Skočiť na obsah

Predčasné parlamentné voľby 2023

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Výsledky volieb treba akceptovať. Vox populi, vox Dei,  „hlas ľudu, hlas Boží“. V tomto kontexte ma napadá iný citát. "Koho chce boh potrestať, tomu vezme rozum." Neviem, prečo Slovákov boh tak trestá? Židov Boh trestal, keď museli 40 rokov blúdiť v púšti, kým našli zasľúbenú zem. Od roku 1989 uplynulo v Slovenskej politike už 34 rokov hľadania "zasnúbenej zeme". K tej magickej 40-ke nám chýba už len 6 rokov hľadania? 

Ale vážne, tak ako Židia nenašli "zasľúbenú zem, oplývajúcu mliekom a medom", ani Slovensku nič také v budúcnosti "nehrozí". Zaujal ma ešte jeden citát: „Demagogové říkají davu, co si má myslet, a když se jim z davu vrací ozvěna jejich frází, tvrdí, že jen naslouchají hlasu lidu.“ Zdroj: https://citaty.net/citaty/2000237-alcuin-z-yorku-nenaslouchejte-tem-kdoz-tvrdi-ze-hlas-lidu-je-hl/ Ak by mal tento citát vystihovať Fica, potom ho treba trocha zmeniť.

Demagógovia hovoria davu to, čo chce dav počuť . Keď sa dostanú k moci, ospravedlňujú svoje skutky tým, že v záujme uspokojovania vlastného egaiba naplňujú vôľu ľudu.

Zverejnené

Pekná úvaha..

Citát

https://komentare.sme.sk/c/23226616/hlas-by-mal-zvazit-pat.html

Hlas by mal zvážiť pat (komentár)

V scenári (podľa autora vysoko nepravdepodobnom až vylúčenom), že Hlas sa vydá demokratickejšou cestou, si Pellegrini musí byť vedomý jedného: ak bude mať Smer v opozícii, do Silvestra ho opustí aj posledný volič.

Na strane druhej, smutná budúcnosť všetkých expartnerov Smeru – HZDS, SNS aj hidašov – je indíciou, že ani počúvať H(h)las krvi nemusí byť životnou poistkou.

Zverejnené

Vyzerá, že tí, čo tieto voľby prehrali, ešte stále hľadajú cesty, ako zlikvidovať to, čo si ľudia zvolili demokratickým spôsobom. 

Samozvaná aristokracia :biggrin:

Ale argumentovať budú samozrejme záchranou demokracie. :hehe:

Zverejnené

Veľmi veľa sa po voľbách vynorilo článkov a úvah o možnostiach ako mať predsa len vládu bez Smeru ;)

Snaha o masírovanie mozgov Ficovoličov a ostatných dezolátov Slovenska pokračuje neutíchajúcou mierou aj po voľbách.

Zverejnené

Prioritou fica je obnoviť skorumpovanú justíciu a tak pozastaviť vyšetrovanie závažných trestných činov smeráckej kumpánie. Koľko mu to bude trvať  a koľko času bude venovať drahým potravinám, školstvu, zdravotníctvu dôchodkom atď. ?

Zverejnené

irb,  komentovat snad mozu ?  Realne su karty rozdane a ziadne puc na nastolenie inej vlady sa nechysta.  Ani o vysledku nebudu rozhodovat sudy.   
A sotva sa da masirovat mozog co volil Fica, ten musi  byt z definicie odolny.
A k podstate : Volici zvoilili svojich zastupcov a ti sa teraz dohaduju.   Ziadne pravidlo ze Fico musi zostavit vladu neexistuje.
1.  Fico ma dobre karty,  ak sa dohodne s pellem tak bude mat vladu a komentare na tom nic nezmenia.   To vsetci cakaju.
2.  Kluce od miesacky vsak nema Fico ale pellegrini,  ak sa rozhodne ze pojde s PS tak tiez posklada vladu.   Ta by bola predsa rovnako vysledkom volieb. 
Co teda ludia likviduju ?   Pisanim komentarov o tom co sa deje ?

Zverejnené

Ja nepíšem, že likvidujú. Iba, ze sa snažia. ;)

pred 10 minútami, buky napísal:

Mal, len o tom moc nehovoril :smile:

Mal v programe " obnovíme skorumpovanú justíciu" ? :smile1:

Zverejnené

nie nesnazia,  to je demagogia. Snazia sa jednat aby zostavili vladu, to je to co je podstata politiky.  Volat to likvidaciou toho co si zvolili ludia je bud nepochopenie alebo demagogia.  nezvolavaju nasilne protesty aby odmietli volby.

pred 33 minútami, irb napísal:

Mal v programe " obnovíme skorumpovanú justíciu" ? 

nie nemali,  v skutocnosti o policii a justicii nemali nic,  ale opierame sa o Ficove slova a Ficovu historiu.  Fico predsa nie je nepopisany list,  ludia ho volili aj preto aby v policii spravil cistky.

Zverejnené
pred hodinou, tyso napísal:

,  ludia ho volili aj preto aby v policii spravil cistky.

Momentálne to znamená čo, lebo jeho prvotné prejavy sú práve o tom. Som zvedavý, koľko ľudí ostane ľahostajných, ak bude na poste policajného prezidenta sedieť  Gašpar.

Zverejnené
pred 15 hodinami, Tono napísal:

Demagógovia hovoria davu to, čo chce dav počuť

To ktorý hlupák dal davu volebné právo? Nebyť toho, boli by sme ušetrení takýchto populistov a demagógov.

Zverejnené

Inak neuveriteľne egoistická doba. Zavraždený davaja mladý ľudia z dôvodu poukázania na zločinecké praktiky smerujúce na najvyššie politické miesta,  a ? Nemôžem si pomôcť, ale každý, kto by zažil násilné úmrtie svojho dieťa z dôvodu poukázania  na zločinecké praktiky, tak by sa nad výsledkami volieb povracal.

Zverejnené

Po tých kauzách voliť Smer môže fakt už len idiot. 

Nepoznám osobne jediného človeka, čo by mi vedel logicky odôvodniť prečo volil Smer.

Stačí, že Filcko hovorí to, čo chce dav počuť.

Nepodporíme Ukrajinu lebo ľudia na Slovenský tiež potrebujú pomáhať. Že pomáhať potrebujú tí čo volia Smer, evidentne náhoda nebude.

• Pridať bod 1
Zverejnené
pred 55 minútami, irb napísal:

To ktorý hlupák dal davu volebné právo?

demokracia potrebuje demokratov, teda ludi individualnych co chcu slobodu a maju svoje predstavy, dav nie je individualny. Dav je emocia.

• Díky! 1
Zverejnené

Príde mi to ako dať deťom zápalky a potom nariekať, že mi zhorel dom.

Zverejnené

nuz,  nie je nik kto by mal zamknute zapalky.  Neostava ine len citovat sira Ch,  "Demokracia je najhoršia forma vlády - okrem všetkých ostatných, o ktoré sa občas ktosi pokúšal"

• Páči sa mi to 1
Zverejnené

A preto sa múdri ľudia musia naučiť znášať duševné utrpenie a prinášať obete na oltár ideálu demokracie.

Zverejnené
pred 2 hodinami, Sniper napísal:

Nepoznám osobne jediného človeka, čo by mi vedel logicky odôvodniť prečo volil Smer.

Úprimne - to je ako logicky odôvodniť, prečo som si zobral práve tú babu z vedľajšej ulice za manželku a nie hentú bohatú dcéru podnikateľa.

Alebo logicky odôvodniť, prečo sa mi páči metal a nie Beethovenove symfónie či ludovky.

Zverejnené

Musím podotknúť že ak Pele nenatiahne rokovania o zastavení vlády aspoň na ďalšie štyri týždne, tak na veľmi sklame. 

Povážte.. Dva týždne Fico, potom dva týždne pre Šimečku, a "do tretice všetko dobré" poverenie od prezidentky by dostal Pele..

A "hrdinom ktorý vyjedná vládu" (nezáleží s kým a ani v nej nemusí byť premiér..) by bol Pele.. :hehe:

Zverejnené
pred 19 hodinami, Sniper napísal:

Ja ich poznám veľa. Za filca sa žilo lepšie, boli lacnejšie energie, potraviny. Pandemické obdobie by zvládol určite lepšie a za vysokú infláciu môže západ. 

Zverejnené

Aby som nezabudol na LGBT komunitu, ktorá je pre veľa Slovákov hnus a pre spoločnosť neprijateľná ! Nehovoriac o smerovaní k russku, odkiaľ máme lecnú ropu, plyn.

Zverejnené

Nuž, vymenoval si veľa krásnych ilúzií, ale dosť pochybujem, že by to boli logické zdôvodnenia... Skôr sentimenty. :innocent:

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov