Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 608

OTÁZNIKY:To nie je problém Maďarov,to je problém extrémistov...


Jozef50205

425 zobrazení

a slušný človek nech je akej národnosti,príslušníkom národa iba krúti hlavou a je to jedno, či je z Kecskmét,Diósgyor alebo Trnavy,Dolného Kubína.

 

Nie je to tak, ako to prezentujú média.Samozrejme žurnalisti,komentátori,redaktori vyberajú BONBÓNIKY , ako aj včera v STV, ale i JOJ,MARKÍZE, keď jedna Maďarka na kamery povedala, že Vy Slováci ste u nás iba ako hostia a teda aj tak sa musíte správať. Nuž, nech si žije so svojím názorom,a má sa dobre ,ale za bernú mincu to nemožno brať v nijakej oblasti. Horšia je však skutočnosť, že Maďarskom pochodujú fašistické falangy, pomaly a isto ovplyvňujú politické dianie

v Maďarsku za tichej podpory Maďarského parlamentu / liberálne zákony nezakazujú propagáciu fašizmu formou Národnej stráže,Maďarských gárd , ktoré v mnohom pripomínajú fašistické, nacionalistické Šípové kríže, ktoré koncom vojny v Maďarsku, ale i na Slovensku mali na svedomí desiatky tisíc zavraždených Židov,Cigánov,ale aj Maďarov /.

Bohužiaľ veľmi smutné, ale pravdivé a najhoršie na tom je to, že my mnohí Slováci i Maďari sa v tom iba vezieme. Ak toto chcela dosiahnuť vláda v Budapešti, má ho. Ale čo ďalej? Mnohí žijeme v zmiešaných oblastiach na juhu SVK a zatiaľ nemáme problém: No nedá sa nezdôrazniť: ZATIAĽ . Extrémizmus okorenený nacionalizmom a šovinizmom bol vždy nákazlivý a presne takýto, stále živenou traumou TRIANONU vanie z poza Tiszy a Dunaja , i história dokazuje, nie je to po prvýkrát a nedajbože, aby sa aj u nás našli provokatéri. Je pravdou My nepochodujeme v nejakom mestečku v Maďarsku, a ani nebudeme, pretože skoro vždy ,či už v hlbokej, ale aj nedávnej minulosti, ale aj prítomnosti a určite i budúcnosti sme sa držali,držíme a budeme držať typického nášho SLOVENSKÉHO : HOSŤ DO DOMU , BOH DO DOMU, no nedá sa jedným dychom povedať : CUDZIE NECHCEME a SVOJE SI NEDÁME a história už mnohokrát dokázala, VIEME AJ ZDVIHNÚŤ HLAVU a nielen to, veriac ,že tak ďaleko sa to nedostane, i keď po posledných hodinách a zajtrajšej blokácii hraničných prechodov je na ťahu Maďarsko.

 

Je nutné ešte dodať, zajtra t.j. 10.novembra bude presne 70 rokov, čo HORTHY slávnostne prešiel Košickou hlavnou ulicou na bielom koni za obrovských ovácií Maďarov a za pochodu Maďarských vojakov, vtedy z Košíc muselo odísť asi 20 000 Slovákov. Takže sobotňajšia " návšteva " znovuzrodených ŠÍPOVÝCH KRͬOV bola účelová a mala dokázať , že toto naše územie, raz bude opäť Maďarské.

2 Komentáre


Odporúčaný komentár

A je nutné ešte dodať, že prvá provokácia v DS bola v predvečer výročia Viedenskej arbitráže a druhá provokácia (tí starí pupkatí capi, ktorí by už mali mať rozum, v nyilasiovských uniformách) v predvečer Krištáľovej noci.Je to jasný a cielene načasovaný nástup, aktivácia a "export" fašismu, doteraz viac-menej latentného. Je smutné, že sa tak deje s prižmúrením oka Gyurczanyho menšinovej vlády, ktorá závisí aj od nacionalistov. Je na druhej strane potešiteľné, že v radoch SMK sa nachádza aj niekoľko politikov, ktorí nezdieľajú v tomto ohľade názory straníckeho bossa - a dištancujú sa od nich aj verejne - v sobotu a v nedeľu napr. Beréni a Bugár.

Odkaz na príspevok

Postrehol som a kvitujem Bugárov a Berenyiho prínos , a tebou spomínané smutné výročia, nechcel som zbytočne provokovať, ,aj tak to už nikto nenapraví, ale Horthyho spanilú jazdu na bielom koni v Košiciach som musel spomenúť, pretože môj otec mi to vždy rozprával, ako to vtedy bolo. Najprv všetci plakali od radosti a potom plakali z maďarských štípancov od biča a za synmi, čo padli na Ruskom fronte, pretože dolnozemskí Maďari našich Maďarov nikdy neprijali medzi seba, vysmievali sa im, akí sú sprostí horňáci,že nič nevedia a sú dobrí iba na robotu a ako okoštovať ich koniec korbáča i špicu ich čižmy. Lenže tí ktorí to zažili sú už poväčšinou mŕtvi, našťastie môj otec , ale aj nebohý starý otec mi mnohé objasnili, ako to vlastne bolo a nielen s Horthyho Maďarskom, ale aj s monarchiou,Béla Kunom, najviac si pochvaľovali Masarykovu a Benešovu ČSR.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov