Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Vojtech Zamarovský - Aeneas, Sinuhet

Aeneasa som čítal asi pred 3 rokmi. Teraz mám v pláne Zamarovského - Objavenie Tróje
Zverejnené

a pripomenuli ste mi, že som dávno nečítala Zamarovského Na počiatku bol Sumer ....

Zverejnené

Aeneasa

to je Aenea, kedze -s v Aeneas nie je sucastou kmena, ale koncovka, ktora sa vztahuje iba k nominativu singularu.

Zverejnené

game

Na počiatku bol Sumer by som si tiež znovu prečítal. Keď ju ešte niekedy zoženiem.

LEG

No, chybička se vloudila. :lol:

Zverejnené

Cactales,

tú knihu mám doma ... :lol:

mám ju vlastne najradšej z jeho kníh ... a dodnes, síce už zriedkavejšie, ale predsa sa v nej kde tu pohrabem, ... a zvyčajne ma napadne, čo bolo pred Sumerom ... :)

/ viete, že slovo alkohol pochádza vlastne zo sumerčiny ? :) /

Zverejnené

Ja som ju mal pred pár rokmi vypožičanú z knižnice. Teraz už nechodím do knižnice tak často a Zamarovského tam majú asi iba po jednom exemplári, takže musím mať aj trochu šťastie. :lol:

Zverejnené

Richard Bessel - Nacizmus a vojna

Zverejnené

Norman Mailer - The Dead and The Naked - som len na takej 60. strane a uz tolko za zomlelo... Neviem, neviem, ako taka vec moze skoncit, ale nevyzera to najlepsie pre postavy... :lol:

Zverejnené

Vandenberg - Nefretiti /mám asi nejakú Vandenberg-sériu, už asi štvrtá kniha za dva týždne od neho/

Patrick Süskind - Parfém

normálne čítam viac ako doma :lol:

Zverejnené

J.D.Salinger-Do výšok zdvíhajte krov, tesári a Seymour úvod

Zverejnené

Remarque - Nepriateľ

Hmm, v poslednej dobe som sa nejak do Remarque-a pustila :lol:

Zverejnené

Peter Doktorov - English is easy, Csaba is dead

zatiaľ výborné :lol: :) :)

Zverejnené

Včera som si kúpil Fajky od Ilju Erenburga (už druhý exemplár, prvý mám vydanie spred asi 50 rokov). Je to súbor 13 poviedok o 13 fajkách, ktoré spisovateľ vlastní a získal počas ciest po Európe. Každá fajka má svoj príbeh a ten je vyrozprávaný. Krásne, milé, humanistické, ciltivé, ale i vtipné.

Zverejnené

práve by som mala čítať Veľkomoravské legendy a povesti, čo je taký výcuc z rôznych kníh o Cyrilovi a Metodovi.... no je to sranda... :lol: vôbec im nerozumiem :)

Zverejnené

Aleksander Krawczuk - Trojska vojna

edit: popritom začínam aj Agathu Christie - Na koniec príde smrť

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov