Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

FreeSpace Portal

  • zápisov
    16
  • komentárov
    43
  • zobrazení
    34 803

Prispievatelia do tohto blogu

  • Sniper 10
  • FreeSpace Info 6

Fórum 3.2.x - Nové témy


FreeSpace Info

731 zobrazení

Zoznam nových tém resp. tém, do ktorých pribudol nový príspevok je asi najdôležitejšou súčasťou každého Fóra a bez tejto funkcie sa pravdepodobne už ani nedá efektívne prezerať čo pribudlo od našej poslednej návštevy. Spôsob zobrazenia nových resp. aktuálnych tém v novej verzii Fóra (3.2.x), ktorá v priebehu septembra by mala byť nainštalovaná na tento portál, prešiel zmenami, ktoré by mali výrazne zlepšiť efektivitu a komfort pri vyhľadávaní tém, príspevkov, blogov, fotografií atď.

 

V súčastnosti na zobrazenie tém požívame dva odkazy: Čo je dnes nové? a Pozri nový obsah, ktoré až na niekoľko detailov, sú takmer totožné. Vo verzii 3.2.x tento spôsob vyhľadávania bude zjednotený, čo v praxi znamená, že odkaz Čo je dnes nové? navždy zmizne a odkaz Pozri nový obsah bude skrývať veľa vylepšení.

 

Po novom zobrazenie nových tém bude na odkaze Čo je nové? (alebo ešte sa nevie ako sa to preloží, na obrázku je ukážka zatiaľ v angličtine) a tento odkaz bude na mieste terajšieho odkazu Pozri nový obsah

 

32-nove-temy01.png

 

 

Po kliknutí na odkaz sa zobrazí zoznam aktuálnych tém na základe nastavení, ktoré si navolí každý zaregistrovaný člen Fóra. Zobrazenie nového obsahu je závislé od troch faktorov:

 

  1. Čo chcete zobraziť - teda či témy, blogy, fotografie atď
  2. Za aké obdobie sa nový obsah má zobraziť - či od poslednej návštevy alebo za posledných 24 hodín a pod.
  3. Odfiltrovanie obsahu - či sa majú zobraziť iba vaše témy alebo len tie čo sledujete a pod.

 

 

Ukážka (zatiaľ tiež len v angličtine) zobrazuje témy, ktoré si zaregistrovaný člen Fóra nechal zobraziť od svojej poslednej návštevy

 

32-nove-temy02.png

 

 

V tomto prípade sa zobrazujú témy, v ktorých sa zúčastnil diskusie a medzitým do tém pribudli nové príspevky, ktoré ešte nečítal

 

32-nove-temy03.png

 

 

A nakoniec tento príklad zobrazuje pridané fotografie (či obrázky) do Fotogalérie za posledný týždeň

 

32-nove-temy04.png

 

 

Takže pre zopakovanie: v ľavom stĺpci si najprv vyberieme kde chceme čo zobraziť, či vo Fóre témy, v Blogoch zápisy alebo vo Fotogalérii obrázky. Potom si vyberieme či chceme zobraziť témy, ktoré som nečítal (Content I have not read) alebo všetky čo pribudli od mojej poslednej návštevy (New since my last visit) alebo za posledných 24 hodín (Past 24 hours) prípadne viac. A nakoniec si odfiltrujeme či chcem vidieť iba témy, ktoré sledujem (Just items I follow) alebo tie, do ktorých som napísal príspevok (Topics I participated in), témy, ktoré som založil (Topics I started) alebo ak nechcem zobraziť témy z celého Fóra tak si ich odfiltrujem na základe výberu kategórií.

 

Ešte dôležitá poznámka: v tretej sekcii (tu pomenovaná ako Other) kde si filtrujete obsah si filter zrušíte tak, že kliknete na tú položku, ktorá je aktuálne vybraná a filter sa zruší.

 

Vidieť, že spôsob vyhľadávania je jednoduchý a intuitívny a skutočne ľahko sa dá dopracovať k zobrazeniu toho čo chceme vidieť.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov