Skočiť na obsah
  • Štatistiky blogov

    172
    Blogov
    526
    Zápisov

Jozef50205's Blog

  • zápisov
    161
  • komentárov
    357
  • zobrazení
    83 555

Len tak..... rodičia.


Jozef50205

428 zobrazení

Mám trocha času a vyzimený prí šálke vareného vína zosmolím zopár riadkov ... o rodičia. Roky sú roky a čím je človek starší mal by byť aj múdrejší,skúsenejší,trpezlivejší,opatrnejší/ toto všetko samozrejme platné aj v sexe /, ale aj citlivejší,senilnejší,zábudlivejší a teraz som stratil pointu ..... áno rodičia, to všetko som videl u mojich rodičov, hlavne tie negatívne stránky. A pravdupovediac pristal by som na všetko, len keby tu mohli byť obaja , ale nedá mi aby som tu nezaradil aj moju svokru, veľmi mi prirástla k srdcu / fakt, vážne / a chýba mi taktiež,bola mojou druhou mamou a obä sa podeli v jeden rok.... je mi smutno za nimi a i keď nie som cinteľ a znesiem dosť ,musim si osušiť oči, aby som videl na obrazovku. Nič s tým nenarobíme, tam hore má každý svoj zápis , ako prvé, tak aj posledné písmeno. Takže tu niekde by som začal . Bol som veľký krititik mojich rodičov , s ničím som nebol spokojný, všetko by som robil inák , samozrejme oveľa lepšie, inák by som si zariadil život, ako oni a niekedy to snáď išlo aj do extrémov , pretože už som aj mudroval do takých vecí , do ktorých som nemal a robilo to zlú krv. Po rokoch spätne môže povedať, boli to chyby v komunikácii a iba z mojej strany. Našťastie toto obdobie netrvalo dlho, ale navždy si ho budem pripomínať, ako zbytočne stratené týždne, mesiace , ktoré by sa teraz určite veľmi zišli.

Naši rodičia mali a majú v mnohom pravdu, len nám sa nechce tá pravda priznať, nedovolíme... aby sa na nás nalepila. V každej normálnej rodine rodič chce svojmu potomstvu iba to dobré a odovzdáva svoje skúsenosti života. Tak to bolo a tak to aj ostane. Tak isto konám ja voči svojim deťom a tiež sa stretávam s obdobnou odozvou, keď vajco chce byť múdrejšie, ako kura. A vracia sa mi to, bumerang jednoducho po rokoch doletel, i keď toto obdobie už prechádza a môj syn priznáva pravdu života, ešte keby tak dcéra.... No snáď aj ona.

Veľmi rád by som teraz chcel počúvať mojú mamu, ako mi radila, ako mi často rozprávala o rokoch minulých, o rodine,o zábavach a harmonike/ bola vynikajúca muzikantka a speváčka/, ako rada maľovala / iba pre seba a rodinu/, jej múdry humor mi fakt chýba , ako aj jej spomienky z detstva. Bol som dobrým poslucháčom a môj komputer medzi ušiami, ako aj nahrávky si toho dosť zapamätali. Možno keď budem mať svoje roky niečo zosmolím do knižnej podoby.

Rodičia sú jednoducho nenahraditeľní nielenže formujú nového človeka, ľudí pre život, ale hlavne dávajú nezaplatiteľnú lásku , skúsenosť. Jedného aj druhého si vážme, vážme si svojich rodičov , sú od nás oveľa starší a ich zápis hore sa kráti a kým ubudne aj posledné písmenko skúsme si nájsť krajšiu cestu k ním , a ak aj poďakujeme , bude nám na srdci možno oveľa lepšie . Ja som to nestihol, a to čo ma tlači v hrudi sa asi nikdy nezbavím, možno až príde môj čas a Najvyšší dovolí .... až tam hore, na večnosti.

Takže dnes večer len tak .... rodičia.

0 Komentárov


Odporúčaný komentár

Nie sú tu žiadne komentáre.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov