Tomáš Posted August 27, 2023 Share Posted August 27, 2023 Tému s Windows 10 som tu nenašiel, tak som preto dal len všeobecný názov, že keď sa vyrieši to moje tak aby téma ďalej mohla slúžiť ostatným ohľadne Windowsu 10. Ja píšem ohľadne problémov s aktualizáciou. Nejedná sa o môj počítač ale matkyn. Ona to má priamo z obchodu (nejedná sa o žiaden repas či bazárovku) kde už operačný systém bol nainštalovaný. Problém je že stále dáva notifikácie o aktualizácii ale nejako to nechce fungovať lebo keď ich potvrdím tak len napíše že sťahuje a ďalej sa nič nedeje. Stiahne sa to tie percentá ako sťahuje idú a potom len že čaká na inštaláciu ale nič sa nedeje že tam neni ani žiadne potvrdzovacie tlačidlo na čo by sa dalo kliknúť alebo čo. Niečo že nainštalovať. Neni to tam. Ešte dodám že po reštartovaní počítača, začalo v lište pri hodinkách hlásiť že aktualizácie sa nedajú nainštalovať. Tak som na to klikol, opäť ma to hodilo na to okno (viz.obrázok) ale už tam bolo červeným že chyba - kliknite na riešenie problémov. Keď kliknem tak zase to začne akože sťahovať a potom dokola to isté. Že reštartujte po reštarte vyhodí že chyba atď. Už je po záruke tak asi do bežného PC servisu zobrať? Aj keby bol ešte v záruke tak nebol kupovaný v špecializovanom počítačovom obchode ale v bežnej sieti predajne eketrotechniky. Tam neviem či sa dá reklamovať chyba operačného systému. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted August 29, 2023 Share Posted August 29, 2023 Nemáte tam niekoho, kto si privyrába prácou na počítačoch? Keď nie, tak do servisu. Im po záruke bude jedno, kde bol kupovaný... ovšem keď je po záruke, ten win10 doteraz fungoval? My tu máme pána, ktorý si privyrába opravou a servisom pc, nemienim sa tváriť, že rozumiem pc či ntb, prenechávam všetko pekne jemu. On tomu rozumie. 😇 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted August 30, 2023 Author Share Posted August 30, 2023 Áno to dlho fungovalo. Dávalo sa na to pozor. Tak nemá dôvod to blbnúť ale stalo sa. Aj som pregooglil dosť aj poskúšal dosť no nič. Ale taký amatér ano. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 Tomaško a maš dost miesta na disku? ak nie tak sa ti nemôže cela aktualizácia stiahnut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted August 31, 2023 Author Share Posted August 31, 2023 Ale to by hláška mala obsahovať informácie že z dôvodu miesta ba disku. Smartfón mi to tak oznamuje. No počítač nepíše prečo. Ale je tam miesto. Som sa dočítal že vraj nejaký komprimovaý zväzok na disku to môže spôsobovať ale to je už na mňa príliš odborné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted August 31, 2023 Share Posted August 31, 2023 Musi byt ale miesto na systemovom disku, kde je windows, pokial viem je to vacší balík a ak mas stary pc, tak ma aj po case malo miesta na systemovom disku. Ak mas problem aj tak, tak si daj bod obnovy niekde z minulosti, zrejme mas rozhadzany windows, pokial tam nemas nic dolezite tak preinstaluj windows. Podla mna mas malo miesta na disku, komprimovany zvazok, znamena ze si mohol komprimovat aj windows, cim si v minulosti chcel usetrrit miesto, vymaz zbytočne veci na systemovom disku, odinstaluj, a vymaz aj nepotrebne body obnovenia, to všetko zabera kopu miesta na starych pc. Mimochodom čo je u teba dost miesta? však si neni uplny retard, tak potrebujes mat vole povedzme 10 Gb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1, 2023 Author Share Posted September 1, 2023 Disk ma cez 200GB neviem presne ale obrovske miesto tam je, nie ako som mával kedysi že celý hardisk mal len 40 či 80GB toto ma veľa. Ale poskúšam a uvidí sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted September 1, 2023 Share Posted September 1, 2023 Tak to mozes inovovat na windows 11 rovno, ak mas zakupenu 10, tak mozes prejst na 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomáš Posted September 1, 2023 Author Share Posted September 1, 2023 To som nevedel. Pri OEM verzii sa to berie ako zakúpené? Lebo neviem či neni rozdiel že sa kúpi prázdny počítač, a dodatočne sa naň kúpi operačný systém. Alebo keď už na počítači ten OS je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sniper Posted July 4 Share Posted July 4 Čo presne znamená OEM si prečítaj na Wikipédii. Win 10 by som už neriešil a išiel rovno na Win 11. Microsoft to aj tak odporúča. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts