Skočiť na obsah

Krach antificizmu

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ľudí (voličov) nemožno vymeniť. Je možné ich nanajvýš ak vzdelať, vychovať. A výchova sa najlepšie deje príkladom. Lenže ani samotný príklad nemusí stačiť. Výchova totiž musí rešpektovať doteraz dosiahnutý stav, z neho sa odraziť, na ňom stavať. 

Zverejnené

Pilát dal ľudu voľbu, či ukrižovať Ježiša, alebo Barabáša. A všetok ľud odpovedal, ukrižuj Ježiša: "Jeho krv na nás a na naše deti!´“ Načo si robiť ilúzie, rovnako vtedy a ani teraz? Bola to "demokratická" voľba... 

Zverejnené

Moj syn ma obalku s 10 stoeurovkami. Som mu  povedal to musis vrati aj preco. Mojim rodicom kludne nech povie co je pravda ze som mu to nariadil.

Synovi som povedal preco som mu to nariadil. Ked 1000 euro na vodicak, tak vsetkym vnucatam, maju ich 6.  Oni si ho chceli len kupit, tak asi ako za socializnu. Inak preco sa snimi nechcem asi stykat, ci nechcem aby snimi boli moje deti v kontakte.

Otec, ze nechces mu dopriat auto?  Myslel len a len na seba, ci to mal z hlavy mojej matky. 

Realne, keby sa chovali ako ludia, kludne auto moze byt v garazi, len sa vynesie bordel, kludne by ich chalan aj mohol vozit kde potrebuju o rok. Ale spravaju sa ako dobytok. Uplacaju ti syna a voli to Smer a SNS?

Zverejnené

slimak

Akceptujem tvoje názory, ale nechápem, kde sa tvoj charakter formoval, ak nie v rodine?

Zverejnené

Neviem, rodicia boli aj normalni, im vadilo v minulosti ,ked nejaky moja stara matka niekomu nieco doniesla a niekomu nie. A neviem kvoli comu sestra a brat boli pokrstenych inych cirkvach(katolik, evanielik ja pohan). Moji rodicia osprosteli len teraz(matka asi od roku 2013), do roku 2000 boli normalni a mna mohli formovat tak do 1994, ci ani vtedy nie. Mna oni neformovali, ja som si to musel najst sam. Ved aj to trvalo aj 15 rokov.

Kludne na mne moze mat vacsi vplyv katolicizmus mojej zeny(ani nie katolicizmus- ona je do mna zamilovana od 7 rokov,ale hodnotna zena,teda stastie). Aj ked chalanovi som povedal a lezal vedla zeny ze im to vratis, neviem ako sa divala, ale o tom sme sa bavili aj dve dni predym. Teda na mne moze mat vplyv hocico. Isto aj myslienky, na internete, a precital som ich viac ako knih. Aj tvoje.

Zverejnené

Nejak som nezaregistroval z policajného zboru, boj proti korupcii. Udávame nový smer v

Bača, jeho verni psy a ovce.

Zverejnené

Dnes je nova tema.

Citát

Budúcoročné navýšenie by malo celkovo stáť 799 miliónov eur. Podľa Tomáša je financovanie tohto balíka už zabezpečené. Rezort má už teraz k dispozícii 310 miliónov, ďalších 300 miliónov získa zo zmien v rodičovskom dôchodku a ďalších 50 miliónov našla Sociálna poisťovňa vo svojich fondoch. Chýba už iba 120 miliónov, to by však podľa ministra nemal byť problém. 

https://www.postoj.sk/141187/dnes-treba-vediet

Citát

Návrh financovania 13. dôchodku, s ktorým prišiel Erik Tomáš, by znamenal výrazné zníženie rodičovského dôchodku. Ten dnes z priemernej mzdy vychádza na 260 eur ročne. Ak by sa financoval z 2 % daní, mohol by klesnúť na 36 eur. O peniaze by prišli aj občianske združenia.

https://e.dennikn.sk/minuta/3665731

https://index.sme.sk/c/23241203/erik-tomas-rodicovsky-bonus-dve-percenta.html

Aj tie media aj tie diskusie su cudesne. Ti ludia ani nevedia o com pisu.

Inak dennik N co to mam citovane 260 je na jedneho rodica s priemernou mzdou. Ale 36 euro vie "darovat" len clovek co ma priemernu mzdu,ale nema dieta,teda danovy bonus. Ale jednemu rodicovi ak by mal dvoch by asi posunul len polovicu. Samozrejme zakonom sa to da upravit, ze dostanu to obaja rodicia(ale to by tomasa stalo dvaktat ,ci a o trosku viac). Potom to by uz bolo likvidacia mimovladok, ci skol a klubov, kresliarni,ale aj to nie, kvoli 36 eur to nespravis,aspon pre SMer, ci SNS rodica. Teraz som nevedel koho volili ,ale nemal som navyber.  Inak ja ani dane neplatim. Z mojej poslednej danovej povinosti 180 euro som niekomu daroval 3,6 euro,co som ho mal zapamataneho. Aby som rodicom posielal po 15 centov by malo aky vyznam? Normalny bez danovo bonusovi vie dat az 1,5 eura. 

Cele to je chore. Uz aj to co vymyslal Krajniak, aj to co Tomas. Cely nas dochodkovy system, mas to tak ako sa vyspia ci Tomas, ci Krajniak. Uz asi ani zakon o DPH sa nemeni tak casto ako danove bonusy(dan z prijmu fyzickych osob) a dochodky.

Realne moj otec aj matka pridu asi o 60 eur rocne, svokrovia asi o 300 euro rocne. Ja so sestrou sme im "prispeli" asi cez 30 mesacne(som sa cudoval,preco maju aj za sestru zamestnana a robila v USA,ale to by nemali az v roku 2024). Zena a jej dve sestri presne ani neviem cca 50 euro.

Ale posledna a nepodstatna informacia, Krajniak ak urobil ten Palkov pokus, aby nato mal tak o 5% znizil ADH novoznikajucim dochodcom, ktovie ci sa to vrati. Teda budu mat o 5% nizsi dochodok. 

Zas na Palkovo - Krajniakovom modely zas bolo pekne, ze rastla cast od deti ako im rastla mzda, 1,5% z ich vymeriavajuceho zakladu - hrubej mzdy. To uz ani pri ADH ani valorizacii dochodkov neplati.

Pi.zdy politicke vymyslaju konstanty, aby potom ze 13.dochodok, ja sa uz tesim na 14.ty dochodok.

Ta, by bola dobra konstanta nieco ako Covid.

• Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

Rušenie špeciálnej prokuratúry, nižšie tresty pre "našich ľudí", odvolávanie úradníkov, ktorí mali na starosti boj proti dezinformáciám a hybridným hrozbám z Východu... držte si klobúky, roky 1948 a 1968 sú späť, mierime opäť do diktatúry.

Zverejnené

Demokracia je forma politického zriadenia, ktorá umožňuje voličom, demokraticky si zvoliť aj totalitu. Za našu budúcnosť nemôžeme viniť politikov. Nemôžeme sa vyhovárať, že sme boli oklamaní.  Zlo v mnohých z nás harmonizje zo zlom politikov a oni to vedia využiť, k svojmu víťazstvu vo voľbách.  K podobnému javu došlo v Nemecku, keď Hitler získal moc v demokratických voľbách. 

Zverejnené

Ano, Fico robi presne to co hovoril a co jeho volici chcu.  Len to nechapem, chapem zlo typu ze ukradneme inemu, vyhodime progresivcov, spravime peklo zidom.   To je nemoralne ale chapem ho.  Lenze preco ludia chcu pre Ficovych ludi beztrestnost, to mi nedava zmysel. 

Zverejnené

Lebo bolo všetko vykonštruované z podporou západu. Dôležité je si moc neotvárať hubu, lebo môžeš rýchlo po nej dostať.

Zverejnené
pred 39 minútami, tyso pridal:

Ano, Fico robi presne to co hovoril a co jeho volici chcu.  

Presne tak, preto Fico vyhral voľby. A preto nechápem zmysel demonštrácií? Ak by boli voľby znova, dopadli by rovnako a možno ešte aj lepšie, pre súčasnú koalíciu.

pred 39 minútami, tyso pridal:

Lenze preco ludia chcu pre Ficovych ludi beztrestnost, to mi nedava zmysel. 

To už nesúvisí s racionalitou, ale rezonanciou ich morálnych hodnôt. 

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 3 hodinami, Tono pridal:

Za našu budúcnosť nemôžeme viniť politikov.

Ani tých, čo sa k moci dostali štvavou kampaňou plnou lží, hoaxov a dezinformácií?

Zverejnené
pred 3 hodinami, Sniper pridal:

Ani tých, čo sa k moci dostali štvavou kampaňou plnou lží, hoaxov a dezinformácií?

Ako napísal tyso "Fico robi presne to co hovoril a co jeho volici chcu". Bez voličov by dnes Fico nezískal znova mandát rozhodovať o našej budúcnosti. A obávam sa, že nie len na ďalšie 4 roky, ale "na večné časy". 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pokiaľ sa uskutočnia najneskôr o 4 roky ďalšie slobodné voľby, tak je všetko v poriadku. 

Rôzni voliči majú rôzne priority.

Zverejnené

povedzme ze v takom pripade mozeme stale hovorit o demokracii, ale s tym ze je vsetko v poriadku  nie.   Liberalna demokracia ma viacere atributy, nie len slobodne volby.    Patri k nej aj pravny stat,  delenie moci a z nej vyplyvajuce brzdy a protivahy,  ochrana individualnych prav.  
Ked budu mat volici prioritu ze treba upalit vsetkych katolikov, tak to v poriadku nebude. Aj ked to odhlasuje vacsina.

Zverejnené

Problém je, že drvivá väčšina dezolátov si pod liberalizmom predstavujú len nejaké LGBTI párty. Čo všetko sa dá zahrnúť pod liberalizmus a na aké vetvy sa delí, o tom nemajú ani tušenia.

Zverejnené
pred 5 hodinami, tyso pridal:

ale s tym ze je vsetko v poriadku  nie.  

VŠETKO nebude v poriadku NIKDY.

Vždy ide o nejaký kompromis.

Zverejnené

Možno aj dezoláti majú nejaké svoje čiary, ktoré treba brániť. Akurát že ak sú, tak budú asi iné, než tie tvoje.

Zrejme sa nikdy nemalo pripustiť všeobecné volebné právo.

Zverejnené

A s výsledkami slpbodných demokratických volieb,  si teba vytrieť "ass"..

Zverejnené
pred 5 minútami, alamo pridal:

A s výsledkami slpbodných demokratických volieb,  si teba vytrieť "ass"..

Nie, len treba dať najavo, že nie každému je jedno, čo sa tu deje. 

Zverejnené
pred 12 hodinami, alamo pridal:

A s výsledkami slpbodných demokratických volieb,

Máš na mysli tie demokratické voľby, ku ktorým sa Fico dokopal aj cez mŕtvoly pomocou pouličných protestov, za masívnej podpory lží, klamstiev, dezinformácií, rozvracania štátu a klamlivých sľubov? 

Zverejnené

toto su take alamovciny.   Vysledky volieb su platne a nik ich nespochybnuje.  Ale tak ako Fico chodil demonstrovat, tak teraz chodi opozicia.  Je to v demokracii uplne normalne,  ludia vyjadruju svoj postoj a tym ze fyzicky pridu to ma ovela vyssiu vahu ako facebook.
Zmysel je aktivizacia ludi, co napriklad moze viest k tomu ze Pellegrini nebude prezident.  Alamo  v tom vidi hrozbu a teda vieme ze je to dobre.  V tom je alamo dokonaly, vieme ze nech hovori cokolvek, tak dobry je presny opak.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov