Skočiť na obsah

Krach antificizmu

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Občania, ktorí majú dôveru v štátne inštitúcie, justíciu, políciu, sú vo veľkej miere imúnni voči propagande. A naopak, ak sú konfrontovaní s korupciou, klientelizmom, keď štátna moc neháji ich záujmy, ale záujmy úzkej menšiny, strácajú dôveru. Sú frustrovaní a hľadajú vinníkov. A takýto stav je živnou pôdou pre propagandu.

Aj preto je cieľom ruskej propagandy Slovensko, ako najslabší článok EU a NATO. Samozrejme, ich propaganda pôsobí aj severských krajinách, Švédsku, Dánsku... Tam to majú ruský agenti o niečo ťažšie. V týchto krajinách je najvyššia dôvera občanov v štátne inštitúcie. Majú pocit, že žijú v štáte, ktorý vytvára férové podmienky pre ich uplatnenie. Platia dane, lebo veria, že tieto prostriedky štát nezneužije, ale použije na verejnoprospešné ciele a tak sa tieto prostriedky vrátia aj im. Samozrejme, problémy s imigráciu budú aj vo Švédsku narastať a propaganda sa zrejme sústredí práve na tento problém.

Propaganda je ako parazit. Hľadá si vždy jedinca, oslabeného zlom, nenávisťou, závisťou, frustráciou, biedou. Proti propagande sa nedá bojovať inou propagandou, treba liečiť pacienta. Ak je niekto hladný, musí sa najesť. Pre najedeného už marketing v potravinách nie je tak účinný, ako pre hladného.  

Zverejnené

@Tono

Zaujímavé rétorické cvičenia, od teba.

Ale s tvrdením, že atentátnik mal reálne "politické motivácie" si nijak nepohol.

Protitvrdenie že jeho konanie bolo jednoducho choré, aj jeho motivácia bola chorá a teda rozhodne nie politická. By si totiž žiadalo uznať, že uveril v totálne bludy.

Napríklad rétorické cvičenia o "Ruskej hrozbe".

• Díky! 1
Zverejnené

Každá krajina, v ktorej je totalitný režim a vlastní jadrové zbrane, je pre svet hrozbou. Či už je to Rusko, Čína, alebo Severná Kórea. Politika Číny je predvídateľnejšia, lebo je pragmatickejšia. Putin je v zajatí ideologických predstáv svojho fašistického mentora Ivana Iljina.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/kdo-je-putinuv-oblibeny-filozof-ivan-iljin/r~d36416e2e6cf11eeb2180cc47ab5f122/

"Zásadně odmítal západní pluralitní demokracii. Budoucnost Ruska viděl v osvícené autoritářské vládě. Doslova psal o "národním diktátorovi, kterému bude lid ve volbách rituálně vzdávat úctu". Věřil v ruskou výjimečnost a vyvolenost. V to, že Rusko je něčím zvláštním mezi Evropou a Asií, že je povoláno ukazovat ostatním cestu. Tu viděl kromě jiného v pevném sepětí diktátora s pravoslavnou církví."

Človek s takýmito názormi je potenciálne nebezpečný a jeho správanie je nepredvídateľné. 

Zverejnené

@irb položil som ti otázku:

pred 21 hodinami, Sniper pridal:

Vieš o nejakom prípade keď americké peniaze PRIAMO ovplyvňujú politiku na Slovensku?

Keďže si ešte neodpovedal, verím, že len z dôvodu časovej tiesne, tak doplním jeden citát:

Citát

Prednedávnom sa premiér Robert Fico nechal počuť, že „je tu otázka, ako využiť vklady ľudí, ktoré majú dnes v bankách a ako využiť zdroje, ktoré sú v dôchodkovom sporení. Pretože to sú peniaze, ktoré zvyčajne končia v Spojených štátoch amerických, ale my potrebujeme tie peniaze tu, doma.“ 

Zdroj: https://www.peniaze.sk/dlhopisy/11308-minister-kamenicky-naznacil-ako-chce-stat-vytiahnut-peniaze-z-uctov-slovakov

Ako si vysvetľuješ tento Ficov výrok? Dá sa toto považovať za ovplyvňovanie politiky u nás za americké peniaze?

Zverejnené

alamo,  trepes hovadiny.   Podla vsetkeho mal politicke motivacie,  nepacilo sa mu kam smerujeme.   Ale spachanie atentatu je extremne.  Ak navrhujes ze teraz povinne budu vsetci chvalit vladu a nebudu kritizovat  tak to sa vola totalita a doverne ju pozname.
To ze ludia nesuhlasia  s tym ako Fico pracuje a co chce vlada, to nie je dovod na to strielat.  Nadavat, protestovat, inak volit ano.  Ale to co  sa snazis naznacit je sialene.

Zverejnené
pred 50 minútami, Sniper pridal:
pred 22 hodinami, Sniper pridal:

Vieš o nejakom prípade keď americké peniaze PRIAMO ovplyvňujú politiku na Slovensku?

Keďže si ešte neodpovedal, verím, že len z dôvodu časovej tiesne, tak doplním jeden citát:

Neodpovedal som nie z časovej tiesne, ale pretože tá otázka je mimo toho, o čom som písal a teda vôbec nemala byť v danej súvislosti položená.

Písal som o "hejslovákoch", ktorí si myslia, že americké peniaze ovplyvňujú politiku na Slovensku. Reč nebola o mne a o tom, čo ja viem, alebo neviem. 

Takže nepokladám za nutné na to reagovať. 

Ale ak by si silou mocou chcel moju odpoveď, tak jednoznačne nie, ja neviem o takom prípade.

pred 55 minútami, Sniper pridal:

Ako si vysvetľuješ tento Ficov výrok?

Nijako.

Fico je manipulátor najvyššieho rangu a povie čokoľvek, čo sa mu práve hodí. Nemám zapotreby sa jeho výrokmi vážne zaoberať.

Zverejnené
pred 57 minútami, tyso pridal:

alamo,  trepes hovadiny.   Podla vsetkeho mal politicke motivacie,  nepacilo sa mu kam smerujeme. 

Treba uznať, že to kam smerujeme, fakt "úžasne" vylepšil. 

A písal básne, v ktorých sníva o tom že ho budú lámať v kolese, alebo aspoň zavrú na doživotie.

Tento rozhodne nepatrí do kriminálu, ale do cvokhauzu.

Zverejnené

je to mozne, ale zatial sa zda ze chapal co robi. Ale  ano, urcite to nevylepsil. podobne ako iny blazon spravne usudil ze nacisti su hrozba ale zapalenie reichstagu to dost zhorsilo

Zverejnené

Koalícii by sa samozrejme hodilo, keby mal atentátnik nejaké kontakty na opozíciu. Ale aj Kaliňák povedal, že atentátnik bol "samostatný vlk". Možno to Kaliňák povedal aj preto, že takýchto "samostatných vlkov" je ťažko vopred identifikovať a tým ospravedlnil aj ministra vnútra. V podstate má Kaliňák pravdu, ale hlavne že nepodľahol nátlaku Danka, Blahu, Harabína a podobných "exotov s krvavými očami", podľa ktorých by sa tento atentát mal využiť na "noc dlhých nožov" a rozpustenie PS. To by bolo dnes akceptovateľné len v Rusku, Bielorusku a v Severnej Kórei. 

Zverejnené
pred 21 hodinami, irb pridal:

Ale ak by si silou mocou chcel moju odpoveď, tak jednoznačne nie, ja neviem o takom prípade.

To je v poriadku, keď to nevieš.

pred 21 hodinami, irb pridal:

Fico je manipulátor najvyššieho rangu a povie čokoľvek, čo sa mu práve hodí. Nemám zapotreby sa jeho výrokmi vážne zaoberať.

No lenže tu je problém a veľmi zásadný problém, tento manipulátor svojimi výrokmi výrazne ovplyvňuje politické dianie na Slovensku a určite sa zhodneme, že ešte viac ako "americké peniaze". Navyše keď jeho výroky môžu spôsobiť nedozierne škody v ekonomike. Takže vystáva otázka, robí to preto, lebo mu za to niekto dobre platí alebo robí experiment na obyvateľstve, kam až to zájde?

Zverejnené
pred 13 minútami, Sniper pridal:

Takže vystáva otázka, robí to preto, lebo mu za to niekto dobre platí alebo robí experiment na obyvateľstve, kam až to zájde?

Súhlasím, ale som presvedčený, že každý nech rieši tie otázky, ktoré ho trápia. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov