Lolisha Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 ja som ho raz kupila sestre , knihu "Najkrajsia zena v meste".. s tym, ze som si nebola ista, ci sa trafim do jej humoru, tak som sa s nou dohodla, ze ked sa jej bude pacit, si ju necha, ked nie, necham si ju ja.. skoncilo to tak, ze sestricka mi knihu vratila s tym, ze sa celu dobu na dovolenke bala, ze niekto ju otvori, ze co to cita a a ona sa bude hanbit...takze kniha je u mna doma a ja som si Bukowskeho zamilovala :lol: toto Faktotum je ale vlastne len druha kniha, ktoru od neho citam..povodne som chcela "Vsechny rite sveta i ta ma", ale na ta sa mi zatial este nedostala do ruky
phersu Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 Všechny řitě světa i ta má a Paměti starého chlapáka sú najlepšie čo som od neho čítal. Ostatné už neboli také dobré. Ja keď som sa zoznámil s Bukowskim tak som bol úplne vo vytržení. :lol:
nutrinka Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 keď Bukowskeho, tak Paměti starého chlapáka, to je povinná jazda čítala som aj Všechny řitě světa i tá má a Poštovní úřad, ktoré boli tiež skvelé, ale Paměti boli z týchto troch podľa mňa naj
chlapeczjuhu Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 este lepsia je jeho poezia. Love Is A Dog From Hell je neprekonatelna, tak isto War All The Time.zbieram bukowskeho.
Lolisha Zverejnené 29. August, 2008 Zverejnené 29. August, 2008 k tym dvom kniham sa od neho este planujem urcite dostat :)z tych dvoch, co som citala, ani neviem povedat, ktora sa mi paci viac..to prve boli poviedky, toto je uceleny pribeh..chinaskiho a jeho praca, ci zeny, to nema chybu :lol: povedala by som, ze obe su vynikajuce, na oboch sa mi paci nieco uplne ine a keby som mala povedat, ze ktora je lepsia, nevedela by som sa rozhodnut...
Cat the Philosophist Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 to vyzera dobre.. Vyzerá, ale nie veľmi odporúčam. Je to miestami písané pomerne fádnym štýlom a ak sa budeš chcieť prepracovať minimálne do stredu knihy, priprav si šálku silnej kávy alebo dva poháre čierneho čaju lúhovaného minimálne 3/4 hodiny. To aby si nezaspala... :lol: Betty Mahmoodyová Z lásky k dieťaťu Voľné pokračovanie Mahmoodyovej knihy Bez dcéry neodídem. Pri prednáškovom turné po USA, Európe a Austrálii sa Betty veľmi často stretávala s prípadmi matiek (aj otcov) okradnutých o to najcennejšie - o deti. Matiek, ktorým manželia - cudzinci uniesli deti do inej krajiny, je nielen v USA, ale po celom svete veľmi veľa. V prvej časti knihy Betty opisuje svoj návrat do do vlasti, druhú časť tvoria príbehy matiek, ktoré zažili podobnú skúsenosť ako autorka.
Lolisha Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 to pokracovanie "Bez dcery neodidem " som citala asi pred dvoma rokmi..je to fajn knihasamozrejme ina ako prvy diel, ale ja som bola spokojna s tym, co mi to dalo
chlapeczjuhu Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 haha to mi pripomenulo knihu "Bez dcery som neodisla" co napisala jedna moja kamaratka.
Desdemona Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 Bez dcéry neodídem bola skvelá kniha, nemohla som sa od nej odtrhnúť a Z lásky k dieťaťu som čítala tiež...niektoré tie príbehy...nemohla som uveriť, že toto sa na svete deje..únos dieťaťa rodičom :lol: :) :) a chlapeczjuhu ty poznáš osobne Timeu Keresztényiovú??? Tá myslím napísala Bez dcéry som neodišla...
chlapeczjuhu Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 uhm poznam. robili sme spolu niekedy davno
Cat the Philosophist Zverejnené 30. August, 2008 Zverejnené 30. August, 2008 to pokracovanie "Bez dcery neodidem " som citala asi pred dvoma rokmi..je to fajn kniha samozrejme ina ako prvy diel, ale ja som bola spokojna s tym, co mi to daloÁno, celkom dobré. Ale pri čítaní niektorých osudov som jednoducho musela vypnúť a začať sa zaoberať niečím iným. Príbeh Muriel a Rámeza mi prišiel úplne absurdný, nie však nepravdivý a nezmyselný - zaujímavé, ako prefíkaná matka dokázala poštvať svoju dcéru proti manželovi a zmanipulovať svoje tri vnučky, hm. Osud Christy a Riaza radšej ani nespomínam... :lol:
nutrinka Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 Gabriel García Marquéz - Opadané lístie, Plukovníkovi nemá kto napísať, Zlá hodina V diele Opadané lístie, naznačujúcom línie autorovej neskoršej tvorby, sa prvý raz stretávame s mestečkom Macondom. Jeho postupný úpadok stelesňuje hlavný hrdina príbehu, lekár, vydedenec spoločnosti a terč nenávisti obyvateľov. Dramatický príbeh je podaný vnútorným monológom troch postáv: otca, dcéry a vnuka. Hrdinom ďalšej novely Plukovníkovi nemá kto napísať je hrdý veterán, ktorý márne čaká na svoju penziu a po synovej smrti žije osamotený. Jeho jedinou nádejou je kohút, ktorého plukovník pripravuje na zápasy, symbolizujúci vzdor a vieru v budúcnosť. Próza Zlá hodina pôsobivo zobrazuje ovzdušie násilia, letargie a strachu, čo v meste rozsieva obávaný starosta, ktorý sa usiluje nájsť pôvodcov hanopisov odhaľujúcich skorumpovanú morálku.
Cat the Philosophist Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 Konečne som sa k tomu dopracovala: :) Mé slzy z ůstaly v Iráku Jana Švecová Neskúsená a naivná, ušľachtilými citmi vedená a propagandou zneužitá mladá dievčina Věra odchádza počas Prvej vojny v zálive do Iraku. Jej cieľom je pomáhať jednoduchým prostým ľuďom. Jej misia je však hneď v zárodku ukončená katastrofou - výbuchom bomby. Počas tejto misie stretáva v Iraku osudovú lásku, vzdelaného Ahmana zo starého arabského rodu. Po jeho boku prežíva všetky radosti i trpkosti nového života; na pozadí rúcajúcej sa, ale stále kruto vzdorujúcej Saddámovej diktatúry. Tom Výborná knižka - síce sa ľahko číta, ale príbeh je veľmi silný. Práve čítam tú pasáž o bombardovaní iránskej školy a nie je mi veru všetko jedno. Nechýba však ani jemný humor a tuším, že som si všimla zopár hanlivých slov na adresu prezidenta Busha. :lol: :)
Tom182 Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 dakujem za odporucanie..teraz mi ostava len dufat, ze ju niekde najdem :lol:
Lolisha Zverejnené 1. September, 2008 Zverejnené 1. September, 2008 jedna mala oddychovka z detstva - Montgomeryova - Anna zo zeleneho domu a k tomu este Feuchtwanger - Zidovka z Toleda
Aikaterine Zverejnené 2. September, 2008 Zverejnené 2. September, 2008 Anna zo zeleného domu.. normálne mám chuť prečítať to po dllllhej dobe zas :lol: no, aktuálne Stephen King : To
Lolisha Zverejnené 2. September, 2008 Zverejnené 2. September, 2008 "To" je moja najoblubenejsia z Kingovych knih :lol:
Desdemona Zverejnené 2. September, 2008 Zverejnené 2. September, 2008 Vladimir Nabokov - Lolita Hlavnou postavou románu je spisovateľ Humbert Humbert, ktorý pricestuje z Európy do USA, aby prednášal francúzsku literatúru. Nájde si ubytovanie u vdovy, matky dvanásťročnej Dolores, prezývanej Lo alebo Lolita. Humbert postupne prepadne kúzlu mladého dievčaťa...
Cat the Philosophist Zverejnené 3. September, 2008 Zverejnené 3. September, 2008 Mé slzy zůstali v Iráku - najprv som nadobudla pocit, že ide o ľúbostný román pre veľké deti, ale postupom času som si mienku poopravila. :lol: "To" od Kinga je výborná vec, s otcom sme ju toľkokrát čítali, že sa nám doslova rozpadla pod rukami a museli sme ju niekoľkokrát pozliepať. Teraz čítam: Markíza de Sade Sibylle Knaussová Parížska opera, opojné slávnosti a nákladné divadelné inscenácie na vidieckom rodinnom sídle - to všetko a mladícky bezočivý šarm duchaplného markíza de Sade robili z Renée-Pélagie na začiatku ich manželstva šťastnú ženu. Netušila nič o temných stránkach svojho manžela. Nevedela, čo si ľudia po celej krajine ukradomky pošuškávali: przniteľ dievčat, sodomista, bohorúhač najhoršieho druhu. Po rokoch trápenia si uvedomí, že jej romantické sny sa nikdy neuskutočnia. Navyše toto manželstvo vyvrhne ju a celú jej rodinu na okraj dvorskej spoločnosti. Kto bola táto žena, ktorá sa vydala za markíza de Sade? Bola frivolná, naivná alebo sama obeťou sexuálnej posadnutosti? A kto bol on vo svetle tohto manželstva? Z Bastily, kde písal svoje šokujúce knihy, posielal aj najnežnejšie listy svojej žene. Bol "vynálezca sadizmu" schopný milovať?
Ronja Zverejnené 5. September, 2008 Zverejnené 5. September, 2008 ...momentalne nieco od A.Christie....lahsi zaner = relax...nieco od Dostojevskeho...toho mozem vzdy - je to vynikajuci znalec ruskej duse a dobry pozorovatel ludskych charakterov......a este nieco pre poucenie a prehlad - dielo vyzaduje sustredenie, - je to od R.Service - Rusko (experiment s jedním narodem) - od r. 1991 do soucasnosti....odporucam pre zaujemcov - kniha je vyborne, zrozumitelne napisana, ziskate prehlad o zapase Ruska s demokraciou (v cestine)...prajem pekny den...R
Lolisha Zverejnené 5. September, 2008 Zverejnené 5. September, 2008 Montgomeryova - Anna z Avonlea pokracujem v pohodovom, oddychovom citani z mojho detstva :lol: ale dnes uz planujem skocit do kniznice
arwiel Zverejnené 5. September, 2008 Zverejnené 5. September, 2008 Alexander Sergejevič Puškin : Eugen Onegin dielo ma teda nenadchlo, dobre sa číta, pretože je písané v rýmoch dej som pravdepodobne nepochopila, no v podstate (ak som aspoň to pochopila) je to príbeh o láske Eugena a Tatiany... Eugen bol kedysi záletník podporujúci nevery vydatých slečien, potom sa to ale zmenilo, po smrti jeho strýca odišiel bývať na vidiek, kde sa zoznámil s Tatianou a Lenským, mladíkom, ktorému sa páčila Tatianina spoločníčka Oľga... prečo sa ale Eugen s Lenským pohádal som nepochopila, no Lenský ho vyzval na duel, kde Eugenovou rukou (pištoľou) umrel... Eugen aj mal Tatianu rád, no odmietol ju... po Lenského smrti sa Oľga vydala za iného, i keď bola s Lenským zasnúbená a Tatiana išla do Moskvy, kde sa vydala za istého generála... tu ju po dlhšom čase opäť stretol Onegin a jej zmena na sebavedomú ženu v ňom vzbudila cit lásky, ktorú jej i vyznal no Tatiana, i keď sa mu priznala, že ho lúbi, ho odmietla, pretože chcela byť vernou ženou svojmu mužovi teraz ma čaká Boris Godunov
Lolisha Zverejnené 6. September, 2008 Zverejnené 6. September, 2008 hlcem Mafie po listopadu od Frybovej. viem, ze som to uz citala kedysi davno, ale vtedy som bola este decko a az teraz vidim, ze velmi vela veci z toho som vtedy nemohla pochopit..genialna kniha :lol: ukazuje dobu po roku 90. po revoluciicitame o pribehoch roznych ludi, ktorym bola udelena amnestia, ci na poslednu chvilu prebehli na stranu Charty a maju sa teraz este lepsie, ako predtym..
arwiel Zverejnené 6. September, 2008 Zverejnené 6. September, 2008 Alexander Sergejevič Puškin : Boris Godunov dielo o novom cárovi Moskvy Borisovi Godunovi, ktorý sa na trón dostal zabitím mladého cároviča Dimitrija... Boris spokojne vládne keď sa odrazu objaví zmŕtvychvstaný Dimitrij... nejde ale o pravého cároviča, je to len jeden samozvanec, ktorý utiekol z kláštora a zaumienil si, že sa stane cárom...
phersu Zverejnené 7. September, 2008 Zverejnené 7. September, 2008 Jan Neruda - Povídky Malostranské Třináctero próz, provázaných nejen místem svého děje – pražskou Malou Stranou, ale i některými postavami, dokonale vystihuje lokální atmosféru i charaktery a osudy obyvatel spisovatelova rodiště. Dojem autenticity zvýrazňují vstupy vypravěče do děje, vypravěčova schopnost nahlížet pod malostranské střechy s dávkou sympatie, ale též ironie, zachytit proces hrdinovy deziluze, odhalovat nitro jednajících postav, postihnout jejich podivínství a skryté příčiny jejich existenční tragédie Autobiografičnost Povídek malostranských podtrhují dva autorovy návraty do dětství a ich-formou líčený erotický zážitek s „krásnookou“ dívkou se „zlotřilou duší“.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz