Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dakujem game, ale vdaka tomu članku som našla túto stránku(aj sa mi to rýmuje :lol: )

Zverejnené

Dan Brown - Da Vinciho kód

konečne po rokoch, chcem vedieť, okolo čoho bolo také haló :lol:

Zverejnené

J.D.Salinger- Kto chytá v žite

vďaka nut :lol:

Zverejnené

Zacala som zivotopis Hillary Clinton - drzte palce :lol:

Zverejnené

Honoré de Balzac - Šagrénová koža

Andrew Evans - Ukrajina

Zverejnené

Konečne trochu kľudu, môžem si pozvoľna čítať, čo sa mi zachce :lol:

Čingiz Ajtmatov - Biela loď

Kurt Vonnegut - Galapágy

Zverejnené

Obratník bol velmi velmi dobrý

Anna Swiderková - Helada králů

Zverejnené

tato tema ma napadla, ked som si uvedomila ze mam rozcitanych strasne vela knih, je to taky (zlo)zvyk z detstva, vzdy som citala viac knih naraz, obcas preto ze som nevedela vydrzat, obcas preto ze som proste zabudla ze som zacala citat nejaku knihu (nie preto zeby bola nudna, proste prisla dalsia a ja som sa na nu dychtivo vrhla)

To vôbec nie je zlozvyk, v mojich očiach je to super, Andulqa. Som rada, že som tu našla viacerých milovníkov kníh, pretože ľudia v mojom okolí sa knihám vyhýbajú ako čert svätenej vode, takže akosi nemám s kým diskutovať... Vždy, keď prídem do knižnice tu v Starom meste, tak tam nikoho niet, stretávam tam iba jedného dedka, čo tam chodí čítať bulvár a čaká na svoju smrť ( to sú jeho slová, nie moje). Žeby všetci chodili do Univerzitky..?

Čítam:

Michel de Decker - Ľudovít XIV.

neskutočná kniha, idem do kolien vždy, keď ju čítam v troleji.

"Naozaj spal každú noc v kráľovninej posteli," s úsmevom poznamenáva kňažná Palatine, "ale nesprával sa tam vždy tak, ako by sa bolo žiadalo jej španielskemu temperamentu."

V skutočnosti u nej trávi časť nocí: aby si v pokoji pospal!

Pavol Valíček - Rostlinné omamné drogy

Leslie L. Lawrence - Neviditeľný kláštor

Zločiny v štátnom záujme

Všetky mám rozčítané a beriem si tú, na ktorú mám v tú chvíľu náladu. A aby sa nepovedalo, že to mám v hlave čisté, tak sa chystám aj na Ferdinanda.

Zverejnené

pretože ľudia v mojom okolí sa knihám vyhýbajú ako čert svätenej vode, takže akosi nemám s kým diskutovať.

toto moc dobre poznam, čo chodím s partiou von tak tam necíta ani jeden :lol: si zo mna srandu robia ze citam. Tak sa akosi tiez chodim pobavit o knihach sem alebo potom s nut sa niekedy o nicom inom ani nebavime

Čítam:

:) aj ja som ju čital som sa na nej tiež dobre zabavil, ved ta kniha je iba o tom ako koho pomiloval a kto bola sucanse jeho milenka

Zverejnené

Phersu:

Z toho si nič nerob, ja sa pasujem s podobnými problémami; otázky typu “Načo máš každý deň v rukách novú knihu?” a kecy ako “Počúvaj, ty si nejaký šľahnutý intelektuál, nie?!” dôsledne ignorujem. Knihy sú vynikajúca vec a je dobré mať spriaznenú dušu v diskusii o literatúre – tak, ako máš Ty nut.

aj ja som ju čital som sa na nej tiež dobre zabavil, ved ta kniha je iba o tom ako koho pomiloval a kto bola sucanse jeho milenka

Najprv som Ti chcela napísať, či sranduješ, keďže kniha začala dosť vážnymi vecami – hnilými zubami, nedostatočnou hygienou, smradom z úst, púšťaním žily, dávením, preháňadlami a inými absurditami, z ktorých mi behal mráz po chrbte. Čítam, že kráľovi ťahali zub a spravili mu takú dieru do chrupu, že počas pitia mu víno vytekalo von nosom. Lenže čas pokročil a vidím, že phersu mal pravdu – čo strana, to nová ňaňa; úprimne, už ani netuším, ktorá z tých perfídnych dám je jeho manželka a kto milenka… No, teším sa, čo bude nasledovať, ale zatiaľ som neustále na kolenách a rehocem sa... :lol:
Zverejnené

Ja uz na otazku preco citas odpovedam otazkou preco necitas a vzdy dostanem odpoved "Lebo to je blbost a mna to nebavi" a podobne. Len jednemu som vysvetlil ze pre mna je parada citat a predstavovat si ze pochodujem s rimskymi legiami, nahanam so Sherlockom v temnych ulickach zlocincov, alebo hladam poklad s Jimom Hawkinsom.

Mas pravdu ze tam je vela inych veci okrem toho sexu su tam aj vojny a politika a podobne vecicky. Ale celkovo po precitani som mal dojem ze autor sa vyslovene zameral na jeho sexualny zivot a na to ake to bol prasa. A uplne ma dostal koniec co sa z neho stalo po tom aky bol :lol:

Zverejnené

Presne, ako píšeš. Pes Baskervillský nie je na zahodenie a tiež sa rada vžívam do predstavy, že sa nachádzam niekde vysoko v Himalájach, alebo som jedným z mníchov v bhutánskych kláštoroch. Aj Tebe sa zvyknú snívať také živšie sny, keď si prečítaš dobrodružnú knihu, resp. knihu, ktorá na Teba hlboko zapôsobí?

Podľa niekoho čítať = blbosť? Toto je tá najnesprávnejšia rovnica, akú som kedy počula. Ja si občas prečítam aj brakovú literatúru, aby som si následne vážila dobrú a kvalitne napísanú knihu...

Ok, máš pravdu, je to asi v tomto pomere: vojna - na jednu stranu, radovánky s jednou ženou - tri strany, problémy na dvore - jedna strana, radovánky s ďalšou ženou - štyri strany, vojna - pol strany, pani de Montespan - pol knihy... Sem-tam niekto umrie na prasknutý vred v gágore, plno žien kade-tade rodí, tá dobrá duša oblieha naraz tri nešťastnice, no super. Ono sa autor zrejme musel zamerať na prasačiny, lebo Ľudovít celý život nerobil nič iné len to. V knižnici majú celý rad kníh z tejto edície, zamerané sú najmä na Habsburgovcov, takže sa chystám všetky prečítať. Ale ak bude každá písaná týmto štýlom, tak potom zbohom, máňo... :lol: No a keď píšeš, že ten koniec je taký pestrý, tak to sa fakt teším, hehe. :)

Zverejnené

Aj Tebe sa zvyknú snívať také živšie sny, keď si prečítaš dobrodružnú knihu, resp. knihu, ktorá na Teba hlboko zapôsobí?

Mne sa o tom nielenze sniva ale niekedy sa mi to premieta aj do realneho zivota. :lol:

Sme sa o tom bavili aj v tejto teme

Pozri tam a uvidis ze nie si sama, ale vsetci su taki :)

V knižnici majú celý rad kníh z tejto edície, zamerané sú najmä na Habsburgovcov, takže sa chystám všetky prečítať. Ale ak bude každá písaná týmto štýlom, tak potom zbohom, máňo... :) No a keď píšeš, že ten koniec je taký pestrý, tak to sa fakt teším, hehe. ;)

JJ viem ktoru seriu myslis, v trnave v jednom knihkupectve maju aj vypredaj tejto serie, lenze Habsburgovci nie su moj okruh zaujmu, jedine co ma zaujalo z tej serie bol Ludovit XIV.

No koniec nie ze je pestry no proste uvidis nechcem prezradzat ;)

Zverejnené

Dan Brown - Anjeli a démoni

celkom zaujímavé knihy má na oddych

Zverejnené

ako to s phersom opisujete, tak to vyzera dobre, tusim sa po nej poobhliadnem :lol:

ja momentalne Dejiny dobyti Mexika - William Hickling Prescott

moj vcerajsi ulovok v Lacnych knihach

Zverejnené

ako to s phersom opisujete, tak to vyzera dobre, tusim sa po nej poobhliadnem

Jo, vrelo odporúčam, Lolisha - práve dnes som to dočítala a môj názor sa nezmenil, je to dobrá kniha. Tie Lacné knihy myslíš v Bratislave na Obchodnej alebo pri Gréte na Štúrovej?
Zverejnené

trošku som sa inšpirovala tu na fóre a napakovala som sa v knižnici na dovču

takže teraz: Paulo Coelho - Alchymista

Zverejnené

Jo, vrelo odporúčam, Lolisha - práve dnes som to dočítala a môj názor sa nezmenil, je to dobrá kniha. Tie Lacné knihy myslíš v Bratislave na Obchodnej alebo pri Gréte na Štúrovej?

v Bratislave na Obchodnej :lol:

ale pokial poznas nejake dobre knihkupectva alebo antikvariaty v Sturove, tak sem s nimi

akurat nedavno som bola v Sturove, chcela som tam aj nejake knihy checknut

sice som nestihla, ale najblizsie by som urcite rada

Zverejnené

Tak trochu off topic:

Nie, nie, bohužiaľ o štúrovských antikvariátoch nič neviem, ja som mala na mysli lacné knihy na Štúrovej ulici (?) v Bratislave, pri obchode Gréta. Tam som si kúpila knižky ako Fantóm opery, Piková dáma a iné poviedky, Červený a čierny, 1984, Alchymistické poviedky - dá sa tam celkom pekne nakúpiť, ak má človek menej peniažkov. Knižky s tým čiernym obalom síce nie sú najvyššej kvality, ale myslím, že sa tam dá vybrať a práve dnes sa tam chystám. Zháňam jednu knižku a ak ju niekde budú mať, tak jedine tam.

Na Rajskej ulici relatívne nedávno otvorili obchod s cudzojazyčnou literatúrou. Je tam najmä beletria v angličtine - keby bol náhodou niekto zameraný na krásnu literatúru v anglickom jazyku.

Zverejnené

ako to s phersom opisujete, tak to vyzera dobre, tusim sa po nej poobhliadnem :lol:

určite si to zober, je to dobrá kniha zameraná na medziľudské vzťahy na tróne :) keď ťa takéto veci zaujímajú tak neni o čom

trošku som sa inšpirovala tu na fóre a napakovala som sa v knižnici na dovču

takže teraz: Paulo Coelho - Alchymista

veľmi dobrý výber myslím že nebudeš ľutovať :)

neviem v ktorej téme si sa pýtala na nejaké stránky o recenziách kníh tak to hodím sem

včera som našiel toto http://www.citame.sk/

je tam toho dosť málo ale snáď sa to časom rozrastie ;)

Zverejnené

Nie, nie, bohužiaľ o štúrovských antikvarátoch nič neviem, ja som mala na mysli lacné knihy na Štúrovej ulici ..

ako uplne inak moze pochopit zmysel vety nevyspaty clovek :lol:

v Lacnych knihach na Sturovej pri Tescu nakupujem castejsie, no toto bol ulovok z Obchodnej..

ja si nikdy neodpustim, ze po oba razy, co mali v Lacnych knihach Paralelne zivotopisy Hitlera a Stalina od Allana Bullocka, som si ich nekupila :)

Zverejnené

ako uplne inak moze pochopit zmysel vety nevyspaty clovek

To nič - dospíš a bude. :)

Tie Paralelní životopisy, čo si spomenula, ma zaujali; prečítala som si recenziu a tvári sa to celkom slušne. Je ťažké zohnať životopis Hitlera od autora, ktorý by nebol aspoň trochu zaujatý, ale podľa recenzie je to pomerne objektívny pohľad na týchto dvoch nenapraviteľných lapajov. Tak dúfam, že sa Ti to pošťastí ešte niekde nájsť. :lol:

Teraz som sa pustila do Zločinov v štátnom záujme a asi sa vrhnem aj na Cisára Františka Jozefa I.. Toho by si mal povinne prečítať phersu, a najmenej trikrát, keďže Habsburgovci boli od nepamäti jeho "obľúbenci". :)

Zverejnené

Tie Paralelní životopisy, čo si spomenula, ma zaujali; prečítala som si recenziu a tvári sa to celkom slušne. Je ťažké zohnať životopis Hitlera od autora, ktorý by nebol aspoň trochu zaujatý, ale podľa recenzie je to pomerne objektívny pohľad na týchto dvoch nenapraviteľných lapajov. Tak dúfam, že sa Ti to pošťastí ešte niekde nájsť. :)

je to naozaj dobra kniha, odporucam :lol:

ja som si ju precitala este pred dvomi rokmi, vtedy mi ju pozicala moja profka na strednej

ale zistila som, ze patri ku kniham, ktore mam potrebu mat doma vo svojej vlastnej kniznici

k teme : sucasne s Dobytim Mexika od Prescotta som zacala citat aj Enzo Bernardini - Odhalene tajomstva starych civilizacii

citat dve knihy naraz, to sa mi uz teraz nestava casto :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov