Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

...zdravim čitatelov....na dovolenku so mnou cestovali 3 knihy - Anglicky pacient od M.Ondaatje, Komu zvonia do hrobu - Hemingway (zdravim Aikaterine) a nieco z "romantiky" (chichi): Hannibal od T. Harris....ale posledne 3 dni uz nebolo co citat, urcite by som zmakla i stvrtu....R

Zverejnené

tiež som stiahla to Memento... ale predpokladám, že mi to bude trvať strašne dlho, chýba mi taký ten kontakt s knihou :)

Aj ja zdravím, Ronja :lol:

Zverejnené

neviem, či si čítal Na východ od raja, je to tuším najhrubšia Steinbeckova kniha, ale oplatí sa, geniálna, vôbec tam tých pár rozvláčných strán nevadí... milujem ju !!!!!

Už sme dvaja ktorí ju milujú :lol: teraz som ešte smutný že to nemá Ďalších 1000 strán :)

John Steinbeck - Toulky s Charleym

V jedné ze svých nejpopulárnějších a čtenářsky nejvděčnějších knih podává Steinbeck svým nezaměnitelným způsobem obraz Ameriky, jak ji poznal během čtyřměsíční cesty napříč kontinentem ve druhé polovině roku 1960.

I po více než čtyřech desítkách let od svého vzniku zůstává jeho zpráva, motivovaná autorovým rozhodnutím „pokusit se znovu objevit tuto obrovskou zemi“, cenným svědectvím o měnící se tváři Ameriky v dramatické éře přelomu padesátých a šedesátých let i o Steinbeckovi jako jejím humorném či skeptickém, vždy ale vnímavém a hluboce lidském pozorovateli.

Zverejnené

ale predpokladám, že mi to bude trvať strašne dlho, chýba mi taký ten kontakt s knihou

presne tak... ja asi nedokážem takto čítať, chcem sa vyvaliť do postele, dať si good čajík a v pohode a kľude sa ponoriť do príbehu, takto mi to nejde... neznášam čítanie kníh na compe :lol:

Zverejnené

QUOTE (Bijou @ 22. 9. 2008 20:12:13) *

neviem, či si čítal Na východ od raja, je to tuším najhrubšia Steinbeckova kniha, ale oplatí sa, geniálna, vôbec tam tých pár rozvláčných strán nevadí... milujem ju !!!!!

Už sme dvaja ktorí ju milujú agree.gif teraz som ešte smutný že to nemá Ďalších 1000 strán

Na vychod od raja je uzasna kniha..som si ju aj zohnala v jednom antiku a troni mi na policke v mojej domacej kniznici

ked som ju sestre pzicala, tiez bola viac nez spokojna..plne odporucam kazdemu :lol:

ja teraz nejako vobec nestiham casovo..ani dostat sa do kniznice..

snad este tyzden aj nieco a konecne bude aj cas

Zverejnené

Johannes Mario Simmel - Láska je len slovo

Děj knihy je situován do poválečného Německa šedesátých let a v mnoha epizodách autor přímo naráží na náladu a názory tehdejší společnosti, především na názory mladých lidí, kteří si teprve teď uvědomili, co jejich rodiče během války dopustili. Kromě toho se autor zaměřil hlavně na vývoj vztahu obou hlavních hrdinů. Zpočátku byla jejich láska spíše fyzickou přitažlivostí, ale postupně přecházela víc a víc do srdce a oni zjistili, že jsou naprosto stejní, jako jeden, a od té doby nemohli jeden bez druhého žít. Události nejsou vylíčeny chronologicky. Oliver během svého života sám sepsal pravdivý příběh jejich lásky a svou knihu pojmenoval "Láska je jen slovo". Před odletem do Lucemburska ji s Verenou zanesli do nakladatelství, ale když nakladatel, pan Lazarus, knihu dočetl, byl už Oliver mrtev a jeho kniha byla nakonec zničena.Z celého příběhu je patrná hlavně víra hlavních hrdinů v moc lásky, s jejíž pomocí překonávali stavy strachu, beznaděje a bezmocnosti. Bohužel se na konci příběhu ukázalo, že jsou na světě věci daleko mocnější.

som zvedavá, mám rada Simmelov štýl, tak dúfam, že ma nesklame :lol:

Zverejnené

Vajanský: Suchá ratolesť

Lermontov: Hrdina našich čias

v oboch knihách som len na začiatku, takže netuším ešte o čom sú...

Zverejnené

Suchú ratolesť som mala kedysi povinné čítanie, dokonca ju mám doma, bola vtedy taká edícia, kde sa povinné čítania a podobné veci do školy dali kúpiť za celkom lacný peniaz ... takže Vajanského Suchá ratolesť je doma, spolu so zopár ďalšími podobnými knihami ... svojho času na strednej som sa do nej začítala asi na desiatich miestach, raz som dokonca skúsila začať čítať ... nech mi pán Vajanský odpustí, ale téma odumierajúceho slovenského zemanstva ma prestala baviť po jeden a pol strane ... takže budem rada, keď tu Arwiel po úspešnom prečítaní napíše, o čom to teda vlastne je ... dej, nejaký dej ... :lol:

pardon za off topic, pokračujte v čítaní : )

Zverejnené

William Faulkner - Suchý september

výber z Faulknerových poviedok; rôzna tematika

Zverejnené

Zdena Frýbová - Z neznámych dôvodov

Ani neviem, kedy ma tak kniha naposledy zaujala...nemohla som sa od toho odtrhnúť...fakt super :lol: :) :)

Zverejnené

Bukowski - Ženy

Autobiografické velmi naturalistické vyprávění 50-ti letého spisovatele Henryho Chinaski.

Na začátku se dozvídáme, že několik let neměl ženu. Potom je ale v podstatě celá kniha o jeho vztazích se ženami a o alkoholu. Popisuje, jak ho cizí ženy, fanynky nebo kamarádky z minulosti navštěvují v jeho kalifornském domě. Všechny tyto ženy bývají o 20-30 let mladší. Někdy jezdí i on za nimi, ale každá návštěva probíhá téměř stejně. Nejprve vedou bezvýznamné dialogy, které jsou doplňovány plechovkami piva, lahvemi whisky nebo jiného alkoholu a potom spolu skončí v posteli. Všechny ženy i postelové scény jsou popisovány do nejmenších detailů. Ráno se probudí, pokračuje v alkoholovém opojení a těší se, až přijde nějaká další. Takhle probíhá u Henryho každý den, při dobré náladě píše knihy o ženách a občas je někde předčítá, aby si vydělal na nájem. Ze čtení si ale většinou nic nepamatuje, protože je vždy opilý.

Každý den přichází a odchází jiné ženy, on si ale z jejich odchodu nic nedělá. Milejší je mu chlast a on je mu věrnější než ženám. Na konci knihy si ale uvědomí, že jedna žena mu za to asi stojí, a tak poprvé v životě odmítne milenku.

Zverejnené

Jana Součková - Staroveký predný východ

O kultrúre a umení starovekých civilizácií od Sumerov až po Peržanov...

Zverejnené

Michael Grant - Židé v římském světě

o Židoch v rímskom svete

Zverejnené

Stephen King - Geraldova hra

To, čo sa začína ako tichá idylka manželov v strednom veku, nachádzajúcich potešenie v nezvyčajných vypätých erotických dobrodružstvách, sa končí traumatizujúcim bojom opustenej ženy o prežitie. Americký autor Stephen King neostáva ani v tomto románe nič dlžný svojej povesti majstra hororu, napätia a nezvyčajných zvratov.

ale konečne som našla v knižnici Memento, takže len čo dočítam Kinga, pustím sa doňho :lol:

Zverejnené

všetko rozčítané je už dočítané, takže dnes večer alebo zajtra už konečne začnem Memento

Zverejnené

to ti dá až toľko námahy prečítať si úvodný príspevok a aspoň trochu sa držať pravidiel? a asi by ti aj ruky odpadli, keby si k tej knihe napísal autora :lol:

• Pridať bod 1
Zverejnené

Robert Westall - Tiene démonov

Autor šiestich vzrušujúcich príbehov je uznávaný majster rozprávač. Niektoré poviedky majú len nezvyčajný rámec, iné sú od začiatku do konca plné napätia a hrôzy z neznámeho. Každý príbeh výdatne načiera do sveta fantázie a sľubuje hodnotný čitateľský zážitok.

Zverejnené

Tiene démonov som čítala... páčili sa mi keď som bola mladšia, teraz na nich nevidím nič z toho, čo ma predtým tak uchvátilo. asi starnem :lol:

v každom prípade, má to aj druhý diel.. Skok do tmy myslím...

ja sa teraz chystám na

Erich Maria Remarque - Miluj blížneho svojho

Zverejnené

ponoril som sa do sveta science fiction. :-)

už pár týždňov čítam príbeh o mimozemskej, vyspelej inteligencii, ktorá do našej galaxie vyslala záhadnú, obrovskú loď. ľudia jej dali meno Ráma. príbeh pôvodne napísal zosnulý A.C.Clarke.

už dávnejšie som si prečítal prvú časť, ktorá má názov Setkání s Rámou, vtedy som však netušil, že kniha má pokračovanie. tentokrát sa mi podarilo zohnať všetky časti príbehu, pokračujem teda knihami Návrat Rámy, Zahrada Rámova a Ráma tajemství zbavený.

A.C.Clarke napísal sám len prvé dve časti, pri ostatných s ním spolupracoval Gentry Lee. príbeh pokračuje v dielach Poslové Rámových světů a Noc dvojího úplňku, ktoré už napísal Gentry Lee sám.

Zverejnené

valcik,

trochu mimo, ale k téme : napíš potom, ako sa ti čítali tie pokračovania ... mám ich stiahnuté ako e book, ale po tom originálnom prvom diele sa neviem odhodlať prečítať tie ďalšie

Zverejnené

prečítal som doteraz prvé tri knihy, tak ich posúdim. :-)

najviac ma zaujala prvá časť, Setkání s Rámou. bolo tam veľa otázok, náznakov a predstáv, na ktoré si odpoveď musel nájsť každý sám. je to majstrovský kúsok, ako sa i dalo od autora čakať.

pokračovanie, knihu Návrat Rámy som čítal s menším nadšením, ale je napísaná rovnako pútavo a tiež neponúkne odpoveď na všetko, čo autor naznačil v prvej časti. po dočítaní som nebol sklamaný a tešil som sa na pokračovanie.

Zahrada Rámova sa mi zdala v porovnaní s prvými dvomi časťami o poznanie slabšia. nuž, je vidno že A.C.Clarke už na diele nepracoval sám. autori sa odklonili do pôvodnej tajomnej atmosféry, ktorá sa mi na prvých dvoch knihách veľmi páčila. v tejto knihe sa viac zaoberali otázkami ľudskej kultúry a civilizácie, čítal som viac zo zotrvačnosti, ako s nadšením.

zvyšok doplním, keď dočítam všetko. :-)

Zverejnené

P.O.Hviezdoslav: Žalmy a hymny

... no, oslavy Boha a tak... hrozné čítanie, ale musím...

P.O.Hviezdoslav: Hájnikova žena

... ani na strednej som to nečítala, ale no... musím...

A.S.Puškin: Boris Godunov

... už som to čítala, aj písala o čom to je, ale musím si osviežiť pamäť keďže mám z toho referát...

v podstate sú tieto knihy mojou povinnou literatúrou na výške, zo slovenčiny a ruštiny...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov