Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 593

Len tak ......17. november 1989.


Jozef50205

367 zobrazení

Len tak....... 17.november 1989 . Toť významný dátum v našej ešte veľmi čerstvej histórii . To čo sme nevedeli dokončiť v "68"

roku my , stali sme sa zatrpknutou generáciou a mnohí aj nahnevaní na zbytok sveta kôli nezáujmu dopomôcť Čechoslovákom

k vytuženej slobode, demokracii,právu a ponechaniu napospas ruským okupantom, to za nas urobili v novembri 89 študenti, naši mladí , ktorí napriek obludnosti komunistického režimu vyšli do ulíc, či už 16.novembra večer v Bratislave alebo 17. v Prahe a dokázali nám všetkým a celému svetu , že už nemaju strach a svoj Medzinárodný deň študenstva oslavia po svojom, pokojnou demonštraciou , pochodom Prahou, pričom to dopadlo tak, ako komunistická obluda logicky vždy konala v minulosti a hrubou silou zasiahla v plnej zbroji. Našťastie nás všetkých bola to posledná krutosť nezmyselnej ideológie 20.storočia na našom územi, i keď nebolo to take jednoduché , ale následné udalosti ukázali jednotu, túžbu našich ľudí po slobode, po skončení tyranie a režim založený na jednej strane a diktatúre proletariátu podľa vzoru ruských bolševíkov sa rozpadol ako domček z karát . Obyčajné túžby človeka sa naplňovali - sloboda bola nadosah , báli sme sa o ňu, tak ako v 68 , chodili sme na námestia podporiť boj a prikladať polienka , zažatý ohník demokracie nesmel zhasnúť.. Podarilo sa. A nielen disidenti mali na tom zásluhu, boli to hlavne naši mladí , naši študenti a obyčajní ľudia, bez nich by zamatová revolúcia v Československu veľmi ťažko začala a veľmi ťažko aj úspešne skončila.

Dnes len tak ...... 17.XI.1989.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov