Aikaterine Zverejnené 23. December, 2007 Zverejnené 23. December, 2007 A do tretice London - Morský vlk
vanilka Zverejnené 23. December, 2007 Zverejnené 23. December, 2007 hmm, pozeram ze je tu vela milovnikov pismeniek. to sa mi rata. hovori sa, ze ludia ktori citaju knihy su dusevne bohati. ja som toho precitala vela, nechcem tu vsetko vypisovat. naposledy ma dorazil Kafkov Zámok, ktory som kupila pod stromcek otcovi. pozrel si obalku, palcom prebehol vsetky strany a povedal, ze nema rad knihy, kde hlavny hrdina nema meno (hlavny hrdina sa v tomto pripade vola "K."). zasmiala som sa, ze to vobec nevadi, ja si ju teda zoberiem. pokusala som sa ju docitat uz asi 10 x, zatial sa mi to nepodarilo. nie ze by to bolo tazke, aj pribeh ma zmysel (je to o nezmyselnom a zbytocnom snazeni K.-a dostat sa odniekial niekam), len Kafka ma naozaj velmi zvlastny styl pisania. ako keby si niekedy "odskocil", dostal napad, zacal pisat a neskoncil, kym z toho nebola kniha.na vianoce som si zelala noveho Matkina, takze opat si nadavkujem slusne mnozstvo pocitov. dufam ma to v opare mojej samoty neporazi a zoberiem to s nadhladom. pri matkinovi si ale clovek nikdy nie je isty, ake pocity bude mat po precitani jeho knihy. ani druhy, ani treti ani ziadny krat.velmi dobra kniha je Parfum od Sueskinda, takisto Keleovej romany pre zeny, Stepkove knihy, Hvorecky (pre toho, kto ma rad sci-fi, ironiu a pisanie "na rovinu"), este rozmyslam co take ma zaujalo... Brownove pribehy som citala tiez na jeden hlt a nehanbim sa za to, samozrejme Verne, Urban, Kukucin + ost. slovenska proza (povinne citanie zo strednej, citatelske denniky a ine atrakcie, kto z nas by si to nepamatal), roman nestastnej a rozidenej Evky Urbanikovej (Vsetko alebo nic), takisto MILUJEM rozpravky. ked som bola mlada a pekna, tak som citala velmi vela knih. najoblubenejsia bola aj tak Moj macik, takisto Vcielka Maja, Disney-ho trojrozpravkove knihy, Dobsinsky, Razusova-Martakova musela byt, Macko usko (ktoru napisal jeden polsky autor, nenapadne ma ako sa vola). strasne strasne vela je toho. ale momentalne som zamerana na matkina. o tyzden si budem musiet najst nieco ine. asi prejdem na krizovky, kym sa z neho spamatam. potom zacnem citat nieco nedocitane z kniznice. ten Zamok by bodol, co poviete?
Aikaterine Zverejnené 25. December, 2007 Zverejnené 25. December, 2007 John Grisham - Také nezvyčajné Vianoce
Bijou Zverejnené 25. December, 2007 Zverejnené 25. December, 2007 Ľuba Lesná - Prípad MedičkaPavol Rankov - V tesnej blízkostiPaulo Coelho - Záhir
JohnnyXPN Zverejnené 26. December, 2007 Zverejnené 26. December, 2007 John Grisham - Také nezvyčajné Vianoce Táto kniha mi pripomína, strašnú komédiu s Timom Allenom. Vlastne je to presne ono. :lol: Grisham sa dal aj na brak? :-O
Aikaterine Zverejnené 26. December, 2007 Zverejnené 26. December, 2007 Keď som tú knihu čítala prvýkrát, tiež som mala pocit, že je to brak. Ale keď som to prečítala znovu, po dlhej dobe, nie je to až také zlé :lol: Alebo inak povedané : sú aj omnoho horšie knihy :)
Tom182 Zverejnené 27. December, 2007 Zverejnené 27. December, 2007 Krok za Krokom po Turecku (L.Krizan)...taky prijemny cestopis pretkany zaujimavymi informaciami o tejto krasnej krajine..mm uz aby som tam isiel :lol:
Aikaterine Zverejnené 27. December, 2007 Zverejnené 27. December, 2007 Joseph Heller : Gold nad zlato
nutrinka Zverejnené 28. December, 2007 Zverejnené 28. December, 2007 Charles Bukowski - Paměti starého chlapáka
arwiel Zverejnené 28. December, 2007 Zverejnené 28. December, 2007 Matkin: Miluj ma ironicky... ale matka mi ju už vzala.. :lol: bohvie kedy sa k nej dostanem...
cizy Zverejnené 3. Január, 2008 Zverejnené 3. Január, 2008 precital som Pavol Rankov - My a Oni / Oni a My a teraz citam od neho druhu knihu V Tesnej Blizkosti
cizy Zverejnené 3. Január, 2008 Zverejnené 3. Január, 2008 tak uz som docital aj V Tesnej Blizkosti a ted uz citam Brett Easton Ellis - Americke Psycho
Jovzin Zverejnené 4. Január, 2008 Zverejnené 4. Január, 2008 Ja prave citam moj naj zaner fantasty :lol: A presne trilogiu Moonshae od Dougles Niles. Som uz na druhej knihe Cerni Carodejove :)
Aikaterine Zverejnené 4. Január, 2008 Zverejnené 4. Január, 2008 Johannes Mario Simmel : Priznávam sa
nutrinka Zverejnené 4. Január, 2008 Zverejnené 4. Január, 2008 Charles Bukowski - Všechni řitě světa i ta má
Andulqa Zverejnené 5. Január, 2008 Autor Zverejnené 5. Január, 2008 Roger Zelazny - Devte princu Amberu (Tajemny Amber)Haruki Murakami - Kafka na pobrezi
nutrinka Zverejnené 10. Január, 2008 Zverejnené 10. Január, 2008 Valerio Massimo Manfredi - Posledná légia
havarka Zverejnené 11. Január, 2008 Zverejnené 11. Január, 2008 Chamiša Chumšej Tora - 5 kníh Moježišovych .. v hebrejčine.
nutrinka Zverejnené 13. Január, 2008 Zverejnené 13. Január, 2008 William Shakespeare - Ako sa vám páči
nutrinka Zverejnené 14. Január, 2008 Zverejnené 14. Január, 2008 Valerio Massimo Manfredi - Ríša drakov na cestu vlakom
JohnnyXPN Zverejnené 20. Január, 2008 Zverejnené 20. Január, 2008 Ja prave citam moj naj zaner fantasty :lol: A presne trilogiu Moonshae od Dougles Niles. Som uz na druhej knihe Cerni Carodejove :) Aj môj. Ja som dočítal za 48 hodín 3 diel Zlatého kompasu. A teraz čítam Draky prichádzajú 1 diel od A. J. Lake. Vladimir Nabokov - Lolita To som čítal už 3 krát. Film som videl aj 4 krát. Samozrejme ten s D. Swain... Roger Zelazny - Devte princu Amberu (Tajemny Amber) Devět princů Amberu tiež čítam ;-), potom nasleduje 2 diel. A 3 diel nejako nemôžem zohnať :-O Čítaš nové vydanie od Straky na vrbě?
Andulqa Zverejnené 20. Január, 2008 Autor Zverejnené 20. Január, 2008 ak chces tak ja mam tym princov tusim vsetkych, ale ako ebooky, tak ak chces tak mi posli ss :lol: ja to citam teda v kompe, uz to mam strasne dlho a som bola zvedava ze o com to je :)
JohnnyXPN Zverejnené 20. Január, 2008 Zverejnené 20. Január, 2008 Nie ďakujem ;-) Ja čítam v papieri toto nové vydanie. Preklad Jan Kantůrek a Michal Bronec.Mená by mali niečo hovoriť. Michal Bronec, je majiteľ vydavateľstva Straky na vrbě a občasný prekladateľ.Vydáva knihy Rogera Zelaznyho. Tie staré ebooky som tiež mal veľa rokov v compe. Ale keď to začalo vychádzaťs novým prekladom začal som kupovať. Inak Fowla som tiež čítal. Jasné Harry je lepší.A skús si prečítať Zlatý kompas trilógiu. Je to občas drsnejšie ako Harry. ;-)Za ten koniec by som ale Pullmana nakopal :-) Keby to je naozaj, dopadne to inak. Ale aj tak ti ďakujem za ochotu. :-)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz