nutrinka Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 v poslednom čase začalo byť divadlo vytláčané z centra nášho kultúrneho záujmu televíziou, kinom, internetom. napriek tomu, zájdete niekedy do divadla? videli ste v poslednom čase nejakú dobrú divadelnú hru, ktorú by ste ostatným doporučili? máte svojho obľúbeného divadelného herca/herečku, na ktorého predstavenia sa tešíte a vyhľadávate ich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 Do divadla nechodím, ono je to fakt už trochu mimo diania (minimálne pre mňa). Raz som bol na jednej hre, to je už roky dozadu, volalo sa to tuším Evanjelium pre Máriu, hralo sa do v BA (tuším na Novej scéne, neviem), bolo to celkom dobré, Habera tam hral Ježiša :lol: ešte Peter Lipa a Marián Slovák tam hrali, aspoň som ich videl všetkých raz naživo (okrem toho naživo som už videl aj Dzurindu, Mikloša, Martinákovú, Kukana, Šimka, ale táto svorka patrí už do inej témy :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andulqa Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 ja mam velmi rada divadlo, ale nemam tam s kym chodit :lol: ked som chodila na strednu tak sme mali do Divadla P. O. Hviezdoslava 50 percentnu zlavu a listky sme kupovali cez nasu slovencinarku, tak som videla napr 10 malých černoškov, Demokratov či Prelet nad kukučím hniezdom (veeelmi dobre)... vsetky boli skvele, k jednemu sa aj viaze taka vesela prihoda ked Janko Kroner mal hrat nejakeho jelena a mal aj nasadene parohy a prisiel dverami ako chodia ludia do saly, postavil sa pred ludi a zacal rucat a cela sala do vybuchu, no a on sa zacal smiat s nami, bolo to take mile :) proste ta interakcia ludia+herci je skvela :) a raz som bola na muzikali Hamlet kde hral napr Janek Ledecky, to bolo tiez celkom dobre ;) tak by som aj teraz sla na nejake dobre predstavenie ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatius Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Z gympla sme aj my chodili so zľavou... Bolo viac dobrého, čo sa mi páčilo, ale asi to naj bolo predstavenie Stoličky. Výkon, aký podávajú v tom predstavení Emil Horváth ml. a Emília Vášáryová, to je niečo fenomenálne... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted June 28, 2006 Share Posted June 28, 2006 pred rokmi keď som pracovala v BA, sme pravidelne s kamarátkou chodili do divadla , minimálne tak dvakrát za mesiac... neveľa predstavení vo mne zanechalo niečo viac, ... najviac jedna ruská hra, názov si vôbec nepamätám, ale čo si pamätám, je na javisku jedna železná posteľ, holá žiarovka, a Kňažko v bielom tielku a pruhovaných trenírkach ... ale o čom to bolo ... hm ... :) ďaľšie predstavenia z Budapesti, kamarát si privyrábal pri vš ako kulisár, a vždy nás dostal pomimo a zadarmo do divadla ... odtiaľ si zopár predstavení pamätám veľmi dobre, najviac úžasné spracovaniePrelet na kukučím hniezdom ... nádherné :) v posledných rokoch do divadla nechodím... nie je s kým, a bývala som a bývam trochu mimo a cestovať sa mi za divadlom neveľmi chce ... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nutrinka Posted June 29, 2006 Author Share Posted June 29, 2006 tak aby som aj ja povedala do divadla chodím veľmi rada, vždy keď je príležitosť zo školy sa prihlásiť a vychádza mi to, tak idem. zväčša ideme do bratislavy alebo do nitry, keďže tam majú naše slovenčinárky kontakty a môžu nám vybaviť nejaké zľavy. to naj bolo pre mňa podobne ako u ignyho predstavenie Stoličky. tiež sa mi ale páčila hra Oskar a dáma v ružovom v divadle Aréna, ktoré režíroval Juraj Johanides a predstavili sa v ňom skvelé divadelné osobnosti. najkrajší bol výstup Ladislava Chudíka na konci predstavenia, ktorý bol kvôli jeho chorobe len nahraný a pustený na obrazovke. polku hľadiska to dojalo k slzám ja mam velmi rada divadlo, ale nemam tam s kym chodit :lol:v posledných rokoch do divadla nechodím... nie je s kým... dáme niekedy divadelné stretko :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 najkrajší bol výstup Ladislava Chudíka na konci predstavenia, ktorý bol kvôli jeho chorobe len nahraný a pustený na obrazovke. polku hľadiska to dojalo k slzám bulila som ako malé decko.... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mgr. L.E.G. von Trips Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 zájdete niekedy do divadla? ano ale iba do SND na operu pripadne balet. a aj vtedy ma vzdy zaujima hudba, dej len okrajovo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nokia Posted July 18, 2006 Share Posted July 18, 2006 chodievam na novu scenu kam mam obcas zdarma listky aj ked naposledy som nemal s kym tak som tie listky posunul :lol: bol som na 8 zien, Donaha a bolo to fakt super :) ale naposledy som bol na Mafianske historky ale uz nie v divadle gunagu (mafianske historky je skratena cast celej hry english is easy csaba is dead pre neznalych) a to bolo fakt ze bombove.. na to by som mohol ist aj 10 krat :) ;) uz sa tesim na druhu cast ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pralinka Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 chodievam na Radosincov, na Novej scene som videla uz vela toho, Donaha, Hamlet, Cigani idu do neba, Niekto to rad horuce a tak....pacil sa mi v SND balet- Rasputin....vo Hviezdoslavovom bolo super predstavenie Tanciaren... a teraz sa chystam na Neberte nam princeznu, hehe oblubeny herec, napriklad Csongor Kassai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nox Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 Do divadla zajdu občas...když se domluvíme pár lidí ze třídy občas někam zajdem. Jako bylko West side story nebo Jesus Christ s. ano ale iba do SND na operu pripadne balet. a aj vtedy ma vzdy zaujima hudba, dej len okrajovo. Mě právě naopak, hudební výstupy moc nevnímám Link to comment Share on other sites More sharing options...
nutrinka Posted September 22, 2006 Author Share Posted September 22, 2006 bol niekto na Tisovi v podaní Mariána Labudu??? ja sa na to chystám zo školy do konca roka niekedy a chcela by som vedieť názor tých, čo to už videli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted September 26, 2006 Share Posted September 26, 2006 Mne sa strašne páči muzikál Krysař Link to comment Share on other sites More sharing options...
rossi Posted September 27, 2006 Share Posted September 27, 2006 do divadla chodim vazne len obcas>musi ma tam niekto "stiahnut">ale pacil sa mi tiez Krysar a z cinohry je moc moc dobre :lol: >J.P.Sartre:S vylucenim verejnosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted January 3, 2007 Share Posted January 3, 2007 by som sa rád išiel pozrieť na T O T O - dúfam, že to bude celkom schpný počin a zavíta aj k nám Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Zo záklaky sme boli na Malej morskej víle. Celkom dobré a spolužiakovi sa tam strašne páčila tá herečka čo ju hrala. A na konci keď si dávali Ariel a ten námorník pusu tak cez celé divadlo zakričal NIEEEEEEEEEEE. :lol: Všetci sa za ním otáčali ani nesledovali koniec a učiteľka nám vynadala prečo sme robili blbosti, že my už do divadla nepôjdeme. Zasa klamala :) A ešte za nami sedel taký chalan mohol mať nejakých 11-12 a celý čas predstavenia tam žužlal tri desaťkoruny :) ;), také boli potom zaslintané ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nutrinka Posted April 23, 2007 Author Share Posted April 23, 2007 zajtra idem do nitry na toto veľmi sa teším, dlho som nebola v nitrianskom divadle a hrajú tam dobré predstavenia, tak dúfam, že to nesklame a bude mi to stáť za tú nočnú cestu Link to comment Share on other sites More sharing options...
milan Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 V NR sa im naozaj často vydarí predstavenie. Ešte keď tam robili Fidlikanta na streche, tak sme tam šli z BA. A potom som im vyvolával, či by mi nemohli predať nejaký záznam z predstavenia. Stačili by pesničky. Nemali. Tak keď som bol v Prahe, tam som si kúpil Na Fidlovačce CD z tohoto predstavenia. Viac sa mi páčil Slovák v NR, ale aj Topfer je fajn. Často to tu hrá. Už niekoľko rokov. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted May 5, 2007 Share Posted May 5, 2007 U mňa je kultový Lord Norton a sluha James. V posledných dňoch to počúvam stále. Bohužiaľ Marián Zednikovič dnes zomrel :lol: :) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaa Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 divadlo som moc nemusela, kamaratka ma tam minule vytiahla, bola som na predstaveni spor, bolo to o tom, kto zacal prvy s neverou, ci muz, ci zena, bolo to super... potom som bola na predstaveni lakomec, to bolo na motivy toho diela lakomec tusim moliere ci kto to napisal, bolo to fajn, ale spor bol lepsi a viac som toho zatial nevidela... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukas Posted August 5, 2007 Share Posted August 5, 2007 divadlo je super, my sme zo skoly boli za posledne dva roky asi na piatich predstaveniach v Martine a Ziline, boli sme napriklad na Goldoniho Sluhovi dvoch panov a to bolo uplne genialne, sedeli sme v prvom rade, jeden z hercov ked momentalne nemal na scene co robit, zisiel dole sadol si ku spoluziacke a sedel tam s nami, jeden spoluziak ich udajne cely cas komentoval a vraj to aj poculi a bola tam taka scena ked chlapik behal okolo podia a vykrikoval Beatrice, to sme nasmiali, na konci uz mali herci problem dorozpravat svoje repliky, zabudali text, smiali sa a taka este musim spomenut Stare lasky, to bolo skoro ako o nasej triede, na zaciatku sedel za stolom jeden ozran a my si vravime Bohus o dvadsat rokov a ked sa zrazu dole ozvalo Bohus tak sme nemohli, cele divadlo pozeralo na posledne dva rady a nic nechapalidakedy budem musiet v BA pozbierat partu ist zase Link to comment Share on other sites More sharing options...
arwiel Posted October 24, 2007 Share Posted October 24, 2007 už sm v NR neviem koľko a ešte stále som sa nedostala do divadla... už ma to štve, mala by som s tým niečo spraviť.... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nutrinka Posted October 24, 2007 Author Share Posted October 24, 2007 arw, nič si z toho nerob, ja mám divadlo hneď pri škole a tiež som tam ešte nebola. zatiaľ. ale určite sa chystám, keď budú hrať niečo, čo by mi ulahodilo. a aj do brátisky určite, veď to mám na skok, len už nemôžem byť tak lenivá :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomassi Posted October 25, 2007 Share Posted October 25, 2007 ak by sa išlo, tak by som sa privtieral, ak by som moholstačí mi dať vedieť Link to comment Share on other sites More sharing options...
phersu Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 V novembri davaju Fausta a margaretku na to by som aj isiel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts