Desdemona Zverejnené 15. Október, 2008 Zverejnené 15. Október, 2008 Tiene démonov som čítala... páčili sa mi keď som bola mladšia, teraz na nich nevidím nič z toho, čo ma predtým tak uchvátilo. asi starnem :lol: v každom prípade, má to aj druhý diel.. Skok do tmy myslím... Čo ja viem...mne sa to páči a už to čítam druhý raz :) Ten druhý diel som ešte nečítala, ale chcem si aj ten prečítať, no najprv ho niekde musím vypátrať :)
Aikaterine Zverejnené 15. Október, 2008 Zverejnené 15. Október, 2008 na martinus sk ho majú, ak chceš kúpiť :lol: ja čítam opäť Remarque - Cesta späť potrebujem rozbor tej knihy kvôli SOČke..
Desdemona Zverejnené 15. Október, 2008 Zverejnené 15. Október, 2008 To viem, no mne stačí požičať :lol: Musím ešte prekutrať našu knižnicu :)
Aikaterine Zverejnené 16. Október, 2008 Zverejnené 16. Október, 2008 Erich Maria Remarque - Jiskra života Koncentrační tábor Mellern slouží jako odkladiště vězňů - převážně Židů, kteří v důsledku tělesné slabosti již nejsou schopni žádné práce. V nelidských podmínkách, špíně a o hladu, navíc pod kuratelou bezcitných fašistických katanů tady na sklonku války "přežívá" dvanáct "veteránů", obklopených řadou nově příchozích zbídačelých kostlivců. Téměř všichni již ztratili svou osobnost, minulost a individuální lidské rysy, jejich ponížené lidství se omezuje jen na základní živočišné potřeby. Z vědomí si vytěsnili všechny city včetně nenávisti. Dodržují přísnou anonymitu - stali se pouhými vězeňskými čísly s koncentráčnickými mimikrami. Přesto se mezi nimi najdoui výjimky, kteří si dokázali zachovat své "já", jako lékař Berger, obchodník Lebenthal či bývalý novinář zvaný 509. Ti všichni se neúnavně snaží vězně, kteří ještě neztratili schopnost myslet, vyburcovat z letargie, pomoci jim přežít zdejší peklo a vykřesat v nich alespoň "jiskřičku naděje" a víru v nový život, jenž je už na dosah.
Tom182 Zverejnené 16. Október, 2008 Zverejnené 16. Október, 2008 Afshin Molavi - Toulky Persií Zaujimavo podany cestopis po krajine starovekej Perzie, autor je Iranec zijuci v US, ktory sa vratil do svojej vlasti a uzasnym spobom opisuje Iran, Irancov, navstevuje znamne i menej zname miesta a vsetko pretkava nitou historie, politky a sucasneho zivota. Ak sa clovek zacita, tazko sa prestava...
phersu Zverejnené 17. Október, 2008 Zverejnené 17. Október, 2008 George Hart - Egyptské mýty O stvorení sveta, bohov v egyptskej mystike
phersu Zverejnené 18. Október, 2008 Zverejnené 18. Október, 2008 Miranda Green - Keltské mýty Divoké bohyne vojny, slnečné božstvá, ľudské obeti alebo tajemstvo Iného sveta to su len niektoré témy, ktoré su v tejto knihe.
Aikaterine Zverejnené 18. Október, 2008 Zverejnené 18. Október, 2008 Erich Maria Remarque - Tiene v raji Obraz nemeckých emigrantov, ktorí za nacizmu a počas druhej svetovej vojny hľadali útočisko v iných krajinách. Tentoraz je to Amerika, vlastne mesto New York, kde hŕstka bezdomovcov zápasí nielen o miesto v živote, ale daktorí aj o holý život, kde ľudia utekajú nielen pred nacistickým prenasledovaním, ale aj za vidinou raja. Je to defilé postáv, ktoré trpie nostalgiou, zápasia s minulosťou a prítomnosťou, milujú sa a nenávidia. Román vyšiel až po autorovej smrti (r. 1971).
phersu Zverejnené 21. Október, 2008 Zverejnené 21. Október, 2008 Philipp Vandenberg - Tajomstvo veštiarní Archeológovia dešifrujú najlepšie stráženú záhadu antiky. Z obsahu: Veštiareň zosnulých pri Acheronte, Umelé hlasy v Dódóne, Proroci v oáze Siwa, Záhada Didymy, Klaros - veštiareň tisících mien, Delfy - najzápadnejší pupok sveta, Keď Pýtia sedela na trojnožke, Bohovia, kňazi, šarlatáni, Aj bohovia sú podkupní... veľmi dobrý stav, brožovaná, 264 strán, doplnené čiernobielymi fotografiami
Aikaterine Zverejnené 21. Október, 2008 Zverejnené 21. Október, 2008 Ian McEwan - Betonová zahrada Příběh o generačním problému, pocitu osamělosti a neuchopitelnosti okolního světa zcela strhujícím způsobem odhaluje syrovost současnosti, kde takové faktory jako rozpad rodiny, nenávist anebo tragédie jsou spíše symbolem stejně jako zahrada zalitá betonem, čímž jako by se mělo stmelit to, co se nenapravitelně jednou rozpadlo.
Aikaterine Zverejnené 21. Október, 2008 Zverejnené 21. Október, 2008 a aké to bolo? vo všeobecnosti nemám dobré skúsenosti so sfilmovaním kníh.. s knižkou som len začala, prvých pár strán som prečítala, ale začína to dobre.čítam na nutrinkine odporúčanie, tak som zvedavá, ako to dopadne :lol:
cizy Zverejnené 21. Október, 2008 Zverejnené 21. Október, 2008 podla mna bol ten film dobry, ja som zas necital knihu, tak to nemozem objektivne posudit...
Aikaterine Zverejnené 23. Október, 2008 Zverejnené 23. Október, 2008 Ladislav Švihran - Ako zomierajú diktátori rekonštrukcia posledných dní a hodín diktátorov z novodobých dejín
Bijou Zverejnené 23. Október, 2008 Zverejnené 23. Október, 2008 Coelho - Brida Príbeh Bridy, pôvabnej írskej dívky a jej cesty za poznaním. Pri svojom hľadaní stretne múdreho muža, ten ju naučí prekonávať strach a ženu, ktorá ju naučí tancovať v rytme skrytej hudby sveta. Obaja sú si vedomí jej výnimočného vnútorného daru.
chrust Zverejnené 25. Október, 2008 Zverejnené 25. Október, 2008 Kedysi som čítaval knihy na metráky :lol: ,ale posledných zopár rokov mám niejaký útlm.Chcem sa k tomu vrátiť,ale niejak sa nemôžem prinútiť a jednu knihu čítam aj niekoľko mesiacov :) .Teraz mám rozčítané "Paměti kata Mydláře".Je to story pražského kata z doby Rudolfa II.Ešte som to nedočítal,ale už som "absolvoval" v tejto knihe útrpnú tortúru alchimistu Eduarda Kelley-ho,ktorého si možno pamätáte ako postavu z filmu "Císařův pekař - pekařův císař".
Sniper Zverejnené 26. Október, 2008 Zverejnené 26. Október, 2008 Michael Palmer - Smrteľná infekcia Istá uhoľná spoločnosť uskladňuje v baniach toxický odpad, ktorý je pravdepodobne príčinou úmrtí niekoľkých ľudí na záhadnú chorobu počas ktorej najprv zošalejú až nakoniec zomrú.
phersu Zverejnené 28. Október, 2008 Zverejnené 28. Október, 2008 Angelika Vahlenová - Sedem divov sveta Stavby neobycajnej velkosti, krásy, nákladné, jedinečné s vynaložením ohromného úsilia. Kde presne stáli? Čo z nich ostalo? Čo všetko našli archeológovia? To všetko sa dozviem tu :lol:
Desdemona Zverejnené 29. Október, 2008 Zverejnené 29. Október, 2008 Maxim E. Matkin - Mexická vlna Mexická vlna je najsmutnejšia a najkrajšia Matkinova kniha. Na rozdiel od prvých dvoch kníh sú však hlavné postavy tri – súrodenci Tereza a Henry a ich nevlastná sestra Verona, kvôli ktorej otec odišiel od rodiny. Napriek tomu sú však priateľmi. Mexická vlna je iná aj tým, že sa odohráva na Slovensku, aj tým, že hrdinov sledujeme v skutočne epickom rozpätí takmer dvoch desaťročí. Nájdeme v nej otrasné detské svetríky, zväzarmovské krúžky, koridory a štrnganie kľúčov na námestí, únos prezidentovho syna, zmarené referendum a rozdelenie republiky, zverejnenie zoznamov ŠtB, ale aj vstup do Európskej únie a postup Artmedie do Ligy majstrov… Ešte omnoho viac tvorí kulisy príbehov trojice súrodencov, len málo veselého v láske, v práci, v živote…
phersu Zverejnené 2. November, 2008 Zverejnené 2. November, 2008 Sabatino Moscati - Féničania O pôvode tohto národa na blízkom východe, severe Afriky a v iných kútoch Starovekého sveta. Autor sa tu zamierava na všetky aspekty Fénickej civilizácie, pôvod, náboženstvo, ekonomokia, politika, kultúra...
Aikaterine Zverejnené 4. November, 2008 Zverejnené 4. November, 2008 Henri Beyle Stendhal - Kartúza parmská Kartúza parmská je Stendhalov veľmi úspešný román, ktorý je akousi štúdiou talianskeho života po roku 1815. Vystihuje realistické skutočnosti vtedajšej spoločnosti. Dej sa odohráva v prvej polovici 19.storočia. Autor v ňom poukazuje na rozdiely medzi jednotlivými spoločenskými vrstvami.Pravdivo zdôrazňuje v románe fakt, že všetko čo sa hýbe a smelšie dýcha, je v rozpore s politikou vládnucej triedy, ktorá odmieta akýkoľvek pokrok, o všetkom rozhodujú intrigy, špehúnstvo a svojvôľa najmocnejších.
nutrinka Zverejnené 5. November, 2008 Zverejnené 5. November, 2008 Hans Bardtke - Příběhy ze starověké Palestiny Autor prevádza čitateľa po vykopávkových poliach Palestíny, kde archeológovia odkrývajú mestá a miesta, ktoré sú síce v európskom kultúrnom povedomí známe z literárnych tradícii Starého a Nového zákona dvetisíc rokov, ale donedávna zostávali skryté v návrší zrúcanín
BLeeCraleek Zverejnené 6. November, 2008 Zverejnené 6. November, 2008 Terry Pratchett - Věda na zeměploše
Aikaterine Zverejnené 7. November, 2008 Zverejnené 7. November, 2008 Johannes Mario Simmel - Všechno přiznávám, všechno Tento příběh se odehrává v Německu a Rakousku padesátých let. Hrdinou není tvrdý muž, který si se vším poradí a všechno zvládne, ale spíš "smutný, nemocný mužíček, který si sám zoufá, ničemu nevěří a má strach"… Tajným trikem se dozví, že jeho dny jsou sečteny, další život a až hektickou aktivitu určuje už jen nevyléčitelná choroba. Veškeré úsilí věnuje tomu, aby se vyvázal ze všech společenských a osobních vztahů, aby i za cenu podvodu a vraždy dosáhl vnější a vnitřní nezávislosti. Zaskočen neočekávanou úlohou otce duševně narušeného, asociálního dítěte sepisuje pod ochranou ředitele dětského ústavu a psychologa historii svého života a přiznává všechno, čeho se dopustil, a teprve nyní, na prahu smrti, si to plně uvědomuje.
Lolisha Zverejnené 7. November, 2008 Zverejnené 7. November, 2008 Niznansky - Lasky Zofie Bosniakovej chora doma sa vraciam ku knizkam uz niekolkokrat precitanym :lol: historicky roman zo 17. storocia
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz