Skočiť na obsah

Krach antificizmu


alamo

Odporúčané príspevky

Ďalší návrat Fica, podľa mňa znamená že antifico opozičná politika, ako nám bola ponúkaná totálne krachla.

Jediné čo v nej opozícia proti Ficovi intenzívne sľubovala, bolo "nebudeme ako Fico".

Na chvíľočku ho vystrnadili, potom nasledoval totálny chaos zmätok a panika.  

Treba na to inak.. Ako?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prajem Slovensku hlbokú ekonomickú krízu, aby sme videli, aký úspech ficizmis zožne. V roku 2020 sa len akurát elegantne vyhli všetkým problémom ktoré priniesla pandémia a vojna na Ukrajine. Z opozície sa v krízových rokoch dobre vykrikuje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bohužiaľ, momentálna "polykríza" (kríza všetkého) je globálna na Slovensko importovaná , spôsobená politickými  rozhodnutiami urobenými niekde za hranicami Slovenska, ktoré nijaká Slovenská vláda neurobila.

Ak Fico príde s tým že chce odstrihnúť Slovensko od zhubných zahranično politických vplyvov (hlavne euroblbizmov,  ako napríklad zákaz spaľovacích motorov). Ešte s krízy vyjde ako víťaz a bude zbierať body.

  • Díky! 1
  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 59 minútami, alamo napísal:

Ak Fico príde s tým že chce odstrihnúť Slovensko od zhubných zahranično politických vplyvov (hlavne euroblbizmov,  ako napríklad zákaz spaľovacích motorov). Ešte s krízy vyjde ako víťaz a bude zbierať body.

Za Fica budeme zbierať bobky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sotva,   nieco je importovane ale zadlzovanie a socialne balicky su nase domace.  Rovnako to ze u nas nie je dobre pravne prostredie, nie su tu dobre podmienky na podnikanie,  zle zdravotnictvo a skolstvo, to nie je ziadny import.
A Fico nie je taky hlupy aby vystupoval z EU,   to nechava "alamom".   A nechat skrachovat SLovensko to je rychly sposob ako prist o body.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo

pred 53 minútami, alamo napísal:

 Je mimo finančné, ekonomické,  vojenské a politické možnosti,  plus USA dohromady..

Prečo máme v EU pomáhať iným?  Načo rieši EU globálne problémy s emisiou CO2, na úkor vlastnej konkurencie, keď to väčšina sveta ignoruje. Načo prijímame emigrantov z oblastí vojnových konfliktov, ktoré sa nás netýkajú? Vojna na Ukrajine nie je naša vojna. Načo obhajovať ľudské práva a prijímať emigrantov z krajín, v ktorých je základnou ideológiou zničenie našej civilizácie, náboženstva a kultúry?

Slováci, správajme hrdo, podľa hesla "Svoje si nedáme a cudzie nechceme". Ak to EU nechápe, vystúpme z EU a NATO, spojme sa s veľkým Ruským bratom a nič nám už nebude chýbať, okrem zdravého rozumu?   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 3 hodinami, alamo napísal:

Treba na to inak.. Ako?

Nie. Všetko ide správne.

Len treba oveľa dlhší čas. Problém nie je Fico, problém sme my ľudia na Slovensku. Fico je iba symptóm. 

A zmeniť nás, ľudí na Slovensku, to chce čas a v ňom čas od času nejaké zmeny a antizmeny. Po čase sa to preklopí. Posunie sa to podobne, ako to známe Overtonovo okno.

A ako dlho ešte? To asi nik netuší, lebo veď na príklade cigánov/rómov vidno, že zmeniť zmýšľanie nejakej komunity nie je nič jednoduchého.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, irb napísal:

A ako dlho ešte? To asi nik netuší, lebo veď na príklade cigánov/rómov vidno, že zmeniť zmýšľanie nejakej komunity nie je nič jednoduchého.

V jednom s alamom súhlasím, že západná civilizácia bude onedlho konfrontovaná s globálnou ekonomickou krízou. Otázkou je len to, kedy kríza prepukne. Ekonomická kríza nie je historicky nič nové. Ekonómovia tvrdia, že je len nevyhnutnou súčasťou fáz hospodárskeho cyklu. 

Podľa mňa sa ekonomické teórie 20. storočia nedajú aplikovať na súčasnosť. Dnes hrajú významnejšiu rolu globálne ekonomické a geopolitické záujmy, ktoré sa v histórii vždy riešili vojnou. Je nepochybne úctihodné, že politici v EU si stanovujú vysoké ambície v ochrane životného prostredia, ľudských práv, slobody... Lenže všetky tieto hodnoty sa mohli realizovať len v blahobyte ekonomicky vyspelej spoločnosti. Ak bude EU iba byrokraticky presadzovať svoje ušľachtilé ciele, stratí konkurenciu na svetovom trhu a potom nebude schopná uskutočniť svoje ambiciózne plány.  

Nech mi nejaký ekonóm dokáže, že vývoj civilizácie musí zákonite smerovať ku globálnemu progresu ľudstva, taký zákon neexistuje. Takáto teória vychádza len z interpolácie, že sa dnes  máme lepšie, ako praľudia. Naozaj? V globálnom kontexte druhu homo sapiens zatiaľ platí len priama úmera, že čím nás je na svete viac, tým je viac trpiacich. A nie len chlebom je človek živý.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 25 minútami, irb napísal:

Nie. Všetko ide správne.

V zásade.. Súhlasím.. Veci sa krvopotne, postupne, zlepšujú..

Ale radil by som, medzi nami filozofmi..

Nepresviedčať o tom osobne rusov a ukrajincov alebo izraelcov a palestíncov..

Ľudia nútený hľadať riešenia ako prežiť do "zajtra", zvyčajne pre fakt dlhodobé filozofické svetonázory, nemajú pochopenie..

Napríklad taký domorodý indiáni.. Konfrontovali misionárov, šíriteľov naozaj pokrokového kresťanského myslenia, s životnými  faktami ako napríklad, že ich za živa po kúskoch sťahovali s kože a nútili ich aby tie kúsky vlastnej kože zjedli..

Naozaj sme vybavený, takým pevným odhodlaním ako kedysi kresťanský misionári?

:innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj tie najvyššie hodnoty môžu byť relatívne. V https://www.teraz.sk/zahranicie/premier-sunak-predstavil-plan-na-potla/745333-clanok.html britský premiér Rishi Sunak navrhuje:

V prejave na zjazde Konzervatívnej strany v Manchestri Sunak navrhol zvyšovanie vekovej hranice na kúpu cigariet každý rok o 12 mesiacov. V praxi by to znamenalo, že "dnešnému 14-ročnému človeku nebude cigareta nikdy legálne predaná a že on i jeho generácia budú môcť vyrastať bez fajčenia".

Geniálna myšlienka, ktorá rieši jeden zo základných problémov dnešnej britskej spoločnosti.

Vo videách z ukrajinského frontu som si všimol, že mnohí vojaci fajčia. Možno zajtra už mnohí z nich nebudú medzi živými. Že fajčenie škodí zdraviu je nepochybné, ale z hľadiska prežitia na fronte, nie je fajčenie primárnou príčinou predčasného úmrtia. To je príklad relativity hodnôt života, ktorá závisí na tom, v akom ohrození života sa nachádzame. Ak je človek ochotný obetovať život za nejaký cieľ, potom sa nemôže zaoberať otázkou zdravej výživy, čo mu zvyšuje cholesterol, atď... Dosť absurdne by mi pripadala príručka zdravej výživy od Dr. Bukovského, doporučená pre ukrajinského vojaka v prvej línii.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, alamo napísal:

Naozaj sme vybavení takým pevným odhodlaním ako kedysi kresťanskí misionári?

U tých misionárov išlo o jednotlivcov, nie o celý národ. 

Druhá vec - o odhodlaní k čomu vlastne píšeš? 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono,   ano aj na Slovensku by sme postupne zistili ze ludia vypadavaju z okna.   
Ale k tomu je cesta este dlha,   preto ma trochu vyrusovala nalada ze na druhy den po volbach sem pride peklo.     Zabu musis uvarit, nie hodit do horucej vody.  Ani Hitler to nespravil na druhy den a este mame aj brzdy v podobe naseho clenstva v EU a NATO. 
A zatial je aj dost slovenskych poistiek.
Cervena ciara je vystupenie  z NATO, kedze potom si uz viem predstavit prorusky puc a velmi rychlo sa to zmeni. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso

Putin má nepochybne záujem na zmene politickej orientácie Slovenska a jeho vystúpenie z NATO. Ale kto chce tú žabu na Slovensku variť, podľa mňa Fico nie. Jedine, že by sa naozaj v budúcnosti obával trestného stíhania. To mu ale na Slovensku nehrozí. Keby sa občania v referende vyslovili za vystúpenie z NATO, tak Fico, ako správny oportunista, by aj z novej situácie vyťažil politický kapitál. 

Nemecko bolo po 1. svetovej vojne porazené a muselo znášať likvidačné reparácie a stratu územia. Nemecko, ktoré pred vojnou patrilo k priemyselnej, kultúrnej a vedeckej veľmoci, sa ocitlo v obrovskej inflácii, nezamestnanosti a hrozilo, že komunisti získajú moc. To je živná pôda pre demagógov a diktátorov, ako bol Hitler, ktorý sľuboval Nemcom "odplatu" a 1000 ročnú ríšu. 

Ale čo Slovensko? V Uhorsku to bola zaostalá agrárna krajina, ktorá sa začala priemyselne rozvíjať až počas 1. republiky. Zaostalé školstvo nám pomáhali budovať Česi. Potom nastalo obdobie totality, ktoré pre najnižšie sociálne vrstvy znamenalo ekonomický "zárak". Lojalitou k režimu mohli získať spoločenské postavenie, o ktorom by sa im v minulosti ani nesnívalo. Zdravotná starostlivosť a školstvo zadarmo, právo na prácu... Znárodnením výrobných prostriedkov vznikla relatívna rovnosť v odmeňovaní...

K tomu sa chce 50% Slovákov vrátiť? Ale veď takýto systém už nefunguje ani v Rusku. Naopak, sociálne rozdiely medzi oligarchiou a občanmi sú priepastné. Životná úroveň väčšiny Rusov je horšia, ako Slovákov. O slobode ani nehovorím. Ak by som chcel agitovať za vystúpenie Slovenska z NATO a EU, nenapadajú ma vhodné argumenty. Tak prečo prečo mnohí tak ochotne podliehajú ruskej propagande?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 15 hodinami, Tono napísal:

Ak by som chcel agitovať za vystúpenie Slovenska z NATO a EU, nenapadajú ma vhodné argumenty. Tak prečo prečo mnohí tak ochotne podliehajú ruskej propagande?

Na to je ľahká odpoveď: slovenský národ je veľmi jednoduchý a mentálne nastavený tak, že štát by sa mal starať. Slováci sú proste leniví využiť príležitosti, ktoré im dáva - presnejšie povedané, tí čo si to uvedomujú, sú už dávno za hranicami alebo si rozbehli podnikanie tu. Tá zvyšná časť populácie im závidí, lebo sami na viac nemajú a akurát len vyvreskujú, že by mali mať vyššie výplaty. A keďže sme na chvoste , čo sa týka platov, tak načo im je tá ? To, že po vystúpení z by nás čakal ekonomický kolaps, to až tak ďaleko nemyslia. A preto sme tam, kde sme. Chudobní, blbí a bez peňazí. Všetci sú na vine, len nie naša lenivosť. Exemplárny príklad je ten exot Tomáš, čo tu z času na čas fňuká, že podnikatelia "nevedia" zaplatiť tie jeho 40% "výkony".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred hodinou, alamo napísal:

O tvojom odhodlaní veriť, že "Všetko ide správne."

Nech sa na svete udialo čokoľvek, fakt, že sa to udialo znamená, že všetky ostatné scenáre boli menej pravdepodobné.

Samozrejme mohol nastať aj iný scenár, podobne, ako pri hádaní mincou. Ale ak nejaká udalosť nastala, potom už v politike štatistika stráca zmysel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ciste teoreticky nie, pravdepodobnost urcujes PRED udalostou,  to ze sa nieco udeje neznamena ze to bolo najpravdepodobnejsie.  Ale teraz sa ziadna cierna labut neobjavila,   mozno trochu to ze vypadli fasisti,  inak by aj ti boli vo vlade.   Ale udialo sa to co  vsetci cakali aj ked dufali ze sa to nestane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 11. 10. 2023 at 18:28, irb napísal:

Nie. Všetko ide správne.

To je v podstate fatalizmus, lenze pri pohlade do minulosti vidime ze nie vzdy veci idu spravne, casto je dost jasne ze sli nespravne.
A tak je otazka ci ideme spravne  celkom zmysluplna, k nej vsak potrebujeme mat jasne ciele.  A hlavne limity tych cielov.  Ak ma niekto ciel napriklad ze nepripusti verejne partnerstva homosexualov, je aj ochotny ich koli tomu zavriet alebo zabit ? To nie je uplne teoreticka otazka, kedze to sa este nedavno dialo aj v europe a na svete sa to aj deje.    Ak nie, tak nejde o absolutny ciel a je tak mozne hladat kompromisy, ak ano  tak to nejde.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov