Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 604

OTÁZNIKY:ZAVÁDZANIE.


Jozef50205

693 zobrazení

Naša krajina, naše malé Slovensko je prekrásny kút Európy,kde nie je problém hocikde v hociktorom regióne iba tak postáť a obdivovať, či už prírodné scenérie,ktorých máme požehnane, všade prítomnu históriu od skoro každého kostola,kostolíka,kaplnky,kaštieľov a kúrii,hradov,zámkov ,väčšiny miest a dedín, ale i teplých a minerálnych prameňov storočiami overenými liečivými účinkami na ľudské neduhy v správe tých najlepších zdravotníkov v kúpeľných mestách, no taktiež podzemné labyrinty stoviek jaskýň i keď sprístupnených iba niekoľko desiatok. Nie nebudem hovoriť o turistickom ruchu, i keď pravdupovediac bolo by o čom, veď socialisti pred nástupom do vlády dali verejný prísľub,že tomuto odvetviu pomôžu lebo tu sú obrovské rezervy nielen nových pracovných síl, ale aja n nové finančné toky, ako do štátnej,tak aj do regionálnych kasičiek. Nuž nejako to nevyšlo a svet postihnutý hospodárskou krízou by určite nezaujali nejaké úľavy na daniach,nižšie ceny,zaujímavé ponuky, ale kríza nebude večne a tí čo tak uvažujú budú mať vyhrané. Však nenadarmo sa hovorí:Čo ťa nezabije,posilní ťa.

Téma je postavená a jasná:Zavádzanie. Samozrejme myslené na politikov a teda politické zavádzanie. Ja tomu hovorím aj "politické harašenie, " keď politik prázdnymi, ale peknými slovami chce ohúriť voliča a získať si ho na svoju stranu, teda byť v nádeji nového voliča svojej politickej strany. Určite, tým náročnejším voličom nestačí tzv. mlátenie prázdnej slamy alebo plané sľuby, viď.príklad podpory turistického ruchu možným znížením DPH, tak ako to urobili Poliaci, na Slovensku socialistami i národniarmi toto veľmi dôležité odvetvie najmä v oblastiach s vysokou nezamestnanosťou ostalo iba tou slamou.

Ďalším problémom, ktorý ostal po Dzurindovej vláde je naše zdravotníctvo, ktoré ak som dobre postrehol malo byť u nových vládcov prioritou, ale taktiež " skutek utek ," ako hovoria naši západní bratia. Skôr opak je pravdou a malé nemocnice sa pozatvárali a tí ktorí sa najviac nastrádali počas totality a stratili zdravie, dnes im národnosocialistickí politici pozatvárali nemocnice,ozdravovne a síce na jednej strane zrušili poplatky, no na druhej strane im možno aj násobky poplatkov vyhnali z vrecák formou drahého cestovného za svojím lekárom. Takže aj toto je socialistická realita tejto vlády, ke´d smietko v oku iného vidia na sto honov, ale brvno vo vlastnom prehliadajú. Nedá sa zabudnúť, ako premiér na tv obrazovkach sľuboval obrat k lepšiemu a Valentovíč prijal termín od svojho šéfa a... zlyhal, bol daný iný termín na zásadné opatrenia zlepšenia zdravotnej starostlivosti, ale termíny sa už prekladali z týždňa na týždeň,... a nič, aj premiér prestal o tom hovoriť, a keď aj padla otázka od novinárov boli odbytí,označkovaní ,ako nevhodní, a minister odstúpil a nič sa nezlepšilo, nič nie je lepšie, skôr horšie. A toto je zavádzanie jedná radosť, klam v živom vysielaní, z očí do očí, urobili si srandu najmä z tých starých a chorých. Takže heslo dňa:Preboha len neochorieť, hlavne v tých regiónoch, kde desaťročia boli malé nemocnice,zdravotnícke zariadenia, ale už iba boli.

Nemalými prísľubmi boli uchlácholení naši roľníci, keď taktiež verejným spôsobom bola kritizovaná predchádzajúca politická moc, ale tí dnešní sú oveľa horší, ako tí do ktorých som tak vášnivo bušil, že naše poľnohospodárstvo ješ im ukradnuté, ale opäť a z vlastných skúsenosti, zlatí a dobrí ministri z SMK, pretože priame platby na ktoré má roľník nárok cestou aj z rozpočtu EÚ boli naposledy ako tak na úrovni boli za SMK a podobne aj s prvými projektami na čerpanie podpory z fondov EÚ, kde v skutočnosti roľník si požiadal a ak splnil podmienky dostal na to financie. Dnes nepodávame ani projekty lebo je to strata času a peňazí.pretože tam vládne skupinkový záujem a dopredu sú určené veľké firmy, ktoré dostanú tie obrovské peniaze, a malí roľník utrie hubu. Aj toto je a bolo zavádzanie, keď bol daný verejný prísľub pomoci, čo sa deje, ale iba dopredu určeným veľkým firmám, ktoré ako zisťujeme boli privatizované za vlády veľkého šéfa.

Nie nenahrávam pravičiarom,však čo by aj taký malý obyčajný Slovenský človiečik, ako ja mohol znamenať pre nejakého politika pôsobiaceho v Národnej rade, len sledujem čo tí politici hovoria, už keď ich tak dobre platíme z našich daní, a ono je to niekedy sranda,že pán Slota , ale niekedy ani nie a to sú tie prípady,ktoré označujem ako ZAVÁDZANIE, keď si vládny politik robí z občanov bláznov. Keci,keci a ešte raz keci , veľa prázdnych slov,pár svetlých momentov a obkecávanie všetkých občanov Slovenska, aj tých čo im tlieskajú, ale vždy sa nájdu čo dokážu zatlieskať aj falošným tónom, a to ani tak ďaleko do minulosti nemusíme ísť.

A prečo taký úvod? Jednoduché. Ako sa môžu v takom malebnom kraji,ako Slovensko je rodiť takí bezcharakterní ľudia, ktorým v rámci demokracie dáme svoje hlasy za určitých prísľubov, a oni...... však už viete. Nech je politik akýkoľvek, či z ľavého,z pravého spektra, nech je na akejkoľvek úrovní, od premiéra až po posledného straníckeho poslanca v malej obci, psiou povinnosťou je slúžiť občanom a byť pravdomluvný , hlavne ak sa jedná o všetkých , ale keby to malo byť iba o jedného, aj tak by sa nemalo zavádzať- " politicky harašiť , " alebo aj vymýšľať,klamať,luhať.

5 Komentárov


Odporúčaný komentár

Pises strasne dlhe blogy ani neviem o com. Mal som problem uz aj vcera.Proste pamataj na nas co mame po celodennej drine nejako to vinko, pivko v sebe.

Odkaz na príspevok

Jozef, to si nevyberies. Aj v inych krajinach politici korumpuju, prihravaju si zakazky a pod. Suvisi to s ludskou povahou. Pokusenie robi zlodeja. Ale aj na Slovensku ziju ludia, ktori robia zaujimave veci a venuju sa zaujimavym cinnostiam. A kvoli nim a tu oplati zit. A hlavne im je potrebne pomahat.

Odkaz na príspevok

to nie , nejde mi iba o bezbrehé kritizovanie a za každú cenu, držal som palec Dzurindovi, držím aj Ficovi hlavne ak je to v prospech ľudí a Slovenska, ale bohužiaľ Fico má v svojom košiari minimálne dvoch vlkov, len dúfam,že to nakoniec nespadne do podoby " kto chce s vlkmi žiť,musí s nimi viť , " no ako poznám premiéra určite sa mu to nestane. Teraz musí konať čo najrýchlejšie aj v prípade jedného záškodníka z tých dvoch vlkov, myslené p, Janúšeka, pretože my naše malé Slovensko by sme nemali stratiť dobré meno nielen v EÚ, no taktiež by sme nemali stratiťtie miliardy z Eu fondov, ja na mieste pána Fica by som so SNS zrušil koaličnú zmluvu a vytvoril menšinovú vládu alebo predčasné voľby, čoby aj v tomto volebnom roku išlo a SMER má neofic.podporu u voliča skoro 50%, čím by sa SMER mohol naplno venovať zmysluplnej práci pre Slovensko a nie hasiť, čo zapálili jeho spojenci.

Odkaz na príspevok

nechapem, si dost hrdy, skuseny a chytry. A zabudas co si pisal pred nedavnom na Vazneho tlacovku. Islo len o 6 miliard. Ja byt na jeho mieste, najednoduchsia vec by bola odist. On ale naviac nema. Druha "srielat" okolo po ludoch. Ale abyto malo zmysel by musel mat alternativu co nema. Tak nech sa opije a vpali si do bedni nic nepokazi.Este len slovickarime, realita dojdeco skoro.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov