phersu Zverejnené 3. August, 2008 Zverejnené 3. August, 2008 Stevenson dočítaný a veľmi veľmi dobrá bola skoro ako Ostrov pokladov. Villiers De L`isle-Adam - Kruté poviedky
game Zverejnené 3. August, 2008 Zverejnené 3. August, 2008 Erich Maria Remarque - Čas žitia, čas umieraniatúto knihu mám rada ... rovnako ako Traja kamaráti objavila som ich ako dospievajúce decko v otcovej knižnici, ktoré začalo čítať všetko doradu ... a dodnes mám na tieto dve knihy slabosť ... teraz sú moje, len som ich už dávno nečítala, akoby som nechcela stratiť alebo zmeniť ten voľakedajší krásny pocit z ich čítania
Cat the Philosophist Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 podľa môjho osobného sa tanečník dal, ale nejdem teraz v blízkej budúcnosti nič od Deavera čítať, pretože som mala ten dojem, že podobne budú písané aj ostatné.Presne toto som potrebovala vedieť. Podobnú skúsenosť mám s Robinom Cookom a s jeho knihami z lekárskeho prostredia. Kóma a Toxín boli prvé knihy, čo som od neho čítala, vravím si, hm, celkom dobré, ale pri ostatných knihách som mala pocit, že sú písané podľa presne stanovenej šablóny, tak som Cooka vysadila na lastovičku a poslala ho do teplých krajov. :lol: Teraz je to R. L. Stevenson a jeho Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda a Horace Walpole a jeho Zámok Otranto. Chystám sa na Drakulu Gyula Hernádiho, dúfam, že z toľkých horrorov nezcvoknem. Hneď na to mám v pláne Burgessov Mechanický pomaranč - hor' sa dnes do knižnice! :)
Lolisha Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 Mechanicky pomaranc je perfis :lol: som ho precitala uz asi dva razy a teraz sa ho este chystam pozriet vo filmovej podobe som zvedava, ci sa ti bude Stevenson - Dr Jekyll a Hyde pacit..ja sa k jeho precitaniu tiez uz dlhsie chystam len momento nemam kedy ani do kniznice skocit :)
nutrinka Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 tak tak, Mechanický pomaranč určite zožeň čo najrýchlejšie, výborná kniha a taktiež výborný film :lol: ja som síce videla najskôr film a potom čítala knihu, ale musím povedať, že toto je jeden z mála prípadov, kedy mi to vôbec neprekážalo /väčšinou mi to vadí kvôli už vsugerovanej vizuálnosti/
Cat the Philosophist Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 :lol: :) Vrrrr, v knižnici ho síce majú, ale nemohli ho nikde nájsť - vypožičaný nie je, nebol ani v regáloch a vôbec netušia, kam sa im tá kniha podela. Tak som si ho stiahla z netu a namiesto neho som si z knižnice uchmatla Borgesa a zbierku poviedok Rozhovory mŕtvych. No do prčíc, bratia Gutreovci priklincovali na kríž akéhosi poslucháča medicíny... Mechanicky pomaranc je perfisLol & Nut, čo ste mi to - pre lásku Božiu - poradili..? :) Zacpal sem jí hendkou lipsy, aby nemohla křičet pánubohu do oken cancy o vraždě a přepadení, ale ta fena ženská mě pořádně ošklivě kousla, a tak sem to byl já, kdo se rozskrímoval a ona zároveň spustila nádhernej ječák na milicjanty. Skrímoval pořádně nahlas a mával hendkama a zvládal skvělý chorošný verdy, jenom z kišky mu furt vycházelo to prdění, jako by to ani k němu nepatřilo nebo jako by nějakej jinej hjumaník dělal takovej nojz, že ten starej ouldan hrozil pěstí a křičel:;)
sumeru Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 Kodži Suzuki - Kruh, Špirála - dočítané, už sa teším na Smyčku... Celkom ma to vtiahlo do deja, je to viac sci-fi, než filmová adaptácia, ale číta sa to lepšie, než sa to pozeralo
Lolisha Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 Zacpal sem jí hendkou lipsy, aby nemohla křičet pánubohu do oken cancy o vraždě a přepadení, ale ta fena ženská mě pořádně ošklivě kousla, a tak sem to byl já, kdo se rozskrímoval a ona zároveň spustila nádhernej ječák na milicjanty. Skrímoval pořádně nahlas a mával hendkama a zvládal skvělý chorošný verdy, jenom z kišky mu furt vycházelo to prdění, jako by to ani k němu nepatřilo nebo jako by nějakej jinej hjumaník dělal takovej nojz, že ten starej ouldan hrozil pěstí a křičel: presne tak..perfis kniha :lol: ako to citam, dostavam chut sa k tomu znova vratit :)
nutrinka Zverejnené 5. August, 2008 Zverejnené 5. August, 2008 Lol & Nut, čo ste mi to - pre lásku Božiu - poradili..? a bude to len lepšie a lepšie :lol: si pamätám, že keď som to začala čítať, tak som si prvé strany musela prečítať niekoľkokrát, kým som rozumela, čo to tam vlastne píše :) /jeee, sumeru sa tu zjavila :) /
Cat the Philosophist Zverejnené 6. August, 2008 Zverejnené 6. August, 2008 Nut, o tom nepochybujem; zatiaľ som to iba zbežne prebehla a toľko "ptákovín" na jednom mieste som tuším nenašla ani v jednej knihe - možno tak v Hellerovej Hlave XXII. som zvedava, ci sa ti bude Stevenson - Dr Jekyll a Hyde pacit..ja sa k jeho precitaniu tiez uz dlhsie chystamVeru, celkom podnetný a pútavý príbeh - Stevenson v tejto novele zrejme opisoval vlastné skúsenosti s ópiom. Je to celkom vďačné čítanie a niektoré momenty naozaj stáli za to. :lol: Takže, Lol, keď budeš mať čas zájsť do knižnice, nezabudni na strýca Jekylla a uja Hyda, dúfam, že Ťa nesklame. :)
Andulqa Zverejnené 6. August, 2008 Autor Zverejnené 6. August, 2008 Kodži Suzuki - Kruh, Špirála - dočítané, už sa teším na Smyčku... Celkom ma to vtiahlo do deja, je to viac sci-fi, než filmová adaptácia, ale číta sa to lepšie, než sa to pozeralo uz je aj Smyčka prelozena? jeej :lol: tesim sa, mne sa tieto knihy teda velmi pacia, mame aj Temne vody, ale to som este neprecitala cele :) idem hned tu Smycku kupit :)
Cat the Philosophist Zverejnené 7. August, 2008 Zverejnené 7. August, 2008 Gyulu Hernádiho predbehol Paul Auster a jeho Sklené mesto. :lol: Protagonista románu Quinn bol kedysi mladý ambiciózny spisovateľ, ale po smrti manželky a malého syna sa rozhodol písať tajne, pod pseudonymom William Wilson, nenáročné detektívky len pre peniaze na živobytie. Smútok a postupné strácanie seba samého ústia u Quinna do myšlienky, že už ani nie je reálnym človekom. Náhodný nočný telefonát ho vtiahne do bizarného vyšetrovania: ako súkromné očko pozoruje šialeného vedca, ktorý na svoje pokusy použil svojho syna a ktorý sa po prepustení z liečenia objaví v meste. Hoci v románe nájdeme prvky tradičnej detektívky, Auster ich využíva nanajvýš inovatívnym spôsobom a s netradičným záverom. Tie rozhovory medzi šialeným vedcom a spisovateľom Quinnom fakt stoja za všetky drobné. :) Teším sa na rozuzlenie...
sumeru Zverejnené 7. August, 2008 Zverejnené 7. August, 2008 :lol: Aha, to som nevedela... No, kym sa dostanem ku Smycke (po cesky je Smyčce, ze?), tak citam Kobo Abe "Tvar toho druheho", ale teda, to mi trva, dost narocny pohlad na rozorvane vnutro chlapa...
Lolisha Zverejnené 7. August, 2008 Zverejnené 7. August, 2008 Jirasek - Stare povesti ceske po rokoch som sa k nemu opat vratila :lol:
nutrinka Zverejnené 7. August, 2008 Zverejnené 7. August, 2008 Gyulu Hernádiho predbehol Paul Auster a jeho Sklené mesto. :lol:tak na túto knihu sa už dlhšie odhodlávam, ale ako si tak čítam tvoj príspevok, asi sa k nej dokopem rýchlejšie :) momentálne ale Joseph Heller - Hlava XXII /alebo Hlava iks iks jedenásť, ako to pomenovala moja spolužiačka zo strednej, zlatá bola :) /
Cat the Philosophist Zverejnené 8. August, 2008 Zverejnené 8. August, 2008 Sklené mesto je fajn - taký netradičný príbeh s netradičným koncom, mne sa to celkom páčilo. :lol: Občan Maďarskej republiky Hernádi dnes putoval späť do knižnice, lebo písal také kreposti (chlapíka podviedla manželka s akýmsi mladým raťafákom, on sa tomu ešte celkom tešil a priamo na mieste činu im dal požehnanie a podobné srandy, Bože, ale tie dialógy...! :) ), že som sa tuším po desiatich stranách čítania zamyslela, kde som vlastne mala rozum, keď som si tú knihu požičiavala... Teraz je to Bernhard Schlink - Predčítač. "Škandalózny" príbeh sexuálneho vzťahu pätnásťročného gymnazistu a zrelej, vyše tridsaťročnej ženy, ktorá neskôr stojí pred súdnym tribunálom obžalovaná z najťažších zločinov. Mala ich spáchať na sklonku druhej svetovej vojny ako dozorkyňa v koncentračnom tábore, teda ešte pred známosťou s nedospelým rozprávačom. Spojenie "chlapčenskej nevinnosti" a tragickej životnej skúsenosti v ľúbostnom vzťahu je nečakaným a neželaným, ale na druhej strane aj osudovým mostom medzi zločinmi minulosti a prítomnosťou, v ktorej a ktorou žijeme.
phersu Zverejnené 8. August, 2008 Zverejnené 8. August, 2008 som zvedava, ci sa ti bude Stevenson - Dr Jekyll a Hyde pacit..ja sa k jeho precitaniu tiez uz dlhsie chystamTo by si si mala určite zohnať a k tomu aj Ostrov pokladov a Čierny šíp tie sú perfektné. Veru, celkom podnetný a pútavý príbeh - Stevenson v tejto novele zrejme opisoval vlastné skúsenosti s ópiom. Je to celkom vďačné čítanie a niektoré momenty naozaj stáli za to. Ňe ňe neopisoval svoje skúsenosti s ópiom, len chcel napísať nejakú duchársku historku z viktoriánskeho obdobia a nič ho nenapadalo až jedného večera toto. A aj to za ten večer napísal. Jirasek - Stare povesti ceskeAch toto sú krásne povesti. :lol: aby som nebol úplne mimo tému tak práve Richard Humble - Objavitelia neznámych diaľok. ešte dopĺňam som prečítal tie Kruté poviedky a akosi nechápem o čo autorovi išlo. :)
Cat the Philosophist Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 Predčítač vo mne vyvolal melancholickú náladu, hm, neskončilo to práve najradostnejšie... Takže som sa rozhodla, že siahnem po Léčbe neklidem od Sakiho. :lol: Voľakedy dávnejšie som v angličtine čítala jeho poviedku o rozprávajúcom kocúrovi (Kocomour :) ) - výborná vec, tak som zvedvá na jeho ďalšie, pevne verím, že humorné príbehy.
phersu Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 Ale neskončilo to ani najžalostnejšie, proste dospel :lol:
Cat the Philosophist Zverejnené 9. August, 2008 Zverejnené 9. August, 2008 Ani nie, Phersu. Berg dospel predčasne, ale nie toto ma prinútilo zamyslieť sa...
Cat the Philosophist Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Tess Gerritsenová - Hriešnik Také oddychové čítanie - nejaký zarytý optimista veselo kántri mníšky... V kaplnke Našej Panej Božieho svetla ležia dve mníšky – jedna mŕtva, druhá kriticky zranená, obete nevýslovne surového útočníka. Brutálny zločin na prvý pohľad nemá motív, no pri pitve mŕtvej ženy súdna lekárka Maura Islesová zistí, že dvadsaťročná sestra Camille pred smrťou porodila. Vzápätí nájdu ďalšie telo zohavené na nepoznanie. Doktorka Islesová spolu s detektívkou Jane Rizzoliovou pomaly odhaľujú starobylú hrôzu spájajúcu tieto príšerné masakre.
phersu Zverejnené 10. August, 2008 Zverejnené 10. August, 2008 Ingmar Bergman - Šepoty a výkriky /Dotyk, Šepoty a výkriky, Jesenná sonáta, Fanny a Alexander/ Som veľmi zvedavý čo to bude zač. Spája tam prvky scenára, románu, črty obrazného filmového videnia s majstrovskými opismi a dialógmi. V štyroch poviedkach nastoľuje základne problémy a konflikty.
Bijou Zverejnené 11. August, 2008 Zverejnené 11. August, 2008 Ingmar Bergman - Šepoty a výkrikyneviem prečo, ale ja som vôbec netušila, že to môže byť aj v knižnej podobe... každopádne Fanny a Alexander ako aj Šepoty a výkriky (minulý týždeň v stredu to dávali na dvojke) sú veľmi zaujímavé filmy... dik za tip, budem musieť zháňať :lol: a k téme: stále ešte Sofiina voľba a popri nej nakúkam a načínam: GUIDO Knopp - Hitlerova mládež - Nikdy v živote už nebudou svobodní. Tato temná hrozba, kterou vyslovil Adolf Hitler v roce 1938, zasáhla milióny nemeckých dětí. Diktátor pro "svou" mládež vytvořil jednotný program: v deseti nástup do Jungvolku, ve čtrnácti Hitlerjugend, potom NSDAP, následovala pracovní služba a odvod do wehrmachtu. Dlouholetá manipulace, kterou se na vlastních lidech dopoustěl zločinný režim, nezůstala bez následků a mnozí Němci trpeli tímto traumatem celý život. Známy historik Guido Knopp, který vzal na sebe nelehký úkol přiblížit současníkům temnou kapitolu německé říše, seznamuje čtenáře se smutnou historií mládeže v nacistickém státě. Na základě autentických výpovedí pamětníků popisuje, jak je režim sytematicky získaval do svých řad, a s pomoci oficiálních dokumentů i dosud nezvěřejněných materiálů ze soukromých archivů objasňuje, s jak mrazivou precizností fungovala Hitlerova tyranie.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz