Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Ja sa chystám budúcu nedeľu do SND. Bertold Brecht: Malomeštiakova svadba

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Posledne som bola na hriešnu komédiu Marc Camoletti   Kto zhasol svetlo ?

Hrali:

Mária Kraľovičová 
Zuzana Tlučková

Kristína Svarinská
Ján Koleník
Braňo Deák

réžia : Peter MIKULÍK

Všetci herci  boli zlatí, no najviac ma očarila dáma M. Kraľovičová. Brilantne zvládla svoju rolu a stále vyzerá úžasne. :klobuk:

• Pred 3 rokmi...
Zverejnené

toto je trochu iné divadlo. ale nádherné.

pozeráte občas balet? nie?  ...po tomto spracovaní Čajkovského Labutieho jazera možno zmeníte názor.

a možno ho niekto zmení aj na kdečo iné.

predstavenie z r. 1996 s Adamom Cooperom v hlavnej úlohe (zahral si vo filme dospelého Billyho Elliotta), ale úplne inej, než si ktokoľvek myslí. je to netradičné, bez tylových tutu, a úplne iné, než človek čaká, ale je to neuveriteľná pecka.

lepšie slovo mi nenapadá. pecka.

keď už sme to nemohli a nikdy neuvidíme naživo, aspoň tu... aj tak je to pecka:

• Pridať bod 1
Zverejnené

game, pozrela som si to včera večer.  je to  pecka. :) veľkolepé.  zakaždým,  keď vidím, počujem  niečo podobné.., keď navštívim občas divadlo,  mám rovnaké pocity, akoby som sa ocitla na chvíľku v inom svete...  :) ďakujem.

• Pridať bod 1
  • Pred 4 rokmi...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 rokmi...
Zverejnené

V septembri sme pozvaní na muzikál, Voda "a krv" nad vodou. Teším sa ..:smile:

370638875_722148729927517_5252511850495673673_n.jpg

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

VEĽKOLEPÉ PREDSTAVENIE "VODA A KRV NAD VODOU" prinieslo včera v športovej hale v TV publiku jedinečný a nezabudnuteľný umelecký zážitok.

ĎAKUJEME TI Ján Ďurovčík a celému Tvojmu tímu! 

Boli ste úžasní! 

Talent, drina, energia... :kvety::klobuk:

M.jpg

IMG_20230919_221628.jpg

• Díky! 2
  • Pred 1 rokom...
Zverejnené

Včera  sme boli  v Trebišove  na  muzikál  Vyznanie.   Príbeh, tanec, spev.. skvelý muzikál.. úžasní  ľudia..:klobuk:

Odniesli sme si krásny umelecký zážitok.  Vďaka :kvetinka:

Vyznanie.jpg

M1.jpg

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Dnes  večer  chystáme sa na predstavenie Jána Ďurovčíka   AMADEUS 

Tak ako bol sám Mozart velikánom, tak je aj Amadeus veľkolepým predstavením, v ktorom sa krása tanečného pohybu v podobe moderného baletu prepája s nádhernými tónmi klasickej hudby. Je to môj, náš pohľad na život a dielo génia.

Ján Ďurovčík

Svetoznáme, no predsa naše Slovenské divadlo tanca, ktorému tlieskali diváci po celom svete, uvedie po dlhých desiatich rokoch novú baletnú inscenáciu inšpirovanú príbehom geniálneho hudobného skladateľa Wolfganga Amadea Mozarta. Fantastické výkony tanečníkov a úchvatné Mozartove skladby obohatia originálne kostýmové pojatia z dielne mladého avantgardného návrhára Lukáša Krnáča považovaného za jedného z najväčších talentov súčasnej módnej scény na Slovensku. Mozartov životný príbeh až desivo presahuje do súčasnosti. Podobá sa príbehom ľudí, ktorí predbehli svoju dobu, čím vytŕčajú z davu. Ľudí, ktorých genialita je taká veľká, že v podstate uráža priemerných. Nechajte sa unášať na vlnách tohto príbehu spolu s rôznymi výrazovými prostriedky, vďaka ktorým sa tanečné divadlo nesnaží priniesť len abstraktný tanec pre kritikov, ale túži vypovedať príbehy, ktorým budete rozumieť, ktoré vás rozosmejú aj rozplačú.

Zdroj: https://www.ajdnes.sk/amadeus/trebisov/141579

Teším sa .. :smile:

2411181434025.jpg

• Pridať bod 1
Zverejnené

Predstavenie Jána Ďurovčíka   AMADEUS  :klobuk: Veľmi sa páčilo. Výborné výkony tanečníkov a úchvatné Mozartove skladby.:flowers:

1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

A4.jpg

• Pred 9 mesiacmi...
Zverejnené

KOŠICE, amfiteáter, 5. 9. 2025                            

NA SKLE MAĽOVANÉ - legendárny muzikál

V réžii a choreografii Jána Ďurovčíka  znovu ožíva slávny príbeh o Jánošíkovi z pera poľského básnika Ernesta Brylla a skladateľky Katarzyny Gäntnerove,  ktorý si získal srdcia tisícov divákov.
V úlohe Jánošíka uvidíte skvelého Janka Slezáka, ktorý spolu s ďalšími výnimočnými muzikálovými hviezdami a fantastickými tanečníkmi Slovenského divadla tanca prinesie divákom nezabudnuteľné hudobné a tanečné zážitky. Môžete sa tešiť na známe hity, ako Zbohom buď, Prišli sme k vám s muzičkou, Ľúbil som ťa dievča a mnohé ďalšie.
Na skle maľované je viac než len divadelná inscenácia, je to príbeh, ktorý spája generácie vďaka nesmrteľnej legende slovenského zbojníka v spojení s nadčasovou hudbou a energickým tancom.

Zdroj:https://kosice.virtualne.sk/akcie-a-podujatia/na-skle-malovane-legendarny-muzikal-3.html

Teším sa .. :smile:

Na skle maľované.jpg

Zverejnené

Včera večer v  Košiciach  :smile: Na skle maľované   - legendárny muzikál.. Krásny umelecký zážitok ..:klobuk: Ďakujeme :flowers:

5.9..jpg

Muzikál.jpg

• Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené

Divadlo  :smile: 

Teší ma, že naša vnučka Klárka rada navštevuje  divadelné predstavenia.... To je skvelé, pretože divadlo tiež  obohacuje dieťa po stránke umeleckej aj osobnostne.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov