Desdemona Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 čooo? čítaš knihu od doktora Housa? :lol: potom určite napíš, ako sa páčila, že či si ju mám niekde zohnať a prečítať, fakt som zvedavá, či multitalentu ide aj písanie :) jj, od Ježiška som dostala :) Podľa mňa sa to oplatí prečítať. Akože ono to je písané ako keby to písal samotný House a nie Laurie ;) Neviem či je Laurie podobný Housovi /ale asi nie, ked má ženu a deti/, ale v tejto knihe...proste je tam tá irónia a humor aký má House ;) a zaujímavé je, že to písal pred 10 rokmi, ked o tom, že ho bude hrať nemal asi vôbec poňatia... ;) A poviem ti nie je stránka, na ktorej by som sa nezasmiala ;)
nutrinka Zverejnené 28. December, 2008 Zverejnené 28. December, 2008 no neviem, či je Laurie ako House, skôr by som povedala, že nie, lebo vraj má herec depresie z toho, že musí hrať takého hajzla ako House :lol: ale tak dík za odporúčanie, humor ako od housa, to si musím prečítať :)
phersu Zverejnené 29. December, 2008 Zverejnené 29. December, 2008 Sir Arthur Conan Doyle - Spomienky na Sherlocka Holmesa, Návrat Sherlocka Holmesa Truchlící Watson sepisuje své vzpomínkové případy, stejně vzrušující a dokonale klasicky vystavěné jako ty předchozí. Netuší, a Doyle sám také ne, co je ještě čeká.
nutrinka Zverejnené 29. December, 2008 Zverejnené 29. December, 2008 Salman Rushdie - Hanba V honosném sídle "daleko u hranic v městě K." se třem zhanobeným sestrám narodí syn Omar Chajjám Šakíl. Když se konečně odpoutá od trojjediného lůna, vyjde z domu jako dychtivý voyeur všech metamorfóz hanby, před níž ho jeho matky chtěly uchránit… Rushdieho hořkou "moderní pohádku" inspirovanou moderními dějinami Pákistánu lze číst jako čistou fikci, politický pamflet, legendu i skutečnost, tak jako ve svých ostatních dílech však autor čtenáře strhne především svou brilantní fabulační schopností a jazykovým mistrovstvím, uchovaným i ve vynikajícím českém překladu. no som zvedavá na túto knihu, od rushdieho čakám veľa, tak dúfam, že nesklame
Aikaterine Zverejnené 29. December, 2008 Zverejnené 29. December, 2008 Stephen King - Drobec Drobec bol vždy väčší a mohutnejší ako jeho rovesníci. Silný, ale spomalený chlapík. Pád zo schodov (za otcovho prispenia) nebol zďaleka posledný, ktorý zažil vo svojom bezvýznamnom živote. Dno ho priam magicky priťahovalo a svet ho tĺkol tak, ako on tĺkol svoje obete. Po tom, ako v mladosti ušiel z polepšovne, sa stretáva s Georgeom, príležitostným kriminálnikom, ktorý na všetko pozná odpoveď. Spolu vytvoria obojstranne výhodný vzťah, kde kvality toho druhého dopĺňajú slabé stránky prvého. George vymyslí plán, ako prísť ľahko k peniazom - únos dieťaťa bohatých rodičov a požadovanie vysokého výkupného. V momente, keď Georgea zabijú, Drobec pokračuje v začatej práci na vlastnú päsť. Nedokáže však konať bez svojho mŕtveho kumpána, a preto si ho vytvorí vo forme imaginárneho alter ega. Problémy nedajú na seba dlho čakať. Nebolo by predsa len rozumnejšie zbaviť sa dieťaťa? Drobec je príbeh Claya Blaisdella. Príbeh o nespravodlivosti, ktorou trpel, o zločinoch, ktoré spáchal, o citoch, ktoré nemal komu adresovať.
Aikaterine Zverejnené 31. December, 2008 Zverejnené 31. December, 2008 Ian McEwan - Pohostinnosť cudzincov
Desdemona Zverejnené 31. December, 2008 Zverejnené 31. December, 2008 Jane Austen - Rozum a cit Anglicko na začiatku 19. storočia vyzerá ako rozľahlý park, domácke sídla a v nich šťastní a láskaví ľudia. Ale všetko nie je také idylické, ako to vyzerá. Pani Dashwoodová so svojimi tromi dcérami – Elinor, Mariannou a Margaret – sa po manželovej smrti musí vysťahovať práve z takého útulného sídla. Všetok majetok totiž zdedil John, Dashwoodov syn z prvého manželstva. Nový domov nájdu u vzdialeného príbuzného Sira Johna Middletona, no starosti s dvoma dcérami na vydaj jej zostanú. Do rozumnej Elinor sa zahľadí bohatý a láskavý Edward a ona sa snaží utajiť svoj cit pred matkou i sestrami, o citlivú Marianne prejaví záujem plukovník Brandon. Ktorá z týchto dvoch lások bude naplnená? Zvíťazí rozum, alebo cit?
Aikaterine Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 Nick Hornby - Jak na věc Třicetišestiletý Will Freeman je přesvědčen, že nechce mít děti, a nechápe, proč mu to pořád všichni doporučují. Je pánem svého času, kterého má spoustu díky zděděným autorským právům na vánoční píseň, kterou jeho otec napsal v roce 1938. Chápe ovšem kouzlo osamělých matek, zvlášť když vypadají jako herečka Julie Christe. Marcus je dvanáctiletý kluk, jehož rodiče se rozešli. Jeho účes, šaty, které se nenosí, vrozená záliba v písničkách od Joni Mitchell, jeho pozici na nové škole v Londýně nijak nevylepšují. Stává se terčem pozornosti a šikanování. Jednoho dne se Will setká s Marcusem a jejich osudy se spojí dohromady.
pralinka Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 to som citala aj ja, celkom sranda :-)) ja teraz nic nerozcitavam oddnesku, lebo zajtra na mna caka Socialna politika :lol:
valcik Zverejnené 1. Január, 2009 Zverejnené 1. Január, 2009 ANGLIČTINA PRE SAMOUKOV - kolektív autorov "Táto učebnica vás v 30 lekciách oboznámi bez pomoci učiteľa so základmi angličtiny a umožní vám dohovoriť sa po anglicky v najbežnejších situáciách každodenného života." nuž, uvidíme.. :lol:
nutrinka Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Vojtech Zamarovský - Gilgameš Príbehom o Gilgamešovi sa začínajú dejiny svetovej literatúry – je to jeden z najstarších básnických výtvorov ľudského rodu. Gilgameš sa považuje za najvýznamnejšie dielo starovekej Mezopotámie, tej časti sveta, ktorá sa označuje za „kolísku ľudskej civilizácie“. V podaní Vojtecha Zamarovského sa zoznámime s pútavo prerozprávaným príbehom o púti uruckého kráľa Gilgameša za nesmrteľnosťou. Dielo uchvacuje silou obrazov, sú v ňom skvelé metafory, má priam rafinovane premyslenú osnovu, striedajú sa v ňom farebné popisy s dramatickými scénami a vyniká výstižnosťou myšlienok. Stará krása sa v ňom práve tak dobre znáša s novou ako stará a nová múdrosť.
Aikaterine Zverejnené 2. Január, 2009 Zverejnené 2. Január, 2009 Ernest Hemingway - Slnko aj vychádza Odveká polarita života a smrti, osamelý boj človeka s násilím okolitého sveta i vlastnými slabosťami, veľkoleposť žitia - k týmto témam sa Ernest Hemingway vracia neustále. Dej jeho známeho románu je situovaný do intelektuálneho prostredia Paríža a francúzskej povojnovej bohémy. Americký novinár Jake Barnes, ako mnohí jeho rovesníci traumatizovaný vojnou, hľadá šťastie na potulkách v západnej Európe. I keď ho do istej miery nachádza v cite k lady Brett, ich vzťah nemôže byť naplnený pre jeho zranenie. Fascinujúcu atmosféru paríýskych bulvárov a kaviarničiek striedajú žiarivé obrazy španielskej Pamplony a býčích zápasov, kam sa Jake s priateľmi vyberie hľadať životnú inšpiráciu. Nachádza ju nielen v živom pulze exotického kúta Európy, ale i v ľudsky čistých, opravdivých chrakteroch, typických pre južné kraje, kde lásku, život a smrť spája iba krehké ohnivko..
nutrinka Zverejnené 3. Január, 2009 Zverejnené 3. Január, 2009 Ross Leckie - Hannibal Životopisný román o slávnom kartáginskom vojvodcovi a vojenskom stratégovi Hannibalovi, hrdinovi púnskych vojen, ktorý na sklonku života rozpráva svoj dramatický príbeh. Vojenské ťaženie zo severnej Afriky na Apeninský polostrov je strastiplnou cestou nadaného vojvodcu, ktorý zameral svoje úsilie na krvavý boj proti nenávidenému Rímu. Na tejto ceste mu osud doprial skvelé víťazstvá, ale i zdrvujúce porážky.
Desdemona Zverejnené 3. Január, 2009 Zverejnené 3. Január, 2009 Roald Dahl - Charlie a továreň na čokoládu Neuveriteľné príhody chudobného chlapca v továrni na čokoládu pána Willyho Wonku – najúžasnejšieho, najskvelejšieho, najfantastickejšieho výrobcu čokolády, akého kedy svet videl. Vie vyrobiť všetko, naozaj všetko čo chce: cukrovú penu s chuťou fialiek, lentilky, ktoré menia farbu každých 10 sekúnd, žuvačku ktorá nikdy nestratí chuť, čokoládovú zmrzlinu, ktorá zostane celé hodiny zmrazená a nemusí byť v chladničke, oblizovacie tapety do detských izieb, horúcu zmrzlinu na chladné dni....a tisíce iných dobrôt od výmyslu sveta. Spolu s ním navštívia továreň aj štyri príšerné deti. /No hold som ešte decko :lol: /
Desdemona Zverejnené 5. Január, 2009 Zverejnené 5. Január, 2009 Zdena Frýbová - Připravte operační sál Napínavý psychologický román s kriminální zápletkou se odehrává na kardiochirurgické klinice, kde se denně provádějí náročné operace těžkých srdečních chorob. Sehraný tým lékařů a zdravotníků pracuje bezchybně a efektivně, i když osobní vztahy mezi nimi nejsou vždy ideální, ale při vyčerpávající práci na operačním sále není čas na pitvání malicherných konfliktů. Přesto se příběhy těchto hrdinů dramaticky změní v okamžiku, kdy do nich skrytě zasáhne nepochopitelné a zákeřné zlo, zosobněné jediným člověkem, kterého Zdena Frýbová odhaluje ve skutečné nahotě a zamýšlí se nad tragédií jeho osudu.
Tom182 Zverejnené 5. Január, 2009 Zverejnené 5. Január, 2009 Jan Rybář - Teroristé, válečníci a jiní šílenci Tohle je divoká knížka. Hned na začátku je autor, reportér Jan Rybář, postřelen a proti své vůli tak trochu vstoupí do historie. Následuje padesát více či méně uvěřitelných, avšak skutečných reportáží, v nichž dějiny už tvoří jiné postavy: válečníci, teroristé, diktátoři, ale též obyčejní lidé, jejichž příběhy vzdorují v novinářském archivu zapomnění, protože jsou zkrátka příliš napínavé. Podnikneme symbolickou cestu událostmi, které utvářely svět v posledních dvaceti letech - poputujeme troskami sovětského impéria, od Čečenska po Beslan, když začne věk terorismu, vyrazíme do romantických afghánských hor, prašných a krvavých uliček Iráku a nakonec i do tropického horka věznice na Guantánamu. naozaj uzasna knizka, miestami dych vyrazajuce pribehy z miest kam len malokto vkroci...cita sa so zatajenym dychom
valcik Zverejnené 6. Január, 2009 Zverejnené 6. Január, 2009 Hendrik Willem van Loon - REMBRANDT "Je to kniha plná dobrej nálady, dychtivého myslenia, smiechu, hnevu, rozumu, láskavosti, postrehu, múdrosti, odvahy, lásky k dobrodružstvu, dôvery v ľudský rozum. Je v nej mnoho z tej pestrosti života, ktorú holandskí maliari XVII. storočia tak skvele zobrazovali." (Carl van Doren, kritik.)
Lolisha Zverejnené 6. Január, 2009 Zverejnené 6. Január, 2009 Zdena Frýbová - Připravte operační sál Napínavý psychologický román s kriminální zápletkou se odehrává na kardiochirurgické klinice, kde se denně provádějí náročné operace těžkých srdečních chorob. Sehraný tým lékařů a zdravotníků pracuje bezchybně a efektivně, i když osobní vztahy mezi nimi nejsou vždy ideální, ale při vyčerpávající práci na operačním sále není čas na pitvání malicherných konfliktů. Přesto se příběhy těchto hrdinů dramaticky změní v okamžiku, kdy do nich skrytě zasáhne nepochopitelné a zákeřné zlo, zosobněné jediným člověkem, kterého Zdena Frýbová odhaluje ve skutečné nahotě a zamýšlí se nad tragédií jeho osudu. ja mam momentalne "cas Frybovej"..citam jeden jej roman za druhym :lol: sice ma uz skoro vsetky precitane, ale vzdy sa k tomu vratim rada znova..momentalne je to Frybova - Nedele jako stvorena pro vrazdu klasika s Frybovej humorom a vyborne rozpracovanou psychikou postav
nutrinka Zverejnené 6. Január, 2009 Zverejnené 6. Január, 2009 Christian Jacq - Ramzes. diely Syn svetla, Chrám miliónov rokov, Bitka pri Kadeši, Pani z Abú Simbel, Pod západnou akáciou pentalógia o egyptskom panovníkovi Ramzesovi. Jacqa som už dlho nečítala, navyše mi uňho akosi platí čím dlhšia séria, tým lepšia, tak sa teším, zatiaľ to je také aké som čakala :lol:
phersu Zverejnené 7. Január, 2009 Zverejnené 7. Január, 2009 valcik pekna kritika, ale tu knihu som odlozil nebavila ma asi bola vtedy zla karma nut konečne si sa odvážila? :lol: po roku presvedčovania sa :) John Steinbeck - O byšiach a ľudoch Dva nemajetní zemědělští dělníci přicházejí ve 30. letech 20. století pracovat na farmu do salinaského údolí. Každý z nich má jinou povahu, oba však spřádají sny a iluze, že jednou se jim podaří mít své vlastní hospodářství a budou tam chovat králíky. Doba je hodně zlá; a nejhorší se teprve rýsuje. Ochranářský a prozíravý George správně tuší, že slaboduchý silák Lennie by nechtě mohl způsobit katastrofu... Světoznámá novela přináší působivý příběh, vystavěný na dialozích hrdinů, v němž osudové zlo nenávratně zničí idylickou touhu po klidném životě. O myších a lidech patří k nejhodnotnějším kratším prózám Johna Steinbecka. Toto dílo bylo úspěšně zfilmováno a odneslo si řadu nejvyšších ocenění. On sa nejako rád vracal k údoliu Salinasu...Asi preto že tam vyrástol
valcik Zverejnené 7. Január, 2009 Zverejnené 7. Január, 2009 valcik pekna kritika, ale tu knihu som odlozil nebavila ma asi bola vtedy zla karma možno to nebude len zlá karma, phersu. tiež som mal najprv takýto dojem. knihu mám v jednom zo starších vydaní, už dávnejšie som po nej siahol, no dopadlo to rovnako ako si spomenul - nebavila ma a odložil som ju. teraz som však odhodlaný, skúsim čítať pomaly (pár stránok denne) a ak sa dostanem na koniec, šuchnem sem recenziu. :-) (..kritik, ktorého som citoval, pochádza z rovnakej krajiny ako autor knihy, možno nebol úplne objektívny, ktovie..)
phersu Zverejnené 7. Január, 2009 Zverejnené 7. Január, 2009 No vidím, že aspoň v tejto knihe som neostal sám :lol:. Holandsky spisovateľ píše o holandskom maliarovi a kritiku píše holanďan to je dobré :). Držím palce :)
nutrinka Zverejnené 7. Január, 2009 Zverejnené 7. Január, 2009 nut konečne si sa odvážila? :lol: po roku presvedčovania sa :)nepreháňaj zas, tie knižky máme pol roka :) no presviedčať som sa musela dlho, ale včera som sa nevedela odtrhnúť od knižky ;)
Desdemona Zverejnené 8. Január, 2009 Zverejnené 8. Január, 2009 ja mam momentalne "cas Frybovej"..citam jeden jej roman za druhym :) sice ma uz skoro vsetky precitane, ale vzdy sa k tomu vratim rada znova..momentalne je to Frybova - Nedele jako stvorena pro vrazdu klasika s Frybovej humorom a vyborne rozpracovanou psychikou postavJa som zatiaľ od nej čítala dva romány a boli úžasné. Aj ked v tých veciach z biochémie a medicíny som úplný lajk, dokáže to napísať tak, že sa od toho nemôžem odtrhnúť :lol:
Bijou Zverejnené 8. Január, 2009 Zverejnené 8. Január, 2009 Vladislav Savenko - Karma a osud Autor, který patří mezi bílé mágy, popisuje své pestré zkušenosti s častými lidskými problémy, viděny z hlediska uřknutí, očarování, kletby nebo třeba jen "pouhé" závisti. Poukazuje na souvislosti mezi negativním myšlením a nemocemi či problémy v osobním životě. Uvádí cenné rady a cvičení pro pozitivní, harmonický a proti škodlivým vlivům chráněný život. Nikdo nikdy není totiž pouze nevinnou obětí, a tak pokud budete dbát o správný život a psychohygienu, nemusíte se ničeho bát. /by martinus.sk/
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz