Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Queen Noor - Leap of Faith

krasna kniha, pamati jordanskej kralovny Noor, ktorej zivotny pribeh je uchvacujuci, ako sa z americkeho dievcata stala zena jordanskeho krala Husseina a Lisa Halleby sa zmenila na jej velicenstvo Noor al-Hussein, kralovnu Jordanska, zachytava zivot kralovskeho paru pretkany historickymi udalostami, ktore menili tvar Blizkeho Vychodu

Zverejnené

No ja som si akurát dnes z Martinusu objednala toto. Vyzerá to byť zaujímavé plus to bolo zlacnené o 40%, no nekúp to :lol:

A v najbližšej dobe si chcem zaobstarať aj túto knihu. Ešte však musím našetriť :)

desdemona, toto mi nerob... ja som na mizine :)

a nakoniec som si vybrala Kto chytá v žite ;)

(už to čítam tretíkrát za posledné dva dni ;) zajtra si musím niečo ďalšie vybrať ;) )

Zverejnené

Aika...ale, ja som na tom skoro podobne ako ty. Chcelo by to sponzora nejakého, čo ty na to? :lol:

Ja som dneska začala:

Paulo Coelho - Čarodejnica z Portobella

Athena je adoptívna dcéra libanonských emigrantov, ktorých z Bejrútu vyhnala vojna. V Londýne sa počas univerzitných štúdií zoznámi s mužom, s ktorým privedú na svet dieťa. Vzťah však nemá dlhú životnosť.

Athena sa zamestná v banke, kde tajomným a veľmi nekonvenčným spôsobom neuveriteľne zlepší výkonnosť celej pobočky, neskôr sa stane úspešnou predavačkou pozemkov na Strednom východe. Neustále však myslí na svoju biologickú matku, ktorá ju po narodení opustila, preto sa rozhodne vydať do Transylvánie, aby ju vyhľadala. Athena počas svojho putovania dospeje k poznaniu, ktoré naveky zmení nielen jej život, ale aj životy ostatných ľudí v jej okolí.

Príbeh mladej "čarodejnice z Portobella" nám vyrozprávajú práve osoby, ktoré okolo nej žili. Podávajú nám obraz súčasnej spoločnosti, kde konformizmus a strach byť iným neraz určujú naše životné smerovanie.

Zverejnené

Ian McEwan - Betónová záhrada

Příběh o generačním problému, pocitu osamělosti a neuchopitelnosti okolního světa zcela strhujícím způsobem odhaluje syrovost současnosti, kde takové faktory jako rozpad rodiny, nenávist anebo tragédie jsou spíše symbolem stejně jako zahrada zalitá betonem, čímž jako by se mělo stmelit to, co se nenapravitelně jednou rozpadlo.

Zverejnené

Mohandás Karamčand Gándhí - Môj experiment s pravdou

-autobiografia M. K. Gándhího

Zverejnené

merry

potom hod koment som zvedavy co na to povies a ako to zaposobi na teba

Zverejnené

Javier Sierra - Tajná večera

Január 1497. Mnícha Agustína Leyreho, dominikánskeho inkvizítora a odborníka na lúštenie zašifrovaných správ, posielajú narýchlo do Milána, aby dozrel na záverečnú fázu prác majstra Leonarda da Vinci na nástennej maľbe Posledná večera. Dôvodom je niekoľko anonymných listov, ktoré prišli na dvor pápeža Alexandra VI. Autor v nich oznamuje, že da Vinci nielenže namaľoval na fresku dvanástich apoštolov bez predpísanej svätožiary, ale primaľoval k nim aj seba obráteného chrbtom k Ježišovi. Prečo to urobil? Je azda da Vinci kacír? Posledná večera je plná zarážajúcich detailov. Nezobrazuje svätý grál ani Krista s oltárnou sviatosťou. Predlohou postáv učeníkov sú známi súvekí inoverci a dielo ukrýva aj tajné posolstvo vzbudzujúce obavy.

Zverejnené

Iva Kucerova - Lovit alebo nebyt....

taka ta typicka story na styl sex v meste, ale baba to super stylom pise :lol: a som spomenuty na obalke :)

Zverejnené

Barbara Victor - Armáda růží, Cesta do mučednického ráje

Kniha se věnuje především palestinským sebevražedným útočnicím. Ale nezabývá se pouze jimi - podává ucelený obraz palestinsko-izraelských vztahů v minulosti i za posledních několik let a uvádí čtenáře do problematiky konfliktu a teroristických bojových organizací, jako je Hamás nebo Palestinské hnutí odporu, ale také Mučedníci brigády od al-Aksá. Titul je odvozen z projevu Jásira Arafáta, v němž koncem ledna 2002 poprvé použil termín "armáda růží" pro palestinské ženy-bojovnice. Doslova jen pár hodin poté spáchala sebevražedný atentát první žena: Wafá Idrís...

Zverejnené

začal som si Tolkienov maratón

John Ronald Ruel Tolkien - Silmarillion

Súbor príbehov, ktoré spolu dávajú obraz Sveta, od Stvorenia až do doby ľudskej (i keď veľmi dávnej). Kniha vznikala s prestávkami v priebehu viac ako päťdesiat rokov. Tolkien celý život vytváral tento svet, svet v ktorom sa odohrávajú príbehy Silmarillionu a svet, ktorý poznajú a obdivujú milióny čitateľov. Tak vznikala Stredozem, Aman, Valinor, stovky postáv, udalostí, okamihov ich života, tak vznikali nové mýty a písma.

Zverejnené

Trochu klasiky :lol: :

Božena Němcová - Babička

Nejslavnější klasické dílo spisovatelky Boženy Němcové není třeba dlouze představovat. Malebný příběh z venkova 19. století nám vypráví o životě a hodnotách prostých lidí i vrchnosti.

Zverejnené

merry

potom hod koment som zvedavy co na to povies a ako to zaposobi na teba

nechám to teraz tak.. nebaví ma to, zle sa mi to číta... som na nejakej 70. strane a nemôžem sa pohnúť ďalej... ale isto sa k tomu ešte niekedy vrátim, možno cez prázdniny

dostala som teraz strašnú chuť na Joseph Heller - Niečo sa stalo

Román o tom, čo sa stalo... so snami, túžbami, s rodinou, so vzťahmi... pýta sa na to Bob Slocum, úradník obchodnej firmy a Hellerovo hľadanie odpovede je plné humoru a irónie.

Zverejnené

Rudolf Sloboda - Druhý človek

Román Druhý človek (1981) je psychologickou sondou do života jedného muža. Autor v ňom odhaľuje mnohé negatívne stránky života, najmä ľahostajnosť a nevšímavosť ľudí k tragickým osudom iných.

Zverejnené

od Slobodu tu mám Rozum nachystaný... som zvedavá, aké to bude... ale to ma čaká až neskôr... potom sem hoď koment, ako píše...či sa mám na čo tešiť :lol:

Zverejnené

Mne prišiel Rozum v stredu z Martinusu :lol: Ale pred tým som v knižnici objavila Druhého muža, tak som sa najprv dala nato, lebo je to aj tenšie a momentálne moc času na čítanie nemám. Zatiaľ to vyzerá sľubne, neskôr popíšem viac :)

Zverejnené

John Ronald Ruel Tolkien - Húrinove deti

Kniha Húrinove deti je príťažlivo vyrozprávaný príbeh s mnohými dejovými zvratmi. Vystupujú v ňom elfovia, trpaslíci, božské sily, a aj celý rad nepriateľov, známych už z Pána Prsteňov. Húrin, pán z Dor-lóminu, vzdoruje Morgothovi, ktorý predstavuje zlo. Ten ho zajme a uvalí kliatbu naňho aj na jeho rodinu, na jeho syna Túrina a dcéru Niënor. Túrin je odvážny muž, ktorý sa vyznamenáva v bojoch proti Morgothovým spojencom, ale kliatba poznačí jeho osud.

už to mam 5 dni rozcitane a stale ziadny pokrok nemam vobec cas

Zverejnené

potom sem hoď koment, ako píše...či sa mám na čo tešiť :lol:

Píše veľmi dobre.

Ako, ja osobne, slovenskú literatúru moc nemusím, ale Sloboda ma včera fakt chytil. Veľmi dobré myšlienky, možno depresívne, ale rozhodne na zamyslenie. Už sa neviem dočkať Rozumu, to vyzerá byť ešte zaujímavejšie, takže podľa mňa sa máš na čo tešiť :)

Ale pred tým som v knižnici objavila Druhého muža

Tu som zbadala, že som sa pomýlila, čiže opravujem: Druhého človeka.

A medzi iným mám ešte rozčítané:

Noah Gordon - Liečiteľ

Pútavý príbeh nezlomnej odvahy muža a nekonečnej lásky ženy. V podozrievavosti a nádhere 11. storočia sa odvíja príbeh Roba J. Colea. Autor vykresľuje 11. stor. tak verne, že čitateľ pláva stranami knihy, akoby ho hnala prílivová vlna živej predstavivosti a dôveryhodných podrobností.

Zverejnené

nechám to teraz tak.. nebaví ma to, zle sa mi to číta... som na nejakej 70. strane a nemôžem sa pohnúť ďalej... ale isto sa k tomu ešte niekedy vrátim, možno cez prázdniny

:lol: čakal som niečo podobné :)

John Ronald Ruel Tolkien - Hobit

Dobrácky a mierny hobit Bilbo si spokojne žije vo svojej útulnej nore, teší sa zo starostlivo pripravovaného jedla i nápojov, zo svojho radostne plynúceho pokojného života a nerušene ho vychutnáva. Z príjemnej kratochvíle ho vyruší návšteva trpaslíkov, ktorí chcú, aby s nimi podnikol výpravu za ulúpeným pokladom. Bilbo netuší, že na jeho dvere čarodejník Gandalf dal znamenie, že ide o dom lupiča, a tak ho trpaslíci považujú za spoločníka, bez ktorého sa nezaobídu.

Bilbo sa teda vydá na cestu, ktorá sa ukáže namáhavá a ťažká, plná prekážok, no napokon je to vždy on, kto vymyslí riešenie, ako sa dostať z ťažkostí, ako oklamať nepriateľa aj ako mu uniknúť, a to ich na ceste k zlodejskému drakovi čaká neúrekom! Bilbovi zavše pomôže aj čarodejný prsteň, ktorý sa mu náhodou dostal do rúk, on však nebaží po hrdinstve, iba po návrate do pohodlia svojej nory, kde by pri dobrom jedle spomínal na všetko, čo ich postretlo.

Zverejnené

neboj sa, ja to raz prečítam :lol:

momentálne

Doris Lundová - Erik

Zverejnené

Mohandás Karamčand Gándhí - Môj experiment s pravdou

s týmto som dopadla podobne, a dodnes som to nedočítala :lol:

Aj keď by som sa teraz nemala moc rozptylovať od štátnic:

Viktor Dyk - Krysař - neviem, či mám nejakú oklieštenú verziu (neviete???), ale má to len niečo pod 70 strán.

(knižka predbežne vybratá v 4. kole čit. klubu, zatiaľ nepotvrdená)

Zverejnené

momentálne

Doris Lundová - Erik

to je smutna kniha, citala som ju pred 25 rokmi, pred mesiacom som ju vzala do ruk znova, ale musela som ju odlozit... niekedy nabuduce...
Zverejnené

neboj sa, ja to raz prečítam :lol:

momentálne

Doris Lundová - Erik

Myslím že nie :-) zasa to odložíš alebo to budeš čítať dlho a potom to zasa odlozis

Pri Erikovi mi aj slzy isli velmi smutna kniha ako uz pink povedala

Viktor Dyk - Krysař - neviem, či mám nejakú oklieštenú verziu (neviete???), ale má to len niečo pod 70 strán.

(knižka predbežne vybratá v 4. kole čit. klubu, zatiaľ nepotvrdená)

Mas dobru verziu, ja mám tu istu a tiez na to pozeral ze ake to je chuducke, ale je to tak, novela na jeden den, ked nie menej :-)

Zverejnené

Myslím že nie :-) zasa to odložíš alebo to budeš čítať dlho a potom to zasa odlozis

nooo, niečo na tom bude, ja sa na preklenutie druhej polovice chystám už od svojich 16-tich :lol: a ešte sa mi nechcelo... a ty si to, phersu, prečítal celé? šak to nemôže byť zas zlá kniha...

ja teď:

Joseph Heller - Hlava XXII

- celkom som zvedavá, čo mi tá kniha dá teraz, lebo keď som ju čítala ako 13-14-ročná nebavila ma...

Zverejnené

Bijou jj prečítal :-)

mne sa ta kniha dost pacila, len sa dost tazko cita a som ju prekusaval mesiac a nie kazdeho zaujme preco sa zacal stravovat ako stravoval a preco prestal spavat so svojou zenou....

a pamatas si o com to este je ked si to otvroila naposledy v 16-tich :lol:

Zverejnené

nóóó, veľmi veľmi matne... skôr mi len zostala spomienka na to, ako ma to nebavilo, preto sa k tomu neviem dokopať... ale píšem si to na svoj pomyselný zoznam a cez leto skúsim od začiatku... chcela by som si dať aspoň dva čisto čítacie týždne cez leto, niekde sa vyvaliť do trávy, alebo k vode a mať pokoj od všetkého a čítať, to sa mi už strááášne dlho nepodarilo zrealizovať. Mne sa kedysi leto spájalo hlavne s tou predstavou, že si vylieziem na "svoj" strom na záhrade na dedine s knihou a zleziem len vtedy, keď to bude nevyhnutné :lol: uáááá, toto si tak zopakovať, to by bola paráda !

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov