2009 Zverejnené 25. Máj, 2009 Brian Herbert, Kevin J. Anderson: Lovci Duny Sedmý díl kultovní ságy - Lovci Duny spolu s plánovaným závěrečným dílem řady, nazvaným Píseční červi Duny, splétá dohromady velké dějové linie a oblíbené postavy klasického vesmíru Duny Franka Herberta. Tyto dva díly, vycházející přímo z Herbertovy osnovy, která se deset let skrývala v bezpečnostní schránce, konečně přinesou odpovědi na naléhavé otázky, jimiž se fanoušci Duny zabývají už dvacet let. Na konci románu Kapitula: Duna - poslední knihy ságy z pera Franka Herberta - unikla do nezmapovaného vesmíru loď, nesoucí směsici uprchlíků. Dala se na útěk před násilnickými Ctěnými matre, temnými protějšky benegesseritského Sesterstva. Téměř neporazitelné Ctěné matre se o překot vracejí do Starého impéria, hnány hrůzným a tajemným Nepřítelem. Lovci Duny popisují dramatické události exotického putování uprchlíků, nucených vyhýbat se ďábelským léčkám, které jim klade neznámý nelítostný Nepřítel. Osazenstvo lodi se rozhodlo podpořit své síly pomocí starých genetických technologií a oživilo několik klíčových postav z minulosti Duny, včetně Paula Muad´Diba, lady Jessiky, Stilgara, Thufira Hawata a dokonce i doktora Weillingtona Yueha. Každá z těchto postav využije své speciální schopnosti v blížící se náročné zkoušce. Neúspěch nepřichází v úvahu - v sázce je nejen přežití uprchlíků, ale i osud celé lidské rasy. Nový román velké epické Herbertovy ságy v sobě skrývá tolik překvapení, postav a dějových zvratů, že jistě potěší i toho nejnáročnějšího čtenáře. Jujda, normálne sa teším jak malý :lol:
Aikaterine Zverejnené 25. Máj, 2009 Zverejnené 25. Máj, 2009 Maxim E. Matkin - Mužské interiéry Ktorá láska je najhodnotnejšia? A ktorá má budúcnosť? Prečo majú muži milenky? A prečo sa tie milenky dokážu zamilovať? Koľko vydržia manželky a kedy začnú bojovať? Môže existovať láska bez sexu? Ako dlho to bolí, keď stratíme milovaného človeka? Majú aj domy svoje osudy? A má zmysel veriť na happyendy? Kniha Mužské Interiéry vyjde knižne ako v poradí štvrtý román spisovateľa Maxima E. Matkina. Mužské interiéry rozprávajú príbeh, v ktorom nejde len o ženské exteriéry, ale aj o svet dospelých, v ktorom sa muži a ženy občas správajú ako deti. 1
Aikaterine Zverejnené 26. Máj, 2009 Zverejnené 26. Máj, 2009 Maxim E. Matkin - Polnočný denník Prvý slovenský internetový bestseller, ktorý vyvolal pozornosť, ktorú nikto neočakával. Polnočný denník je hlavne o depresiách, o zmysle života, o láske a o sexe. Hlavne o sexe. uff.. Matkin-ovský maratón :lol: 1
Mgr. L.E.G. von Trips Zverejnené 26. Máj, 2009 Zverejnené 26. Máj, 2009 vlastny pohlad na vec by sa tu mohol objavit aspon tu a tam.
Aikaterine Zverejnené 26. Máj, 2009 Zverejnené 26. Máj, 2009 David Lodge - Svět je malý Román Svět je malý je volným pokračováním Hostujících profesorů. Po deseti letech se na scéně objevují naši staří známí - Philip Swallow a Morris Zapp, tentokrát i s manželkami. Doména jejich působení se rozšiřuje na svět mezinárodních literárněteoretických konferencí. Zároveň se tu vytváří paralela mezi dobrodužstvími univerzitních badatelů a středověkými osudy rytířů krále Artuše. Nový mladý hrdina Persse McGarrigle vyvolává svým rytířským harcováním za nedostupným ideálem krásy a lásky asociace s Parsifalem a jeho hledáním svatého grálu. no dúfam, že to bude aspoň také dobré, ako boli Hostujíci profesoři som síce len na začiatku, ale hneď v úvode ma kniha potešila krásnou ironickou poznámkou, takže zatím to vyzerá dobre :) teším teším.. idem hneď čítať :) :lol:
Aikaterine Zverejnené 4. Jún, 2009 Zverejnené 4. Jún, 2009 uff.. Svět je malý sklamal... podstatne slabšie ako prvý diel, moc naťahované, rozvláčne, chvíľami fest nudné.. no oproti Profesorom nula bodov :-/ Boris Pasternak - Doktor Živago Román Doktor Živago je považovaný za najvýznamnejší ruský román 20. storočia. Sčasti autobiografický a sčasti epický román sa začína v roku 1903, keď zomiera matka hlavného hrdinu Jurija Živaga. Živago vyštuduje medicínu a založí si rodinu. Jeho kariéru preruší 1. svetová vojna. Lieči sa zo zranenia a spoznáva svoju celoživotnú lásku Laru, ktorá sa z jeho života neustále stráca a znovu sa v ňom objavuje. Pred hladom a boľševikmi odchádza na Ural. Stráca rodinu i Laru a zlomený sa vracia do Moskvy, kde v preplnenej električke umiera na infarkt. "Doktor Živago v skutočnosti nie je výtvor ani pravý, ani ľavý, je to jednoducho dobrý román z revolučnej epochy, ktorý napísal úprimný, čestný a pravdivý básnik plný kresťanského humanizmu, s idealizovanými predstavami o človeku..." napísal v roku autorovej smrti spisovateľ a literárny kritik Boris Zajcev. 1
Bijou Zverejnené 5. Jún, 2009 Zverejnené 5. Jún, 2009 Dr. Živago je moja srdcovka, dúfam, že sa bude páčiť a aby som nebola celkom od veci - Truman Capote - Chladnokrvne Capoteho sláva zažiarila ešte v šesťdesiatych rokoch, keď vydal román-reportáž Chladnokrvne. Získal ním nielen čitateľský úspech, ale aj označenie zakladateľa nového žurnalizmu, v ktorom sa skutočné fakty stávajú predmetom literatúry a literatúra prestáva byť "iba" čírym vymýšľaním. Názov sa týkal najmä spôsobu brutálnych vrážd, ale môže sa vzťahovať aj na spôsob, akým Capote porozprával tento cudzí príbeh - chladnokrvne, elegantne, a práve preto fascinujúco. /taken by SME/
aljak63 Zverejnené 10. Jún, 2009 Zverejnené 10. Jún, 2009 Rajaa al-Sanea - Banat al-Riyadh (Dievčatá z Rijádu) Muslimovia nie sú len teroristi - kniha prináša najdôveryhodnejší pohľad do života arabských žien. Ženy, ktoré sa zasnubujú,vydávajú a rozvádzajú, študujú, pracujú, trápia sa i radujú. A tak postupne nenásilne prenikneme do tajov uvažovania miestnych mužov a rodinných klanov, zamyslíme sa nad fungovaním arabskej a západnej spoločnosti... Na počiatku ale vôbec nebola kniha začalo to pravidelnými piatkovými e-mailmi, ktoré mladej autorke v jej domovine priniesli chválu, ale i vyhrážanie smrťou!
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz