Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Suzie's blog

  • zápisy
    3
  • komentárov
    22
  • zobrazení
    10 934

CHARITA PRE VŠETKÝCH?


Suzie

533 zobrazení

Zdravím!

 

Dnes pridávam do svojho blogu ďalší zápis

 

Viem, že téma o ktorej idem hovoriť bude pomerne stará, ale myslím si, že stojí za zmienku a tiež súvisí s mojím kamošom Ficom. :spiteful:

 

Iste si pamätáte na tragédiu zavalenia baníkov v Handlovej. Pár hodín po tragédií sa tam zbehla celá naša vládna garnitúra. Vyhlásili sa zbierky na pozostalých a človek by si už bol myslel, že tým to hasne.

 

Ale pani Tomanová pod taktovkou a so zvolením vlády plným priehrštím odškodnila vdovy aj siroty po baníkoch.

 

A preto sa natíska veľa otázok:

 

"Prečo vláda odškodňuje tieto osoby?"; "Ako je možné, že si ľudia nevšimli, že to bol len hnusný populistický ťah Roberta Fica? ; "Prečo, keď zomrie jednotlivec, vláda si ho ani nevšimne a keď zomrie partia, tak vláda sa ide roztrhať?"; " Vari nemá každý ľudský život rovnakú cenu?!

Prečo vdovy po obyčajných "nebaníkoch" mnohokrát upadajú na sociálne dno a vyvolené vdovy žijú nad pomery?

 

 

Iste, teraz si o mne poviete, že som hyena. Ale sama som zažila situáciu, môj otec zomrel, keď som mala 12 a poviem vám po finančnej situácii to nebolo a ani nie je med lízať.

 

Niekto by povedal: Veď tým vdovám tie peniaze manželov nevrátia.

Ale určite sa ľahšie vysporiadava som vzniknutou situáciou, keď sa nemusíte báť o existenčnú stránku.

 

A preto by som odkázala vláde: PENIAZE, KTORÉ IŠLI NA ODŠKODNENIA SSA MOHLI VYUŽIŤ LEPŠIE A NEMALI STE TO RIEŠIŤ JEDNORÁZOVOU POMOCOU A ÚSMEVOM DA KAMERY, ALE ZMENOU SYSTÉMU ROZDÁVANIA SIROTSKÝCH A VDOVSKÝCH DôCHODKOV.

 

Nuž priatelia, to je z mojej strany na túto tému všetko, akékoľvek názory prosím vyjadrite.

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

neviem to celkom dobre posúdiť, človek to zrejme musí zažiť ... a radšej nietakéto gestá robí pri podobných nešťastiach každá vláda, neviem, ako je to v iných krajinách, ale zrejme to funguje aj inde.nemyslím, že tie rodiny z odškodného zbohatli, ale je to pomoc, ktorá pri smrti jednotlivca určite absentuje. okrem toho, že vypadne člen rodiny, vypadne jeho príjem, a rodinu postihne každá možná újma. keby tí baníci zomreli po jednom, v priebehu roka, nič sa nedeje, a rodina rob čo vieš. iste, systém pomoci takto vzbudzuje pocit pomoci pre privilegovaných smútiacich.milí páni tam hore majú radi ľudomilné gestá, tak všeobecne, toto nie je len o ficovi.

Odkaz na príspevok

Zaujmave je ze hodnota života tychto banikov (podla Fica a spol.) je menšia ako nemajetkova ujma ked o ficovi cosi napisu

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov