alfi Zverejnené 28. Jún, 2008 Zverejnené 28. Jún, 2008 add Hitler, vyšla v Mníchove dvojdielna kniha od Hanse Berdnda Giseviusa s rovnakým názvom a preložená Jurajom Váhom roku 1991, ISBN 80-220-0294-1. Autor petnásťročným dôkladným štúdiom materiálov má dostatočný odstup a potrebný nadhľad. Ako vysoký nacistický dôstojník nič neprikrášľuje a neututláva.
Bijou Zverejnené 28. Jún, 2008 Zverejnené 28. Jún, 2008 Ukrajina hotovo, síce ide o sprievodcu, ale má to cez 700 strán, tak to uvádzam :lol: veľa veľa zaujímavých skúseností, aj historických, kultúrnych etc faktov... ak sa tam raz vyberiete tohto sprievodcu môžem len a len odporučiť, je vydaný roku 2007, čiže úplne aktuálny, obsahujúci ceny, tipy, všetko... naučila som sa vďaka nemu dnes ukrajinskú abecedu a plynule v nej čítam, paráda :) Čo sa týka Alchymistu, prečítané, fajn kniha, ale že by som bola nejako extrémne nadšená nemôžem povedať... Pripadalo mi to len ako jednoduchšie a priamejšie vyloženie myšlienok Mágovho denníka a Záhiru, ktoré boli zároveň aj príťažlivejšie spracované (aspoň pre mňa). Tieto posledné dve menované stoja na mojom coelhovskom rebríčku teda o dosť vyššie ako Alchymista. Dnes pokračujem v coelhománií knihou Na brehu Rio Piedra som si sadla a plakala
Aikaterine Zverejnené 29. Jún, 2008 Zverejnené 29. Jún, 2008 Jašík dočítaný.. normálne som z toho trochu mimo.. naozaj DOBRÁ kniha..a keď je to v najlepšom, zrazu useknuté a pod tým "Poznámka redakcie" a "...zlomila autorovo pero neúprosná smrť a nedovolila mu dokončiť..."atď a čo ma najviac potešilo "...takže nevieme, akými cestami by sa uberali hrdinovia v druhej polovici románu a hlavne v TREŤOM DIELE..." ..achjo :lol: No, takže teraz si asi zase prečítam William Faulkner - Augustové svetlo .
Sniper Zverejnené 30. Jún, 2008 Zverejnené 30. Jún, 2008 ahojte ja som práve dočítala kvety v podkroví prvý diel a som z neho hotová,že vraj je to podla skutočnej udalosti :lol: a nepoznáte niekto nejakú stránku o tejto knihe, či je to naozaj pravda alebo... aj film som videla ale ten je o ničomPrvý diel bol len inšpirovaný skutočnými udalosťami, ostatné knihy sú už len fikciou. A to máš pravdu, film je hrozný nezmysel.
Ignatius Zverejnené 2. Júl, 2008 Zverejnené 2. Júl, 2008 Frank Herbert - Božský imperátor Duny (a nezľaknite sa, že tamto som tak rýchlo dočítal - už som to mal 2 dni predtým rozčítané, len som nebol na fóre :lol: )
phersu Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Ovídius - Písně lásky a žalu taká chuťovke pred Cormanom
valcik Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 na mňa preniesol nadšenie Ignatius, inšpiroval ma, preto som znova po dlhom čase otvoril knihu Duna, od Franka Herberta. zháňam však dielo potrebné pre diskusiu v našom čitateľskom klube, hneď ako sa mi to podarí, tak presedlám...alebo budem čítať dve knihy súčasne, čo je pravdepodobnejšie. :-)
nutrinka Zverejnené 4. Júl, 2008 Zverejnené 4. Júl, 2008 Maxim E. Matkin - Miluj ma ironicky zatiaľ sa dosť dobre bavím :lol:
nutrinka Zverejnené 7. Júl, 2008 Zverejnené 7. Júl, 2008 Zdena Frýbová - Den jako stvořený pro vážnou známost som si to len tak pozvoľna čítala, lebo som myslela, že dneska už budem mať kramerová versus kramer, ale vyzerá to tak, že do knižnice sa ešte pár dní nedostanem
tomassi Zverejnené 7. Júl, 2008 Zverejnené 7. Júl, 2008 neviem ako tá Vaša s kompletnými spismi súdruha Lenivého,ale tá naša sa kolo 20-teho zatvára (prázdniny)
nutrinka Zverejnené 7. Júl, 2008 Zverejnené 7. Júl, 2008 tá naša so spismi je len v stredu poobede, ale neviem, či nebudem robiťa dúfam, že keď prídem do vašej supermodernej s internetom, tak tam ešte bude a nebudeš to mať požičané
tomassi Zverejnené 7. Júl, 2008 Zverejnené 7. Júl, 2008 v tej našej som nebol pekne dlho, ale počítam, že tam bude len net, resp. aj web :lol:,ale také niečo ako katalóg v compe, tam nebude:) ok koniec OT
Lolisha Zverejnené 7. Júl, 2008 Zverejnené 7. Júl, 2008 Zdena Frýbová - Den jako stvořený pro vážnou známost som si to len tak pozvoľna čítala, lebo som myslela, že dneska už budem mať kramerová versus kramer, ale vyzerá to tak, že do knižnice sa ešte pár dní nedostanem frybova je velmi dobry vyber :lol: jedna z mojich najoblubenejsich autorov ja som dnes bola v kniznici a dnes vecer sa uz teda pustim do kormana..
Cat the Philosophist Zverejnené 8. Júl, 2008 Zverejnené 8. Júl, 2008 Ivan Lesný – Zprávy o nemocech mocných : bola by to fajn kniha, keby starký autor pridal trochu života do toho umierania ... ale inak zaujímavé Leslie L. Lawrence – Sindzse szeme (vďaka, game!) Philipp Vandenberg – Sixtínske sprisahanie A dnes sa chystám do knižnice pre knihu Kramerová verzus Kramer, aby som mohla prenasledovať Lolishu so svojimi dojmami. :lol:
Lolisha Zverejnené 8. Júl, 2008 Zverejnené 8. Júl, 2008 Philipp Vandenberg – Sixtínske sprisahanie Tak to som teda zvedava, co si o tejto knihe myslis ... ja po jej precitani som bola dost sklamana..cakala som viac, nez som dostala :lol: co sa tyka putavosti deja, tak super, ale to je asi aj vsetko
Cat the Philosophist Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 Tak to som teda zvedava, co si o tejto knihe myslis ... ja po jej precitani som bola dost sklamana..cakala som viac, nez som dostala :lol: co sa tyka putavosti deja, tak super, ale to je asi aj vsetkoZatiaľ sa mi to zdá zaujímavé, som na nejakej tej 22. strane, kde sa hrabú vo vatikánskych archívoch a objavili rozsudok siedmich kardinálov pri kauze s Galileom Galileim a podobné srandy. Niekedy mi však unikajú súvislosti, kniha je písaná dosť zmätočným jazykom, a preto sa ju na rozdiel od oddychovej literatúry vôbec neoplatí čítať v troleji. Zatiaľ ťažko súdiť; keď ju celú prečítam, prídem sa Ti sem vyzúriť. :)
phersu Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 Tiež ma táto kniha sklamala, som ju ani nedočítal. Zhruba bo 30-40 stranách som ju odložil bo ma nevýslovne nudila. Pritom mi dvaja ľudia hovorili aká je dobrá.
game Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 a tu je tretí ... Sixtínske sprisahanie som prečítala v nie dlhom časovom období dvakrát, a páčila sa mi omnoho viac ako hollywoodsky písaný Da Vinciho kód. rozčítané :Lawrence : Traja tmaví krália dnes som bola na pošte pre Brian Greene : Elegantní vesmír
nutrinka Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 mne sa tiež Sixtínske sprisahanie páčilo, bola to jedna z tých lepších vandenbergových beletrizovaných kníh, mňa to nejak nesklamalo. ale zas ja od kníh takéhoto typu nečakám nejaké zázraky ani hlboké myšlienky. ale vcelku to správne napätie a zauzlenie to malo a lolisha, frýbová je zatiaľ veľmi dobrá, ale ako tak pomaly čítam poslednú novelu z prostredia manželskej poradne, tak nad manželstvom som spravila kríž a dlhodobým vzťahom tiež prestávam dôverovať :lol: :)
Lolisha Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 a lolisha, frýbová je zatiaľ veľmi dobrá, ale ako tak pomaly čítam poslednú novelu z prostredia manželskej poradne, tak nad manželstvom som spravila kríž a dlhodobým vzťahom tiež prestávam dôverovať :lol: :) ja som presne tento pocit, kriz nad buducim manzelstvom a detmi, zazila naopak pri Kramerovi ;) a dlhodobým vzťahom tiež prestávam dôverovať phersu sa urcite potesi ;) ale inak neviem nakolko poznas knihy frybovej, ale ma aj knihy ineho zanru...humorne, nad ktorymi sa valam od smiechu po posteli a v buse mam nekontrolovatelne vybuchy...ja mam frybovu velmi rada, ci jej psychologicke knihy alebo humorne z humornych su vyborne knihy o Robinovi, tiez "Otcem i matkou proti sve vuli " ( tam zarucene porozmyslas, co je to byt rodicom :)) a " Z neznamych dovodov"
nutrinka Zverejnené 9. Júl, 2008 Zverejnené 9. Júl, 2008 inak ako tak čítam, mám dojem, že za všetko môže žena. normálne rozmýšľam, akú traumu budem mať po mojej mame ja /ale prehnaná pedantnosť to určite nebude ;)/ frýbovú po pravde čítam prvýkrát, ale dosť som ešte na starom poste čítala o nej, ako si ju pochvaľujú, tuším aj ty si ju tam veľmi chválila, tak som to skúsila, čo to spraví. a určite skúsim aj niektorú z humorných, táto sa mi zatiaľ veľmi páči :) a phersu ma asi do riti rovno nakope :) /zlatino, však ale vieš, že ja som to tak nemyslela, eh eh :lol: ;) /
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz