Skočiť na obsah

Rusko - ukrajinský konflikt

Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Toto je téma o aktuálnom rusko-ukrajinskom konflikte

Ruská invázia na Ukrajinu (02/2022)

Mapa Ukrajiny https://en.wikipedia.org/wiki/File:2022_Russian_invasion_of_Ukraine.svg

Odporúčané príspevky

Zverejnené

aha, cize hovoris v protireceniach a nechapes co hovoris. Tak to sme dvaja, ja som len cakal ze ty vies co chces povedat. Ale podla teba len dristas, tak je potom otazka ze preco to pises.  

Zverejnené
pred 12 minútami, tyso pridal:

aha, cize hovoris v protireceniach a nechapes co hovoris. Tak to sme dvaja, ja som len cakal ze ty vies co chces povedat. Ale podla teba len dristas, tak je potom otazka ze preco to pises.  

Neváhaj.. cituj.. Uveď príklad, nejakých mojich protirečení.

Zverejnené

no vsetky sa mi nechce hladat, tak len nahodne z poslednych stranok:

Falošné dilemy: 
Pravidelne sa snazis presunut podstatu konfliktu ( ruska agresia a porusenie medzinarodneho prava) na na cynicky, zjednoduseny  ekonomicko-skepticky rámec.

napriklad  „A skutočne budeme bojovať za slobodu, alebo skôr za to, aby nejaký šéf zbrojárskeho konglomerátu zarobil na ďalšiu jachtu?“.  Redukujse zložité geopolitické a existenciálne otázky (prežitie štátu, obranu obyvateľstva pred agresiou) výhradne na profit zbrojárskeho priemyslu. Vynecháva fakt, že aj pri existencii zbrojárskeho zisku zostáva hlavným motivátorom napadnutého štátu vlastná sebaobrana.

2. Argumentačný klam typu Whataboutism a cynický fatalizmus

Princíp: Namiesto toho, aby sa vyjadroval k konkrétnym akciám agresora, často relatívizuje zodpovednosť poukazovaním na to, že „každý mier musí byť vykúpený obeťou“ alebo že obidve strany sú oboveťou nejakých vyšších geopolitických či finančných záujmov.

Protirečenie: Ak diskutér na jednej strane vystupuje ako prísny pragmatik alebo pacifista, ktorý odmieta vojnu kvôli „obetiam a ziskom zbrojárov“, no na druhej strane implicitne tlačí napadnutú stranu ku kapitulácii (čím odmeňuje agresora za použitie sily), dostáva sa do logického rozporu. Tým vlastne podporuje stav, v ktorom víťazí hrubá sila nad pravidlami, čo v konečnom dôsledku vedie k ešte väčším zbrojným výdavkom vo svete.

Zverejnené

@tyso

Phe..

Ja tvrdím, že "My" - "" vedieme agresívnu - imperialistickú zástupnú vojnu proti Rusku. Ukrajinci sú v nej akurát "blbé figúrky".

A o tomto  „každý mier musí byť vykúpený obeťou“, tu myslím začal @irb  A ja som sa do tej vašej debaty, vlastne ani poriadne nezapojil. 

Vypichuješ "blbinky", ktoré vznikajú tak, že buďto ty alebo irb, stočíme debatu do pseudofilozofických blábolov..

A podstatné moje tvrdenia ignoruješ..

Zverejnené

ved to, a je to kravina.  Vojnu vedie Rusko,  a ty sa to snazis popriet.   A kedze netusim co povazujes za podstatne tvrdenia, tak sa pytam a odpovedou je ze len dristas.   Tak si to najprv sam vyjasni. 

Zverejnené

A tiež tvrdím, že práve ten postoj "je to kravina". Teda popieranie reality. 

Spôsobuje že , vojnu o Ukrajinu, prehráva..

A nielen to.. Prináša , úplnú stratu vážnosti, autority a vplyvu vo svete. 

V praxi,  na keci hlaváčov do "veľkej politiky", uź každý kašle.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov